BenQ W1070

Νομίζω οτι ως πρώτος προβολέαςο μπενκ όχι μόνο θα σε καλύψει, αλλά θα σε κατενθουσιάσει.
Και μόλις μπει για τα καλά το μικρόβιο μέσα σου πας και στα πιο "σκληρά"τα 15κιλα!:a0210:

Νομίζω οτι ως πρώτος προβολέαςο μπενκ όχι μόνο θα σε καλύψει, αλλά θα σε κατενθουσιάσει.
Και μόλις μπει για τα καλά το μικρόβιο μέσα σου πας και στα πιο "σκληρά"τα 15κιλα!:a0210:

ετσι πιστευω και εγω !!! δεν με καλυπτουν 90 η 100 ιντζες !!! αν θελω τοσες παιρνω μια 65αρα ΕΛ ΣΙ ΝΤΙ και τελειωνει το θεμα .... αν δεν πας τουλαχιστον 130 + Ιντζες δεν εχει αξια να παρεις προβολεα ........

Μετά από σχεδόν 2 χρόνια συμβίωση με τον 1070 συνεχίζω να δηλώνω απόλυτα ευχαριστημένος και ικανοποιημένος, μεγάλο ατού που δεν το είχα σκεφτεί καθόλου, το ενσωματωμένο ηχείο, ότι πρέπει για τις καλοκαιρινές προβολές στην βεράντα με τα παιδιά να κοιμούνται.

Το καλοκαίρι τον τίμησα και εγω πέρσι ειδικά με το μουντιαλ σε ταράτσα ανοιξαμε καμία 150 ίντσες έγινε το σώσε έβγαιναν από τα γύρω μπαλκόνια ,σουβλάκια ,μπύρες.. Και φέτος στο εξοχικό τον έχω πάρει ,δεν έχω καν τηλεόραση .Γενικά έχει βγάλει τα (λίγα) λεφτά του σε σχέση με αυτό που προσφέρει ,έχω περίπου 1500 ώρες (όχι πολλές) αλλά όλες σε full hd στις 120 ίντσες στο σπίτι πραγματικά απόλαυση έστω και σε μη dedicated χώρο.Δύσκολη έως αδύνατη ή επιστροφή σε απλη τηλεόραση.προς το παρών δεν υπάρχει λόγος να τον αλλάξω με καλύπτει πλήρως ,ίσως σε καμία 5-6 χρονια αν βγει πολύ υλικό σε 4k ή αποκτησω άλλο χώρο.

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Το καλοκαίρι τον τίμησα και εγω πέρσι ειδικά με το μουντιαλ σε ταράτσα ανοιξαμε καμία 150 ίντσες έγινε το σώσε έβγαιναν από τα γύρω μπαλκόνια ,σουβλάκια ,μπύρες.. Και φέτος στο εξοχικό τον έχω πάρει ,δεν έχω καν τηλεόραση .Γενικά έχει βγάλει τα (λίγα) λεφτά του σε σχέση με αυτό που προσφέρει ,έχω περίπου 1500 ώρες (όχι πολλές) αλλά όλες σε full hd στις 120 ίντσες στο σπίτι πραγματικά απόλαυση έστω και σε μη dedicated χώρο.Δύσκολη έως αδύνατη ή επιστροφή σε απλη τηλεόραση.προς το παρών δεν υπάρχει λόγος να τον αλλάξω με καλύπτει πλήρως ,ίσως σε καμία 5-6 χρονια αν βγει πολύ υλικό σε 4k ή αποκτησω άλλο χώρο.

Για τετοια χρηση τον θελω και εγω ... για μια Ταρατσα το βραδυ το καλοκαιρι με φιλους και Γειτονες και προβολη σε Σεντονι γιαυτο θελω κατι φωτεινο και φτηνο !!!

Αλλα να τη βγαλουμε 3 με 4 χρονια και μετα βλεπουμε για 4Κ κτλ,,,,

καλα Τηλεοραση εβγαλα και εγω στο Μπαλκονι ειναι λιγο Ξενερα ........ δεεε λεει ....

σε ταρατσα θα μπει και ο Δικος μου δηλ, μιση Ταρατσα μιση Γκαρσονιερα αλλα η Ταρατσα που απο μενει ειναι τεραστια !!! ο προβολεας θα ειναι αρκετα μακρια στα 6 μετρα περιπου γιαυτο χρειαζομαι κατι φωτεινο !!

να δουμε .... μενει πλεον να τον αγορασω !!!

