BENQ W6000 ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

απο amazon.de βγαινει με μεταφορικα EUR 1.562,34
απο τσιγκουνη 1799.00

απο θορυβο τως τα παει; γιατι 32dΒ ειναι παρα πολλα για HD projector, ειδικα αν τον εχεις πανω απο το κεφαλι σου..

Last edited:
τουλαχιστον μεχρι να βρεις τον τροπο να ανεβασεις φωτο (εγγραφη στο photobucket ,ανεβαζεις τις φωτο απο το πι σι σου και μετα παιρνεις τα λινκ και τα προσθετεις σε ενα ποστ εδω.),γραψε τιποτα εντυπωσεις για το μηχανημα οπως ειναι αρχικα στημενο.-εικονα ,ευκολια τοποθετησης...που παιζει καλυτερα η λαμπα (low or high)...

Κατα την τοποθετηση παρατηρησα οτι πρεπει οσο μπορουμε να αποφευγουμε keystone γιατι αλλοιωνει την οικονα.Κατι που με απογοητευσε σε σχεση με τον infocus x10 ειναι οτι δεν εχω προσβαση στο ISF (ρυθμιζει αναλυτικα το καθε χρωμα) διοτη θελει κωδικο ( τον ξερει κανεις?).Η οικονα ειναι πολλη καλη και παιζει καλητερα οταν η λαμπα ειναι στο low.

Κατα την τοποθετηση παρατηρησα οτι πρεπει οσο μπορουμε να αποφευγουμε keystone γιατι αλλοιωνει την οικονα.Κατι που με απογοητευσε σε σχεση με τον infocus x10 ειναι οτι δεν εχω προσβαση στο ISF (ρυθμιζει αναλυτικα το καθε χρωμα) διοτη θελει κωδικο ( τον ξερει κανεις?).Η οικονα ειναι πολλη καλη και παιζει καλητερα οταν η λαμπα ειναι στο low.

Δε γνωριζω τι ρυθμισεις κανεις μεσω του isf (ουτε ξερω κωδικο), αλλα , εχοντας τον W6500, μπορεις απο το μενου του , το κανονικο, να ρυθμισεις το καθε χρωμα ξεχωριστα ! (menu>> picture advanced>> color management >> εδω ρυθμιζεις στα χρωματα RGBCMY ,το range και saturation).

Για να μην πολυπειραξεις το keystone, να μην ξεχναμε και το lens shift !

Για το ISF, το προσπεκτ-cd , που εχω , λεει >>
The ISF calibration menu is password protected and only accessible by
authorized ISF calibrators. The ISF (Imaging Science Foundation) has developed
carefully crafted, industry-recognized standards for optimal video performance
and has implemented a training program for technicians and installers to use
these standards to obtain optimal picture quality from BenQ video display
devices. Accordingly, we recommend that setup and calibration be performed by
an ISF certified installation technician.
For more information, please go to www.imagingscience.com or
contact the place you purchased the projector.

Δηλαδη , με απλα ελληνικα, ''αντε γεια'', δυστυχως !!

Και για το color management (απο το cd ) >>
The Color Management provides six sets (RGBCMY) of colors to be adjusted to favorite colors. When you
select each color, you can independently adjust its color range and saturation according to your preference.......

Last edited:
Θα πρεπει να φωναξεις επαγγελματια calibrator.
Τυχαινει να υπαρχει ο καλυτερος στο φορουμ μας (Μανωλης Καστρουνης)

Ολα τα λεφτα ειναι το isf!! http://www.avforums.com/reviews/BenQ-W6000-Full-HD-DLP-Projector-Review.html Επισης firmware εκδοση 1.01.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι μας το εχει κλειδωμενο λες και δεν τον πληρωσαμε.

Οπως ειδα, ειναι πραγματι ,ιδιαιτερα λεπτομερεις ρυθμισεις, που ισως εμεις, ως ''μη ειδικοι'' ισως, να μη μπορουσαμε , να κανουμε κατι πολυ καλο.
Ομως επρεπε να μας δινοταν η ευκαιρια , να δοκιμασουμε. Πραγματι πληρωσαμε το μηχανημα και, εννοειται, ΟΛΟ του το software !

Aλλα......τι να πω ??

Για να μην πω οτι , ισως και νομικα, μα μην ειναι σωστο ! (θα το ψαξω λιγο αυτο ,γιατι ο κουμπαρος μου ειναι δικηγορος και θα ρωτησω, μηπως ξερει και τη δευτερα, θα παρω και τη Benq ενα τηλεφωνακι )

Θα πρεπει να φωναξεις επαγγελματια calibrator.
Τυχαινει να υπαρχει ο καλυτερος στο φορουμ μας (Μανωλης Καστρουνης)
Συμφωνω οτι γι'αυτο υπαρχει ο κωδικος.
Και ,σιγουρα, εμεις δεν ειμαστε ειδικοι.

ΑΛΛΑ ,γιατι να μην εχω το δικαιωμα ,να δοκιμασω κι οτι καταφερω ??
Με ενα μηχανημα που το πληρωσα 2500 ευρω ??

Εγω , τη δευτερα, θα ζητησω την επισημη απαντηση της εταιρειας.

Η benq στο site της γράφει ότι μπορει οποιοσδήποτε να μπει στο isf menu ?

Στο cd , γραφει οτι ειναι για τους ειδικους isf certified τεχνικους.

Οχι οτι με καινε ιδιαιτερα αυτες οι ρυθμισεις, αλλα ειναι το γιατι ??
Να μην μπορω να δοκιμασω με το μηχανημα ΜΟΥ !
Και να πρεπει να πληρωσω τεχνικο !

Δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια για τις γνωσεις των τεχνικων και ιδιαιτερα για τον Μανωλη , αλλα ισως να ειναι και οικονομικο το θεμα.

Τελος παντων, δεν ξερω αν μπορει να βγει ακρη, αλλα λιγα ''καντηλια'' θα τα ριξω, τουλαχιστο , για να τους τα πω !!

Last edited:
Θα με συγχωρεσεις,χωρίς να θέλω να κάνω κουμάντο στην τσέπη σου, όταν δίνεις 2500 ευρω να λυπάσαι τα 100-150 ευρω για να πάρεις το καλύτερο απο το μηχάνημα σου μου φαίνεται κάπως. Ασε που ρισκαρεις να κανείς ζημιά και στο μηχάνημα άθελα σου βέβαια..

Μα και οι τηλεορασεις εχουν service menu που μονο ειδικοι μπορουν να ασχοληθουν.
Η λογικη των εταιριων ειναι να μη κανει καποια ζημια ο χρηστης.

Αυτο που παρατηρησα χτες ειναι οτι οσο παιζει δειχνει καλητερα και το μαυρο του ειναι πολυ καλο! Τον μανωλη θα τον φωναξω στης 100 ωρες οπου θα εχει στρωσει ο προβολεας.Εχω δει προβολεα να τον απογειωνει!