Βιέννη Hi-End Show 2026

Σκοπός ζωής μου είναι να πάρει ο @Tzimisce Trinnov και μερικά subwoofers.
Ειδάλλως δεν υπάρχει λόγος να ζει κανείς.

Εντωμεταξύ το να ενσωματώσω subwoofer με dsp, σωστά, στο σύστημα μου είναι θέμα ωρών... 😂
Και Camilla dsp μπορώ να βάλω στο streamer μου και να βγάλω high και low από διαφορετικό usb και 2 dac έχω να στείλω το ένα στα ηχεία το άλλο στο sub...

Εντωμεταξύ το να ενσωματώσω subwoofer με dsp, σωστά, στο σύστημα μου είναι θέμα ωρών... 😂
Και Camilla dsp μπορώ να βάλω στο streamer μου και να βγάλω high και low από διαφορετικό usb και 2 dac έχω να στείλω το ένα στα ηχεία το άλλο στο sub...
Η μόνη Camilla που κάνει είναι η Parker :D

Πάω να κάνω μια σύγκριση τώρα μεταξύ Altitude 16 (old DACs) και Altitude Ci (new DACs) τώρα για να περάσει λίγο δημιουργικά το κενό μέχρι την βραδινή δουλειά :D

View attachment 273144
Αυτό είναι ενδιαφέρον! Κυρίως λόγω της άποψης πως τα dac δεν παίζουν ρόλο. Άποψη τεκμηριωμένη επιστημονικά κυρίως από ιδιοκτήτες Trinnov (πριν αλλάξει dac). Λύσε μου την απορία, παίζουν ρόλο;

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Κυρίως λόγω της άποψης πως τα dac δεν παίζουν ρόλο. Άποψη τεκμηριωμένη επιστημονικά κυρίως από ιδιοκτήτες Trinnov (πριν αλλάξει dac). Λύσε μου την απορία, παίζουν ρόλο;
You didn't hear it from me.
Αλλά υπάρχει διαφορά.

• Like
Reactions: PanMan
Τι καμπύλη να κάνω μάναμ άμα το έχω στο disabled;
Το πείραμα ήταν αν θα κάνει ζημιά αν του βάλω dsp στην αλυσίδα και δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω καθόλου.
Το DSP καθόταν εκεί στη γωνιά, disabled, δεμένο χειροπόδαρα σε μία καρέκλα, φιμωμένο και με το πιστόλι στο κεφάλι για να μην πειράξει τίποτα αλλά πάλι δεν...
Disabled! Power off! Βγαλμένο από την μπρίζα!
Και πάλι, χαλούσε τον ήχο.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι απλά ότι από τη στιγμή που θα μπει DSP στην αλυσίδα, ακόμη και ψηφιακό (δεν συζητάμε τι τσίρκο θα είναι αν μπει στο αναλογικό σήμα), χαλάει τον ήχο ακόμη και σβηστό.
Τώρα, αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτό που κερδίζουν σε σχέση με αυτό που χάνουν αξίζει περισσότερο είναι άλλη συζήτηση. Μιλάω για δεδομένα, όχι για προτιμήσεις ή προτεραιότητες.

Το πείραμα ήταν αν θα κάνει ζημιά αν του βάλω dsp στην αλυσίδα και δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω καθόλου.
Το DSP καθόταν εκεί στη γωνιά, disabled, δεμένο χειροπόδαρα σε μία καρέκλα, φιμωμένο και με το πιστόλι στο κεφάλι για να μην πειράξει τίποτα αλλά πάλι δεν...
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι απλά ότι από τη στιγμή που θα μπει DSP στην αλυσίδα, ακόμη και ψηφιακό (δεν συζητάμε τι τσίρκο θα είναι αν μπει στο αναλογικό σήμα), χαλάει τον ήχο ακόμη και σβηστό.
Τώρα, αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτό που κερδίζουν σε σχέση με αυτό που χάνουν αξίζει περισσότερο είναι άλλη συζήτηση. Μιλάω για δεδομένα, όχι για προτιμήσεις ή προτεραιότητες.

A, δηλαδή η δοκιμή ήταν να το βάλεις στην αλυσίδα σβηστό; 😁

Προσωπικά δοκιμές που δεν αφορούν καμπύλη ή tracing καμπύλης, δεν τις λαμβάνω υπ' όψη. Είναι σαν να σου δίνουν αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο και να λες ότι τα έβαλες χωρίς να πας για τρέξιμο και χαλούσε τη δροσιά που έχει η σαγιονάρα. 😂

Άρα, επειδή το Camilla DSP failάρει, αυτομάτως θεωρείς πως όλα είναι αντίστοιχα κακά.
Δεν πάει έτσι όμως.