6 μέτρα; Έχεις υπολογίσει ότι είναι αρκετά short throw;ήδη από τα τα 3-3,50 μέτρα βγάζει 120.μήπως στα έξι έχεις θεμα... Κάνε καλύτερα ενα ν ελεγχο

Νομίζω ο προτζεκτορας αυτός θα δυσκολευτεί στις 180 ίντσες. Τα 6 μέτρα είναι πολλά. Μήπως τελικά να πήγαινες σε κάποιον φωτεινό 1080p data projector?

Γεια σας Παιδες ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις Πληροφοριες !!!

Θελω να ρωτησω οσους χρηστες του 1070 η του 1070+ αν εχουν παρατηρησει για το λεγομενο ...ΡΑΙΝΜΠΟΟΥ ;;;;

Εβαλα στη Γυναικα μου αυτο το Τεστ http://www.ausmedia.com.au/rainbow_test.htm και η Γυναικα μου δεν τα βλεπει κατασπρα οπως εγω αλλα στο περιγραμα των γραμων στις δεξιες πλευρες τους βλεπει μπλε τις Γραμμες .........

αυτο για μενα ειναι ..... Θεμα !!!!

Η Ανηψια μου που ειναι 11 χρονων και φοραει Γιαλια εχει και Ασθηγματισμο λιγακι .... σκεφτομαι θα ειναι ΠΟΛΥ Ξενερα να μαζεψω τα πιστιρικα στην Ταρατσα να βαλω Ταινια παιδικη και να μου λενε οτι ΔΕΝ μπορουν να δουν ........ η οτι Ζαλιζονται .....

πειτε μου ρε παιδες μη πεταξω 700 ευρω και βλεπω τελικα μονος μου ........

καπου διαβασα οτι το Ραινμποου εφεκτ μειωνεται αν χαμηλωσει η Φωτεινοτητα .... αλλα τοτε Αντιο Μεγαλη εικονα και Ιντζες ....

για πειτε και εσεις και οσοι τον Εχετε !!!

Εβαλα στη Γυναικα μου αυτο το Τεστ http://www.ausmedia.com.au/rainbow_test.htm και η Γυναικα μου δεν τα βλεπει κατασπρα οπως εγω αλλα στο περιγραμα των γραμων στις δεξιες πλευρες τους βλεπει μπλε τις Γραμμες .........

αυτο για μενα ειναι ..... Θεμα !!!!

Σε ποιον προβολέα είδε το παραπάνω βιντεάκι?

το εδειξα στο λαπτοπ μας .......

Το RBE εμφανιζεται ΜΟΝΟ σε dlp προβολεις λογω χρωματικου τροχου. Δεν μπορει να το δει καποιος πουθενα αλλου.
ΜΟΝΟ σε dlp προβολεα θα κανεις το παραπανω τεστ (ή γενικα θα κατσεις να δεις κοντραστατες σκηνες ταινιας, υποτιτλους κλπ) για να καταλαβεις εαν και πόσο εισαι ευαισθητος στο RBE.

Παρακατω ενα βιντεο σου δειχνει πως μοιαζει το RBE. (για να παρεις μια ιδεα)
Προσοχη... στο παρακατω βιντεο θα παρατηρησεις το φαινομενο εσυ και οποιοσδηποτε αλλος , μιας και το rbe εχει περασει στην καταγραφη της καμερας που τραβηχτηκε το βιντεο. Οποτε θεωρησε το ως προσομοιωση, απλα για να καταλαβεις πως μοιαζει το RBE στα ματια του θεατη.
Μην νομιζεις οτι επειδη θα ΔΕΙΣ το RBE στο βιντεο, εισαι ευαισθητος στο RBE.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δυστυχως, κανενας δεν μπορει να σου πει αν θα βλεπεις ή οχι. Οποτε θα πρεπει να πατε οσοι ενδιαφερεστε σε καποιο καταστημα με show room να δειτε τον προβολεα που σας ενδιαφερει Live να παιζει, ωστε να διαπιστωσετε εαν και ποσοι απο εσας ειναι ευαισθητοι στο RBE.

Αυτο που εχω να προσθεσω ως εμπειρια ειναι οτι, αν βλεπεις ελαχιστα το rbe, τοτε σε λιγο καιρο ο εγκεφαλος προσαρμοζεται και στο τελος δεν το παρατηρεις καθολου εως σπανια σε 2-3 σκηνες ολες κι ολες σε μια ταινια.
Εαν παλι καποιος ειναι υπερβολικα ευαισθητος και αρχικα το βλεπει παντου και παντα σε υπερβολικο βαθμο (ναυτιας) τοτε θα πρεπει να στραφειτε σε καποιον προβολεα που δεν ειναι dlp.
Στατιστικα, λιγα ατομα αντιμετωπισαν προβλημα με τον 1070, μιας και σε σχεση με τις παλαιοτερες γενιες το rbe το εχουν βελτιωσει αρκετα.

Last edited:
Εγώ με τον w1070 στην αρχή έβλεπα ελαχιστότατα το rainbow effect, χωρίς όμως να με ενοχλεί. Μετά από λίγο καιρό καιρό δεν το έβλεπα καθόλου, και φυσικά ακόμα δεν το βλέπω. Από οσους έχω καλέσει σπίτι και έχουμε δει ταινία, κανείς δεν μου έχει παραπονεθεί ποτέ.

πιστευω πως με τέτοιους προχωρημένους προβολείς πρέπει κανείς να είναι εξαιρετικά άτυχος για να το βλέπει σε ενοχλητικό βαθμό.

Το RBE εμφανιζεται ΜΟΝΟ σε dlp προβολεις λογω χρωματικου τροχου. Δεν μπορει να το δει καποιος πουθενα αλλου.
ΜΟΝΟ σε dlp προβολεα θα κανεις το παραπανω τεστ (ή γενικα θα κατσεις να δεις κοντραστατες σκηνες ταινιας, υποτιτλους κλπ) για να καταλαβεις εαν και πόσο εισαι ευαισθητος στο RBE.

Παρακατω ενα βιντεο σου δειχνει πως μοιαζει το RBE. (για να παρεις μια ιδεα)
Προσοχη... στο παρακατω βιντεο θα παρατηρησεις το φαινομενο εσυ και οποιοσδηποτε αλλος , μιας και το rbe εχει περασει στην καταγραφη της καμερας που τραβηχτηκε το βιντεο. Οποτε θεωρησε το ως προσομοιωση, απλα για να καταλαβεις πως μοιαζει το RBE στα ματια του θεατη.
Μην νομιζεις οτι επειδη θα ΔΕΙΣ το RBE στο βιντεο, εισαι ευαισθητος στο RBE.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ξερω πολυ καλa πιο ειναι !!

! ειδα στο youtube πολλα βιντεακια και καταλαβα ακριβως τι πρεπει να δω αλλα ελα που η Γυναικα μου βλεπει και στο Λαπτοπ τα περιγραματα των γραμμων στις δεξιες πλευρες τα βλεπει μπλε ....

απο οτι διαβαζω σε Γερμανικα φορα ο 1070+ εχει πολυυυυυ ελαχιστο και πιο λιγο απο τον προηγουμενο 1070 χωρις +

ειπα μπας κι οι χρηστες του 1070 εδω μεσα βοηθουσαν με την εμπειρια τους να βγαλω πιο ξεκαθαρη γνωμη!

Ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ με τον w1070 στην αρχή έβλεπα ελαχιστότατα το rainbow effect, χωρίς όμως να με ενοχλεί. Μετά από λίγο καιρό καιρό δεν το έβλεπα καθόλου, και φυσικά ακόμα δεν το βλέπω. Από οσους έχω καλέσει σπίτι και έχουμε δει ταινία, κανείς δεν μου έχει παραπονεθεί ποτέ.

πιστευω πως με τέτοιους προχωρημένους προβολείς πρέπει κανείς να είναι εξαιρετικά άτυχος για να το βλέπει σε ενοχλητικό βαθμό.

με καθυσηχασες αρκετα !!!
το προβλημα θα λυθει με τεστ προβολεις πριν την αγορα !!

αλλιως δεν γινεται ....

! ειδα στο youtube πολλα βιντεακια και καταλαβα ακριβως τι πρεπει να δω αλλα ελα που η Γυναικα μου βλεπει και στο Λαπτοπ τα περιγραματα των γραμμων στις δεξιες πλευρες τα βλεπει μπλε ....

Ναι...δεν είναι rainbow αυτό που είδε.

Ναι...δεν είναι rainbow αυτό που είδε.

ευχαριστω για τον ΚΟΠΟ σας ολους !!!

και χαιρομαι αν δεν ειναι ενδειξη Ραινμποου αυτο το πραγμα στο Λαπτοπ που ειδαμε ....

τωρα μια ερωτηξης .... ο OPTOMA hd141x που τον βρισκω παμφθηνα ...

σε συγκριση σε ποιοτητα εικονας και φωτεινοτητας και ανοιγμα καδρου - (ιντζες ) με τον BENG 1070+ τι λεει ;;;

ευχαριστω προκαταβολικα ολους !!!

να κανω μια ερωτηση επειδη σκοπευω να παρω τον W1080+ST,υποστιρηζει PIP?μιση μιση εικονα απο τα δυο HDMI?
Δηλαδη απο μια 100ρα θα βλεπω σε δυο 50ρες απο HDMI 1 και 2?