BenQ W1070

Re: BENQ W1070 ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Καταγωγή απο χονδρικού δεν μου απαντήσεις όμως στο ερώτημα μου briliand colour κτλ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ W1070 ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Και εμένα εντύπωση μου κάνει δεν βλέπω καμία διάφορα απο standar se smart eco

Re: BENQ W1070 ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Δεν σου είχε σπάσει η λαμπα τι έκανες και γιατί έγινε ;

Απάντηση: BENQ W1070 ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Ιlzals...

Εχει γραφτει αρκετες φορες στο νημα του 1070 οτι το smart eco ριχνει το φως οταν βρει μαυρη καρτελα.
Προτιμησε το eco για να ριξεις μονιμα το φως 30% και να παρεις απο αυτη την αποψη καλυτερο μαυρο.
Οι οποιεσδηποτε αντανακλασεις απο τους τοιχους και οχι πληρης συσκοτιση θα χειροτερεψουν κι αλλο το μαυρο.
Μεχρι να δεις τι θα κανεις με αυτο, θα εχουν περασει και 80-100 ωρες στη λαμπα να ξεθυμανει και να μην φωτιζει σαν ηλεκτροκολληση.
Αντιλαμβανεσαι βεβαια οτι οι 70-80 ιντσες που ανοιξες τον κανουν ακομα πιο φωτεινο και ακαλιμπραστος κι ολας, φανταζομαι τι βλεπεις. Δεν ξερω αν η επιλογη σου βασιστηκε στα γραπτα ολων ή μεταξυ αυτων που αποφασισες να κοιταξεις τους ειδες και σε καποιο καταστημα να παιζουν πριν επιλεξεις.

Εαν περιμενες με τον συγκεκριμενο προβολεα (και στις συνθηκες που παιζεις) να εισπραξεις το μαυρο μιας καλης tv προφανως εχεις λαθος αισθηση περι προβολεων. Τη στιγμη μαλιστα οπου αλλοι ξοδευουν 3 και περισσοτερες χιλιαδες για να παρουν καλο μαυρο (για προβολεα)

Περιμενε να κανεις μια υποτυπωδη ρυθμιση στον προβολεα, να παιξεις σε ουδετερη χρωματικα οθονη, να φτιαξεις το gamma/rgb τουλαχιστον και να ανοιξεις παραπανω ιντσες π.χ. 100-110.

Υστερα απο ολα τα παραπανω, ξανα κανε μια βολτα σε καποιο καταστημα οπου εχει demo room και ζητα να δεις προβολεα π.χ. διπλασιας τιμης και κανε αντιπαραθεση τον προβολεα που εχεις.

Τοτε κρινε ή οχι εαν ολοι οσοι ελεγαν κολακευτικα λογια για τον προβολεα εχουν δικιο ή οχι. Θα εμενες σαστισμενος εαν εβλεπες τι εικονα επαιρναν πριν π.χ. 5 χρονια και ΠΟΣΟ κοστιζε ενας προβολεας τοτε για να παραδωσει παρομοια εικονα.
Τοτε θα εκτιμησεις τι μπορεις και εχεις σημερα με τοσα λιγα χρηματα.

Ετσι κι αλλιως, ο προβολεας ειναι entry level και ειναι πολυ τιμιος για να σε βαλει στον κοσμο της μεγαλης εικονας χωρις να ματωσεις οικονομικα. Εαν γινεις εραστης της μεγαλης εικονας με τον καιρο, θα αρχισεις και εσυ να ψαχνεσαι για αναβαθμιση συνολικα ή στα σημεια.

Εαν εψαχνες κατι σημερα που να παιζει το ιδιο με μια tv στις αλλα στις 70-80 ιντσες μαλλον επρεπε να επιλεξεις μια τηλεοραση.

Ο προβολεας δεν ειναι μονο specs και επιδοσεις. Ειναι μια τεραστια εικονα που σε ταξιδευει καλυτερα στον κοσμο του κινηματογραφου. Και αυτο πρωτιστως αγοραζεις δεδομενου των χρηματων που ξοδευεις.

