BenQ W1070

Ελπίζω να μην σε πειράξει εάν διαφωνησω καλοπροαίρετα μαζι σου(πολυ παρεξήγηση τώρα τελευταία επικρατεί) και να σου πω πως στα δικα μου μάτια το μαύρο του 9000 ήταν ασύγκριτο όπως και το on off φυσικά..από την άλλη λόγω τεχνολογίας και τιμής ο μικρός έχει αξιοπρεπεστατα μαύρα σε μια γκρι οθόνη όπως της δική σου.

Μην ανυσηχείς... όπως προείπα έχω ερασιτεχνικά μάτια και ίσως μιλάει και ο ενθουσιασμός περισσότερο. Πάντως είναι πολύ καλύτερο το μάυρο από αυτό που περίμενα να δω...

Μην ανυσηχείς... όπως προείπα έχω ερασιτεχνικά μάτια και ίσως μιλάει και ο ενθουσιασμός περισσότερο. Πάντως είναι πολύ καλύτερο το μάυρο από αυτό που περίμενα να δω...

Και τα δικά μου μάτια ερασιτεχνικά είναι και επί χρόνια προσπαθούσα να ρύθμιση τον προβολεα με σκηνές αναφοράς,όταν έκανα τις βασικές ρυθμίσεις με τα pattern brightness-contrast-sharpness είδα άλλη εικόνα!!!
Επίσης περίμενα χειρότερο μαύρο και επίσης πολλα μου σχόλια ήταν και είναι απο τον ενθουσιασμό και συγχωρέστε με γιαυτο..

Πάντως παιδιά οι προβολείς πρέπει να μένουν εκτός ρεύματος όταν δεν χρησιμοποιούνται, (πληροφορία από INFOCUS U.S.A. μετά από βλάβη στο τροφοδοτικό) ΠΟΤΕ!!!!! standby με το φωτάκι αναμένο...(εγώ έχω βάλει έναν απλό διακόπτη on-off πριν το προβολέα) ...

Re: Απάντηση: BenQ W1070

Πάντως παιδιά οι προβολείς πρέπει να μένουν εκτός ρεύματος όταν δεν χρησιμοποιούνται, (πληροφορία από INFOCUS U.S.A. μετά από βλάβη στο τροφοδοτικό) ΠΟΤΕ!!!!! standby με το φωτάκι αναμένο...(εγώ έχω βάλει έναν απλό διακόπτη on-off πριν το προβολέα) ...

Εγω έχω βάλει ένα μπριζάκι ασφαλείας... είμαι οκ λες;

Re: Απάντηση: BenQ W1070

Δεν το γνώριζα αυτό,σε ευχαριστούμε..-bye-

Αδερφέ για βοήθα εδώ... που βρίσκω υλικό και οδηγίες γιατο πως και το γιατί??? έχεις να μου στέλεις κάτι?
Με πρόλαβε ο Γιάννης και καλά έκανε,όποιες απορίες μην διστάσετε να τις πείτε στο νήμα του Calibration.

θα φανεί λίγο άσχετο, αλλά θα κάνω ένα mini review του media player Med600X3D

λοιπον, το Med είναι η χαρά του 3D για τους κατόχους του W1070
έχει ένα feature, που δεν το πολυδιαφημίζουν, τυχαία το βρήκα, και αφού είχα μπει απ'τους τελευταίους στο powerbuy για το Med

ξέρετε πως ο W1070 για να παίξει τα SBS (side-by-side) θέλει να του δώσετε ανάλυση 1080i50/60 (προσοχή στο i - interlaced)
- κάτι που είναι δύσκολο αν έχετε κάποιο auto-frame-rate setting στο player -
και μετά να πάτε στο 3D menu του προβολέα και να επιλέξετε side-by-side
Παίζει μια χαρά, συχρονιζει τα γυαλιά στα 120Hz όμως.. κάτι που βέβαια σημαίνει πως στα 120 μπορείτε να δείτε με οποιαδήποτε dlp-Link γυαλιά

Πάμε στον MED600X3D:
στα SBS και O/U mkv, ξεκινάς την ταινία και τη δείχνει σαν 2 frames, στα 24p,
πατάς μενου, και επιλέγεις 3D side by side (ή over/under αντιστοιχα)
και .. magic.. o MED600X μετατρέπει το SBS σε FramePacking,
o προβολέας γυρνάει νόνος του σε 24p FramePacking, που σημαίνει πως και τα γυαλιά παίζουν στα 144Hz !!
κι έτσι μπορείτε να βλέπεται με triple flash (3x24hz x 2 μάτια) που θεωρητικά είναι καλύτερα
και θεωρητικά είναι επίσης καλύτερα γιατι παραμένουμε σε αμιγώς 24p (και όχι 30i)

Επιπλέον αν το αρχείο καταλήγει σε *.SBS.mkv, *.3DSBS.mkv ξεκινάει κατευθείαν σε FramePacking χωρίς να χρειάζεται να πας στο menu του player!

