BenQ W1070

Κληρονομικό,και αρκετά συχνό στους άνδρες.Πράσινο,κόκκινο,καφέ,γκρί,υπο προϋποθέσεις...αχταρμάς.Δε σάς έδειξαν τα ψευδοχρωματικά τέστ όταν πήρατε δίπλωμα;Αυτά με τις χρωματιστές βούλες που σχηματίζουν αριθμούς...Μου κόστισε την Ικάρων,και δε θα μάθω ποτέ και τι άλλο απο άποψη αντίληψης εικόνας..
Ωχ...βρε αδερφέ..και εγώ έχω λίγη υπερμετροπία και αγχώνομαι...δεν ξέρω να σου απαντήσω αλλά ζόρικο το θέμα σου βρε bro..

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Σε πιστεύω Κωστή!Και μια παράξενη ερώτηση για εσάς που ασχολείστε και με τις ρυθμίσεις:Πόσο πιστευετε ότι επηρρεάζει η δυσχρωματοψία τη θέαση;;Έχω όπως καταλάβατε..

Περιμένεις τον γάτο για σωστή απάντηση!!-bye-

Επίσης κάτι άλλο:Αργεί και ο δικός σας να αναγνωρίσει την πηγη;Σε μερικές ταινίες η αλλαγή απο τα 60hz στα 24hz,ας πούμε απο το κεντρικό μενού του media player στην ταινία,αργεί χαρακτηριστικά.

Παίδες έχω το 10ρακι τον Sony, αν πήγαινα στον benq, για το 3d,, θα έτρωγα ήττα στο μαύρο; Κυρ Γκάλη, μήπως έχετε άποψη επι του θέματος;

Παίδες έχω το 10ρακι τον Sony, αν πήγαινα στον benq, για το 3d,, θα έτρωγα ήττα στο μαύρο; Κυρ Γκάλη, μήπως έχετε άποψη επι του θέματος;

Define ήττα και μαύρο.

Ήττα είναι 1-0, ήττα είναι και 4-0...

Μαύρο είναι μια μαύρη καρτέλα ή το μαύρο που περιέχεται σε μια σκηνή με χαμηλή ή υψηλή φωτεινότητα...-bye-

Μιλάω για το μαύρο σε μια σκοτεινή σκηνή ταινίας. Δεν μιλάω για απόλυτα νούμερα, το 4-0 δεν είναι ήττα είναι συντριβή....οπως το ανοικτο γκρι της lg πλασμα του 2005 του εχω στο μαγαζι με το σχεδον μαυρο της samsung του 2010 που εχω σπιτι.

Last edited:

Μιλάω για το μαύρο σε μια σκοτεινή σκηνή ταινίας. Δεν μιλάω για απόλυτα νούμερα, το 4-0 δεν είναι ήττα είναι συντριβή....οπως το ανοικτο γκρι της lg πλασμα του 2005 του εχω στο μαγαζι με το σχεδον μαυρο της samsung του 2010 που εχω σπιτι.

Μέχρι στιγμής, τα νούμερα που έχει ανεβάσει ο Κώστας είναι αξιοπρεπέστατα, οπότε αποκλείεται να φας ''συντριβή''. Σε λίγες μέρες, το μηχάνημα θα ξαναμετρηθεί και θα έχουμε και νέα στοιχεία για περαιτέρω συμπεράσματα..;)

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Μέχρι στιγμής, τα νούμερα που έχει ανεβάσει ο Κώστας είναι αξιοπρεπέστατα, οπότε αποκλείεται να φας ''συντριβή''. Σε λίγες μέρες, το μηχάνημα θα ξαναμετρηθεί και θα έχουμε και νέα στοιχεία για περαιτέρω συμπεράσματα..;)

Χρόνια Πολλά σε όλους,
και τα νούμερα είναι αξιοπρεπεστατα αλλά και η πραγματικότητα..αν και fun του μαύρου δεν μου λείπει χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει τα μαύρα ενός Epson 9000..βοηθάει το ANSI αλλά χωλαινει στο on off..
Αναμένουμε με αγωνία τις μετρήσεις John αλλά και το 1070 Vs 7000.

