BenQ W1070

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Σ'ευχαριστω για την απαντηση.Το calculator της benq το ειδα,αλλα δεν εβγαλα ακρη.Στις 120'' με αποσταση 3,96μ και υψος δωματιου 2,82μ και τον 1070 47εκ απο το ταβανι για να μην χτυπαει η εικονα στο δοκαρι, μου δινει το κατω μερος της οθονης στα 79 εκ. Το προβλημα ειναι οτι πεφτει μπροστα απο τα ηχεια.Για να μην τα καλυπτει θα πρεπει να ειναι στα 92εκ. απο το πατωμα μαζι με το σιδερο και το μαυρο πλαισιο.
Διαβασα και το manual σε σχεση με το lens shift και απ'οτι καταλαβα τα 11εκ που μου ειπες ειναι μονο προς τα κατω με τον προτζεκτορα στο ταβανι.Αν το κανω τερμα πανω αλπα θα ερθει στην ευθεια του φακου (offset 0).Σωστα?
Οποτε η θα πρεπει να τοποθετηθει λοξα και να διορθωσω με το keystone η να μπει σε τραπεζακι κατω...

1070.jpg

Μια χαρά είσαι!

Αν δεις ότι ''χτυπάς'' με το φως ελάχιστα στο δοκάρι (δεν το φαντάζομαι, είναι σχετικά μακρυά..), τοποθετείς τον προβολέα περί τους 5-10 πόντους πιο κάτω και δουλεύεις με το lens shift.:smile:

Ναι, σιγα μην τους εστηναν και επανω στον ωμο τους για να βαλουνε patterns και ταινιες. :Banane0:
Αστους πρωτα να τους στησουν σωστα. Να δουν μερικες ταινιες, και σιγουρα υστερα θα ποσταρουν εντυπωσεις και φωτος.

Αλλα και παλι 20 buyers βρε παιδι μου, που πηγαν ολοι. ; :hmmmm2:

Re: Απάντηση: BenQ W1070

Έχετε πέσει με τα μούτρα στις ταινίες??:Banane0:

20 παραλάβατε...που είναι οι εντυπώσεις οεο??

Γιαννη εγω θα στησω την αλλη βδομαδα.Εχω ανοιξει σε λευκο δωματιο και μαρμαρινο πατωμα,στον τοιχο σε 120 περιπου ιντσες και το εχω καταφχαριστηθει,αλλα ειδα μονο 2-3 ταινιες.Ακομη ομως κλαιω που πηρα μονο 100αρα και οχι 120(αποσταση βεβαια που θα βλεπω 2,6μ-2,7μ)

Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Γιαννη εγω θα στησω την αλλη βδομαδα.Εχω ανοιξει σε λευκο δωματιο και μαρμαρινο πατωμα,στον τοιχο σε 120 περιπου ιντσες και το εχω καταφχαριστηθει,αλλα ειδα μονο 2-3 ταινιες.Ακομη ομως κλαιω που πηρα μονο 100αρα και οχι 120(αποσταση βεβαια που θα βλεπω 2,6μ-2,7μ)

Μια χαρά είσαι!! Προσοχή όταν τον στήσεις μην μπουν τίποτα γάτες μες το σπίτι!! Ξέρεις...από αυτές που κυνηγάνε τα φίδια...:D

Re: Απάντηση: BenQ W1070

Οι 120" για 2,6μ-2,7μ απόσταση θέασης είναι λίγο υπερβολικές (για μένα)
Ειδικά σε σειρές/ταινίες που είναι full 16:9 κάδρο, είναι πολύ κουραστικό ΑΝ πρέπει να διαβάζεις και υπότιτλους
.. το μάτι κάνει πολλά πάνω-κάτω που είναι κουραστικά

εγώ ανοίγω 110" σε λευκό τοίχο, με απόσταση 3,80μ
και αν πάρω πανί, θα πάω σε 120" (με απόσταση 3,50 πλέον),
καθώς οι 2.35:1 ταινίες, αλλά και το 3D θέλει μέγεθος για να το ευχαριστηθείς
στις σειρές, θα κάνω zoom-out με τον med600 (0.8x) μιας και όταν κρεμαστεί ο προβολέας δεν θα μπορώ να παίζω με το ζουμ του.

