BenQ W1070

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Άσχετο με το θέμα του BenQ, αλλά προς χάριν της ενημέρωσης μόνο: η συγκεκριμένη γκρίζα οθόνη από τον platinum147 έχει ορισμένα "θεματάκια" για τα οποία θα πρέπει να είστε ενήμεροι. Την είδα προχτές σε γνωστό που την αγόρασε (92 ίντσες, κάδρο 16:9 φυσικά) και είχαμε την ευκαιρία να την μετρήσουμε, αλλά και να έχουμε τις πρώτες εντυπώσεις θέασης.

Στα θετικά: η οθόνη ήταν εξαιρετικά επίπεδη, με σχεδόν πλήρη απουσία από ζάρες! Δυσκολευόμουν κυριολεκτικά να πιστέψω ότι μια τόσο φτηνή ηλεκτρική οθόνη ήταν τόσο επίπεδη, μια και περίμενα φυσικά να είναι γεμάτη από ζάρες. Πέρα από την κλασική ελαφρά κλίση προς τα μέσα που παρουσιάζουν οι δύο κάθετες πλευρές στα άκρα, δηλαδή στα μαύρα περιγράμματα και στα πρώτα 3-5 εκατοστά της λευκής περιοχής, καθώς και από δύο πολύ ελαφρούς κάθετους κυματισμούς στο κέντρο (πολύ αδιόρατους, δεν επηρέαζαν καθόλου στη θέαση), η οθόνη ήταν απλά άψογη από ζάρες. Ο μηχανισμός της οθόνης είναι επίσης πολύ αθόρυβος.

Στα αρνητικά: η οθόνη δεν είναι δυστυχώς 0,8 κέρδους, όπως ισχυρίζεται ο πωλητής της, αλλά 0,6 κέρδους, (!) κόβοντας έτσι πολύ από το φως του προβολέα. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση από την αρχή ότι ενώ μετρούσαμε επαρκή φωτεινότητα από τον φακό του προβολέα με τα φωτόμετρα στην οθόνη (περίπου 13 fL), το πατερνάκι full field του λευκού 100% μου έδινε την εντύπωση για αρκετά χαμηλή φωτεινότητα, 6 έως 8 fL το πολύ. Επαληθεύτηκα πλήρως μόλις στήσαμε έναν Spyder 3 για να πάρουμε μέτρηση από την οθόνη. Ο Spyder έδωσε μέγιστη φωτεινότητα 7,6 fL, πράγμα που σημαίνει πτώση της φωτεινότητας κατά 41%! :bang:

Μια και δεν είχαμε φυσικά δεύτερη λευκή οθόνη κέρδους 1 για σύγκριση, επιστρατέψαμε μια λευκή κόλλα χαρτί Α4, η οποία αν θυμάμαι καλά, γενικά θεωρείται ότι δίνει κέρδος 1 ή πολύ κοντά στη μονάδα. Από την λευκή κόλλα Α4 λοιπόν, ο Spyder μετρούσε 12,5 fL, πράγμα που σημαίνει 38% πτώση της φωτεινότητας για την συγκεκριμένη γκρίζα οθόνη. Συμπέρασμα: η συγκεκριμένη γκρι οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με πολύ φωτεινούς προβολείς, ειδικά όταν η λάμπα του προβολέα θα γράψει ώρες και θα χάνει φωτεινότητα προοδευτικά.

Δεύτερο αρνητικό σημείο: στα πατερνάκια της κλίμακας του γκρίζου από 50% έως 100% φωτεινότητα, μπορούσαμε εύκολα να διαπιστώσουμε την ανομοιομορφία στη βαφή της οθόνης. Υπήρχαν πιο φωτεινές και πιο σκούρες περιοχές, σαν στάμπες, λες και η ποσότητα της βαφής δεν ήταν η ίδια σε όλη την επιφάνεια της οθόνης.

Τέλος, το λευκό πατερνάκι 100% φωτεινότητα, ακόμα και μετά την ρύθμιση του RGB, δεν θύμιζε λευκό, αλλά δύναμη του γκρίζου, νόμιζες δηλαδή ότι έβλεπες το πατερνάκι 70-80% φωτεινότητα από έναν προβολέα που θα έπαιζε σε λευκή οθόνη. Και παρόλο που θα μου πείτε ότι τα περίπου 7,5 fL φωτεινότητα που παίρναμε είναι αρκετά χαμηλή φωτεινότητα, πάλι δεν δικαιολογείται κατά την ταπεινή μου άποψη.

