Benq w5000 - Optoma hd80 Ποιον για αγορα ?

gmavro

Established Member
8 February 2008
183
USA
Καλημερα και μπραβο για το αποτελεσμα του forum σας.

Μετα απο καιρο καταφερα και εγω να στισω ενα μερος που θα περναω αρκετες ωρες μονος μου αλλα και με φιλους , και εφοσων εχω φτασει σε ενα επιπεδο να τελειωνει ο χωρος πρεπει να αρχισω να σκευτομαι τι θα αγορασω. Επειδη ομως εχω περασει απο αρκετα στασια με projecor και εχω δει αλλα τοσσα η τελικι μου αποφαση για τα λευτα που δινω πρεπει να ειναι μια. Αυτη την στιγμη εχω εναν optoma hd73 ο οποιος συγκριτικα με πολλους τις εποχης τους ειναι αρκετα καλος , με τα ωραια του και τα ασχημα του. Επισης μετα απο 4 lcd εναν crt και 2 dlp κατελιξα να ψαχνω μονο για dlp. Για να μην σας ζαλιζω ειμαι μεταξυ του optoma hd80 και benq w5000 . Τον Optoma καταφερα και τον ειδα και μπορω να πω οτι ειναι οτι ακριβως φανταζομουν αναλογικα με τον hd73 που εχω. Για τον benq διαβαζω πολλα θετικα αλλα και καποια αρνητικα που ισως να ειναι σοβαρα . Αλλα ολλα ειναι σχετικα σε αυτο το αθλημα. Οποιος και να ειναι ο projector θα παιξει με htpc και ps3 , Τα οποια ειναι σχεδον ετοιμα και τον περιμενουν.

Θα παρακαλουσα να μου πειτε απο την προσωπικη σας αποψη ποιον να προτιμισω και γιατι .

Ευχαριστω

Μα τον HD80 φυσικά που έχει HDMI 1.3 και κλειδώνει στα 24fps.

Τα ιδια προσφερει και ο benq. Με τα οποια προβληματακια του στα 24fps.

Τα ιδια προσφερει και ο benq. Με τα οποια προβληματακια του στα 24fps.

Άρα... δεν κλειδώνει;;;
Η BenQ στο site της κάνει λόγο για 1080p 50Ηz και δεν αναφέρει την έκδοση του HDMI ούτε τα 24fps.

Απο οτι διαβαζω οντως ο benq εχει 1,2 hdmι , αλλα στα τεστ ειναι καλυτερος σε ορισμενα προβληματα που εχουν οι optoma με τους φακους. Χμμμμ μπερδεμα ... Επισης και στο σιτε η optoma δεν αναφερει αν εχει dark chip 3 h dark chip 2 .

Απο οτι διαβαζω οντως ο benq εχει 1,2 hdmι , αλλα στα τεστ ειναι καλυτερος σε ορισμενα προβληματα που εχουν οι optoma με τους φακους. Χμμμμ μπερδεμα ... Επισης και στο σιτε η optoma δεν αναφερει αν εχει dark chip 3 h dark chip 2 .

Λάθος! Αναφέρει Darkchip2 και HDMI v1.3 και Deep Color (Αυτό πάει πακέτο με το 1.3).

Όταν σκεφτόμουν εγώ ποιον προβολέα να πάρω, και είχα περίπου το ίδιο δίλημμα, οι σημαντικότεροι παράγοντες που με "έστειλαν" στην Benq ήταν η έλλειψη lens shift και ο θόρυβος.

Οι Optoma ποτέ δεν τα πήγαιναν καλά σε αυτούς τους τομείς.

Μετά άκουσα και εγώ και για προβλήματα με τους φακούς τους και κατέληξα στον 5000. Και φυσικά δεν το έχω μετανιώσει.

Τα περί HDMI 1.3 στους προβολείς θα είναι ανούσια για χρόνια ακόμα για την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών.

Όταν σκεφτόμουν εγώ ποιον προβολέα να πάρω, και είχα περίπου το ίδιο δίλημμα, οι σημαντικότεροι παράγοντες που με "έστειλαν" στην Benq ήταν η έλλειψη lens shift και ο θόρυβος.

Οι Optoma ποτέ δεν τα πήγαιναν καλά σε αυτούς τους τομείς.

Μετά άκουσα και εγώ και για προβλήματα με τους φακούς τους και κατέληξα στον 5000. Και φυσικά δεν το έχω μετανιώσει.

Τα περί HDMI 1.3 στους προβολείς θα είναι ανούσια για χρόνια ακόμα για την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών.

Λογικό ένα μηχάνημα να κοστίζει λιγότερο όταν έχει... specs προηγούμενης χρονιάς όπως ο BenQ. Αλήθεια σε τι τιμές παίζει τώρα;

Απλά δεν έχω καταλάβει, κλειδώνει ή δεν κλειδώνει στα 24fps;;;; Γιατί αυτό απασχολεί και καίει εδώ και τώρα τους πάντες.

Απάντηση: Re: Benq w5000 - Optoma hd80 Ποιον για αγορα ?

Λογικό ένα μηχάνημα να κοστίζει λιγότερο όταν έχει... specs προηγούμενης χρονιάς όπως ο BenQ.

Φίλε Pleo, τον έχεις δεί να παίζει;

Re: Απάντηση: Re: Benq w5000 - Optoma hd80 Ποιον για αγορα ?

Φίλε Pleo, τον έχεις δεί να παίζει;

Φυσικά. Αλλά δεν ήταν δίπλα δίπλα και οι δύο για να μπορέσω να καταλήξω σε συμπέρασμα.

Ήταν και οι δύο εντυπωσιακοί όσο μπορεί κανείς να θυμηθεί μία εικόνα, ενός μηχανήματος, μία φορά.
(εκτός αν δεν έχεις δει τον Marantz VP15S1 που θυμάσαι την εικόνα για πάντα).

Το ερώτημα όμως παραμένει: κλειδώνει;;; ΘΑ κλειδώσει;;; Ή μήπως του χρόνου που θα έχει προπέρσινα specs... πρόκειται να κλειδώνει;

Να ρωτησω κατι ? πως γινεται σε ολλα τα τεστ να ειναι καλυτερος και να ειναι τεχνολογικα πισω ? Η λαμπα του ειναι καλυτερη απο οτι ακουω και καινουργιας τεχνολογιας και εχει και αλλα καλουδια .
Τωρα για τα 24π και τι εγινε .... ποσες ταινιες εχουν αυτες τις πληροφοριες ?

Τιμη που τον εχω βρει ειναι στα 1950τελικη

Λογικό ένα μηχάνημα να κοστίζει λιγότερο όταν έχει... specs προηγούμενης χρονιάς όπως ο BenQ. Αλήθεια σε τι τιμές παίζει τώρα;

Δεν θα έλεγα ότι ο Benq έχει χειρότερα specs από τον Optoma. Ίσα ίσα. Εκεί που μετράει είναι σαφώς ανώτερος. Φοράει δυο ίριδες, DC2+, ηλεκτρικό (κατακόρυφο) lens shift. Τα HDMI 1.3 είναι άνευ ουσίας ούτως ή άλλως.

Αυτή τη στιγμή τον βρίσκεις από περίπου 1950 .

Απλά δεν έχω καταλάβει, κλειδώνει ή δεν κλειδώνει στα 24fps;;;; Γιατί αυτό απασχολεί και καίει εδώ και τώρα τους πάντες.

Με το παρόν firmware κλειδώνει αλλά δεν λειτουργεί σωστά στα 24Hz, αλλά αυτό μαθαίνουμε ότι θα αλλάξει σύντομα. Υπάρχει ήδη ανεπίσημο firmware το οποίο παίζει σωστά στα 24Hz, άλλα έχει κάποιο θέμα με το overscan. Οι εκτιμήσεις είναι ότι θα φτιαχτεί και αυτό σύντομα και θα κυκλοφορήσει επίσημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Benq w5000 - Optoma hd80 Ποιον για αγορα ?

Φυσικά. Αλλά δεν ήταν δίπλα δίπλα και οι δύο για να μπορέσω να καταλήξω σε συμπέρασμα.

Ήταν και οι δύο εντυπωσιακοί όσο μπορεί κανείς να θυμηθεί μία εικόνα, ενός μηχανήματος, μία φορά.
(εκτός αν δεν έχεις δει τον Marantz VP15S1 που θυμάσαι την εικόνα για πάντα).

Το ερώτημα όμως παραμένει: κλειδώνει;;; ΘΑ κλειδώσει;;; Ή μήπως του χρόνου που θα έχει προπέρσινα specs... πρόκειται να κλειδώνει;

Μάλιστα... Optoma και Marantz...
Καλό θα ήταν πάντως κάτω από την υπογραφή σας να βάζεται και την ιδιότητά σας: "Μέλος του Product Support Team της Adamco"
Για να ξέρει ο καθένας με ποιόν μιλάει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Benq w5000 - Optoma hd80 Ποιον για αγορα ?

Καλό θα ήταν πάντως κάτω από την υπογραφή σας να βάζεται και την ιδιότητά σας: "Μέλος του Product Support Team της Adamco"

Αυτό είναι αλήθεια. Ειδικά τη στιγμή που η παραπάνω ιδιότητα είναι δηλωμένη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Benq w5000 - Optoma hd80 Ποιον για αγορα ?

Αυτό είναι αλήθεια. Ειδικά τη στιγμή που η παραπάνω ιδιότητα είναι δηλωμένη.

Αυτό τουλάχιστον είναι πρός τιμήν του. Από την αρχή δήλωσε την ιδιότητά του ο φίλος Pleo, αλλά δυστυχώς αυτό δεν αρκεί. Θα πρέπει να φαίνεται και στην υπογραφή του.
Όποιος διάβασε το πρώτο μήνυμα και θυμάται, καλώς, οι υπόλοιπι πως να ξέρουν με ποιόν συζητάνε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Benq w5000 - Optoma hd80 Ποιον για αγορα ?

Πω, πω! Ντροπή μου που λέω τη γνώμη μου και δυο φορές ντροπή μου που εργάζομαι στην Adamco!!!!

Να ξεκαθαρίσω το εξής:
Έγινα μέλος του AVCLUB μόνον από χόμπυ, όπως από χόμπυ ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον ήχο και την εικόνα και κάποια στιγμή το χόμπυ έγινε επάγγελμα.

Θεώρησα λοιπόν σωστό να μοιραστώ τις εμπειρίες μου μαζί με όλους εσάς, ιδιαίτερα όταν έχω το συγκριτικό πλεονέκτημα
να δοκιμάζω μηχανήματα του χώρου πιο εύκολα από έναν μέσο χρήστη.

Πάντως για να ξέρετε με ποιόν μιλάτε δηλώνω Παναθηναικός μέχρι θάνατο.