Τελικά για μένα το ιδανικό είναι το CIH (Constant Image Height) αλλά για να γίνει σωστά θέλει άλλα (ακριβότερα) κόλπα

Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Ειδικά σε σειρές/ταινίες που είναι full 16:9 κάδρο, είναι πολύ κουραστικό ΑΝ πρέπει να διαβάζεις και υπότιτλους

Έτσι ακριβώς , στα 4 μέτρα απόσταση θέασης οι 16:9 ταινίες στις 132" , με ανάγκαζαν να γυρνώ το κεφάλι σε όλες τις κατευθύνσεις , με τις 120" πιο ξεκούραστη θέαση έχω .

Σε 2:35 όμως μου λείπει η μεγάλη καθώς μόνο δεξιά αριστερά γύριζα .

Έτσι ακριβώς , στα 4 μέτρα απόσταση θέασης οι 16:9 ταινίες στις 132" , με ανάγκαζαν να γυρνώ το κεφάλι σε όλες τις κατευθύνσεις , με τις 120" πιο ξεκούραστη θέαση έχω .

Σε 2:35 όμως μου λείπει η μεγάλη καθώς μόνο δεξιά αριστερά γύριζα .
Αν και offtopic να διαφωνήσω μαζί σου αν μου ειπτρέπεις..
Στα 4 μέτρα θεωρώ πολύ λίγες τις 120" στο 2:35(για το "άθλιο" 16:9 να μη μιλήσω καλύτερα) και χάνεται όλη η "μαγεία" της βιντεοπροβολής..θα ήθελα πολύ με αυτό το μηχανάκι να έχω 150" σε 2:35 και απόσταση 4μέτρα..να ξεφύγω από τις νόρμες και τις νοοτροπίες..
(προσωπικό γούστο πάντα)

Μια χαρά είσαι!! Προσοχή όταν τον στήσεις μην μπουν τίποτα γάτες μες το σπίτι!! Ξέρεις...από αυτές που κυνηγάνε τα φίδια...:D

Καλα η γατα εκεινη τη μερα θα εχει σπιτι μου..εφημερια..με μονο μισθο μπυρα-λουκανικα κ ταινια σε σωστες ιντσες(καλα καλα με λιγοτερο μαυρο :-)

Στα 4 μέτρα θεωρώ πολύ λίγες τις 120" στο 2:35

Αυτό σκέφθηκα και πήρα αρχικά 132" , στο "άθλιο" όμως 16:9 , ζοριζόμουν αλλά έλεγα μου φαίνεται .Σαν να μην ήθελα να παραδεχθώ πως έκανα υπερβολή( για τα γούστα μου) .

εγώ ανοίγω 110" σε λευκό τοίχο, με απόσταση 3,80μ
και αν πάρω πανί, θα πάω σε 120" (με απόσταση 3,50 πλέον),
καθώς οι 2.35:1 ταινίες, αλλά και το 3D θέλει μέγεθος για να το ευχαριστηθείς
στις σειρές, θα κάνω zoom-out με τον med600 (0.8x) μιας και όταν κρεμαστεί ο προβολέας δεν θα μπορώ να παίζω με το ζουμ του.

Τελικά για μένα το ιδανικό είναι το CIH (Constant Image Height) αλλά για να γίνει σωστά θέλει άλλα (ακριβότερα) κόλπα

Όντως είναι υπερβολή οι 120" σε απόσταση μάλιστα λιγότερη των τριων μέτρων.
Πάντως για τους υπότιτλους το μάτι δεν κάνει πάνω κάτω ,αλλά δεξιά αριστερά και αυτό δεν αλλάζει είτε έχεις κάδρο 16:9 είτε 2.35.
Οσον αφορά το 3D το 16:9 κάθεται καλύτερα στο μάτι αφού η αίσθηση του τρισδιάστατου είναι καλύτερη όταν υπάρχει πιο ψηλό κάδρο.
Ταινίες 3D σε 2.35 ούτε θέλω να τις δω.

Όντως είναι υπερβολή οι 120" σε απόσταση μάλιστα λιγότερη των τριων μέτρων.
Πάντως για τους υπότιτλους το μάτι δεν κάνει πάνω κάτω ,αλλά δεξιά αριστερά και αυτό δεν αλλάζει είτε έχεις κάδρο 16:9 είτε 2.35.
Οσον αφορά το 3D το 16:9 κάθεται καλύτερα στο μάτι αφού η αίσθηση του τρισδιάστατου είναι καλύτερη όταν υπάρχει πιο ψηλό κάδρο.
Ταινίες 3D σε 2.35 ούτε θέλω να τις δω.

