platon
AVClub Addicted Member
- 19 June 2006
- 1,617
Ναι, ακουγα με ενα καλο cd player, λαμπατο ενισχυτη και καλα ηλεκτροδυναμικα ηχεια. (στο σαλονι μου)Παραξενευομαι λιγο γνωριζοντας οτι εχεις αρκετη εμπειρια απο πιο "αγνα" συστηματα,
τα οποια ο ιδιος, οπως ισως εχει γινει αντιληπτο, θεωρω οτι υπερτερουν σε πολυ βασικους τομεις.
Η γνωμη σου ειναι οτι κατω απο 20% οι διαφορες ειναι μη ανιχνευσιμες, αμελητεες;
Επιδιωκεις συνειδητα την μικροτερη δυνατη επεμβαση
η επιδιωκεις απολυτο στρωσιμο της αποκρισης ως υπερτερο στοχο;
Εν τελει πιο προβλημα σε οδηγησε στη λυση του dsp;
Το προβλημα μου ηταν ο,τι αναλογα το στησιμο των ηχειων (στη μικρη διασταση ή στη μεγαλη) ειχα ή μπουμαρισμα ή δεν ειχα αρκετο χαμηλο.
Κανενα dsp ομως, οσο καλο και να ειναι, δεν θα αλλαξει τους νομους της φυσικης.
To ποσοστο δεν εχει να κανει με μικροτερη ή μεγαλυτερη διαφορα στον ηχο. Κανει μικροτερη η μεγαλυτερη επεξεργασια στο σημα. Εγω θελω οσο το δυνατον μικροτερη.
Για να γινει αυτο, θελει πρωτιστως σωστο στήσιμο των ηχειων. Καλα......δε μιλαω για τον χωρο.........εξυπακούεται.
Το ιδιο ισχυει και για την θεση ακροασης. Ολα τα ηχεια εχουν σε καποια συχνοτητα (στα χαμηλα) ακυρωση που αναλογα την αποσταση τους
απο τον πισω τους τοιχο. Αυτο δεν διορθωνεται χωρις μετακινηση της θεσης ακροασης ή χωρις dsp.
Το προβλημα δηλαδη ειναι στα χαμηλα που εκει κανει κουμαντο ο χωρος.
Η σωστη θεση για τα μπασα ομως ειναι κολλητα το γουφερ στον τοιχο, αλλα για ολα τα υπολοιπα, το ηχειο παιζει καλα, μακρια απο τον πισω τοιχο..