BenQ W1070

Re: BENQ W1070 ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

νομιζω καταρχην οτι ξεκινας λαθος με το να συγκρινεις τηλεοραση με προβολι.καμια απολυτως σχεση..εδω απολαμβανεις μεγεθος.δεν νομιζω οτι υπαρχει προβολι που να μπορει να συναγωνιστει την εικονα καμιας κορυφαιας τηλεορασης.λογικο..
εγω οταν ειχα τον panasonic x200(τον οποιο ειχα πειραξει αρκετα για να τον φερω στα μετρα μου)και απο κατω την Pionner 5090H9παλι με δικες μου ρυθμισεις)
η διαφορα στην εικονα ηταν τεραστια.ηξερα ομως οτι στην Pioneer περνω ποιοτητα,στο προβολι μεγεθος.
δευτερον-για να παρεις το μαξ της εικονας του,θα πρεπει οπωσδηποτε να τον δεις σε σωστο πανι και στην συνεχεια να παιξεις με τις ρυθμισεις του ωστε να τον φερεις στα μετρα σου.
εαν μια τηλεοραση θελει calibration για να σου δωσει ενα 20-30% καλυτερη εικονα,ενα προβολι θελει παση θυσια για να αποδωσει σε πολλες περιπτωσεις 40-50% καλυτερη εικονα.
βαλε το πανακι σου πρωτα,κοτσαρε μια καλη πηγη και πεσε στις δοκιμες με τα μουτρα.ακομα καλυτερα εαν σε παιρνει οικονομικα,φωναξε ανθρωπο να στον ρυθμισει.
τον πεταξες σε εναν τοιχο και του πες παιξε...μην απογοητευσε χωρις να εχεις κανει τα βασικα για να παρεις μια αξιοπρεπη εικονα.
υπομονη και μερακι για να δεις αυτο που πρεπει...-bye-

Γεια σας εδω και λίγες μέρες είμαι κάτοχος του Benq w1070.Ημουν μεταξύ benq, optoma hd25e και hd131xe μετά απο πολυ ψάξιμο δοκιμές σε μαγαζιά κατέληξα στον benq.Εχω αγοράσει ηλεκτρικό πανι της reflecta λευκό με 1.0 gain 16:9 διαστάσεων έτσι ώστε να παρω 100" με μαύρο περιθώριο πάνω στα 179e.Δυστυχως επειδή το σπίτι που θα μετακόμιςω ειναι στο στάδιο ανακαίνισης δεν ΕΧΩ βάλει ακόμα το πανι.Στο σπίτι που μένω το ΕΧΩ δοκιμάσει στο μπαλκονι στα 2 μέτρα και μου έχει δώσει 70-80''.Ο τοίχος μου ειναι βανίλια και δεν μπορω να τον καταλάβω πολυ καλά γιατί χάνει λίγο χρωματικα το ΕΧΩ δοκιμάσει όμως και μέσα στο σπίτι σε τοίχο λευκό.Οι πρώτες εντυπώσεις δεν αυτό που διάβαζα σε κριτικές.Σε σχεση με τον optoma κάνει αρκετό θόρυβο σε λειτουργία standar και smart Eco ο θόρυβος ειναι ίδιος ,σε λειτουργία Eco ειναι χαμηλότερος.ΔΕν ΕΧΩ πειράξει τίποτα και το ΕΧΩ δοκιμάσει σε λειτουργία cinema και standar.Τον σύνδεσα με καλώδιο hdmi όχι 1.4 με nova και με υπολογιστή iMac.Εγω παιδιά δεν τρελάθηκα με την εικόνα του.ΔΕν ξέρω αν ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ κάτι λάθος δεν ΕΧΩ πειράξει τίποτα ίσως φταίει ότι ο τοίχος μου ειναι βανίλια δεν ξέρω αλλα σε καμία περίπτωση δεν μπορω να το συγκρίνεω με την lg 42'' led τηλεοραση μου.Η εικόνα στην τηλεοραση μου ειναι σαφωςς καλύτερη ημέρα με τη νύχτα με ρυθμίσεις τηλεοράσεις έξυπνου αισθητήρα.Δεν νομίζω ότι ο benq δίνει πραγματικό full hd εικόνα η εγώ είμαι πολυ απαιτητικός.ΣΤο παρελθόν είχα ενα acer k330 hd ready στις 500lum.Σε χεση με τον benq είδα κάτι καλύτερο στο 60%.Απλα νομίζω αν κάποιος πιστεύει ότι θα δει εικόνα όπως σε led τηλεοραση θα απογοητευτεί μόνο μέγεθος θα δει τίποτα παραπάνω.Σε αυτή τι τιμή το hd ειναι πολυ μέτριο κατα τη γνώμη μου.Στα ματιά τα δικά μου μετά απο δέκα ώρες λειτουργίας ίσως πολυ υπερτιμημένος και κατευθυνόμενος απο την benq για να πουλήσει δεν ειναι έτσι το full hd.Ισως κάνω λάθος ίσως ειναι νωρίς για συμπεράσματα ίσως πρέπει να τον δώ σε λευκό πανι και να κάνω ρυθμίσεις δεν ξέρω .ΑΠΛΑ όταν τον έστησα το πρώτο πράγμα που είπα ήταν καλά αυτός ήταν που έχουν τρελαθεί όλοι ;μπήκα στο forum ζητώντας κάποιες ρυθμίσεις για να κάνω μιπως δώ κάτι καλύτερο κανένας δεν απάντησε όταν ήταν όμως να τον αγοράσω οι περισσότεροι μου έλεγαν τα καλύτερα περίεργο δεν ειναι ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τον χρόνο σας .

Δεν ειμαι κατοχος του συγκεκριμενου προβολεα αλλα ενα ειναι σιγουρο οτι οποιοσδηποτε DLP προβολεας φαινετραι πολυ κοφτερος στην λεπτομερεια και με λιγα λογια για την τιμη του η αναλυση πρεπει να ειναι πολυ ικανοποιητικη, αρα βγαζω το συμπερασμα οτι κατι δεν εχεις κανει σωστα. Να βλεπεις λαθος χρωματα στον τοιχο αν δεν το εχεις ρυθμισει θα σου ελεγα οτι ειναι κατι λογικο, αλλα προβλημα στην λεπτομερεια δεν μπορω να το καταλαβω εκτος και αν μας ψεκαζει η Benq ωστε ολοι να λενε ψεματα. Οσο για τα ποστς που δεν σου απαντανε κατσε και σκεψου λιγο ποσα threads εχεις ανοιξει για το καθε τι που ηθελες να ρωτησεις. Ενα και μοναδικο θα ηταν αρκετο και εκει θα μπορουσες να εχεις ολες τις ερωτησεις σου και τις απαντησεις συγκεντρωμενες και επισης θα ηταν χρησιμες και για αλλους χρηστες. Τωρα δεν ξερει καvεις που να πρωτομπει για να σου απαντησει.

Θα σου ελεγα με λιγο ψυχραιμια να τσεκαρεις εαν εχεις κανει σωστα focus τον προβολεα, εαν η πηγη που χρησιμοποιεις στελνει 1080p σημα και να διατηρησεις ενα ποστ με τον καιρο θα μπουν και αλλοι κατοχοι του προβολεα για να προσπαθησουν να σε βοηθησουν. Τα settings ειναι μοναδικα για τον καθενα αναλογα με το ποσες ωρες εχει η λαμπα και σε τι πανι προβαλλεις. Πολλοι απο εδω μεσα εχουμε γκρι πανι και σιγουρα οι ρυθμισεις δεν θα ταιριαζουν ουτε για τον τειχο σου ουτε για το πανι σου αλλα εχω ακουσει οτι ο Benq τουλαχιστον βγαζει ικανοποιητικη χρωματικα εικονα out of the box.

Θα ηταν επισης καλο να εβγαζες και καμια φωτιγραφια για να δουμε τι ακριβως προβλημα υπαρχει και τι εννοεις γιατι στο ποστ που εκανες για τις ρυθμισεις λες οτι εχεις καλη εικονα αλλα θες να γινει καλυτερη ενω εδω γραφεις οτι ειναι μετρια. Συνοπτικα λοιπον ενα thread και να γινεις συγκεκριμενος σε αυτο που πραγματικα σε ενοχλει στην εικονα γιατι η ποιοτητα της εικονας και η ικανοποιηση ειναι κατι καθαρα υποκειμενικο.