Έχω τον benq w5000 και σκέφτομαι να αγοράσω τον 1070 για αναβάθμιση. Ο πρώτος έχει τροχό rgbrgb και 4χ ταχύτητα. Ο 1070 τι τροχό έχει; Ρωτάω γιατί είμαι πολύ ευαίσθητος στο rainbow. Υπάρχει κανείς συνφορουμίτης που να έχει εμπειρία και από τους 2 προβολείς ώστε να μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του στο θέμα αυτό;

Για το rainbow εχει συνενοχη και το φως. Δεν ειναι αποτελεσμα μονο του τροχου και της ταχυτητας του.
Θα ελεγα εφοσον εισαι κι ευαισθητος στο φαινομενο, να μην σταθεις μονο σε σχολια, αλλα να επιδιωξεις να τον δεις και μονος σου σε καποιο καταστημα.
Θα σου δωθει και η δυνατοτητα να εχεις αποψη overall επι της εικονας που ξερεις (5000) με αυτην που θα δεις.
Μπορει να ειναι και κατι αλλο που σου αρεσει η σε χαλαει στον 1070.

Έχω τον benq w5000 και σκέφτομαι να αγοράσω τον 1070 για αναβάθμιση. Ο πρώτος έχει τροχό rgbrgb και 4χ ταχύτητα. Ο 1070 τι τροχό έχει; Ρωτάω γιατί είμαι πολύ ευαίσθητος στο rainbow. Υπάρχει κανείς συνφορουμίτης που να έχει εμπειρία και από τους 2 προβολείς ώστε να μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του στο θέμα αυτό;

Ααναβαθμιση για το 3D ή για κάτι άλλο?

σχετικα με τις ωρες που γραφει σε καθε mode

OK here is the reply I got from BenQ re bulb timer

Dear Mr ..........

Thank you for contacting BenQ;

Firstly, we want to apologize for the long delay of our reply. You question needed an investigation and the support of our engineers in Taiwan.

The projector you own have three different settings for the lamp: Normal, ECO and Smart ECO.

The setting that have the exact correspondence between the effective used lamp time and the lamp hours counter is the Smart ECO (the most energy efficient setting), while, when used in normal mode, the correspondence between the lamp hour and the counter is 1 : 1,71 (1 hour lamp used is 1,71 lamp hours on the timer) and in ECO is 1: 1,2 (1 hour lamp used is 1,2 lamp hours on the timer).

We hope this will answer your question, but we remain available if you need any further information.

Kind Regards,

Ugo Turcio

BenQ Europe

Και το 1:1 δεν αντιστοιχει πουθενά από ότι κατάλαβα. Άρα και οι 5000 ώρες είναι 5000/1.2=4166 πραγματικές.
Τα ίδια ισχύουν και σε άλλες Μάρκες;

Και το 1:1 δεν αντιστοιχει πουθενά από ότι κατάλαβα. Άρα και οι 5000 ώρες είναι 5000/1.2=4166 πραγματικές.
Τα ίδια ισχύουν και σε άλλες Μάρκες;

Το 1:1 αντιστοιχει στο smart eco..

Τι σου κάνει το μυαλό βραδυατικα. Το μάτι πήγε κατευθείαν στα νούμερα και όχι στο κείμενό. Ευχαριστώ για τη διόρθωση

