BenQ W1070

είμαι σε αναζήτηση σπιτιού για μετακόμιση οπότε δεν είμαι σε θέση να ασχοληθώ με calibration κτλ μιάς και θα πάν άδικα...
με το κοντράστ δοκίμασα αλλά δεν είδα κάποια ιδιαίτερη διαφορά...

Λοιπόν τον είδα κι εγώ χθες στον Alex-T. Έχει τα θεματάκια του όπως η διαρροή του φωτός απ τις γρίλιες και δεν ξέρω κι εγώ από που αλλού , ανομοιομορφία focus( κάτω δεξιά) , θέλει λίγο δουλίτσα στα χρώματα και για μένα έχει τυπικό έως κακό 3D . Σ αυτό το τελευταίο μπορεί και να φταίει το ότι τα γυαλιά δεν είναι τα γνήσια της BenQ. ΑΛΑ ... όλα αυτά τα ξεχνάς όταν σκεφτείς ότι το μηχανάκι κοστίζει 800 , και γι αυτό το ποσό απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ . Είναι πραγματικά απίστευτο πως μπορείς να έχεις με λιγότερο από 1 χιλιάρικο 100+ ίντσες και με τόσο αξιοπρεπή εικόνα. Όλες οι συγκρίσεις με αλλά μηχανήματα πάνω των 1200 είναι ατυχές και δεν πρέπει να γίνονται . ΟΧΙ ο μικρός δεν είναι φονιάς γιγάντων . Είναι όμως μια οικονομική λύση που δε σε υποχρεώνει στους αμέτρητους συμβιβασμούς όπως γίνονταν πριν από 4 - 5 χρόνια . Αν με ρωτούσατε αν τον έσπερνα , Ναι για δεύτερο στη βεράντα , στην αυλή , στο εξοχικό χωρίς δεύτερη σκέψη . Για κύριο μηχανάκι θα προτιμούσα ( αν τα είχα) να έδινα κάτι παραπάνω ( όχι πάνω από 2000 ) και να έπαιρνα κάτι καλύτερο . Και αυτό γιατι δεν ειναι ο πρώτος μου προβολέας και οι απαιτήσεις μου είναι λίγο μεγαλύτερες με τα χρόνια

Δεν μπορω παρά να συμφωνήσω σε όλα.
Αξιοπρεπέστατη εικονα και φωτεινη οπου μπορει να ανοίξει πολλές ιντσες.
Διαρροή φωτός απο παντου, χρώματα που σε κάποιες ταινίες ενοχλούν (θέλει λίγο δουλεια για να έρθουν σωστα τα skin tones), ανυπαρξία μαύρου (ήταν και θεμα χώρου). Ο θόρυβος δεν προβληματίζει. Το φίλτρακι επηρεάζει αρνητικά την συνολική εικονα, δεν ξέρω αν με calibration μπορει να φτιάξει.

Για κύριο προβολεα, και αν διέθετα το budget, θα κοιτουσα για Epson 9100 ή Jvc x35.
Για δεύτερο προβολεα ή αντί για TV ίδιας αξίας, θα τον προτιμουσα.

Πλέον με 800 παίρνεις αξιοπρεπείς εικονα, και επιπλεον, 3 χρονια εγγυηση (μιας και η ποιοτητα κατασκευής του ειναι κάκιστη). Θα κοιτουσα βέβαια πως παίζει και ο optoma hd25 ο οποίος σε κάποια σημεία θεωρείται καλύτερος.

Last edited:
Kάκιστη ποιότητα κατασκευής,απλά μεγάλη εικόνα,στο μπαλκόνι, στον κήπο, γιατί όχι να παίζουν τα παιδιά κτλ μάλιστα να δεις τι μαθαίνουμε...

έχω διαβάσει άπειρες παρουσιάσεις και test τον έχω και σπίτι μου παρόλα αυτά έχω αντίθετη γνώμη,

τέλος πάντων, τελικά θα τον βάλω στην τουαλέτα (χέστρα)...!

Για να ικανοποιηθείτε!

Αν και ποιος σας δίνει σημασία τη λέτε...

Απλά μου ανεβάζετε την πίεση στιγμιαία και μου περνάει μετά!

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Kάκιστη ποιότητα κατασκευής,απλά μεγάλη εικόνα,στο μπαλκόνι, στον κήπο, γιατί όχι να παίζουν τα παιδιά κτλ μάλιστα να δεις τι μαθαίνουμε...

έχω διαβάσει άπειρες παρουσιάσεις και test τον έχω και σπίτι μου παρόλα αυτά έχω αντίθετη γνώμη,

Για να ικανοποιηθείτε!

Αν σε ενοχλεί η λέξη "κάκιστη" κατασκευή μπορείς να το μεταφράσης, ως πρόχειρος σχεδιασμός με φθηνά υλικά. Οι διαρροές φωτός ειναι παρα πολλες αν και μπορούν να αντιμετωπιστούν με πατεντες.

Καλύτερα ομως κρατά αυτο που έγραψε ο φίλος Κώστας με το οποίο συμφωνώ..
Αλλα όλα αυτά τα ξεχνάς όταν σκεφτείς ότι το μηχανάκι κοστίζει 800 , και γι αυτό το ποσό απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Είναι πραγματικά απίστευτο πως μπορείς να έχεις με λιγότερο από 1 χιλιάρικο 100+ ίντσες και με τόσο αξιοπρεπή εικόνα.

Καλοριζικο και καλές προβολές.

Για να ικανοποιηθείτε!

Αδερφέ αν είχες εστω μια μικρή σχετική πείρα με τους προβολείς θα καταλαβαίνες τι θέλω να πω και δε θα σου ανέβαινε η πίεση . Το σχόλιο μου κάθε αλλο παρα υποτιμητικό ηταν για τον 1070.

Αδερφέ αν είχες εστω μια μικρή σχετική πείρα με τους προβολείς θα καταλαβαίνες τι θέλω να πω και δε θα σου ανέβαινε η πίεση . Το σχόλιο μου κάθε αλλο παρα υποτιμητικό ηταν για τον 1070.

Εγώ Κώστα, αυτό δεν το καταλαβαίνω...

Όλες οι συγκρίσεις με αλλά μηχανήματα πάνω των 1200 είναι ατυχές και δεν πρέπει να γίνονται.

Πόσα μηχανήματα πάνω από 1200 ευρώ έχεις δει πλάι στον 1070 και κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα?

Με ποιο φιλτράκι τον είδες? Τι εννοείς επηρεάζει αρνητικά την εικόνα?
Γιάννη με το φιλτρακι ο 1070 έχανε κατα πολύ το βασικό του προτέρημα , δηλαδή τη λαμπρότητα που διαθέτη και σε κάνει να χαίρεσαι να τον βλέπεις σε φωτεινές σκηνές. έχανε και την φυσικότητα των χρωμάτων ( όσο φυσικά ήταν αυτά) αποδίδοντας τα κάπως μουντά . Και όλα αυτα για να πάρουμε καπως καλύτερο μαύρο στις σκοτεινές σκηνές. Δε νομίζω ν αξίζει η θυσία αυτή, τουλάχιστον για μένα

Γιάννη με το φιλτρακι ο 1070 έχανε κατα πολύ το βασικό του προτέρημα , δηλαδή τη λαμπρότητα που διαθέτη και σε κάνει να χαίρεσαι να τον βλέπεις σε φωτεινές σκηνές. έχανε και την φυσικότητα των χρωμάτων ( όσο φυσικά ήταν αυτά) αποδίδοντας τα κάπως μουντά . Και όλα αυτα για να πάρουμε καπως καλύτερο μαύρο στις σκοτεινές σκηνές. Δε νομίζω ν αξίζει η θυσία αυτή, τουλάχιστον για μένα

Κώστα, ας μην επανερχόμαστε σε χιλιοειπωμένα θέματα....τα έχουμε συζητήσει άπειρες φορές. Δεν υπάρχουν φυσικά και αφύσικα χρώματα. Υπάρχουν σωστά και λάθος. Δεν υπάρχει μουντή και φωτεινή εικόνα. Υπάρχει εικόνα με σωστή και λανθασμένη φωτεινότητα. Δεν είναι θέμα μαύρου. Είναι θέμα ισορροπίας της εικόνας. Ξαναλέω, δεν μπορεί κανείς να γράφει για ανύπαρκτα μαύρα σε προβολέα όταν το λευκό του είναι πιο φωτεινό και από αυτό της τηλεόρασης. Έτσι, ακόμα και οι JVC έχουν μέτριο μαύρο.

Το μαύρο του κάθε προβολέα είναι δεδομένο αλλά με τη σωστή φωτεινότητα.

Εγώ Κώστα, αυτό δεν το καταλαβαίνω...

Όλες οι συγκρίσεις με αλλά μηχανήματα πάνω των 1200 είναι ατυχές και δεν πρέπει να γίνονται.

Πόσα μηχανήματα πάνω από 1200 ευρώ έχεις δει πλάι στον 1070 και κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα?
ΚΑΝΕΝΑ. Αυτο που θέλω να πω Γιαννη ειναι πως το μηχανάκι παίζει εξαιρετικά για τα 800ε που ζητάει . Απο εκεί και πέρα αν παιζει σαν 1200 η σαν 1500 καρφι δε μου καίγεται . Εκεί πάει και το ατυχές , στο οτι μας βάζει σε μια διαδικασία σύγκρισης και δεν απολαμβάνουμε αυτο που έχουμε. Εκτός αυτού ομως ειναι γενικός κανόνος το ¨Οτι δίνεις παίρνεις¨ . Άντε σε κάποιες εξαιρέσεις να πάρεις και λίγο παραπάνω. Κι άντε πες πως έχει πχ λιγο καλύτερο μαύρο απο έναν αλλο που κοστίζει 1500 . Θα υστερεί ομως σε κατασκευή , σε φακό , σε κίνηση κλπ.

Κώστα, ας μην επανερχόμαστε σε χιλιοειπωμένα θέματα....τα έχουμε συζητήσει άπειρες φορές. Δεν υπάρχουν φυσικά και αφύσικα χρώματα. Υπάρχουν σωστά και λάθος. Δεν υπάρχει μουντή και φωτεινή εικόνα. Υπάρχει εικόνα με σωστή και λανθασμένη φωτεινότητα. Δεν είναι θέμα μαύρου. Είναι θέμα ισορροπίας της εικόνας. Ξαναλέω, δεν μπορεί κανείς να γράφει για ανύπαρκτα μαύρα σε προβολέα όταν το λευκό του είναι πιο φωτεινό και από αυτό της τηλεόρασης. Έτσι, ακόμα και οι JVC έχουν μέτριο μαύρο.

Το μαύρο του κάθε προβολέα είναι δεδομένο αλλά με τη σωστή φωτεινότητα.
αυτο που λες ειναι αληθεια αλλά κατά το ήμισυ . Τας πα, θα τα πούμε καποια αλλη στιγμή , Την κανω για υπνο . Καλο βράδυ

ΚΑΝΕΝΑ. Αυτο που θέλω να πω Γιαννη ειναι πως το μηχανάκι παίζει εξαιρετικά για τα 800ε που ζητάει . Απο εκεί και πέρα αν παιζει σαν 1200 η σαν 1500 καρφι δε μου καίγεται . Εκεί πάει και το ατυχές , στο οτι μας βάζει σε μια διαδικασία σύγκρισης και δεν απολαμβάνουμε αυτο που έχουμε. Εκτός αυτού ομως ειναι γενικός κανόνος το ¨Οτι δίνεις παίρνεις¨ . Άντε σε κάποιες εξαιρέσεις να πάρεις και λίγο παραπάνω. Κι άντε πες πως έχει πχ λιγο καλύτερο μαύρο απο έναν αλλο που κοστίζει 1500 . Θα υστερεί ομως σε κατασκευή , σε φακό , σε κίνηση κλπ.

Οκ, καταλαβαίνω τη λογική, αλλά, προτιμώ να βλέπω τα μηχανήματα πριν βγάλω συμπεράσματα και μάλιστα συγκριτικά. Όσο για τον γενικό κανόνα, δεν τον θεωρώ full proof. Αν ήταν έτσι, θα αγόραζα μηχάνημα με το τι κόντραστ δηλώνει κάθε εταιρεία (νούμερα τελείως κουκουρούκου) και θα υποστήριζα ότι βλέπω την αντίθεση του θεού επειδή πλήρωσα παραπάνω.

Εντέλει αν και δεν περίμενα ότι θα το έλεγα ποτέ αυτό αλλά "πολύ φώς βρε παιδί μου!!". Παίζω σε cinema και μου βγάζει τα μάτια!
Υπάρχει κάποια άλλη ρύθμιση που να μειώνει το φώς του?
Ακόμα και στις 126" το φώς είναι πάρα πολύ - βέβαια και οι τοίχοι γύρω δεν είναι και ότι καλύτερο και εννοείται ότι φωτίζει όλο το σαλόνι λές και έχω ανοικτή λάμπα!!!!
περιμένω τα 3D γυαλιά (είναι Ελλάδα απ'ότι είδα στο tracking) να δώ πως φαίνεται στο 3D τουλάχιστον.

Σε τί χρώμα μπορεί να βαφτεί ένας τοίχος ώστε να μειώσει λίγο την φωτεινότητα του benq? υπάρχει κάποιο γκρί που να βοηθάει?

Από μόνο του το cinema δεν δίνει λύση..οι μόνες ρυθμίσεις που μας δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα είναι η λάμπα στο eco και το BC off..από εκεί και πέρα για να μην αναφέρουμε ξανά το φίλτρο οι λύσεις για την περίπτωση σου είναι μόνο ο περιορισμός από τις ανακλάσεις του χώρου κυρίως από τα πλαινά..λύσεις όπως πιο σκουρόχρωμοι τοίχοι ή κουρτίνες κλπ.
Στο 3d με τα γυαλιά θα είσαι μια χαρά αν και σε μερικές ταινίες ίσως σου λείπει και φως.