Παιδιά απο nova δίνει 1080i απο ps3 δεν ΕΧΩ δει ταινία απο iMac έχω δει.Πρέπει να το δώ με το πανι ο τοίχος μου ειναι χαλία και χαλάνε όλα τα χρωματα

Και κάτι άλλο τι ταινία πρέπει να κατεβάζω για να βλέπω ποιότητα τι μορφή και τι ανάλυση;βλέπω ταινίες συμπιεσμένος στα 2gb και άλλες στα 20gb .Ευχαριστω

Απάντηση: Re: BENQ W1070 ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Και κάτι άλλο τι ταινία πρέπει να κατεβάζω για να βλέπω ποιότητα τι μορφή και τι ανάλυση;βλέπω ταινίες συμπιεσμένος στα 2gb και άλλες στα 20gb .Ευχαριστω

παντα για mkv 1080p τουλαχιστον 10giga και πανω....

Αν έχεις δισκάκι blue ray βάλτο στο ps3 να μας πεις εκεί αν σου αρέσει η εικόνα και να δούμε αν έχεις κάνει κάτι λάθος. Δοκίμασε κάποιο απ τα: Tranformers 3, avatar, Fifth Element, Star Wars τα πιο πρόσφατα, όλα αυτά έχουν άριστη εικόνα αν κι εκεί δεν μείνεις ευχαριστημένος τότε κάποιο πρόβλημα υπάρχει ή είχες λανθασμένη εντύπωση ότι την εικόνα που σου δίνει μια τηλεόραση LED, θα την πάρεις και στις 100 ίντζες από ένα dlp των 800 ευρώ. Επίσης για να χεις τη δυνατόν καλύτερη εικόνα θα πρέπει να χεις απόλυτη συσκότιση ειδάλλως αντίο κοντράστ.

Last edited:

Συμφωνω οτι πρεπει να διαλεγεις τα "μεγαλα' mkv οπου εχουν μεγαλυτερο bitrate στο video και παντα 1080p. Τα μικρα, Yiffy κλπ να μεν παιζουν καλα σε 42 ιντσες αλλα σιγουρα θα εχουν compression artifacts σε μεγαλυτερες ιντσες.

Απάντηση: BENQ W1070 ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

συμφωνω με το κωστα.
επισης βαλε το στο eco και cinema mode...
περιμενε και λιγο για να στρωσει η λαμπα θες το λιγοτερο καμια 30 ωρες....

Re: Απάντηση: BENQ W1070 ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Εσύ εισαι ικανοποιημένος;αν δεν κάνω λάθος σου έσπασε η λάμπα και ήταν καινούργιος αλήθεια τι έγινε με την περίπτωση αυτή; Εκτός αν σε σμπερδευψ με άλλον

Παιδιά σε Eco mode να τον βάζω να παίζει;όχι σε smart Eco;επίσης σε cinema mode;και briliand colour on η off;gamma στο 2.2 ή παραπάνω;φωτεινότητα και αντίθεση να την πείραξεω;player σε iMac εώς τον vlc να βάλω άλλον;όσο αφορά το ps3 εδεν ΕΧΩ blu ray αλλα 3d αυτή την εβδομάδα ΠΕΡΙΜΕΝΩ γυαλιά sainsonic,όταν συνδέω nova έχει σήμα 1080i το 3d δεν μου δίνει επιλογές πάνω κάτω κτλ αλλα μόνο σε παράθεση θα παίξει έτσι;οι ταινίες 3d στη nova ειναι δεξιά αριστερά 1080i στα 50hz αν δεν κάνω λάθος ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σας κούρασα αλλα θελω τη βοήθεια σας μιας και είμαι άσχετος και καινούργιος εδω

