BenQ W1070

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Πιο φωτεινός, πιο ευκρινής, πιο σωστός χρωματικά με χειρότερο μαύρο όμως.-bye-
Κατι τετοιο περιμενω και εγω ....με το τελευταιο να ειναι το "ερωτηματικο" : κατα ποσο χειροτερο.Bασικα τον πηρα για το 3D (ο sony παρολο που εχει μονο 700 ωρες σε 4+ χρονια, τον θεωρω απο τις καλυτερες αγορες μου), μιας και βλεπω σχεδον οτι κυκλοφορει σε 3D.iso, ειδικα παιδικα :BDGBGDB55: και φυσικα γιατι δεν ηθελα να παω στο επομενο "τιμολογιακο" επιπεδο των 2000 (+) (epson,jvc).Av μου ελεγε καποιος παρε οποιον θες μεχρι 3500 ευρω μαλλον παλι sony θα διαλεγα τον 50αρι ή jvc 35.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Κατι τετοιο περιμενω και εγω ....με το τελευταιο να ειναι το "ερωτηματικο" : κατα ποσο χειροτερο.Bασικα τον πηρα για το 3D,ο sony εχει 700 ωρες σε 4+ χρονια, μιας και βλεπω σχεδον οτι κυκλοφορει σε 3D.iso, ειδικα παιδικα :BDGBGDB55: και φυσικα γιατι δεν ηθελα να παω στο επομενο "τιμολογιακο" επιπεδο των 2000 (+) (epson,jvc).Av μου ελεγε καποιος παρε οποιον θες μεχρι 3500 ευρω μαλλον παλι sony θα διαλεγα τον 50αρι ή jvc 35.

Προχθές είδα τον 10-άρη του Αλέξη στο σπίτι φίλου που τον αγόρασε... Σε 107" ίντσες οθόνη με σχεδόν 1000 ώρες στο κοντέρ. Δεν τον περίμενα να παίζει τόσο καλά, μου έκανε εντύπωση.
Σχετικά με τη διαφορά τώρα μεταξύ τους... Νομίζω οτι πιο πολύ εντύπωση θα σου κάνει η διαφορά στο punch της εικόνας υπέρ του BenQ, (λόγω DLP αλλά κυρίως καινούριας λάμπας), παρά η διαφορά στο μαύρο.

Καλοθέατος ο νέος... :ernaehrung004:

Ευχαριστω Μπαμπη και σου ευχομαι υγεια ,διαθεση και χρονο για πολλες ωρες προβολων και στον δικο σου νεο προβολι...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Νομίζω οτι πιο πολύ εντύπωση θα σου κάνει η διαφορά στο punch της εικόνας υπέρ του BenQ, (λόγω DLP αλλά κυρίως καινούριας λάμπας), παρά η διαφορά στο μαύρο.
Το ιδιο ''επαθα'' κι εγώ προ καιρού όταν είδα τον BenQ 6000 (σε 90αρα οθόνη νομίζω) στο σπιτι του VaderGR.

Στην αρχη ''χαζεψα'' με το φως και το punch και μου ''γυαλισε''.

Ομως, μετα από μερικά λεπτά, το μαύρο που δεν ηταν μαύρο αλλά γκρι (σε σχεση με τον Dila πάντα) χτυπησε καμπανακι.

Θελω να πω, το λιγότερο φως, η χαμηλότερη ευκρίνεια κλπ συνηθίζονται, το χειρότερο μαυρο ομως όχι.

Νομίζω ότι το καλό μαύρο ειναι η βασικότερη παράμετρος της εικόνας, η ''βαση'' της ας πουμε.

Απαξ και κατι λειπει, η εικόνα παντα θα ''χανει''

Oλα σχετικα ειναι βεβαια....

(με λιγα λογια την αποψη περι του punch vs μαυρου την περιμενα από κανα νιουμπι, όχι από τον (γ)κουρού της κατηγορίας, σεβάσμιο γέροντα, Μπαμπίκο :p)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

(με λιγα λογια την αποψη περι του punch vs μαυρου την περιμενα από κανα νιουμπι, όχι από τον (γ)κουρού της κατηγορίας, σεβάσμιο γέροντα, Μπαμπίκο :p)

Δεν με προσέχεις... δεν με προσέχεις αρκετά κι αυτό με στεναχωρεί... Είπα ποιά θα είναι η πρώτη εντύπωση...

Για να μην ξεχνιόμαστε, εγώ από αρχαιοτάτων χρόνων :tongue: έχω πεί οτι τα 5 πράγματα που πρέπει να κοιτάς σ´ένα προβολέα είναι το μαύρο του κι άλλα τέσσερα που μου διαφεύγουν... :grandpa:

Με συγκινεί η στεονοχώρια σου, ωστόσο δεν ειναι αρκετή για να μην επισημανω ότι δεν μιλήσες για πρωτη εντύπωση αλλά για εντύπωση γενικα :p

Περαν της πλακας παντως και για να μη στενοχωρούμε και τον Kyr, να πω το εξης:

Είχα δει προ ~2-3 ετων κι εγω εναν 10αρη ή 15αρη - δεν θυμαμαι πλεον - πανω κατω ιδια μηχανακια ειναι νομίζω.

