BenQ W1070

με βλέπω να ψήνομαι να τον αγοράσω! Αν κάποιος από εσάς, τον πουλάτε, pm me pls. Thanks!

Είμαι έτοιμος να μπω και εγώ στο club του w1070.
Νομίζω στα λεφτά του παίζει χωρίς αντίπαλο.
Πείτε μου από που πιο φτηνά και πόσο.
Και εκτός Ελλάδας αγοράζω αν αξίζει.

Η ώρες που γράφει η λάμπα στο προβολέα γνωρίζει κάποιος πως τις μετράει; Παρατήρησα στον δικό μου πως οι αναγραφόμενες ώρες δεν συμβαδίζουν με το συνολικό διάστημα που έχει παίξει ο προβολέας.
Ο προβολέας είναι καινούργιος. Έχει παίξει περίπου 6-7 ταινίες ολες μικρότερες σε διάρκεια απο 2 ώρες και στην αρχή που τον πήρα άντε να τον δούλεψα κανα 2ωρο για να κεντράρω οθόνη, ένα τυπικό καλιμπράρισμα κτλπ και σήμερα διαπίστωσα πως έχει "γραψει" 31 ώρες. Με ξάφνιασε λίγο αλλά υπέθεσα πως μπορεί να έχω χάσει το μέτρημα και να έχει δουλέψει όντως παραπάνω.

Εβαλα λοιπόν να δω μια ταινία και μετά από κανα 2ωρο το πολύ πριν τον κλείσω διαπίστωσα πως έγραφε 35 ώρες. Δηλαδή σε διάστημα λιγότερο των 2 ωρών "έγραψε" 4 ώρες τις διπλάσιες απ´ότι τον είχα σε λειτουργία. Είναι αυτό δυνατόν; Κατά τη διάρκεια της ταινίας τον έκλεισα για ένα τέταρτο που χρειάστηκα να κάνω ένα διάλειμμα για να μην καίει τζάμπα και τον ξανάνοιξα. Παίζουν ρόλο τα άνοιξε-κλείσε;

Όπως καταλαβαίνετε απο τις ώρες που έχει παίξει ο προτζέκτορας είναι καινούργιος με το 1.6 firmware και τον παίζω στην οικονομική λειτουργία ή smart (δεν θυμάμαι ακριβώς)

Είναι λογικό αυτό; Μήπως είναι κανα bug του συγκεκριμένου firmware ή οι ώρες λειτουργίας της λάμπας μετρώνται διαφορετικά;

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Η ώρες που γράφει η λάμπα στο προβολέα γνωρίζει κάποιος πως τις μετράει; Παρατήρησα στον δικό μου πως οι αναγραφόμενες ώρες δεν συμβαδίζουν με το συνολικό διάστημα που έχει παίξει ο προβολέας.
Ο προβολέας είναι καινούργιος. Έχει παίξει περίπου 6-7 ταινίες ολες μικρότερες σε διάρκεια απο 2 ώρες και στην αρχή που τον πήρα άντε να τον δούλεψα κανα 2ωρο για να κεντράρω οθόνη, ένα τυπικό καλιμπράρισμα κτλπ και σήμερα διαπίστωσα πως έχει "γραψει" 31 ώρες. Με ξάφνιασε λίγο αλλά υπέθεσα πως μπορεί να έχω χάσει το μέτρημα και να έχει δουλέψει όντως παραπάνω.