Θα έχουμε την ευκαιρία να την ξαναδούμε τη συγκεκριμένη γκρι οθόνη τις επόμενες μέρες και με άλλους πολύ φωτεινότερους προβολείς, αλλά τα πρώτα συμπεράσματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά όσον αφορά την ποιότητα του τρόπου βαφής του πανιού.

Εχω κι εγώ την ίδια οθόνη (120''). Εχω δει έως τώρα hobbit και life of pi. Η φωτεινότητα είναι τόσο μεγαλή που βλέπω και με ανοικτά φώτα σχεδόν... οταν δε είναι κλειστά φωτίζει όλο το δωμάτιο... για χρώματα ειδικά με το life of pi σε κάποιες σκηνές ... έμεινα.... δεν έχω όργανα μέτρησης, δεν είμαι ειδικός, δεν έχω καλιμπράρει τον προβολέα και ούτε πρόκειται....

Στα μάτια μου και με δεδομένο το συγκεκριμένο budjet που διέθετα είναι μία χαρά και πραγματικά το απλαμβάνω ( είναι το πρώτο μου προβόλι άλωστε...)

Εχει κανεις απο τους κατοχους των γκρι οθονων δοκιμασει 3D;
Ρωταω μια και το σκεφτομαι κι εγω για γκρι, που θεωρω πως θα βοηθα στο 2D, αλλα δεν ξερω αν θα κοβει πολυ φως στο 3D

Εχει κανεις απο τους κατοχους των γκρι οθονων δοκιμασει 3D;
Ρωταω μια και το σκεφτομαι κι εγω για γκρι, που θεωρω πως θα βοηθα στο 2D, αλλα δεν ξερω αν θα κοβει πολυ φως στο 3D

Δεν έχω ακόμη γυαλιά... κάτι ανέφερες για συμβατότητα στα 120Μhz . Eχω 3d γυαλιά λόγω της Panasonic st30... έχεις καμιά ιδέα πως να τα κάνω να δουλέψουν... γνωρίζεις σε τι συχνότητα παίζουν? ...α!!! σου έστειλα και pm το MED600 είναι παρελθόν... είμαι πλέον σε wd tv live gen3

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Δεύτερο αρνητικό σημείο: στα πατερνάκια της κλίμακας του γκρίζου από 50% έως 100% φωτεινότητα, μπορούσαμε εύκολα να διαπιστώσουμε την ανομοιομορφία στη βαφή της οθόνης. Υπήρχαν πιο φωτεινές και πιο σκούρες περιοχές, σαν στάμπες, λες και η ποσότητα της βαφής δεν ήταν η ίδια σε όλη την επιφάνεια της οθόνης.

Παναγιώτη καλημέρα!

Μήπως τσεκάρατε με το φωτόμετρο τις περιοχές που παρουσίαζαν ανομοιομορφία (με το φωτόμετρο στραμμένο προς τον προβολέα εννοώ) για να αποκλείσετε την περίπτωση να έφταιγε ο προβολέας ή ο χώρος (λόγω ανακλάσεων)? Ή ήταν τόσο εμφανές το πρόβλημα της μέτριας βαφής που ξεχώριζε και με το μάτι?

Για το gain δεν μου κάνει και τόση εντύπωση μιας και ο καθένας δηλώνει ό,τι θέλει...

http://www.hometheatershack.com/forums/diy-screens/17024-gain-readings.html

Δεν έχω ακόμη γυαλιά... κάτι ανέφερες για συμβατότητα στα 120Μhz . Eχω 3d γυαλιά λόγω της Panasonic st30... έχεις καμιά ιδέα πως να τα κάνω να δουλέψουν... γνωρίζεις σε τι συχνότητα παίζουν? ...α!!! σου έστειλα και pm το MED600 είναι παρελθόν... είμαι πλέον σε wd tv live gen3

παραλαμβανω την Τριτη ενα γυαλι BenQ 3D 5J.J7k25.001,υπομονη μεχρι το βραδακι της Τριτης θα γραψω εντυπωσεις
και μεσα στην εβδομαδα θα δωσω παραγγελια για δυο γυαλια 3D BLUE HEAVEN σαν αυτα που πηρε ο tzo,μου εκανε εκπτωση ο τυπος 130 ευρο με παραδοση -bye-

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Νικ, ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες!!!:ernaehrung004:

Εκείνη με τον τύπο και το λεπίδι, υπονοεί πως ο προβολέας από ευκρίνεια ξουρίζει??:Banane0:

Αουτς , κοπηκα. Πραγματικο ξυραφι! Θελω να τον δω απο κοντα. Και η οθονουλα σκιζει βλεπω.

Ευχαριστώ παιδια!Πραγματικά δε νομίζω αυτη τη στιγμή να υπάρχει άλλος τρόπος να πάρει κάποιος τόσο "πολυ" εικόνα σε αυτά τα λεφτά..

Πιστευω οτι πλεον με τις τιμες που παιζουν σε προβολεις και οθονες σε σχεση με την ποιοτητα που προσφερουν οι αγορα της εικονας θα αλλαξει σε μεγαλο βαθμο. Πλεον ολοι θα εχουν ενα πραγματικο Home Cinema στο σπιτι τους.

Πιστευω οτι πλεον με τις τιμες που παιζουν σε προβολεις και οθονες σε σχεση με την ποιοτητα που προσφερουν οι αγορα της εικονας θα αλλαξει σε μεγαλο βαθμο. Πλεον ολοι θα εχουν ενα πραγματικο Home Cinema στο σπιτι τους.

Και γω ετυσι πιστευω αφου πλεον σε χαμηλη σχετικα τιμη(οσο μιας καλης τηλεορασης),μπορεις να παρεις ολον τον εξοπλισμο για προβολι.
Οπως και να το κανουμε...size matters...:Banane0:

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Εχω κι εγώ την ίδια οθόνη (120''). Εχω δει έως τώρα hobbit και life of pi. Η φωτεινότητα είναι τόσο μεγαλή που βλέπω και με ανοικτά φώτα σχεδόν... οταν δε είναι κλειστά φωτίζει όλο το δωμάτιο... για χρώματα ειδικά με το life of pi σε κάποιες σκηνές ... έμεινα.... δεν έχω όργανα μέτρησης, δεν είμαι ειδικός, δεν έχω καλιμπράρει τον προβολέα και ούτε πρόκειται....

Στα μάτια μου και με δεδομένο το συγκεκριμένο budjet που διέθετα είναι μία χαρά και πραγματικά το απλαμβάνω ( είναι το πρώτο μου προβόλι άλωστε...)
με προλαβες φιλε..ακριβως ιδια περιπτωση 120 γκρι πρωτος προβολεας ανοιχτο κιτρινο τοιχοι στο eco κ φωτιζει ολο το σαλονι 30 τετραγωνικα..ειδικα σε φωτεινες σκηνες ειναι σαν προβολεας.. :) εμενα παντως η οθονη εχει μια ζαρα σε ενα σημειο που γινεται αντιληπτη μονο σε desktop.χθες ειδα το tree of life. αν αντεξει καποιος τετοιου ειδους ταινια αξιζει να την δοκιμασει μονο κ μονο για τις δυνατοτητες του προβολεα.Σαν ντοκυμαντερ του discovery channel με το big bang κτλ ,χρωματα κ συνεχεις εναλλαγες φωτεινες κ σκοτεινες σκηνες.Πραγματικα υπεροχες εικονες κ τις αποδιδει θαυμασια.το μονο αρνητικο για μενα το μαυρο χωρις βεβαια να εχω εμπειρια απο το ποσο καλοι ειναι σε αυτο αλλοι προβολεις αυτης της κατηγοριας.

@ Νικ,πως εβγαλες τέτοιες φώτος;;;;!!!!

@ iguana το BC off?

@ Γιώργο,much better

Κώστα με την canon 40d μου,με ένα μετριότατο φακό sigma 18-200.Οι ρυθμίσεις ήταν αν θυμάμαι καλά διάφραγμα 4,5,ταχύτητα κλείστρου 1/30 του sec,και iso 1200.wb ρυθμισμένο σε σκιά,εννοείται παγωμένη εικόνα,και χωρίς τρίποδο,χεράτη..Αν είχα την υπομονή να στήσω τρίποδο θα ήταν πολυ καλύτερες,και θα μπορούσα να βγάλω και μερικές σκοτεινές σκηνές που ήθελα απο τον Προμηθέα.next time...

Ακόμα στον τοίχο προβάλω εγώ.
Δυστηχώς παρασύρθηκα και η 120'' έπεσε μεγάλη για το 4χ4 δωμάτιο μου και δυσκολεύομε να την τοποθετήσω.
Είδα 3d SBS τα life of pi και IMAX Under The Sea και μου άρεσαν πολύ.
Πολύ ικανοποιημένος απτο προβόλι γενικά.