Τότε πρεπει να χα τον JVC 750 - ιδια κατηγορία μαύρου δλδ με τον X9 που χω τωρα.

Και μενα μου χε κανει εντυπωση ποσο καλά επαιζε.

Και απλως θυμήθηκα ότι απο τοτε ηδη λεγαμε οτι αυτό ειναι, μια ακόμη, αποδειξη του ποσο στάσιμα έχουν μεινει τα πραγματα, στο θεμα του μαύρου, στην μετα HD-1 εποχη....

επειδή κι εγώ είμαι σχεδόν στην ίδια κατάσταση με τον kyrliot (τον πήρα για να τον στήσω στο επόμενο σπίτι - είμαι στο ψάξιμο μέχρι να βρώ το κατάλληλο) και πρέπει να χρησιμοποιώ έναν ψιλοκίτρινο τοίχο μέχρι την μετακόμιση - δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένω μέχρι τότε, 1.5 χρόνο έχει που έδωσα τον tw700 - τί ρυθμίσεις μπορώ να κάνω για να έρθει λίγο χρωματικά? Αν αφαιρέσω λίγο κίτρινο απο τα ρυθμιστικά γίνεται κάτι?
Στο επόμενο σπίτι θέλω να στήσω dedicated room και να προβάλλω σε βαμένο-σπατουλαρισμένο τοίχο γι αυτό και δεν σκέφτομαι να ξαναπάρω οθόνη - μου την είχαν δώσει στα νεύρα και οι ζάρες...

Απάντηση: Re: BenQ W1070

επειδή κι εγώ είμαι σχεδόν στην ίδια κατάσταση με τον kyrliot (τον πήρα για να τον στήσω στο επόμενο σπίτι - είμαι στο ψάξιμο μέχρι να βρώ το κατάλληλο) και πρέπει να χρησιμοποιώ έναν ψιλοκίτρινο τοίχο μέχρι την μετακόμιση - δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένω μέχρι τότε, 1.5 χρόνο έχει που έδωσα τον tw700 - τί ρυθμίσεις μπορώ να κάνω για να έρθει λίγο χρωματικά? Αν αφαιρέσω λίγο κίτρινο απο τα ρυθμιστικά γίνεται κάτι?
Στο επόμενο σπίτι θέλω να στήσω dedicated room και να προβάλλω σε βαμένο-σπατουλαρισμένο τοίχο γι αυτό και δεν σκέφτομαι να ξαναπάρω οθόνη - μου την είχαν δώσει στα νεύρα και οι ζάρες...

Όχι, μην βγάλεις κίτρινο... Αρχικά δοκίασε θερμοκρασία λευκού 7500 αντί για 6500.

:offtopic:
Το 2008 οταν εκανα ανακαινιση το σπιτι μου εψαχνα για tv οποτε ετσι σας "βρηκα" (avclub) :ernaehrung004:..........και καταστραφηκα οικονομικα :flipout: ( 4 tv ,2 προβολεις ,4 δορ. δεκτες και κατι ψιλα σε 5 χρονια ).Απο ολα τα προβολικα μεσα, το "δεκαρακι" ηταν το μονο που δεν ειχε κατι ,εστω μικρο (π.χ clouding,line bleebing,αλλαγη λογω προβληματος στο panel) να με "χαλασει" γιαυτο το συμπαθω ιδιαιτερα.

ειχε κατι ,εστω μικρο (π.χ clouding,line bleebing,αλλαγη λογω προβληματος στο panel) να με "χαλασει"

Μεταφραση:Μεχρι τοτε αγοραζες μονο EPSON :p :p :p

Μεταφραση:Μεχρι τοτε αγοραζες μονο EPSON :p :p :p
Σαν προβολικα μεσα, βαζω μαζι τν και προβολεα,ο sony ηταν ο πρωτος μου :flipout:,Epson εχω μονο ενα εκτυπωτη, ο οποιος μεχρι να βγουν σωστα συμβατα-μαιμου μελανια, που εβγαζε το λαδι.Ελεγα να κανω την "υπερβαση" και να παω στον 9100 αλλα με αυτα που ακουγα περσι με τον 9000,τρομαξα.

Μερικες φορες ψαχνεις πολυ και σου βγαινει μαπα το καρπουζι και αλλες φορες ,γουρουνι στο σακι = sony (απλα ειχα τα λεφτα στο powerbuy του 2008,ηταν και απο τους ελαχιστους που εβγαζαν 100" απο λιγοτερα απο 4 μετρα, λογω του χωρου μου) και ολα μια χαρα.