Δεν έχω κάνει εκτενή χρήση του player για να μπορώ να τον συστήσω γενικότερα,
παίζει μεν τα πάντα (3D ISO, εξωτερικούς srt που τους δείχνει 3D)
αλλά είναι λίγο πιο δύσχρηστο απο το WDTV (gen 2) που έιχα μέχρι τώρα... αλλά μπρος τις έξτρα δυνατότητες, δεν υπάρχει γυρισμός!

Είπα να το αναφέρω στους κατόχους, μια και για μένα ο κύριος ενδοιασμός μου ήταν αν και πόσο εύκολα θα έπαιζα τα SBS,
και ενώ ετοίμαζα το HTPC (που ακόμα δεν έχω καταφέρει να στήσω σωστά),
αποφάσισα τελευταία στιγμή να πάρω και το MED έτσι για σιγουριά..
Με το χαρακτηριστικό αυτό όμως SBS->Frameacking, για μένα είναι ένας κρυμμένος θησαυρός σε συνδιασμό με τον W1070

YΓ.
έχει και επιλογή "Simulate 3D" που κάνει μετατροπή 2D->3D !!
δε νομίζω να το χρησιμοποιήσω, αλλά είναι εντυπωσιακή δυνατότητα για ένα media player

Πολύ καλή αυτή η δυνατότητα και καλοθέατοτο το μηχανάκι..όμως για ενισχυτή 1.3 με την μία θύρα hdmi δεν μας κάνει..αποτελεί όμως μία εύκολη καλη λύση.

Ο ενισχυτης μου δεν εχει καν hdmi, τον ταϊζω με την οπτικη, και το hdmi παει στον προβολεα

Ο προβολέας πήρε τη θέση του σήμερα τελικά,πάνω απο το κεφάλι μου δηλαδη!Με ψιλοπαίδεψε λίγο,μαζί και τον κολλητό μου ηλεκτρολόγο,αλλα τελικά όλα ήρθαν ακριβώς.Τελικές τιμές λοιπόν:
-100" οθόνη
-απόσταση φακού-πανιού:2,90 μέτρα.
-κέντρο φακού,3 εκατοστά πάνω απο το ενεργό κάδρο της οθόνης.
Παιδιά παίζει ονειρεμένα,τι να λέμε τώρα..Όπως είπε και ο Κώστας,άντε τώρα να βρώ χρόνο να ξαναδώ τις ταινίες μου!
υγ
αύριο θα φροντίσω να ανεβάσω και φωτογραφίες!

Καλες θεασεις Νινο,αντε να παρουμε και εμεις σειρα στο στησιμο,θα χρειαστουμε τις πληροφοριες που εγραψες..

Απάντηση: Re: BenQ W1070

ήρθε και η οθονούλα http://www.ebay.co.uk/itm/New-120-E..._Vision_Projector_Screens&hash=item27ca6ad00e [ακόμα τη στήνω]
επειδή είμαι ντιπ άσχετος, τι ρυθμίσεις να βάλω στο προβόλι;
απόσταση θέασης 3μ

Άσχετο με το θέμα του BenQ, αλλά προς χάριν της ενημέρωσης μόνο: η συγκεκριμένη γκρίζα οθόνη από τον platinum147 έχει ορισμένα "θεματάκια" για τα οποία θα πρέπει να είστε ενήμεροι. Την είδα προχτές σε γνωστό που την αγόρασε (92 ίντσες, κάδρο 16:9 φυσικά) και είχαμε την ευκαιρία να την μετρήσουμε, αλλά και να έχουμε τις πρώτες εντυπώσεις θέασης.