A, δηλαδή η δοκιμή ήταν να το βάλεις στην αλυσίδα σβηστό; 😁

Προσωπικά δοκιμές που δεν αφορούν καμπύλη ή tracing καμπύλης, δεν τις λαμβάνω υπ' όψη. Είναι σαν να σου δίνουν αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο και να λες ότι τα έβαλες χωρίς να πας για τρέξιμο και χαλούσε τη δροσιά που έχει η σαγιονάρα. 😂

Όχι ακριβώς. Μια πιο ακριβής αναλογία είναι:

"Είναι σαν να σου δίνουν αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο και να λες ότι τα έβαλες και τα έβγαλες γιατί σε χτυπάγανε και μάτωναν τα πόδια σου."

Λέγεται deal breaker.

ΥΓ. Γαμώ το, πάλι σε λάθος νήμα γράφουμε!!

• Haha
  • Like
Reactions: vlad66 and Tzimisce
Όχι ακριβώς. Μια πιο ακριβής αναλογία είναι:

"Είναι σαν να σου δίνουν αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο και να λες ότι τα έβαλες και τα έβγαλες γιατί σε χτυπάγανε και μάτωναν τα πόδια σου."

Λέγεται deal breaker.

ΥΓ. Γαμώ το, πάλι σε λάθος νήμα γράφουμε!!

Θα ήταν έτσι αν τα χρησιμοποιούσε για το τρέξιμο και τον χτυπάγανε και ματώνανε.

Εδώ δεν χρησιμοποιήθηκαν καν.

Δεν βάζουμε ένα μικροφωνάκι να παίζει το DSP ουίτ-ουίτ και ό,τι κάτσει και να λέμε ωραία τελειώσαμε. Κατόπιν είναι η χρήση του DSP που κάνουμε. Κι εκεί πρέπει να ξέρεις τι κάνεις.

Προσωπικά δοκιμές που δεν αφορούν καμπύλη ή tracing καμπύλης, δεν τις λαμβάνω υπ' όψη.

Ρε Λεωνίδα, σοβαρά τώρα, κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις;
Από τη στιγμή που μπαίνει στην αλυσίδα ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ακόμη και να "μην κάνει τίποτα", χαλάει τον ήχο.-
Αυτό από μόνο του είναι deal breaker για κάποιους!

Άρα, επειδή το Camilla DSP failάρει, αυτομάτως θεωρείς πως όλα είναι αντίστοιχα κακά.
Δεν πάει έτσι όμως.

Ναι, γιατί η καινούργια φιλοσοφία είναι ότι σε ένα σύστημα θα δώσουμε το 10% για ενισχυτή, 20% για ηχεία, 10% για πηγή και 60% για subwoofer.
Να σοβαρευτούμε λίγο;

Ρε Λεωνίδα, σοβαρά τώρα, κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις;
Από τη στιγμή που μπαίνει στην αλυσίδα ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ακόμη και να "μην κάνει τίποτα", χαλάει τον ήχο.-
Αυτό από μόνο του είναι deal breaker για κάποιους!

Αναρωτιέμαι αν έχουν crossover τα μεγάφωνα των ηχείων σου με αυτά που γράφεις ώρες-ώρες. 😄

Πρέπει να να το χρησιμοποιήσεις πρώτα γι' αυτό που σχεδιάστηκε. Αφού θα το κάνεις αυτό, κατόπιν δοκιμάζεις με και χωρίς επάνω στο ίδιο σύστημα και βλέπεις τι κερδίζεις και τι χάνεις σε κάθε περίπτωση.

Ναι φυσικά θα είναι και deal breaker για κάποιους. Εξαρτάται από το ποια είναι η φιλοσοφία τους στο hi-fi. Ή μάλλον, η προσέγγισή τους σε κάθε περίπτωση συστήματος.

Υπάρχουν άνθρωποι που επιδιώκουν να έχουν ταυτόχρονα διαφορετικές προσσεγγίσεις στο αντικείμενο, πιο έμπειροι που καταλαβαίνουν που απευθύνεται η φιλοσοφία κάθε συστήματος με/χωρίς sub/dsp κλπ.
Εσύ δηλαδή τι νομίζεις; Ότι δεν υπάρχει κόσμος που εκτιμά την τεχνολογική πρόοδο επάνω στο χόμπυ που τον ενδιαφέρει και ταυτόχρονα να γουστάρει και τα κλασικά;