Σίγουρα το punch που εχουν οι DLP εντυπωσιάζει, αλλα οπως αναφέρθηκε και πιο πανω το μαύρο οταν δεν ειναι μαύρο αλλα γκρι, ενοχλεί και δεν συνηθίζεται οπως πχ το φως και η ευκρίνεια που τα αντιλαμβάνομαστε καλυτερα σε σύγκριση a>b.

Αν είχατε να διαλέξετε ανάμεσα σε έναν benq w1070 και έναν jvc HD100 ποιον θα προτιμουσατε και γιατί;

Αν είχατε να διαλέξετε ανάμεσα σε έναν benq w1070 και έναν jvc HD100 ποιον θα προτιμουσατε και γιατί;
Τον είχα και τον 100.

Καντηλακι (οπως έλεγε κι ο Τάκης :p)

Παραταυτα, ειναι αυτο που πα παραπανω:

Με λιγοτερο φως ζω, με χειροτερο μαυρο, οχι.

πχ δεν θα τον άλλαζα σίγουρα ας πούμε με τον BenQ 6000 (που τον έχω δει)

Τον είχα και τον 100.

Καντηλακι (οπως έλεγε κι ο Τάκης :p)

Παραταυτα, ειναι αυτο που πα παραπανω:

Με λιγοτερο φως ζω, με χειροτερο μαυρο, οχι.

πχ δεν θα τον άλλαζα σίγουρα ας πούμε με τον BenQ 6000 (που τον έχω δει)

Άρα ο πενταετίας+ HD100 έχει καλύτερο μαύρο απο τον w1070;

παιδιά γι αυτά τα 3δ γυαλιά τί λέτε?
http://www.amazon.co.uk/SainSonic-904-Rechargeable-eMachines-Projectors/dp/B0081JPABQ/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1369689376&sr=1-1&keywords=benq+3d+glasses
θέλω να πάρω απο amazon ένα splitter 1 in 2 out για να το συνδέσω στον 671 ώστε να δίνω παράλληλα σε tv kai projector και για να μου βγεί με δωρεάν μεταφορικά είπα να πάρω κι ένα ζευγάρι γυαλιά απο εκεί.
τα παραπάνω αξίζουν τίποτα παραπάνω απο τα άλλα sainsonic που κάνουν 15 ή τζάμπα το 10άρικο?
τα άλλα είναι τα rainbow αν δεν κάνω λάθος ενώ αυτά τα zodiac

Άρα ο πενταετίας+ HD100 έχει καλύτερο μαύρο απο τον w1070;
Δεν τους έχω δει δίπλα δίπλα αλλα έχω την αίσθηση πως ναι.

Εχε υπόψιν όμως οτι παραείναι σκοτεινός.

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Σε πιστεύω!! Ξέρεις πόσο φως έβλεπες με τον 6000 σε 90άρα οθόνη??-bye-

Τοτε που τον είδε ήταν ακαλιμπραριστος με bc on οπότε έβλεπε μπόλικο (αν και με την λάμπα στο low)
Πάντως οταν έκανα calibration με το bc off , ακόμα και η μικρη (αλλα αισθητή) πτωση στην φωτεινότητα με χάλασε αρχικά.
Μετα ολα συνηθίζονται (εκτος απο το 3d :p )

Χθες ειχε 10λεπτη προβολη σε γωνια ταβανι-ντουβαρι :flipout: (δεν βολευε αλλου).

1) Δουλευει !
2) Φως πολυ φως !
3) οut-of-box καλυτερος χρωματικα απο τον sony,απο οσο θυμαμαι (πριν "πειραχτει")
4) Ζεστη-φουρνος καμμια σχεση με τον sony
5) "αεροπλανο" σε θορυβο σε σχεση με τον sony (ξερω οτι ειναι απο τους πιο ησυχους) που με το ζορι ακουγεται
6) Μου εκανε νουμερα με τις εισοδους hdmi ,για να δει το media player (κυριως) αλλα και το ps3
7) εχει punch
8) Οντως εχει το χειροτερο τηλεκοντρολ που εχω δει ;)
Δεν πειραξα τιποτα απο το menu γιατι το εψαχνα.... στο πλαινο ντουβαρι :flipout:
Για "μαυρο" δεν μπορω να πω, παντως φαινεται οτι ειναι εξαιρετικο vfm και γιατι σχεδον παιζει μονος του στους entry level προβολεις.

Last edited:
Γιατί μόνος του? είχες ευκαιρία να τον αντιπαραθέσεις με τον optoma hd25 ή τον epson 5910? Πολύ θα με ενδιέφερε μια σύγκριση από κάποιον που έχει ιδία άποψη.