Αν συνεχίσεις να συγκρίνεις τον 1070 με την τηλεόρασή σου θα απογοητεύεσαι διαχρονικά. Αυτό που του λείπει είναι το κοντράστ και ειδικά το μαύρο. Αντίθετα τα χρώματα, ειδικά όταν στρώσει η λάμπα, θα δεις ότι είναι πολύ καλά και αποτελούν το δυνατό του σημείο. Ο προβολέας που πήρες είναι εισαγωγικός στην μεγάλη εικόνα, άρα μην μπαίνεις σε άτοπες συγκρίσεις. Άλλωστε είναι φθηνός άρα όταν τον βαρεθείς άνετα τον αλλάζεις και παίρνεις κάτι καλύτερο. Κατά συνέπεια έκανες καλή αγορά τηρουμένων των αναλογιών. Επίσης να ξέρεις ότι το θέμα δεν είναι ο τοίχος βανίλια στον οποίο προβάλεις αλλά οι ανακλάσεις από τους γύρω τοίχους και το ταβάνι που μειώνουν το κοντράστ του προβολέα άρα και την ποιότητα της εικόνας που παίρνεις. Επίσης, επειδή κάπου το πήρε το μάτι μου, δεν χρειάζεται για να εκτιμήσεις την ποιότητα του προβολέα να κατεβάζεις ταινίες 1080i και 10giga,και με 720p και 5 giga μια χαρά καταλαβαίνεις την ποιότητα και τις αδυναμίες της εικόνας του. Όσον αφορά τις ρυθμίσεις του προβολέα εδώ http://www.projectorjunkies.com/benq-w1500/ υπάρχουν κάποιες για να πειραματιστείς.

Απάντηση: Re: BENQ W1070 ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Παιδιά σε Eco mode να τον βάζω να παίζει;όχι σε smart Eco;επίσης σε cinema mode;και briliand colour on η off;gamma στο 2.2 ή παραπάνω;φωτεινότητα και αντίθεση να την πείραξεω;player σε iMac εώς τον vlc να βάλω άλλον;όσο αφορά το ps3 εδεν ΕΧΩ blu ray αλλα 3d αυτή την εβδομάδα ΠΕΡΙΜΕΝΩ γυαλιά sainsonic,όταν συνδέω nova έχει σήμα 1080i το 3d δεν μου δίνει επιλογές πάνω κάτω κτλ αλλα μόνο σε παράθεση θα παίξει έτσι;οι ταινίες 3d στη nova ειναι δεξιά αριστερά 1080i στα 50hz αν δεν κάνω λάθος ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σας κούρασα αλλα θελω τη βοήθεια σας μιας και είμαι άσχετος και καινούργιος εδω
eco mode--cinema mode briliant colour on και μην πειραξεις contrast.
σε smart eco ειναι πολυ το φως οπως και και κανει και θορυβο ο ανεμηστηρας....
επισης σε νοβα και τετοια δεν ειναι καλη η αναλυση και σε αγωνες επισης η εικονα απαραδεκτη οπως θα σου πουν.....
αν βρεις δισκακι blue ray καλος αλλιως κατεβαζε mkv 1080 τουλαχιστον πανω απο 10g οπως ειπαμε.
τα γυαλια ειναι σουπερ τα εχω και εγω και αρκετοι ακομα φιλοι του φορουμ...
δοκιμασε αυτα με ενα καλο φοκους με το τεστ που εχει με τα ασπρα κουτακια και πες μας.
θελει και λιγο υπομονη μεχρι να στρωσει η λαμπα να κατσει το φως.....

Απάντηση: BENQ W1070 ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

μπήκα στο forum ζητώντας κάποιες ρυθμίσεις για να κάνω μιπως δώ κάτι καλύτερο κανένας δεν απάντησε όταν ήταν όμως να τον αγοράσω οι περισσότεροι μου έλεγαν τα καλύτερα περίεργο δεν ειναι ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τον χρόνο σας .

Ε, ναι...σου έγραφαν τα καλύτερα, διότι δεν είχαν την τύχη να ζήσουν μ' έναν Acer K330 ο οποίος βγάζει κατά 60% καλύτερη εικόνα από τον 1070.

