Berkeley Audio Design Alpha DAC Reference

Απάντηση: Re: Berkeley Audio Design Alpha DAC Reference

Το έχω πει αρκετές φορές αλλά μάλλον δεν πείθονται οι αγαπητοί συνομιλητές...

Ε,μα τι να μας πείσει,φτήνια...
Αν δεν βάλεις αυτό επάνω στο ρακ,δεν λες πως έχεις ντακ:flipout::flipout::flipout:.

Dac.jpg
 
Η USB σε αντίθεση με την SPDIF δεν σχεδιάστηκε αποκλειστικά για εφαρμογές ήχου. Έτσι στα αρχικά στάδια υπήρχαν προβλήματα ποιότητας (adaptive) και σύνδεσης (USB τσιπάκια χωρίς προσήλωση στις προδιαγραφές). Μετά από χίλια κύματα αποδεσμεύτηκε η USB από τα PLL υιοθετώντας την ασύγχρονη μεταφορά (και λίγο παλιότερα την bulk). Σε κάθε περίπτωση θεωρητικά και πρακτικά, η ασύγχρονη USB σύνδεση είναι ανώτερη από κάθε SPDIF (όπως και η firewire, αλλά μάλλον παίρνει το δρόμο της απόσυρσης). Οι μετατροπείς USB σε SPDIF έχουν θέση μόνο σε περιπτώσεις αξιοποίησης παλιών αξιόλογων DAC αλλά σίγουρα είναι υποδεέστεροι από πλευράς jitter. Υπάρχει κάτι το οξύμωρο στο να παρακάμπτεις τη χρήση των PLL με τον μετατροπέα USB σε SPDIF και να υιοθετείς ξανά νέο PLL στην πλευρά εισόδου SPDIF - AES/EBU του DAC. Μια λύση θα ήταν να δίνει έξοδο ρολογιού ο DAC και να έχει είσοδο ρολογιού o μετατροπέας του USB σε SPDIF (δηλαδή ο μετατροπέας να είναι σε ρόλο transport). Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι εύκολα για μια ασύγχρονη USB σύνδεση. Δεν βλέπω όμως αντίστοιχες εισόδους. Πιστεύω πως η εταιρία υιοθέτησε ένα πολύ απαλό και συνηθισμένο σχήμα σύνδεσης, υλοποιημένο με πολύ καλά υλικά, ώστε να συνδέεται με πληθώρα νέων και παλιών DAC και ταυτόχρονα να μην μπερδεύει το ολιγάριθμο καταναλωτικό κοινό, που έχει χρήματα και καθόλου διάθεση για τα πράγματα που συγκινούν εμάς.
 
Τα παλικαρια της Berkeley ηταν οι εφευρετες του HDCD, και τα μηχανακια που ειχαν κανει πριν για την Pacific Microsonics δεν ηταν καθολου τυχαια. Μην τα απλοποιουμε ολα, κατι ξερουν και αυτοι

Ευχαρίστως εάν δώσουν στοιχεία τεχνολογικά να τα εξετάσουμε,
Το παράξενο είναι ότι τεχνικά στοιχεία για τους αλγόριθμους τους δεν δίνουν.
Όπως ξέρεις η συζήτηση για τις μετατροπές αυτές μπορεί μεν να είναι άκρως τεχνική, αλλά εκεί έξω υπάρχει πολύς κόσμος με εμπειρία και άποψη και τα μαθηματικά.

Το HDCD για παράδειγμα ήταν απόλυτα κατανοητό τι κάνει και πως λειτουργεί από την πρώτη στιγμή.

Κατά τα άλλα φυσικά καλά κάνετε και αναφέρετε αρκετοί και την meridian – που δεν υλοποιεί dsd γιατί ήταν ανταγωνιστικό πρωτόκολλο. Τουλάχιστο αυτοί έχουν μια εταιρική γραμμή και δικαιολογία.

Με τη dCS και εγώ έχω πει ότι παραξενεύτηκα όταν πρώτο-έριξαν το βάρος τους στο usb-compliant-audio,
Χρόνια μετά όταν βγήκε το DoP πάντως αρκετοί όπως η dCS το στήριξαν

Το να μας παρουσιάζουν τη λύση του software recoding ως την καλύτερη είναι τουλάχιστο ύποπτο. Γιατί ξαναλέω όποιος θέλει μπορεί να το κάνει, και φυσικά όλα τα στούντιο το κάνουν, με συγκεκριμένα προγράμματα – industry standards. Ξέρουμε τα υπέρ και τα κατά της λύσης – και υπάρχουν εκατοντάδες μηχανικοί με εμπειρία και άποψη.

Στην τελική τα μαθηματικά της μετατροπής δεν είναι απαραίτητο να τα κάνει ούτε software ούτε η καρδία του dac (γιατί το παρουσιάζουν και σα μονόδρομο). Μαθηματικά είναι, βάζεις και ένα FPGA μπορστα να σου τρέξει τους αλγόριθμους του saracon σε real time.

ΥΓ Άλλο ένα άριστο Post από τον dinos!!!!
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Berkeley Audio Design Alpha DAC Reference

Πιστεύω πως η εταιρία υιοθέτησε ένα πολύ απαλό και συνηθισμένο σχήμα σύνδεσης, υλοποιημένο με πολύ καλά υλικά, ώστε να συνδέεται με πληθώρα νέων και παλιών DAC και ταυτόχρονα να μην μπερδεύει το ολιγάριθμο καταναλωτικό κοινό, που έχει χρήματα και καθόλου διάθεση για τα πράγματα που συγκινούν εμάς.

σωστος κατα πασα πιθανοτητα ετσι ειναι,
ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα,σιγουρα εχουν τους λογους τους που στο κατω κατω δεν απευθυνονται σε μας ,μιας και 14-15 χιλιαρικα για ντακ δεν εχουμε
και μιλαω για το usb,
για το dsd η γνωμη μου ειναι μοδα ειναι θα περασει αφου ουσιαστικα δεν ειναι και καλυτερο απο ενα pcm στην ιδια δειγματοληψια,
απλα εχει μεσα και το χειροποιητο του iso to ολο concept τραβαει οπως και η διανομη του,οποιος με εννοησε εχει καλως οποιος οχι αστο.