σωστό κι αυτό.. αλλά με υπότιτλους παίζει και πολύ πάνω-κάτω (για να διαβάσεις και να δείς και λίγο έργο)
και νομίζω πως το πάνω-κάτω είναι πολύ πιο κουραστικό απο το αρ-δεξιά, και τελικά αυτό ενοχλεί περισσότερο

πολύ θα ήθελα να δω έναν viewing distance calculator για ταινίες με υπότιτλους

σωστό κι αυτό.. αλλά με υπότιτλους παίζει και πολύ πάνω-κάτω (για να διαβάσεις και να δείς και λίγο έργο)
και νομίζω πως το πάνω-κάτω είναι πολύ πιο κουραστικό απο το αρ-δεξιά, και τελικά αυτό ενοχλεί περισσότερο

Προσωπικά με 120 ίντσες στα 2,90-3,00 μ το δεξιά αριστερά δεν κουράζει καθόλου , ούτε καν το καταλαβαίνω . Κουράζει το πάνω κάτω ειδικά σε 16/9 αν έχεις υπότιτλους γιαυτό και προσωπικά δεν τους χρησιμοποιώ. Σε 2,35 είναι σαφώς καλύτερα τα πράγματα , νομίζω συνηθίζεις αμέσως και για μένα είναι ενα ιδανικό μέγεθος-απόσταση για κάποιον που θέλει να "χορτάσει" μια κινηματογραφική ταινία.άντε για κάποιον που δεν θέλει να είναι υπερβολικός νομίζω 120 στα 3,50 είναι τέλεια.Καλύτερα μια οθόνη που θα σου φαίνεται πραγματικά μεγάλη στην αρχή και να την συνηθίσεις με τον καιρό , παρά μια που θα σου φαίνεται μια χαρά στην αρχή αλλά με τον καιρό θα σου φανεί μικρή..
Υ.Γ. επίσης σκεφτέιτε ότι υλικό που δεν ειναι full hd μπορείτε να το βλέπετε στην original διάσταση του , για να μην πιξελιάζει κίολας , οπότε το μέγεθος μικραίνει..

Last edited:
Προσωπικά με 120 ίντσες στα 2,90-3,00 μ το δεξιά αριστερά δεν κουράζει καθόλου , ούτε καν το καταλαβαίνω . Κουράζει το πάνω κάτω ειδικά σε 16/9 αν έχεις υπότιτλους γιαυτό και προσωπικά δεν τους χρησιμοποιώ. Σε 2,35 είναι σαφώς καλύτερα τα πράγματα , νομίζω συνηθίζεις αμέσως και για μένα είναι ενα ιδανικό μέγεθος-απόσταση για κάποιον που θέλει να "χορτάσει" μια κινηματογραφική ταινία.άντε για κάποιον που δεν θέλει να είναι υπερβολικός νομίζω 120 στα 3,50 είναι τέλεια.Καλύτερα μια οθόνη που θα σου φαίνεται πραγματικά μεγάλη στην αρχή και να την συνηθίσεις με τον καιρό , παρά μια που θα σου φαίνεται μια χαρά στην αρχή αλλά με τον καιρό θα σου φανεί μικρή..
Υ.Γ. επίσης σκεφτέιτε ότι υλικό που δεν ειναι full hd μπορείτε να το βλέπετε στην original διάσταση του , για να μην πιξελιάζει κίολας , οπότε το μέγεθος μικραίνει..

+1000
Θα συμφωνήσω σε ΌΛΑ μαζί σου και θα προσθέσω πως ΌΛΕΣ οι απολαύσεις θέλουν υπερβολή!!!!

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Viewing distance calculator που να αφορουν και υπότιτλους δεν υπαρχει γιατι πολύ απλα δεν εχουν καμια σχεση με το πλάτος της εικόνας οπου και υπολογίζεται η απόσταση θεασης…
Αλλωστε οι υπότιτλοι συνήθως μπαινουν στο καδρο σε αναλογια 4:3 δηλαδη στο κεντρο της εικονας και όχι από από την μια ακρη στην άλλη…
Υπότιτλους που να ξεφεύγουν σε μηκος βλεπουμε μονο στην ελληνικη τηλεοραση , αντε σε κανένα dvd ( εχω να δω χρονια dvd και δεν θυμάμαι)
Για υπολογισμό της θεσης θέασης υπαρχει και αυτό το excel που βασίζεται στις επίσημες φορμες.

Last edited:
Θελω μια χαρη απο καποιο κατοχο του 1070.
Θα ηθελα κατα την αναπαραγωγη ταινιας 3d να δειτε αν το briliant color color ειναι on ή off και αν αυτο δυναται να αλλαξει (απο on σε off ή απο off σε on)