ΥΓ

Πίστεψέ με, είναι καλύτερα που σου απαντώ ελαφρώς ειρωνικά και με χιουμοριστική διάθεση στις ελαφρά τη καρδία άσχετες διαπιστώσεις σου, διότι αν απαντήσω σοβαρά, πραγματικά θα πικραθούμε...

Μπορείς να γράφεις ό,τι σου αρέσει. Σου άρεσε ή δεν σου άρεσε, είναι κορυφή ή για τα μπάζα, κάνει θόρυβο σαν φορτηγό ή σαν μωρό που κοιμάται. Άλλωστε, οι τεχνικές γνώσεις του καθενός κρίνονται από τα γραπτά του. Ανακρίβειες, όμως, ότι κανείς δεν σε βοήθησε (όταν έχεις ανοίξει καμμιά δεκαριά νήματα) και υπόνοιες για τη διάθεση των συμφορουμιτών να σε βοηθήσουν μόνο και μόνο για να αγοράσεις, απλά δεν παίζουν. Τσέκαρε, λοιπόν, σε παρακαλώ την επόμενη φορά το μήνυμά σου πριν το δημοσιεύσεις, μήπως και περιέχει πράγματα που δεν στέκουν σε καμμία περίπτωση.

Re: Απάντηση: Re: BENQ W1070 ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Το briliand colour on? δεν δίνει ποιο φως η κάνω λάθος;επίσης το smart Eco λένε ότι δινει στη λάμπα ζωή 6000ωρες εγώ παντός το βλέπω όπως στη κανονική λειτουργία του και σε θόρυβο αλλα και σε ποιότητα σε Eco φαίνεται αισθητά ότι έχει πέσει το φως της εικόνας και ο θόρυβος ειναι ποιο χαμηλά έκανα πειράματα χθες σε κλειστό χώρο για πολυ ώρα και είδα και άκουσα καθαρά.ΤΟ gamma να το Πειραξω;λένε ότι σε cinema πρέπει να ειναι στα 2.4-2.6 .Οσο αφορά τη δοκιμή εικόνας σε nova και hd της δημόσιας τηλεόρασης είδα ότι τα κανονικά τους κανάλια σε σχεση με τα hd έχουν διάφορα εικόνας μέρα με τη νύχτα.ΚΑΛΗ ποιότητα είδα σε hd το Eurosport και όσο και να σας φαίνεται απίστευτο πρόδοσφαιρο στη δημόσια όταν το γυρνάγα στο κανονικό κανάλι οι παίκτες φαίνονταν θαμπά.

Re: Απάντηση: Re: BENQ W1070 ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Εισαι και πατριωτάκια φίλε μου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ W1070 ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Το briliand colour on? δεν δίνει ποιο φως η κάνω λάθος;επίσης το smart Eco λένε ότι δινει στη λάμπα ζωή 6000ωρες εγώ παντός το βλέπω όπως στη κανονική λειτουργία του και σε θόρυβο αλλα και σε ποιότητα σε Eco φαίνεται αισθητά ότι έχει πέσει το φως της εικόνας και ο θόρυβος ειναι ποιο χαμηλά έκανα πειράματα χθες σε κλειστό χώρο για πολυ ώρα και είδα και άκουσα καθαρά.ΤΟ gamma να το Πειραξω;λένε ότι σε cinema πρέπει να ειναι στα 2.4-2.6 .Οσο αφορά τη δοκιμή εικόνας σε nova και hd της δημόσιας τηλεόρασης είδα ότι τα κανονικά τους κανάλια σε σχεση με τα hd έχουν διάφορα εικόνας μέρα με τη νύχτα.ΚΑΛΗ ποιότητα είδα σε hd το Eurosport και όσο και να σας φαίνεται απίστευτο πρόδοσφαιρο στη δημόσια όταν το γυρνάγα στο κανονικό κανάλι οι παίκτες φαίνονταν θαμπά.

Ελάχιστο φως παραπανω δίνει στο on...
Σε smart Eco εχει το ιδιο φως και θόρυβο με το standard.δεν ξερω γιατι δίνουν 6000 ώρες ενω εχει παραπανω φως απο το Eco.προτιμησε το Eco οπως οι περισσότεροι εδω.