Στα θετικά: η οθόνη ήταν εξαιρετικά επίπεδη, με σχεδόν πλήρη απουσία από ζάρες! Δυσκολευόμουν κυριολεκτικά να πιστέψω ότι μια τόσο φτηνή ηλεκτρική οθόνη ήταν τόσο επίπεδη, μια και περίμενα φυσικά να είναι γεμάτη από ζάρες. Πέρα από την κλασική ελαφρά κλίση προς τα μέσα που παρουσιάζουν οι δύο κάθετες πλευρές στα άκρα, δηλαδή στα μαύρα περιγράμματα και στα πρώτα 3-5 εκατοστά της λευκής περιοχής, καθώς και από δύο πολύ ελαφρούς κάθετους κυματισμούς στο κέντρο (πολύ αδιόρατους, δεν επηρέαζαν καθόλου στη θέαση), η οθόνη ήταν απλά άψογη από ζάρες. Ο μηχανισμός της οθόνης είναι επίσης πολύ αθόρυβος.

Στα αρνητικά: η οθόνη δεν είναι δυστυχώς 0,8 κέρδους, όπως ισχυρίζεται ο πωλητής της, αλλά 0,6 κέρδους, (!) κόβοντας έτσι πολύ από το φως του προβολέα. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση από την αρχή ότι ενώ μετρούσαμε επαρκή φωτεινότητα από τον φακό του προβολέα με τα φωτόμετρα στην οθόνη (περίπου 13 fL), το πατερνάκι full field του λευκού 100% μου έδινε την εντύπωση για αρκετά χαμηλή φωτεινότητα, 6 έως 8 fL το πολύ. Επαληθεύτηκα πλήρως μόλις στήσαμε έναν Spyder 3 για να πάρουμε μέτρηση από την οθόνη. Ο Spyder έδωσε μέγιστη φωτεινότητα 7,6 fL, πράγμα που σημαίνει πτώση της φωτεινότητας κατά 41%! :bang:

Μια και δεν είχαμε φυσικά δεύτερη λευκή οθόνη κέρδους 1 για σύγκριση, επιστρατέψαμε μια λευκή κόλλα χαρτί Α4, η οποία αν θυμάμαι καλά, γενικά θεωρείται ότι δίνει κέρδος 1 ή πολύ κοντά στη μονάδα. Από την λευκή κόλλα Α4 λοιπόν, ο Spyder μετρούσε 12,5 fL, πράγμα που σημαίνει 38% πτώση της φωτεινότητας για την συγκεκριμένη γκρίζα οθόνη. Συμπέρασμα: η συγκεκριμένη γκρι οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με πολύ φωτεινούς προβολείς, ειδικά όταν η λάμπα του προβολέα θα γράψει ώρες και θα χάνει φωτεινότητα προοδευτικά.

Δεύτερο αρνητικό σημείο: στα πατερνάκια της κλίμακας του γκρίζου από 50% έως 100% φωτεινότητα, μπορούσαμε εύκολα να διαπιστώσουμε την ανομοιομορφία στη βαφή της οθόνης. Υπήρχαν πιο φωτεινές και πιο σκούρες περιοχές, σαν στάμπες, λες και η ποσότητα της βαφής δεν ήταν η ίδια σε όλη την επιφάνεια της οθόνης.

Τέλος, το λευκό πατερνάκι 100% φωτεινότητα, ακόμα και μετά την ρύθμιση του RGB, δεν θύμιζε λευκό, αλλά δύναμη του γκρίζου, νόμιζες δηλαδή ότι έβλεπες το πατερνάκι 70-80% φωτεινότητα από έναν προβολέα που θα έπαιζε σε λευκή οθόνη. Και παρόλο που θα μου πείτε ότι τα περίπου 7,5 fL φωτεινότητα που παίρναμε είναι αρκετά χαμηλή φωτεινότητα, πάλι δεν δικαιολογείται κατά την ταπεινή μου άποψη.

Θα έχουμε την ευκαιρία να την ξαναδούμε τη συγκεκριμένη γκρι οθόνη τις επόμενες μέρες και με άλλους πολύ φωτεινότερους προβολείς, αλλά τα πρώτα συμπεράσματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά όσον αφορά την ποιότητα του τρόπου βαφής του πανιού.

Παναγιώτη αν και δεν γνωριζόμαστε θα ήθελα να σε προσκαλέσω στα νήματα του calibration και θα ήθελα πολύ τις απόψεις σου και τις γνώσεις σου.
Χάρηκα...-bye-