Εβαλα λοιπόν να δω μια ταινία και μετά από κανα 2ωρο το πολύ πριν τον κλείσω διαπίστωσα πως έγραφε 35 ώρες. Δηλαδή σε διάστημα λιγότερο των 2 ωρών "έγραψε" 4 ώρες τις διπλάσιες απ´ότι τον είχα σε λειτουργία. Είναι αυτό δυνατόν; Κατά τη διάρκεια της ταινίας τον έκλεισα για ένα τέταρτο που χρειάστηκα να κάνω ένα διάλειμμα για να μην καίει τζάμπα και τον ξανάνοιξα. Παίζουν ρόλο τα άνοιξε-κλείσε;

Όπως καταλαβαίνετε απο τις ώρες που έχει παίξει ο προτζέκτορας είναι καινούργιος με το 1.6 firmware και τον παίζω στην οικονομική λειτουργία ή smart (δεν θυμάμαι ακριβώς)

Είναι λογικό αυτό; Μήπως είναι κανα bug του συγκεκριμένου firmware ή οι ώρες λειτουργίας της λάμπας μετρώνται διαφορετικά;

Παίζεις με την λάμπα σε High Mode?

OK θα το τεστάρω. Παίζουν ρόλο τα άνοιξε-κλείσε? Γενικά αν θέλουμε να σταματήσουμε για λίγο τη προβολή (κανα τέταρτο πχ) τι είναι προτιμότερο να κλείνουμε τον προβολέα ή να τον αφήνουμε ανοιχτό; Επίσης το eco Blank (αν θυμαμαι καλά ότι λέγεται έτσι καθώς ο προβολέας είναι στο υπόγειο) που βοηθάει; Μαυρίζει την οθόνη αλλά η λάμπα παραμένει σε λειτουργία. Προφανώς κλείνει μόνο το πάνελ αλλά πότε μπορεί να είναι χρήσιμο κάτι τέτοιο? Ευχαριστω...

Για τα υπόλοιπα θα σε βοηθήσουν οι κάτοχοι του 1070. Όσον αφορά τα άνοιξε - κλείσε, 1000 φορές το μηχάνημα να γράψει και μία ώρα παραπάνω και ας μην παρακολουθεί κανένας, παρά άναψε σβήσε.

Ο κατασκευαστης δινει αλλες ωρες συνολικες για λειτουργια high και αλλες ωρες συνολικες για eco/smarteco.
Ο μετρητης στο εξωτερικο μενου ομως εχει μια ενδειξη ωρων. Τι ειναι αυτες. ? high ή low. ?
Η απαντηση ειναι μια μιξη.
Οποτε ο αλγοριθμος υπολογισμου των ωρων πηγαινει και αλλαζει τον συντελεστη μετρησης και συνηθως οταν ο προβολεας παιζει στο high πολλαπλασιαζει τον πραγματικο χρονο με π.χ. 1.5 ή 2, ωστε στον ενα και μοναδικο μετρητη εξω να εχει υπολογιστει η φθορα της λαμπας τοσο στο high αλλα και στα υπολοιπα modes.

Τωρα οσον αφορα το smarteco τα πραγματα ειναι απλα.
Το manual σου λεει οτι ενω το eco σου κανει σταθερα 30% οικονομια, το smarteco σου κανει οικονομια εως 70% αναλογως των σκηνων που παιζουν (αυξομειωνει τη λαμπα)

Οποτε προφανως λογω σκηνων στην ταινια η λαμπα δουλευει πιο πολυ κοντα στο high για αυτο και η μεγαλυτερη μετρηση στον μετρητη.!

Αν βαλεις το eco οπως σου ειπε ο Γιαννης πιο πανω, θα δεις να αναγραφει πραγματικες ωρες σωστα.!

Υποτίθεται το πιο οικονομικό είναι το smart eco και όχι το σκέτο eco.

Code:
Thank you for contacting BenQ;

Firstly, we want to apologize for the long delay of our reply. You question needed an investigation and the support of our engineers in Taiwan.

The projector you own have three different settings for the lamp: Normal, ECO and Smart ECO.

The setting that have the exact correspondence between the effective used lamp time and the lamp hours counter is the Smart ECO (the most energy efficient setting), while, when used in normal mode, the correspondence between the lamp hour and the counter is 1 : 1,71 (1 hour lamp used is 1,71 lamp hours on the timer) and in ECO is 1: 1,2 (1 hour lamp used is 1,2 lamp hours on the timer).

We hope this will answer your question, but we remain available if you need any further information.

Kind Regards,

Ugo Turcio

BenQ Europe

Εκτός αν ο αποπάνω της Benq γράφει αρλούμπες.

Τέλος ο φίλος ρώτησε για το κουμπί eco blank που μαυρίζει την οθόνη. Και εγώ θα ήθελα να μάθω τι κάνει και που είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται.

Code:
[B]Eco Blank Mode[/B][COLOR=#777777][FONT=Arial]The Eco Blank mode allows teachers to blank the projection screen whenever they need to direct their students’ focus back on them – or simply when the projector is not in use. When activated, this special feature dims the lamp power automatically, lowering the total power consumption by 70%.
[/FONT][/COLOR]

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Υποτίθεται το πιο οικονομικό είναι το smart eco και όχι το σκέτο eco.

Code:
Thank you for contacting BenQ;

Firstly, we want to apologize for the long delay of our reply. You question needed an investigation and the support of our engineers in Taiwan.

The projector you own have three different settings for the lamp: Normal, ECO and Smart ECO.

The setting that have the exact correspondence between the effective used lamp time and the lamp hours counter is the Smart ECO (the most energy efficient setting), while, when used in normal mode, the correspondence between the lamp hour and the counter is 1 : 1,71 (1 hour lamp used is 1,71 lamp hours on the timer) and in ECO is 1: 1,2 (1 hour lamp used is 1,2 lamp hours on the timer).

We hope this will answer your question, but we remain available if you need any further information.

Kind Regards,

Ugo Turcio

BenQ Europe

Εκτός αν ο αποπάνω της Benq γράφει αρλούμπες.

Τέλος ο φίλος ρώτησε για το κουμπί eco blank που μαυρίζει την οθόνη. Και εγώ θα ήθελα να μάθω τι κάνει και που είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται.

Απο το site της benq:

Eco Blank Mode
The Eco Blank mode allows teachers to blank the projection screen whenever they need to direct their students’ focus back on them – or simply when the projector is not in use. When activated, this special feature dims the lamp power automatically, lowering the total power consumption by 70%.

Οσον αφορα το smarteco, μαλλον δεν καταλαβες καλα.
Υπο ΙΔΕΑΤΕΣ συνθηκες ισχυουν τα maximum νουμερα οικονομιας.

Ειναι ΕΩΣ 70%, που μπορει να ειναι και...0%, οικονομια, αναλογως ποτε μειωνεται το φως της λαμπας ΕΩΣ και 70%.
Αλλιως θα συμπεριφερεται η λαμπα σε μια ταινια που ειναι απο την αρχη μεχρι το τελος σκοτεινες σκηνες και αλλιως αν ειναι απο την αρχη μεχρι το τελος συνεχως φωτεινες σκηνες.

Μπορει να σου επιτυχει μεγαλυτερη οικονομια απο το eco, μπορει και οχι.
Τα νουμερα του παραπανω κειμενου, προφανως μιλουν για τις ιδεατες συνθηκες οικονομιας.

σε μενα στο ecosmart η εικονα ειναι τοσο φωτεινη οσο και στο νορμαλ και high.ειναι λογικο αυτο?μονο στο eco εχω μειωση φωτεινοτητας.....

Κανε ενα τεστ.!
Βαλε πρωτα μια κανονικα φωτισμενη σκηνη και πατησε pause.
Υστερα κανε εναλλαγη μεταξυ eco και smart eco.

Ποτε η εικονα ειναι λιγοτερο φωτισμενη. ?

Βαλε υστερα μια σκοτεινη σκηνη και πατησε pause.
Κανε εναλλαγη και παλι μεταξυ των eco και smart eco.
Πότε η εικονα ειναι και παλι πιο σκοτεινη. ?