Οσον αφορα το υλικο σου εαν δεν εχεις Bluray (ή bluray iso) δοκιμασε με ματροσκες μεγαλου μεγεθους και Bitrate.
Τα υπολοιπα με τον καιρο θα τα ρυθμισεις και θα εισπραξεις το maximum που μπορει να σου δωσει ο προβολεας σου.

Και μην ξεχνας οτι οσο ανεβαζεις τις ιντσες τοσο φαινεται η αναγκη της αναλυσης και του χαμηλου Bitrate, στην 42" Tv σου δεν το διακρινεις αυτο, αλλα θα το δεις στους προβολεις με τις μεγαλες ιντσες τους.

Ξεκινα με καλο υλικο, eco ρυθμιση και brilliant στο off για να κοψεις οσο φως μπορεις, κατεβασε εν αναγκη μερικα κλικ το κοντραστ ΚΑΙ την φωτεινοτητα του προβολεα με μερικα petterns black/white levels γιατι πιστευω οτι στις βασικες ρυθμισεις ισως εισαι εντελως λαθος.

Last edited:
Υπάρχουν και αλλα αρχεία που δεν ειναι mkv πάνω απο 10gb δεν βρίσκω πολλά mkv όπως και υπότίτλους mkv δεν έχουν συμβατότητα

Εγω το εχω στο on γιατι κανει λιγο πιο ζωντανά τα χρώματα και μου αρέσει....
Τωρα υπάρχουν πολλα site του ´´θείου ´´ ελληνικά που κατεβαζεις και σε καλη ποιοτητα και με υποτιτλους κανονικα....

Παιδιά, αν γίνεται, ας μην συνεχιστεί η κουβέντα περί παράνομου downloading. Ας μείνουμε on topic.

Εχεις δίκιο ζητώ συγγνώμη
Τωρα υπαρχει κάποιο στάνταρ οσο αφορα το gamma για την τιμη του που πρεπει να ειναι; 2,2 2,4 κλπ....;

Εαν εισαι φαν της κινηματογραφικης εικονας θα λατρεψεις αυτον τον προβολεα.εγω βλεπω στις 120 απο τα 3 μετρα ποιο απολαυστικο πεθαινεις.τα χρωματα του ειναι υπεροχα και η λεπτομερεια του σε βιντεο με μεγαλη αναλυση παντα ενοειται ειναι εξαιρετικη.Αν εισαι φαν της μεγαλης αντιθεσης που δινουν οι led ειδικα οι καινουριες με αυτο το φιλτρο που κανει την εικονα υπερεαλιστικη (εμενα προσωπικα με χαλαει αφανταστα) τοτε μαλλον επρεπε να τα χωσεις (τα τριπλα χρηματα ) σε καποια εξηνταρα . Πιστευω με τον καιρο παντως θα εκτιμησεις αυτο που πηρες.

Το ΕΧΩ εκτιμήσει φίλε μου αν και νωρίς ακόμα.ΝΑ ρωτήσω όμως επειδή ποιο εύκολο και γρήγορο ειναι για μένα να βρίσκω ταινίες σε ανάλυση 1920χ800εχουν μεγάλη διάφορα απο ταινίες ανάλυσης 1920χ1080 η δεν θα τρελαθω κιόλας;

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Το ΕΧΩ εκτιμήσει φίλε μου αν και νωρίς ακόμα.ΝΑ ρωτήσω όμως επειδή ποιο εύκολο και γρήγορο ειναι για μένα να βρίσκω ταινίες σε ανάλυση 1920χ800εχουν μεγάλη διάφορα απο ταινίες ανάλυσης 1920χ1080 η δεν θα τρελαθω κιόλας;

μην μπερδευεσαι.ολες αυτες 1080 ειναι. το χ800 ειναι οτι ειναι με λιγοτερο υψος δηλαδη οι μαυρες μπαρες που βλεπεισ πανω κατω.ετσι ειναι οι περισσοτερες ταινιες....
απλα να κοιτας για HD 1080p

Όσο μεγαλώνουν οι ιντζες τόσο θες καλύτερο υλικό σου εξηγουν φιλε μου.Οτι τηλεοραση και ενα εχεις , ειναι επιεικως ατοπο να συγκρινεις με προβολεα.Αυτο που σου ειπε ο Γιαννης ειναι σοφο-που να δεις τι εικονα παιρναμε απο προβολεις πριν οχι 5 αλλα 3 χρονια πριν !!
42 ιντσες να φανταστεις σκεφτομαι για το υπνοδωματιο :p 55" στο σαλονι δεν με φτανουν πια !! Αν δεις τις 80αρες τις καινουργιες tv να παιζουν στα μαγαζια ...ναι οκ ειναι εντυπωσιακες-αντεχεις οικονομικα ? αν ναι την παιρνεις και καθαριζεις .Καθαριζεις? χμμμμ Στην δικια μου παντως οχι (οχι 80αρα)...ψαχνω ρυθμισεις συνεχεια για να κατεβαζω φως και κοντραστ κτλ κτλ και παλι φωτολογαει μεσα στο σαλονι.Και στο φιναλε , αν μια τηλεοραση παιζει ολη μερα σπιτι , ρε παιδι μου ειναι πιο κινηματογραφικο να βλεπεις σε οθονη που ειναι μεγαλυτερη οταν καθεσαι ενα 2ωρο-4ωρο να απολαυσεις κατι .
Στον πρωτο μου προβολεα , αναψα τον προβολεα και απο κατω επαιζε μια 32αρα philips και προσπαθουσαν να φερω τον προβολεα να παιζει το ιδιο με την τηλεοραση , σε φωτοσμενο δωματιο....κουκουρουκου δλδ !!
Τελος , παρε μια τηλεοραση (θεωρητικα) μεσα σε ενα σινεμα , και βαλτην στην μεση της οθονης να δεις πως παιζει :p . Πριν 3 μηνες ειδε σε imax στο Μανχαταν στην Νεα Υορκη , το Thor 2 σε 3D. Δεν εχω δει μεγαλυτερη οθονη στην ζωη μου !! Εεεεε καμμια σχεση με το thor 2 3d που ειδα στο σπιτι μου...στο σπιτι μου γυαλιζαν χρωματα , κοντραστ κτλ κτλ...σε 10 λεπτα το εκλεισα σπιτι μου...πιστευω να με καταλαβες ;)

Εαν ψωνιζεις απο θειο προτιμησε τον BOZX πολυ καλη αναλογια ποιοτητας - μεγεθους.Βαλε και το Xbmc και θα εχεις ενα εντυπωσιακο αποτελεσμα απο καθε αποψη.Σε εμενα παντως οποιος ερχεται μενει με το στομα ανοιχτο.Θα κοψω εισητηριο σε λιγο.. :)
Υ.γ. ειδαμε σε ταρατσα φιλου αγωνα μουντιαλ με δικο του προβολεα εναν optoma τετραετιας.μεγαλο ξενερωμα.Στο επομενο ματς εθνικη μια το βραδυ εφερα τον δικο μου.με ΕρτHD εκλπηκτικο αποτελεσμα τρομερη ευκρινεια βλεπαμε λεπτομερειες που δεν ηξερες οτι υπαρχουν( την τσακιση στην φανελα,τις τριχες στο ρουθουνι του σαντος..χαχαχα) Αφου βγηκαν απο τις διπλανες πολυκατοικιες :)

Οσο αφορα player θα πρότεινα τον media player classic home cinema με τις ρυθμισεις και τον οδηγο απο τον portioli.υπαρχει και θεμα εδω και κανει δουλεια και σε ήχο και σε εικονα....

Και το δικό μου σύστημα οποίος το βλέπει πάντως μένει με το στόμα ανοιχτό. Ακόμα και τώρα που τον έχω στην βεράντα με χρωματιστό τοίχο με ΕΡΤ hd παίζει καμπάνα.