Berkeley Audio Design Alpha DAC Reference

Απάντηση: Re: Berkeley Audio Design Alpha DAC Reference

Aυτό που λέει ο ποιητής ισχύει όμως πρέπει το τρανσπορτ που θα οδηγήσει την SPDIF του Mytek να είναι κορυφαίο και πολύ ακριβότερο απο το ίδιο το ντάκ. Αν αυτό δεν ισχύει τότε ακόμα και με κλείδωμα στο ρολόι του ντάκ κλάφτα σε σχέση με τις USB Firewire.

Tώρα όσο για τις βολές ..εε καλά.. και μόνο που καταδέχεται συγκρίνει κάτι που πουλάει δεκατεσσερα χιλιάρικα με το Mytek που πουλιέται το πολύ ενάμισι τι να πω ρε Σωκράτη..

Ο σχεδιαστής του Mytec τα λέει αυτά.
Και δεν συγκρίνω βρε Πέτρο,αλίμονο.
Απλώς για την ποιότητα της spdif σύνδεσης το ποστάρισα,για να δούμε πως με τον σωστό δέκτη και σχεδιασμό,δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το usb.
Φαντάσου το τώρα όλο αυτό στο επίπεδο τιμής του Β.

Re: Απάντηση: Berkeley Audio Design Alpha DAC Reference

Φαντάζομαι πως οι αγοραστές του,δεν θα έχουν πρόβλημα να έχουν από δίπλα ένα σούπερ CDP ή έναν υπολογιστή της προκοπής με s/pdif έξοδο...

Σίγουρα όμως κανένα απο τα δύο δεν είναι απαραίτητο ενώ η τεχνολογία πλέον επιτρέπει στην USB να φτάνει σε Επιδόσεις το καλύτερο transport του πλανήτη. Η ύπαρξη spdif εξόδου σε υπολογιστή απο πού κι' ωσπου αποτελεί κριτήριο της ποιότητας του υπολογιστη που τον κάνει της προκοπής;..

imo
(με τη σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού, ότι οποιαδήποτε συσκευή σε τέτοια τιμή πουλάει και λίγο φούμαρο...)
ίσως θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα μπορεί να σχεδιαστεί / αξιοποιηθεί καλύτερα όταν κάνει ένα πράγμα μόνο.

Αυτό της berkeley φτιάνει spdif... κάποιο άλλο ίσως στην ίδια τιμή θα φτιάνει data...
(κοκ με το κακό που μας βρήκε με τα audio formats και παρατήσαμε τις μουσικές μας για να δοκιμάζουμε και να ρυθμίζουμε!:ADFADF1:)

ps. Nα πιάσει 100 σελίδες νήμα μηχανακίου στα 14Κ, που δεν πρόκειται να δούμε στο ρακ μας παρά μόνο ζωγραφιστό και τι άλλο στο κόσμο...λολ

Re: Απάντηση: Re: Berkeley Audio Design Alpha DAC Reference

Απλώς για την ποιότητα της spdif σύνδεσης το ποστάρισα,για να δούμε πως με τον σωστό δέκτη και σχεδιασμό,δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το usb.
Φαντάσου το τώρα όλο αυτό στο επίπεδο τιμής του Β.

Δεκτά όλα φίλε Σωκράτη. Μόνο που οι προυποθέσεις για να ισχύει αυτό είναι πολλές και ακριβές. Και για να έρθω στα λόγια του Μιχάλη (Sonus) απλά δεν με πείθει..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Berkeley Audio Design Alpha DAC Reference

Σίγουρα όμως κανένα απο τα δύο δεν είναι απαραίτητο ενώ η τεχνολογία πλέον επιτρέπει στην USB να φτάνει σε Επιδόσεις το καλύτερο transport του πλανήτη. Η ύπαρξη spdif εξόδου σε υπολογιστή απο πού κι' ωσπου αποτελεί κριτήριο της ποιότητας του υπολογιστη που τον κάνει της προκοπής;..

Και της προκοπής,και με spdif,αυτό εννοώ.
Και το δικό σου Mac έχει,combined δεν είναι η έξοδος ήχου;
Υπάρχει digital καρφί σε digital rca που σου βγάζει spdif και αντίστοιχο optical καλώδιο.
Δεν ξέρω όμως τι δειγματοληψίες δίνει.
Αν δίνει ψηλά,θα είχε ενδιαφέρον να το δοκιμάσεις.

Re: Απάντηση: Berkeley Audio Design Alpha DAC Reference

νομίζω πως ο Σωκράτης εννοεί οτι μπορεί κανείς να στήσει ένα pc με "καλή" spdif έξοδο και έτσι να μην είναι απαραίτητη η USB

edit: παιδιά μαζί γράφαμε...

Last edited:
imo
(με τη σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού, ότι οποιαδήποτε συσκευή σε τέτοια τιμή πουλάει και λίγο φούμαρο...)
ίσως θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα μπορεί να σχεδιαστεί / αξιοποιηθεί καλύτερα όταν κάνει ένα πράγμα μόνο.

Αυτό της berkeley φτιάνει spdif... κάποιο άλλο ίσως στην ίδια τιμή θα φτιάνει data...

Κι αυτό στα υπ' όψιν φυσικά.
Πιο απλό κύκλωμα.πιο άνετος και προσεγμένος ο σχεδιασμός στο σημείο.

@tmjuju... αυτό μόνο οι μελλοντικοί κάτοχοι και οι reviewers θα μπορουν να το απαντήσουν... δεν θα κυκλοφορήσει ευρέως το εν λόγω s/w

Κοιτά οι reviewers ως συνήθως αποφεύγουν τις δύσκολες ερωτήσεις

Αν είχε καλούς αλγόριθμους η BA θα το φώναζε και θα πουλούσε το software σε mastering studios

Μέχρι να βρεθεί κάνας άνθρωπος να κάνει σύγκριση dsd2pcm μεταξύ korg/foobar/jriver/AN/whatever/saracon .. θα αναμασάμε τα γενικόλογα για την ‛άποψη’ τους για το software.

Εγώ πάντως κρατάω πολύ μικρό καλάθι!
Γιατί εάν είχαν κάτι το σημαντικό θα μοιράζονταν μαζί μας απόψεις για dithering/πόσο απότομα φίλτρα έχουν κ.ο.κ.
Μη παραξενευτείτε εάν η μετατροπή τους ακούγετε χειρότερη από saracon…ή ίδια.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Berkeley Audio Design Alpha DAC Reference

Και της προκοπής,και με spdif,αυτό εννοώ.
Και το δικό σου Mac έχει,combined δεν είναι η έξοδος ήχου;
Υπάρχει digital καρφί σε digital rca που σου βγάζει spdif και αντίστοιχο optical καλώδιο.
Δεν ξέρω όμως τι δειγματοληψίες δίνει.
Αν δίνει ψηλά,θα είχε ενδιαφέρον να το δοκιμάσεις.

Το έχω κάνει με απογοητευτικά σε σχέση με τις USB/FW αποτελέσματα..
Το μόνο τρανσπορτ που έπαιξε το ίδιο απο την SPDIF με την FW σε Α/Β σύγκριση είναι μέχρι τώρα το ESOTERIC X-05 οπότε κατάλαβαίνεις..

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Berkeley Audio Design Alpha DAC Reference

Το έχω κάνει με απογοητευτικά σε σχέση με τις USB/FW αποτελέσματα..
Το μόνο τρανσπορτ που έπαιξε το ίδιο απο την SPDIF με την FW σε Α/Β σύγκριση είναι μέχρι τώρα το ESOTERIC X-05 οπότε κατάλαβαίνεις..

Κατάλαβα...
Αν κάποιος όμως δίνει 14 για ντακ,μάλλον θα έχει και κάτι αντίστοιχο σε CD.
Εκτός και τα ποντάρει όλα σε μια ριξιά,οπότε πάσο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Berkeley Audio Design Alpha DAC Reference

Κατάλαβα...

Ακριβώς εκεί ποντάρουν και στοχεύουν.. Στο χοντρό πορτοφόλι με αρκετό φετίχ ωστε να χάφτουν τα γραφόμενα τους και η ροή ρευστού στο ταμείο να είναι άφθονη και αβίαστη.

Τετοιοι πελάτες θα αγόραζαν ένα τούμπανο ντάκ για να αναπαράγουν μόνο τα 44/16 cd τους.. εξαιρετικά μεν αλλα απλά σκέψου το.

Να μου το θυμηθείς οτι μόλις βγάλουν και το αντίστοιχο USB το SPDIF interface που θα το συνοδεύει θα το εκθειάζουν και θα το χρεώνουν ένα χέρι και ένα πόδι..

Last edited:
Τα παλικαρια της Berkeley ηταν οι εφευρετες του HDCD, και τα μηχανακια που ειχαν κανει πριν για την Pacific Microsonics δεν ηταν καθολου τυχαια. Μην τα απλοποιουμε ολα, κατι ξερουν και αυτοι

Τα παλικαρια της Berkeley ηταν οι εφευρετες του HDCD, και τα μηχανακια που ειχαν κανει πριν για την Pacific Microsonics δεν ηταν καθολου τυχαια. Μην τα απλοποιουμε ολα, κατι ξερουν και αυτοι

Το έχω πει αρκετές φορές αλλά μάλλον δεν πείθονται οι αγαπητοί συνομιλητές...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Berkeley Audio Design Alpha DAC Reference

Κατάλαβα...

Παιδιά παρά το ότι δεν έχει USB είσοδο το μηχάνημα δν θεωρώ πως οι BADA θέλει να απευθυνθεί σε μη computer audio κοινό...

Μην τα απλοποιουμε ολα, κατι ξερουν και αυτοι
Aκριβώς όπως και τα παληκάρια στην DCS, στην EMM Labs,την Μeridian και πολλές άλλες με πολύ μεγαλύτερα επιτεύγματα και πολύ διαφορετική και ας μου επιτραπεί πιό τίμια προσεγγιση.

Οι απόψεις όπως πάντα διιστανται και είναι όλες σεβαστές.

Και πάλι είμαι περίεργος πόσοι θα το προτιμήσουν σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό όπως είναι, όχι πως δεν θα βρεί το κοινό του και όχι πως θα μάθω ποτε βεβαίως..

Η όλη φάση μου θυμίζει εκείνο το ντάκ του Lampizator που παίζει μόνο dsd..