Βενζινάδικα και Τελωνειακοί

Αργά το καταλάβαμε και οι δυό (αν δεν κάνω λάθος είσαι δικηγόρος)!

Η τουλάχιστον να μην έμενες στην Ελλάδα αφού ήθελες σπουδές.

Συμμαθητής μου στο γυμνάσιο (από τους τελευταίους) μπήκε σε κάποιο λιμενικό ταμείο αμέσως μετά το γυμνάσιο. Τώρα είναι ταμίας σε κάποια ΔΟΥ και οι καθαρές του αποδοχες είναι 3000 ευρώ. Τόσα παίρνει και η γυναίκα μου....

Και μη ρωτήσετε τι δουλειά κάνει η γυναίκα μου γιατί έχει γίνει μεγάλος ντόρος με αυτούς τους ...δικαστές. Ναι! 3000 ευρώ παίρνει κι αυτή στην ίδια ηλικία, απόφοιτος Νομικής, με 5 γλώσσες, με άριστα στα μεταπτυχιακά του Κολλεγίου της Ευρώπης (Brugge) και με βαθμό Εφέτη και με πάρα πολύ μεγάλη εκτίμηση στον κλάδο της.

Ο συμμαθητής μου δεν είναι τελωνειακός. Αυτοί παίρνουν περισσότερα!

Αυτός ο ...έξυπνος λαός κάποτε πρέπει να ξυπνήσει! Αλλά πού... Κύτταγα στα site των κομμάτων. Τσιμουδιά όλοι! Ξέρουν πολύ καλά ότι έχουν να κάνουν με φωνακλάδες κορόϊδα!

Τι Εφέτης, τι εφοριακός, τι ...τελώνης μου λες!

Ένα είναι το καλύτερο επάγγελμα.

Φαρισαίος!

Το 'πιασες το υπονοούμενο, έτσι? :flipout:

Τι Εφέτης, τι εφοριακός, τι ...τελώνης μου λες!

Ένα είναι το καλύτερο επάγγελμα.

Φαρισαίος!

Το 'πιασες το υπονοούμενο, έτσι? :flipout:
Πολιτικός! Τόπιασα;
Κερδίζω τίποτα; Κανένα συμβολαιάκι π.χ.;

Όχι, δεν είναι απαραίτητο τυπικό προσόν, εξ όσων γνωρίζω, φυσικά υπάρχουν και εκεί κατηγορίες (ΠΕ, ΤΕ, κλπ). Τα αυτά και για τους εφοριακούς, ασχέτως του εάν αρκετοί τυγχάνουν απόφοιτοι Νομικής. Φυσικά μας διαφεύγει ότι οι 3 νομικές σχολές της χώρας δεχονται 1500 εισακτέους ετησίως. Κάπου πρέπει να απασχοληθούν όλοι αυτοί.

Εχθες στο βραδυνο δελτιο νομιζω του ΑΛΦΑ, ηταν ο προεδρος των τελωνειακων.

Συνοπτικα θα τον χαρακτηριζα Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο.

Δεν ειπε μια σωστη ολοκληρη φραση, παρα μονο ψελιζε οτι ο υπουργος ειναι παρανομος.

Νομιζω οτι οχι απλα δεν επεισε, αλλα εκτεθηκε κιολας...

παράνομος?

Αφού με νόμο θα γίνει.

Lex posterior derogat legi priori, ΕΑΝ ήταν απόφοιτοι νομικής θα το γνώριζαν τουλάχιστον αυτό.

παράνομος?

Αφού με νόμο θα γίνει.

Lex posterior derogat legi priori, ΕΑΝ ήταν απόφοιτοι νομικής θα το γνώριζαν τουλάχιστον αυτό.

Αφου ετσι ειπε το αφεντικο που ξερει, τι να σε κανω εγω?

Ας πάρουμε μια γεύση από τον πανικό για βενζίνη στην Γλυφάδα, βέβαια το δείγμα στο βίντεο δεν είναι και πολύ αντιπροσωπευτικό αλλά ...στην αναβροχιά ..καλό και το χαλάζι.

