BenQ W1070

Ε τι στο καλο. ? Ειτε θα παρει τιμη 30% σε μαυρη καρτελα, ειτε θα εκτοξευεται 80-90-100% σε λευκη. ?

Σε μια ημιφωτισμενη μετρια σκηνη ή αρκετα σκοτεινη, δεν πεφτει τουλαχιστον στο 40-50%
Αν πεφτει μονο σε μαυρη καρτελα στο 30% και σε κανονικα φωτισμενες σκηνες δουλευει 80-100% σαν το normal, τοτε συμφερει καλυτερα το eco.!

Ε τι στο καλο. ? Ειτε θα παρει τιμη 30% σε μαυρη καρτελα, ειτε θα εκτοξευεται 80-90-100% σε λευκη. ?

Σε μια ημιφωτισμενη μετρια σκηνη ή αρκετα σκοτεινη, δεν πεφτει τουλαχιστον στο 40-50%
Αν πεφτει μονο σε μαυρη καρτελα στο 30% και σε κανονικα φωτισμενες σκηνες δουλευει 80-100% σαν το normal, τοτε συμφερει καλυτερα το eco.!

ακριβως αυτό.οτι δοκιμη και να εκανα παντα μου εβγαζε χαμηλοτερο φως στο eco.....

επειδη αμεσα θα αλλαξω τον χωρο προβολης (απο dedicated στο σαλονι) κ μαλλον η θεση θεασης θα ειναι στα 4,5 μετρα....

πόσες ιντσες ειναι "ιδανικες"?

υπαρχει διαφορα σε 2d 3d περιεχομενο ? (οσον αφορα στο ιδανικο μεγεθος εννοω)

ΥΓ τωρα ειμαι στα 2,8μ και εχω 96"....σε καδρο 1.78 ηταν πολυ καλα αλλα σε 2.35 δε μου εφταναν...
τον προβολεα δεν εχω αποφασισει αν θα τον βαλω ταβανι ή μπροστα μου σε καποιο τραπεζακι αλλα θεωρω οτι υπαρχει ευελιξια γενικα..

επειδη αμεσα θα αλλαξω τον χωρο προβολης (απο dedicated στο σαλονι) κ μαλλον η θεση θεασης θα ειναι στα 4,5 μετρα....

πόσες ιντσες ειναι "ιδανικες"?

υπαρχει διαφορα σε 2d 3d περιεχομενο ? (οσον αφορα στο ιδανικο μεγεθος εννοω)

ΥΓ τωρα ειμαι στα 2,8μ και εχω 96"....σε καδρο 1.78 ηταν πολυ καλα αλλα σε 2.35 δε μου εφταναν...
τον προβολεα δεν εχω αποφασισει αν θα τον βαλω ταβανι ή μπροστα μου σε καποιο τραπεζακι αλλα θεωρω οτι υπαρχει ευελιξια γενικα..

Είμαι περίπου στα 4,5 μέτρα. Έχω 120" και είναι καλά σε 16:9 αλλά σε 2.35 είναι λίγες. Έτσι ζουμάρω τις ταινίες 2.35 με το player ώστε να γεμίζουν το πλάνο και ας χάνω λίγο εικόνα δεξιά-αριστερά. Τις 3d ταινίες δεν μπορεί να τις ζουμάρει το player μου. Σαν μέγεθος και σε 3δ είναι εντάξει η οθόνη αλλά σε 3δ 2.35 είναι λίγο. Δοκίμασα να βάλω πιο πίσω τον προβολέα και να ρίχνει τα πλαινα της ταινίας εκτός οθόνης. Δεν μου φάνηκε άσχημο αλλά δεν είδα ολόκληρη ταινία. Τον έχω σε τραπεζάκι και το lens shift βοηθάει για να τον έχω χαμηλά να μην μου κόβει οπτικό πεδίο. Ελπίζω να βοήθησα. Καλά Χριστούγεννα.

Λίγο άσχετο με το θέμα άλλα το ζουμ μέσω του πλειερ στην εικόνα δεν είναι και ότι καλύτερο πέραν του ότι χάνεται σκηνοθετική πληροφορία αλλοιώνεται και η εικόνα (πιξελιαζει) αν η ταινία είναι μέτριας ανάλυσης και ειδικά σε αυτόν τον προβολέα που οτιδήποτε κάτω από Blu-Ray full HD κάνει μπαμ..

Λίγο άσχετο με το θέμα άλλα το ζουμ μέσω του πλειερ στην εικόνα δεν είναι και ότι καλύτερο πέραν του ότι χάνεται σκηνοθετική πληροφορία αλλοιώνεται και η εικόνα (πιξελιαζει) αν η ταινία είναι μέτριας ανάλυσης και ειδικά σε αυτόν τον προβολέα που οτιδήποτε κάτω από Blu-Ray full HD κάνει μπαμ..

Σωστά και γνωστά αυτά που αναφέρεις αλλά είναι και θέμα προσωπικής προτίμησης. Εγώ που παίζω mkv 10gb με ικανοποιεί η εικόνα και προτιμώ να χάνω λίγο δεξιά αριστερά παρά να παίζω σε μικρότερο κάδρο. Άλλος προτιμάει να έχει όλη την εικόνα οπότε πράττει ανάλογα. Άλλος θέλει την καλύτερη δυνατή εικόνα και παίζει μόνο blue ray και ψάχνει να βρει και τις καλές εκδόσεις.

Καλησπέρα και καλή χρονιά!

benq-w1070-firmware1.08 installation info

Στο παραπάνω λινκ θα βρείτε πληροφορίες για την εγκατάσταση του τελευταίου firmware (χωρίς changelog) και στο παρακάτω λινκ πληροφορίες για το που μπορούμε να το κατεβάσουμε.

benq-w1070 download links

Πηγή : www.avsforum.com

Από όσο ξέρω χάνεται η εγγύηση. Σε συνδυασμό με το ότι δεν υπάρχει και changelog μάλλον πρέπει να το αφήσουμε.

Last edited:
Re: Απάντηση: BenQ W1070

Μπορούμε να το κάνουμε άφοβα;ειναι σχετικά εύκολο;

Καλό ειναι να γίνει από την αντιπροσωπεία για να μην χαθεί η εγγύηση.Επίσης ειναι νωρίς ακόμη. Ας περιμένουμε να δούμε τι βελτιώνει / διορθώνει.

παιδιά αγόρασα πρόσφατα τον w1070 από αμαζον, είναι σχετικά καινούργιο μοντέλο, κατασκευή Οκτώβριος 2013 με το καινούργιο τηλεχειριστήριο αλλα έχω το εξης πρόβλημα. Η φωτεινότητα στην δεξιά μεριά είναι περισσότερη από τα αριστερά , δεν το πρόσεξα απο την αρχή που τον πήρα, αλλα το παρατήρησα όταν σύνδεσα το pc ,και έδειξε άσπρο ενιαίο. Μπορώ να κάνω κάτι γιαυτο? υπάρχει κάποια ρύθμιση? είναι πρόβλημα του projectora και πρέπει να το στείλω στην αντιπροσωπία για φτιάξιμο?
thanks