Με αυτο τον τροπο, θα εχεις βρει πότε και πόσο το smarteco ριχνει την λαμπα λιγοτερο ή περισσοτερο απο το eco.

Βαλε και κανε και replay κλιπακια.
Aναλογως λοιπον, αποφασιζεις πιο mode στις ταινιες σου λειτουργει κατα περισσοτερο χρονικο διαστημα με λιγοτερο φως και κρατας αυτο.! (αν δεν σε πειραζει να εχεις λιγοτερο φως στην οθονη σου)

Επειδη δεν εχω δει τον 1070 απο κοντα, δεν εχω κανει εγω προσωπικα τεστ για να καταλαβω αν και πότε το smarteco κοβει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30% φως οπως το eco συνεχως.

Αν σαν επιλογη το smarteco μονιμα κοβει ενα 30% και κατα περιπτωσεις παραπανω, δεν θα επρεπε να βλεπεις ιδιο φως μεταξυ του normal/smarteco.

Οποτε υποψιαζομαι οτι το smart, αναλαμβανει να κοψει ΕΩΣ και 70% φως , μονο σε καμια σχεδον μαυρη καρτελα. Δωρον αδωρον αν εγω εχω βαλει καμια ταινια ολο φωτισμενη.!

Επισης, λογικα οταν η λαμπα πεφτει, μειωνονται και οι στροφες ανεμιστηρα.
Ποτε ακουτε τον προβολεα πιο αθορυβο σε μια ταινια γενικα στην διαρκεια της. ? Με eco ή smarteco. ?

Καποιος χρηστης που τον μετρησε στο avsforum γραφει οτι στην πλειονοτητα της διαρκειας των ταινιων το smarteco δεν πετυχαινει αυτο που υποσχεται απο αποψη καταναλωσης. Απο την μια σε σκοτεινες σκηνες δεν χαλαει το μαυρο (τουλαχιστον κατα τη δικη του αντιληψη) αλλα μετρωντας εβλεπε το smarteco να δουλευει τη λαμπα καπου στο 70-90% του normal mode.

Eνω δεν καταφερε να το δει και ποτέ να πεφτει κατω απο 50%.
Πετυχε την 70% μειωση, μονο σε μαυρη καρτελα. (οπως το υποψιαζομουν. Οι ιδεατες συνθηκες που λεγαμε. ?)
Ποιος θα βρει ταινια "μαυρη καρτελα" να δει. ? (εκτος κι αν βαλει loop τα φιδια του JL )

http://www.avsforum.com/t/1435626/b...y-with-lens-shift-for-1000/6360#post_23764712

Οποτε απο οτι φαινεται, η ιστορια δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα κολπακι μαρκετινγκ. Γιατι δυτστυχως 70% μειωση φωτος κανει μονο σε απολυτα μαυρη καρτελα (οπως και στο ecoblank) Mια κουκιδα ασπρη και η λαμπα ανεβαινει ξανα.
Οποτε θεωρω οτι συνηθως δουλευει στο 70-90% του normal, ενω τουλαχιστον το eco ΜΟΝΙΜΑ στο 70% του Normal.

Tωρα αν υπαρχουν καποιες παρα μα παρα πολυ σκοτεινες σκηνες που πεφτει σε κανα 50% δεν ξερω, δοκιμαστε το οι χρηστες/κατοχοι.

Προς ωρας θα ελεγα να τον δοκιμασετε και στο eco. Σιγουρα στο συνολο της ταινιας λιγοτερο φως θα παρετε στο πανι. (εαν αυτο επιδιωκετε) και λιγοτερη φθορα λαμπας.

Αυτος ο χατζηγεωργιου αντι να μετρησει κανα smart του 1070, ολο μετραει νοβοπαν, pvc, λαμαρινες και λοιπα οικοδομικα υλικα ψαχνοντας το τελειο αντιblooming. :twoguns:

Last edited: