κεκτημενα το λενε.
στα Γιαννενα εμεις οι βλαχοι το λεμε σωστα ...![]()
Κεχτημενα!
Πριν από λίγο η απεργία κρίθηκε παράνομη, αναμένουμε να δούμε αν είναι και καταχρηστική....
Xαίρομαι που συμφωνούμε. Όσο για τα ρετιρέ ναι μπορεί να αποπροσανατολίζουν αλλά πιό πολύ αποπροσανατολίζει το να πετάμε τη μπάλα έξω από το γήπεδο (όπως η θέση του ΠΑΣΟΚ που ανέφερα παραπάνω). Σε προηγούμενο μύνημα ο Lepton λέει "Δυστυχώς, λεφτά δεν χάνονται μόνο στις βίλλες μιας χούφτας δικτυωμένων, αλλά και στις τσέπες απλών αναθρώπων που παρασιτούν αμοιβόμενοι πολύ παραπάνω από το έργο που παράγουν." και συμφωνώ απόλυτα. Μάλλον περισσότερα "χάνονται" (=τσεπώνονται) εκεί......
Γενικότερα, μετά και από τις σημερινές δηλώσεις, παλι για ρετιρέ ακούω... το οποιο μπορεί να ειναι και έτσι αλλα θεωρώ ότι η σπατάλη του κράτους δεν ειναι τα κεκτημένα των εργαζομένων που τείνουν να δαιμονοποιηθούν και να καταργηθούν για να δικαιολογηθεί η ανικανότητα καποιων....
απεργια τελος....
ξεπουλησαν και οι βενζιναδες οτι ειχε ο πατος της δεξαμενης τους......
ολοι μια χαρα....
Kαι το ΔΕΤΕ εμεινε ΔΕΤΕ ή μετονομαστηκε καπως αλλοιώς?
πηραν λεει καποιες προφορικες υποσχεσεις.....
θεωρω οτι το εκαναν για να μην τεθουν ολοκληρωτικα απεναντι στην κοινωνια ....και απλα κρατουν μια πισινη για να το ξανακανουν.
Αφ' ής στιγμής ΔΕΝ κηρύχθηκε καταχρηστική η απεργία αλλά απλώς παράνομη, έχουν κάθε δικαίωμα να την επαναλάβουν ! Δεν χρειάζεται πισινή !
χρειαζεται πισινη για ηθικοδιπλωματικους σκοπους.
Τυπικα φυσικα και δεν εχουν κολλημα.
Sorry για το off-topic αλλά αυτό είναι πολύ πιό σοβαρό. Γιατί είναι πολύ πιό σοβαρό; Ή έστω πιό σοβαρό;
http://www.antinews.gr/?p=3613
Θα βάζουν γριές (μόνο γριές;) στην φυλακή σε λιγακι για χρέη 2000 ευρώ. Καλύτερα να απευθυνόμαστε και στη λογική - όχι μόνο στο συναίσθημα. Μήπως θα πρέπει να εξετάσουμε με ποιό τρόπο αυτοί που έχουν μεγάλα χρέη στο δημόσιο (και μεγάλες καταθέσεις στις Ελβετικές τράπεζες) θα εξαναγκάζονται να τα πληρώσουν;
Υ.Γ.
Η Απεργία τών τελωνειακών αποτελεί μνημείο υποκρισίας συγκεκριμένης κάστας πάντως και δεν μπορεί να ταυτιστεί μέ εκείνους πού αγωνίζονται να βελτιώσουν εισοδήματα τών 700-800 ευρώ.
Να καταθέσω και εγώ αυτά που έχω ακούσει, κυρίως στο ραδιόφωνο. Φυσικά, επιφυλάσσομαι για την ακρίβεια όλων των στοιχείων.
Το επίδομα ανέρχεται σε 600-1800 το μήνα. Προέρχεται από ανταποδοτικά τέλη, δηλαδή από έσοδα που πληρώνονται για εκτελωνισμούς και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν για σκοπό που δεν σχετίζεται άμεσα με την υπηρεσία αυτή. Θεσμοθετήθηκε το 1927, έτσι ώστε να δουλεύουν τα τελωνεία 24 ώρες x 365 μέρες. Βέβαια, λέγεται ότι το επίδομα αυτό το παίρνουν όλοι, ανεξαρτήτως αν δουλεύουν νυχτερινές βάρδιες ή όχι. Επιπλέον, ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένες προσαυξήσεις για υπερωρία και νυχτερινή εργασία. Τι εξυπηρετεί το επίδομα;
Εν πάση περιπτώσει, τα προβλήματα από την κατάργηση του λογαριασμού είναι:
1. Αν ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό, θα πάψουν να θεωρούνται ανταποδοτικά τέλη, αλλά φόροι στο τελωνείο, κάτι που η Ε.Ε. απαγορεύει και θα επιβάλλει την κατάργησή τους. Παρατήρηση δική μου, δεν ξέρω αν σχετίζεται με το θέμα: την τελευταία φορά που παρέλαβα προϊόντα από Αμερική, μου ανακοίνωσαν ότι πρέπει να πληρώνω 3 για κάθε πακέτο που δεν κολλάει στο τελωνείο.
2. Αν τα χρήματα αυτά ενσωματωθούν στον μισθό, οι υπάλληλοι θα πρέπει να φορολογηθούν για αυτά. Αλλά τα επιδόματα είναι αφορολόγητα. Παρατήρηση δική μου: Έχω ακούσει για άλλες κατηγορίες εργαζομένων που ζητούν την ένταξη των επιδομάτων στο μισθό, διότι η σύνταξη υπολογίζεται με βάση τον μισθό, όχι τα επιδόματα.
Επαναλαμβάνω, αυτά άκουσα, δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύουν.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.