Χαιρετώ όλη την παρέα.Σας διαβάζω αρκετό καιρό αλλά είναι πρώτη φορά που γράφω...
Σκέφτομαι να αγοράσω κι εγώ τον W1070 για να αλλάξω τον παλιό μου sony vw10ht.Τώρα παίζει στις 106" με απόσταση φακού - οθόνης 3,70μ.
Η συνολική απόσταση είναι 4,70μ αλλά αναγκάστηκα να απομακρύνω την οθόνη απ'τον τοίχο για να μικρύνει η απόσταση...(ο προτζέκτορας δεν ήθελα να παει πιο μπροστά).Η σκέψη μου είναι να πάω στις 120" με την οθόνη τέρμα πίσω. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ένα δοκάρι στα 2,90μ απ'τον πίσω τοίχο με ύψος 47 εκ. και δεν ξέρω αν θα περάσει η δέσμη χωρίς να μπεί λοξά και να χρειαστεί διόρθωση του καταστροφικού απ'οτι διάβασα εδώ keystone.Το lens shift λέτε να σώσει την κατάσταση? Από απόσταση θα είναι οκ?
http://img248.imageshack.us/img248/8126/dscn1085g.jpg
http://img826.imageshack.us/img826/2243/dscn1078w.jpg
Για να πάρετε μια ιδέα του χώρου...

Το Lens Shift του ειναι μονο οσον αφορα την κατακορυφη διασταση και στις 120' που ενδιαφερεσαι ειναι max στα 11cm,οποτε μπορεις να υπολογισεις.
Οσο για την αποσταση στις 120 ιντσες που ενδιαφερεσαι να τοποθετησεις Γιαννη,η σωστη αποσταση ειναι περιπου στα 3,6m συμφωνα με την THX:http://www.thx.com/consumer/home-entertainment/home-theater/hdtv-set-up/
Για να υπολογισεις καλυτερα στο χωρο σου,τσεκαρε και τον επισημο υπολογιστη αποστασης:http://www.benq.com/microsite/projector/throwratiocalculator/

Kαι γω σκεφτομαι την αγορα του στο μελλον (εχω τον epson 700) και ενας σημαντικος λογος που θελω να στραφω προς το στρατοπεδο των dlp, επειδη την πατησα ασχημα με τον επσον, ειναι οτι δεν σκονιζονται (χρωματικες κηλιδες στην εικονα προβολης) ευκολα oι dlp λογω χρωματικου τροχου και σφραγισμενου "δωματιου οπτικων',διαβασα ομως στο διπλα νημα οτι δεν ειναι σφραγισμενα τα οπτικα μερη,αν ισχυει κατι τετοιο, θα ειναι ενας σημαντικος αποτρεπτικος παραγοντας για μενα..μπορει καποιος να επιβεβαιωσει η να διαψευσει?

Το Lens Shift του ειναι μονο οσον αφορα την κατακορυφη διασταση και στις 120' που ενδιαφερεσαι ειναι max στα 11cm,οποτε μπορεις να υπολογισεις.
Οσο για την αποσταση στις 120 ιντσες που ενδιαφερεσαι να τοποθετησεις Γιαννη,η σωστη αποσταση ειναι περιπου στα 3,6m συμφωνα με την THX:http://www.thx.com/consumer/home-entertainment/home-theater/hdtv-set-up/
Για να υπολογισεις καλυτερα στο χωρο σου,τσεκαρε και τον επισημο υπολογιστη αποστασης:http://www.benq.com/microsite/projector/throwratiocalculator/

Σ'ευχαριστω για την απαντηση.Το calculator της benq το ειδα,αλλα δεν εβγαλα ακρη.Στις 120'' με αποσταση 3,96μ και υψος δωματιου 2,82μ και τον 1070 47εκ απο το ταβανι για να μην χτυπαει η εικονα στο δοκαρι, μου δινει το κατω μερος της οθονης στα 79 εκ. Το προβλημα ειναι οτι πεφτει μπροστα απο τα ηχεια.Για να μην τα καλυπτει θα πρεπει να ειναι στα 92εκ. απο το πατωμα μαζι με το σιδερο και το μαυρο πλαισιο.
Διαβασα και το manual σε σχεση με το lens shift και απ'οτι καταλαβα τα 11εκ που μου ειπες ειναι μονο προς τα κατω με τον προτζεκτορα στο ταβανι.Αν το κανω τερμα πανω αλπα θα ερθει στην ευθεια του φακου (offset 0).Σωστα?
Οποτε η θα πρεπει να τοποθετηθει λοξα και να διορθωσω με το keystone η να μπει σε τραπεζακι κατω...