Ελπιζω να εχεις βιντεο και απο τις τουαλετες του βενζιναδικου???

πρεπει ναταν φουλ!!!:flipout:

Οι Φαρισαίοι δεν ήταν πολιτικοί, τυπικώς τουλάχιστον. Τόσο δύσκολο είναι πια? :antlers:

Να το πάρει το ποτάμι; (και ας χάσω και το συμβολαιάκι...)

Λοιπόν να και οι θέσεις των εκπροσώπων μας στο κοινο(?)βούλιο.

=========
Για το θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να αρχίσει άμεσα διάλογο. «Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη και αναξιόπιστη να διασφαλίσει τα αυτονόητα. Η σημερινή απεργία είναι αποτέλεσμα των επιλογών της» τόνισε. (ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ- ΣΙΓΟΥΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ)

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Π.Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενέταξε τους ειδικούς λογαριασμούς στον προϋπολογισμό όχι για λόγους διαφάνειας, αλλά για να λεηλατήσει τα αποθεματικά και να κλείσει «μαύρες τρύπες» ενός προϋπολογισμού που καταρρέει. (ΣΩΣΤΟ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ; ΠΕΙΡΑΖΕ ΔΗΛ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΛΙΓΟ Η ΚΑΣΤΑ ; )
Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση μέσα από διάλογο να εγγυηθεί και να διασφαλίσει πλήρως τις θεσμοθετημένες νομοθετικά παροχές στους τελωνειακούς, όπως και τα αποθεματικά του ειδικού λογαριασμού τους (ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ... ΜΠΡΑΒΟ, ΩΡΑΙΑ ΘΕΣΗ....!!!!!!!)
=========

Δεν ξέρω τη θέση του ΚΚΕ αλλά εύκολα τη φαντάζομαι...
Όσο για την κυβέρνηση δεν έχω αυταπάτες οτι πάει να εξυγιανει τη δημόσια διοίκηση, μακάρι να ήταν έτσι... Λεφτά χρειάζεται (δηλ. χρειαζόμαστε αφού αυτή τα διαχειρίζεται....) και βέβαια καλύτερα να τα πάρει από τη διαχείρηση τέτοιων πηγών (αγωγός) παρά από τον άμεσα φορολογούμενο. Ή όχι;

Last edited:
παράνομος?

Αφού με νόμο θα γίνει.

:BDGBGDB55:

Ο κάθε άσχετος χρησιμοποιεί αυτό τον όρο. Τοπ πρόβλημα όμως είναι ότι το καταπίνουν αμάσητο όσοι τον ακούνε. Εκεί είναι το πρόβλημα...

Παντως οι Τελωνειακοι εκαναν σκληρη απεργια στην περιπτωση της Μαντονας.

Αφησαν τα μηχανηματα να περασουν μιας και ειναι ζωτικης σημασιας για το Εθνος η μηπως πηραν το κατιτις τους εξτραδακι????

υγ

πληροφοριες οτι θα τους εβαζαν τα δυο ποδια σε ενα παπουτσι τα παιδια τους,στην περιπτωση που ματαιωνοταν η μητερα των συναυλιων γιατι οι πατεραδες τους παλευουν για το μεροκαματο τους,κρινονται ως αναληθεις .....

Λ Πεντέλης εχθές το μεσημέρι, BP βλέπω ένα βυτίο να αδειάζει καύσιμα και καμιά 20αριά νοματέοι να περιμένουν στη σειρά για να γεμίσουν....μπήκα και εγώ και περίμενα και κατάφερα να βάλω το 20ρικο που προβλέπεται....

παρά το προχωρημένο της ώρας μου ήρθε μια ιδέα !!!!! να ρωτήσω τον οδηγό του βυτίου που θα πάει μετά...... και μου απάντησε :
όχι πολύ μακρυά, αν θέλεις και έχεις ώρα ακολούθησε με !!!!!!!

και το έκανα, αποτέλεσμα : σε μισή ώρα είχα γεμάτο ρεζερβουάρ !!!!!

Δίδαγμα : πάρτε από πίσω τα βυτία της BP.....:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Βενζινάδικα και Τελωνειακοί

Δεν μπορείς να βλέπεις τον εαυτό σου μόνο σαν καταναλωτή. Είσαι πολίτης μιας κοινωνίας και όταν γίνονταi τέτοια είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Δεν είμαστε ιδιώτες (idiots)!
Καλά κάνεις και δεν εμπιστεύεσαι τους "αστείους" (τα εισαγωγικά είναι επειδή ο χαρακτηρισμός είναι δικός σου) που κυβερνάνε. Εγώ δεν εμπιστεύομαι γενικά κανένα είτε είναι αστείος είτε όχι (αν και δεν νομίζω ότι κανένας από αυτούς που αποκτούν εξουσία αστειεύεται - κάθε άλλο). Ούτε και αυτούς που ψηφίζω. Δεν καταλαβαίνω όμως τη λογική του "αφού δεν ωφελούμαι εγώ σαν τελικός καταναλωτής και αφού οι κυβερνώντες είναι αστείοι τότε προτιμώ να συνεχίσει η κατάσταση ώς έχει". Κάποια κόμματα λένε ακριβώς αυτό. Έχω άδικο να λέω ότι δεν έχουμε καμμιά σχέση πιά με τους αρχαίους; Αυτοί είχαν ορθολογισμό - εμείς όχι μόνο δεν έχουμε αλλά τον κοροϊδεύυμε και τον περιφρονούμε - ναι έχω δεί πολλούς που μιλάνε περιφρονητικά για τη λογική σε σχέση με το "συναίσθημα". Ιδίως γυναίκες.

Ηλία ξανασκέψου τι λές...-bye-

Ή σε μπερδεψα ή μπερδεύτηκα με την απάντησή σου...

Αναφέρθηκα σε ένα άρθρο εφημεριδας, το οποίο εν ολιγοις έλεγε ότι το ΔΕΤΕ με βλαπτει ως καταναλωτή, ανεβαζοντας τις τιμές των εισαγομενων προιοντων και έτσι το έκρινα..., ως καταναλωτής.

Όσο για την λογική και ευαισθησία, θεωρώ ότι το να επιλέγω το να ειμαι "ωφελημένος καταναλωτής" τείνει περισσότερο στη λογική και λιγότερο στην (γυναικεία) ευαισθησία.

Οπότε - όπως το βλεπω εγώ- μαλλον συμφωνούμε παρά διαφωνούμε στην οπτική των πραγμάτων.

-bye-

Γενικότερα, μετά και από τις σημερινές δηλώσεις, παλι για ρετιρέ ακούω... το οποιο μπορεί να ειναι και έτσι αλλα θεωρώ ότι η σπατάλη του κράτους δεν ειναι τα κεκτημένα των εργαζομένων που τείνουν να δαιμονοποιηθούν και να καταργηθούν για να δικαιολογηθεί η ανικανότητα καποιων....

Λ Πεντέλης εχθές το μεσημέρι, BP βλέπω ένα βυτίο να αδειάζει καύσιμα και καμιά 20αριά νοματέοι να περιμένουν στη σειρά για να γεμίσουν....μπήκα και εγώ και περίμενα και κατάφερα να βάλω το 20ρικο που προβλέπεται....

παρά το προχωρημένο της ώρας μου ήρθε μια ιδέα !!!!! να ρωτήσω τον οδηγό του βυτίου που θα πάει μετά...... και μου απάντησε :
όχι πολύ μακρυά, αν θέλεις και έχεις ώρα ακολούθησε με !!!!!!!

και το έκανα, αποτέλεσμα : σε μισή ώρα είχα γεμάτο ρεζερβουάρ !!!!!

Δίδαγμα : πάρτε από πίσω τα βυτία της BP.....:flipout::flipout:

Υπάρχει κι άλλη λύση ................ αν θες σου στέλνω μερικά πεντόλιτρα από εδώ με 0,22 λεπτα/λτρ καί τα έξοδα του ΕΛΤΑ δικά σου!:flipout::flipout::flipout: