Βιβλίο απο την Ανάκρουσις

Lucas Stephanides - Anakrousis

AVClub Addicted Member
16 March 2007
2,118
Με τον τίτλο "ΠΕΡΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΙΣΚΩΝ ΒΙΝΥΛΙΟΥ" κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις δίσκων μουσικής και βιβλίων ΑΝΑΚΡΟΥΣΙΣ ένα βιβλίο πολυτελούς έκδοσης σε Ελληνική και Αγγλική έκδοση, γραμμένο από τον ίδιο τον Λουκά Στεφανίδη.'Όπως λέει ο υπότιτλος καλύπτει την χρυσή περίοδο της δισκογραφίας "Από τη δεκαετία του 1950 στη δεκαετία του 1980". Πρόκειται για τον πρώτο τόμο μιας σειράς βιβλίων ο οποίος αναφέρεται στην μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία. την ΕΜΙ.
Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να βοηθήσει τον φιλόμουσο-συλλέκτη ο οποίος θεωρεί την ακρόαση της μουσικής και την αναπαραγωγή της ως μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Έχει ήδη προβεί σε μια σημαντική επένδυση για αγορά κάποιου συστήματος αναπαραγωγής της μουσικής και επίσης διαθέτει μια δισκοθήκη την οποία επιθυμεί να εμπλουτίσει.
Αποτελεί έναν οδηγό του φιλόμουσου-συλλέκτη στο πανέμορφο ταξείδι της απέραντης θάλασσας της δισκογραφίας και της συλλογής δίσκων μουσικής. Έρχεται για να ρίξει άπλετο φως και να του αποκαλύψει τα ‛μυστικά’ που κρύβουν οι δίσκοι αυτοί έτσι ώστε να του εμπλουτίσει τις όποιες γνώσεις διαθέτει και να τον μυήσει στην τέχνη της αγοράς και συλλογής δίσκων. Να του δώσει όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια που θα τον διευκολύνουν για να μπορεί να αξιολογεί την ποιότητά τους, να ξέρει, τελικά, τί δίσκους έχει ήδη στη δισκοθήκη του και τί θα είναι αυτοί που θα αποκτήσει.
"Έπρεπε λοιπόν, πρώτα απ’ όλα, να μάθω γιατί δυο ‛ίδιοι’ δίσκοι ακούγονταν διαφορετικά. Καμιά φορά πολύ διαφορετικά! Ήθελα να ξέρω τι σήμαιναν οι διαφορετικές ετικέτες μιας εταιρείας δίσκων που άλλαζαν στο πέρασμα του χρόνου. Ήταν άραγε τυχαία αυτή η αλλαγή! Ήθελα να μάθω τι σήμαιναν όλα εκείνα τα γράμματα και οι αριθμοί που ήταν χαραγμένα πάνω στο βινύλιο γύρω από την ετικέτα, στη λεγόμενη ‛νεκρή περιοχή’ μεταξύ τελευταίων αυλακιών με μουσική και ετικέτας. Δεν θα μπήκαν έτσι στην τύχη! Ήθελα να μάθω αν όλα αυτά συνδέονταν με τις διαφορές που διαπίστωνα στις συγκριτικές ακροάσεις μου. Τελικά η περιέργεια μου επιφύλαξε ένα ταξείδι με μοναδικές εμπειρίες που έμελλε κάποτε να καταλήξει σε αυτές εδώ τις γραμμές". Λ.Σ.

attachment.php

attachment.php

Attachments

• ANAKROUSIS_cover_EN_OUTLINE.jpg
    ANAKROUSIS_cover_EN_OUTLINE.jpg
    88.3 KB · Views: 431
  • ANAKROUSIS_cover_GR_OUTLINE.jpg
    ANAKROUSIS_cover_GR_OUTLINE.jpg
    92.9 KB · Views: 423
Last edited by a moderator:
Απάντηση: ΒΙΒΛΊΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΟΥΣΙΣ

Μπράβο Λουκά για τον μόχθο και το πάθος σου!:SFGSFGSF:

Απο που μπορούμε να το προμηθευτούμε;

Re: ΒΙΒΛΊΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΟΥΣΙΣ

Συγχαρητήρια !!

Να υποθέσω ότι θα είναι διαθέσιμο για πώληση και στο περίπτερό σας στην έκθεση ?

Re: ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΟΥΣΙΣ

Καθε τετοια προσπαθεια που δειχνει την αγαπη, το παθος και τον ερωτα για το χομπυ μας, τη μουσικη, μονο αξια επαινων μπορει να ειναι!

Τα θερμα μου συγχαρητηρια Κυριε Στεφανιδη!

Mπραβο Λουκα, συγχαρητηρια!
Κρατα μου κι εμενα ενα βιβλιο, να περασω να παρω, εννοειται!

Πες μας και κανα 2 λογια για το βιβλιο!

Απάντηση: ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΟΥΣΙΣ

Συγχαρητήρια Κύριε Στεφανίδη!
Πρέπει να πρόκειτε για μία πολύ καλή και χρονοβόρα δουλειά, κρίνοντας από τα λίγα που διάβασα στην αρχή!
Εδώ στο Βόλο πως μπορούμε να προμηθευτούμε το βιβλίο σας?

Συγχαρητήρια κ. Λουκά!
Να έχετε αρκετές κόπιες στην έκθεση... -bye-

Συγχαρητήρια.
Πιστεύω ότι τα μέλη μας θα στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια.

Κανονίστε να το αγοράσουμε όλοι και να χτυπάμε τις ίδιες δημοπρασίες στο ebay..... :flipout: