BenQ W1110 vs Optoma HD151X vs Optoma HD50

Η σαν να λεμε, ο χατζηγεωργιου εφαγε ολα τα εκλερακια μονος του. :laugh:

παντως με τα screenshots ειναι αναμεικτα τα αποτελεσματα.
τα βλεπω σε macbook pro.

στα χείλη της δεσποινίς
ενω ο benq 1100 εχει σωστο κοκκινο, το skintone εχει ενα ροζ πεπλο. (δειτε και το λευκο των ματιων)
απο την αλλη ο optoma 151 ενω δειχνει να εχει πιο σωστα skintone, το κοκκινο στα χειλη κιτρινιζει σε καποια σημεια.
ο HD50 περα απο θολοτερος απο ολους, κιτρινιζει/πρασινιζει αρκετα την εικονα.

στα περισσοτερα screenshot πιο σωστος μου φαινεται ο 1100
(στα animation δεν μπορεις να καταλαβεις ποια ειναι πιο "σωστα" χρωματα, μονο οτι του HD50 ειναι λιγο υπερκορεσμενα)

στο screenshot του joker στον δρομο, οπου κραταει την μασκα.
εκει πιο σωστος μου φαινεται ο HD50 οπου το γκρι του δρομου δεν ροζιζει οπως του 1100,
αλλα ουτε πρασινιζει οπως του 151.
γενικα χαος... συμπερασμα δεν βγαινει..

δυστυχως δεν εχουμε την δυνατοτητα να δουμε προβολεις απο κοντα, οποτε η ενημερωση γινεται μεσω ιντερνετ και φορουμ.

και παλι να ευχαριστησουμε για την παρουσιαση αυτη!

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1110 vs Optoma HD151X vs Optoma HD50

Σωτήρη, το ρυθμιστικό που διαθέτει είναι μονάχα το gain, όμως, όσο και περίεργο να σου ακούγεται, η σκάλα του γκρίζου έρχεται αρκετά καλά. (το θυμάμαι από τον 25άρη)

Δυστυχώς όμως Γιάννη εκεί που θέλεις να τελειοποιήσεις την κλίμακα σου στα χαμηλά δεν μπορείς χωρίς το ρυθμιστικό offset. Κοίτα ας πούμε τον hd50 πόσο καλά ήρθε και ενώ θα μπορούσε και ο 151X να ακολουθήσει δυστυχώς στα 10-20 ire χάνει αρκετά και στην ουσία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό. Aλλα από την άλλη έχεις και δίκιο, δεν είναι τόσο τραγική απόκλιση ώστε να θεωρήσεις ότι ο προβολέας έχει θέμα χωρίς το offset ρυθμιστικό..

hd151x
151x.jpg

hd50
hd50.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ευχαριστουμε πολυ για το συγκριτικο!

σε διπλανο φορουμ, εχουν αγορασει τον vivitek H1188 και το πλεονεκτημα που εχει απο τον Benq W2000 ειναι το F.I.
επισης καπου διαβασα, ισως και εδω, οτι vivitek H1188 και Optoma HD50 αν δεν ειναι παιζουν ιδια, ειναι παρα πολυ κοντα και δυσκολα ξεχωριζεις ποιος ειναι ο ενας και ποιος ο αλλος.
παντως εχει αναφερθει σε αρκετα review/forum, οτι το F.I. του vivitek H1188 (στην χαμηλη σκαλα) ειναι υποδειγματικο και καλυτερο απο αλλες ακριβοτερες υλοποιησεις πχ sony, jvc.

επισης παιζει και ενα φιλτρο οπου διορθωνει το μαυρο του H1188. μαλιστα χαρακτηριστικα αναφερθηκε οτι με το φιλτρο ο προβολεας γινεται jvc.
στον εναν απο τους 3 αγοραστες, "εκατσε" καλα αυτο το φιλτρο και τον κρατησε ετσι. στον 2ο δεν αρεσε γιατι δημιουργει αλλοιωση χρωματων.

θα ειχε ενδιαφερον αν υπηρχε η δυνατοτητα να ηταν και ενας vivitek H1188 στο συγκριτικο αυτο, καθως και μια δοκιμη αυτου του φιλτρου που προσδιδει καλυτερο μαυρο.

Αν στον H1188 έχουν τοποθετήσει καλύτερο φακό θα είναι όντως ενδιαφέρον προβολέας, και εγώ θα ήθελα να είναι στο συγκριτικό άλλα....
Bλέπω στο site τους ότι η αντιπροσωπεία είναι η Bon Studio, θα κάνω μια επικοινωνία μαζί τους μήπως και διαθέτουν τον προβολέα για review...

Να πω και γω την γνωμη μου για τον hd50 με τον οποιο ασχοληθηκα λιγο, μετα από την αγορα ενός φιλου.

Οντως υπηρχε θεμα με το focus. Στο σημειο που επελεγες να κανεις focus, ερχόταν τελεια, αλλα ολη η άλλη οθονη ηταν μεσα στην θολουρα.
Θα μου πειτε ετσι γινεται συνηθως στα οικονομικα προβολια. Όταν εισαι in focus κατω αριστερα, πανω δεξια εισαι out of focus και εκει παιζεις λιγο απαλα με το ρυθμιστικο και ερχεται η εικονα.
Στον hd 50 δεν ερχοταν όμως.
Εκει λοιπον εκαναν δουλεια τα ρυθμιστικα pure detail και ultra detail.
Δεν ειχε pc ο φιλος, αλλα το mede8er, οποτε δεν ειδα το χρωματικο πρόβλημα που αναφερει ο tegonik.
Φυσικα στην ταινια δεν καταλαβαίνεις τιποτα.
Οποτε ναι μεν πρόβλημα με το focus, αλλα λυνεται.* (Βαζω αστερακι γιατι θα επανελθω σε αυτό το θεμα)

Το rgb του out of the box, δεν ηταν τοσο τραγικο.
Δεν ειχα οργανα μετρήσης βεβαια, αλλα σε όλα τα site τον εδειχναν με ψηλο green, κανονικο red και ελαφρως πεσμενο blue.
Οντως αυτό που παρατηρησα (με τα ματια παντα) ηταν ένα πρασινωπο grayscale. Είναι φανερο και στα screenshot του tegonik
Οποτε εβαλα Green Gain -3, Blue Gain +1 και για τα δικα μου ματια ηρθε μια χαρα.
Με το cms δεν ασχοληθηκα καθολου, γιατι ειπαμε δεν ειχα οργανο αλλα μην το παρακάνουμε κιολας.
Οποτε και το 2ο πρόβλημα λυθηκε και αυτό σχετικα ευκολα.*

Συμφωνα λοιπον με το συγκριτικο, έχουμε καθαρο νικητή τον benq, γιατι λοιπον να παρει καποιος τον ακριβοτερο hd50;
Η απαντηση για μενα είναι το F.I.
Ενταξει σε 2D να το καταπιω, αλλα σε 3D χωρις F.I. για μενα δεν παιζει.
Οποτε τα 2 προβλήματα (αστερακια) που ανεφερα πριν, την στιγμη που λυνονται, ερχονται σε 2η μοιρα εφόσον το βασικο για μενα είναι το F.I.

Αν δεν σας ενδιαφερει καθολου το 3d, προσπεραστε και πηγαίντε στον 1100, να σας μεινουν και 300 ευρω στην τσεπη ;)

Σωτήρη συμφωνώ με την τοποθέτηση σου. Αν και δεν ασχολήθηκα καθόλου με το 3D (προσωπικά το απεχθάνομαι) σίγουρα θα κάνει διαφορά το F.I. Βασικά όπως έγραψα και στο συγκριτικό θεωρώ ότι το F.I πρέπει να προστεθεί ως δυνατότητα ακόμη και στα εισαγωγικά μοντέλα, δείχνει στα μάτια μου πλέον απαραίτητο.

ΟΧχχχιιιιι.....Το ξερα οτι επρεπε να κατασκηνωσω εκει προχθες και να περιμενω να δω το review απο κοντα....:smash:

Μόνος σου δεν σε ξαναδέχομαι, μόνο με τον planar παραμάσχαλα θα περάσεις ξανά το κατώφλι.. :flipout:

Απο οτι κατάλαβα τους καλιμπράρισες ολους ασχέτως αν στο review τους εβαλες out of the box, ή κάνω λάθος?
Αν δεν κάνω λάθος after ποιος σου άρεσε περισσότερο?

Edit:Οσο για τον planar περιμενω να ερθει ο 3chip που μου πες..

Κοίταξε, οι προβολείς απόλυτα καλιμπραρισμένοι είναι κοντά. Ο HD έχει πολύ καλό μαύρο άλλα χάνει σε ansi και ευκρίνεια από τον W1110. Ο HD151X είναι κάτι ενδιάμεσο φαντάσου, τίμιος προβολέας. Γενικά οι προβολείς είναι πολύ κοντά...ίσως αν βρω χρόνο να ανεβάσω εδώ screenshots και γραφήματα από τους τρεις καλιμπραρισμένους.

Άρα δηλαδή παίρνουμε τον ποο φθηνό ή αν θέλουμε 3D αυτόν που έχει F. I.

μια διόρθωση, τελικά ο benq W2000 (και οχι ο Optoma HD50 που ανέφερα παραπάνω) είναι αυτός που αν δεν παίζει ίδια με τον vivitek H1188, είναι πολύ κοντά.

Η σαν να λεμε, ο χατζηγεωργιου εφαγε ολα τα εκλερακια μονος του. :laugh:

Εγώ ο κακομοίρης ένα μόνο εκλεράκι πήρα βρε μαγουλομωρό!! (και ένα σουδάκι...)

:D

Νίκο, δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό που γράφεις. Όσο πιο πολλά ρυθμιστικά, τόσο το καλύτερο!!

Απλά, θυμόμουν τον 25άρη που μονάχα με το gain ερχόταν αρκετά καλά:

grayscale-after.jpg

Απάντηση: Re: BenQ W1110 vs Optoma HD151X vs Optoma HD50

Άρα δηλαδή παίρνουμε τον ποο φθηνό ή αν θέλουμε 3D αυτόν που έχει F. I.

Αυτό δεν είναι κανονας.
Είναι καθαρα προσωπικη εκτιμηση, γιατι βλεπω 3d και θεωρω το F.I. απαραιτητο.

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1110 vs Optoma HD151X vs Optoma HD50

καλα εννοειτε οτι δεν μπορει να βγει κανονας.

προσωπικα σε 2-3 προβολεις που ειδα F.I. δεν μου καθοταν καλα.

για να πω την αληθεια, ειχα δει τον benq 1070, αλλα δεν μου αρεσαν καθολου τα χρωματα του, τα οποια ηταν σαν videogame και καθολου κινηματογραφικα.
τωρα ομως σκεφτομαι εναν "οικονομικο" DLP αντι για tv που δεν εχω. Για χρηση 3D (νομιζω εχουν και το καλυτερο 3D απο ολες τις αλλες τεχνολογιες) καμια σειρα στο netflix και πολυ σπανια ps3.

Κι εγω σε 2D δεν χρησιμοποιώ F.I.
Γι αυτό επαναλαμβάνω το θεμα 3D.
Εκει εχει αψογα αποτελεσματα

Eντάξει, και αυτό δεν το λες άσχημο, άλλα το γεγονός ότι δεν μπορούσα επέμβω άλλο στα χαμηλά είναι κάπως.. (ψυχολογικά πάντα :D)

calibrated_bc_off_low_lamp.jpg

καποια στιγμη αν μπορειτε και ειναι εφικτο, με απλα λογια, να μας πειτε πως να διαβαζουμε αυτα τα διαγραμματα..
νομιζω θα βοηθησει αρκετους.

επισης πως ενα προβολεας που βγαζει το μισο contrast full on/off στις μετρησεις, τελικα ειναι πολυ κοντα με αυτον που εχει διπλασιο;

contrast full on/off

W1110 2366:1
HD151X 1354:1
HD50 2390:1

Φωτεινότητα ελάχιστη/μέγιστη*
W1110 731 / 1090 lumen
HD151X 785 / 1170 lumen
HD50 645 / 700 lumen

και για να εχουμε και καποιο μετρο συγκρισης, ποσο περιπου on/off, ansi και φωτεινοτητα βγαζει ενας JVC πχ ο X35, 500, 700..;

Last edited:
καποια στιγμη αν μπορειτε και ειναι εφικτο, με απλα λογια, να μας πειτε πως να διαβαζουμε αυτα τα διαγραμματα..
νομιζω θα βοηθησει αρκετους.

επισης πως ενα προβολεας που βγαζει το μισο contrast full on/off στις μετρησεις, τελικα ειναι πολυ κοντα με αυτον που εχει διπλασιο;

contrast full on/off

W1110 2366:1
HD151X 1354:1
HD50 2390:1

Φωτεινότητα ελάχιστη/μέγιστη*
W1110 731 / 1090 lumen
HD151X 785 / 1170 lumen
HD50 645 / 700 lumen

και για να εχουμε και καποιο μετρο συγκρισης, ποσο περιπου on/off, ansi και φωτεινοτητα βγαζει ενας JVC πχ ο X35, 500, 700..;

Στα γραφήματα τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις να προσπαθήσω να στο εξηγήσει ο Χατζηγεωργίου? :flipout:

Κοίταξε, η εικόνα αποτελείται από πολλές και σχεδόν πάντα μετρήσιμες παραμέτρους. Δυο προβολείς που ο ένας βγάζει 2300:1 και ο άλλος 1300:1 on/off και στα υπόλοιπα μεγέθη (ansi, colors, RGB, gamma, skintones, ευκρίνεια, κ.τ.λ) είναι κοντά, τότε μπορείς να πεις ότι είναι γενικά οι δυο προβολείς είναι κοντά και δεν θα είναι λάθος. Δεν είναι μόνο το on/off σημαντική παράμετρος, υπάρχουν και άλλες σημαντικότερες, οπότε...

Για την άλλη σου ερώτηση ιδού η απάντηση..

http://www.projectorjunkies.com/jvc-x500r-full-review/

http://www.projectorjunkies.com/jvc-x35-full-review/

Καλό διάβασμα.. -bye-

Μαλιστα...το παιδι ρωταει και βαριοσαστε να του απαντησετε και του δειχνετε γραπτα που εχουν γραψει αλλοι.
Το τερματησα. ? :flipout:

Re: Απάντηση: BenQ W1110 vs Optoma HD151X vs Optoma HD50

Μαλιστα...το παιδι ρωταει και βαριοσαστε να του απαντησετε και του δειχνετε γραπτα που εχουν γραψει αλλοι.
Το τερματησα. ? :flipout:

το τερμάτισες...ενώ εγώ που "έδωσα" τον Χατζ στεγνά όχι.. :flipout: