Big (xz2) in Japan!

Πολύ όμορφες και οι δύο.
Και το ελαφάκι από πάνω πολύ όμορφο. Του ταιριάζουν τα χρώματα στο βάθος, αν και κάποιοι μπορούν να ισχυριστούν πως τους αποσπούν την προσοχή.

Σε ευχαριστώ Ιωσήφ. Ισχυει αυτο που λες με το background του ελαφιου. Ειναι χαρακτηριστικα χρωματα ομως του Γιαπωνεζικου φθινοπωρου, οποτε ηθελα κατα καποιο τροπο να πεφτει και η ματιά σε αυτα.

Αλλη μια απογευματινη βολτα, τουριστριών αυτη τη φορα στη γραφική Νάρα.

afternoon_nara_ride
by Pas Mal, on Flickr

Δημήτρη, έχω μία απορία.
Πόσες μέρες διήρκεσε το ταξίδι και πόσες φωτογραφίες έβγαλες?

Κανα 2 βδομάδες, γύρω στις 4000 φωτογραφίες, καλά τα πήγα; :flipout:

**αν είχα πάει μόνος δε ξέρω πόσες μπορεί να ήταν... :p

Last edited:
Δημήτρη εάν ανεβάζεις μία την ημέρα σε 12 χρόνια τελικά θα oλοκληρωθει η παρουσίαση,γεροί να είμαστε να απολαμβάνουμε κάτι το μοναδικό...είχα προβλέψει από την αρχή ότι θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το νήμα καί μεγάλης διάρκειας,εξαρτάται από εσένα το πόσο θα κρατήσει καί πόσες φωτογραφίες θα ανεβάσεις..keep walking.Οι φωτογραφιες η μία καλύτερη από την άλλη,μαγευτική η μέδουσα καί όχι μόνο nara ride πανέμορφα χρώματα και κάδρο βγαλμένο από ταινία

Last edited:
Σε ευχαριστω και παλι Μιχαλη!

Ενταξει 4000 λήψεις, αρκετες απο αυτες είναι λάθος ληψεις, αρκετες ειναι στα ιδια σημεια απο διαφορετικες οπτικες γωνιες που δεν εχει νοημα να ανεβασω, αρκετες ειναι προσωπικες, οποτε πεφτουμε αρκετα... Εχω ανεβασει ηδη 100+ φωτογραφιες και πιστευω μια γευση την εχετε παρει. Θα ανεβασω βεβαια καποιες ακομη, αλλα πιστευω συντομα θα κλεισει ο κυκλος.

Παντως το ταξιδι το θεωρω 100% επιτυχημενο φωτογραφικα και οχι μονο. Αυτο οφειλεται και στα δικα σας σχόλια, και στην προσωπικη ικανοποιηση, αλλα και σε διαφορα σχόλια τυχαιων γνωστων που οταν τους τις δειχνω (ειτε ενα αλμπουμ που εφτιαξα ειτε σε ηλεκτρονικη μορφη) λενε: ελα τωρα τις googlares και μας λες οτι πηγες Ιαπωνια.... :flipout:

Φίλε μου είναι καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου αλλά και η ξενάγηση που μας κάνεις. Συνέχισε έτσι.

Να σε ρωτήσω κάτι μη φωτογραφικό. Τι μπατζετ χρειάζεται πάνω κάτω για ένα τέτοιο ταξίδι? Εσύ έχεις γνωστούς εκεί ή τα οργάνωσες όλα μόνος σου?

Φίλε μου είναι καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου αλλά και η ξενάγηση που μας κάνεις. Συνέχισε έτσι.

Να σε ρωτήσω κάτι μη φωτογραφικό. Τι μπατζετ χρειάζεται πάνω κάτω για ένα τέτοιο ταξίδι? Εσύ έχεις γνωστούς εκεί ή τα οργάνωσες όλα μόνος σου?

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

Κοίτα το κόστος εξαρτάται από πολλά. Πχ πόσο φθηνά αεροπορικά θα βρεις, σε τι ξενοδοχεία θα επιλέξεις να μείνεις, πόσες μέρες θα μείνεις, ποσες πόλεις και αξιοθέατα θα επισκεφτείς, πως θα μετακινηθείς μεταξύ των πόλεων, που θα επιλέγεις να τρως και διάφορα άλλα. Με κανα 1500+ αρχιζεις να το σκεφτεσαι με λιγοτερα ή θα κανεις τετοιο ταξιδι ζωής και δε θα δεις αρκετα πραγματα αν ειδικά μεινεις λίγες μέρες, ή θα μιζεριάσεις σε καποια απο τα προηγουμενα που αναφερα.

Φυσικα το ποσό αναφερεται σε προσωπικη οργανωση των παντων οπως εκανα εγω, για τουριστικό γραφείο πρόσθεσε κανα 30% συν την ξενερα να κινείσαι σε ρυθμους γκρουπ (οπου οργανωνεται το ταξιδι σε γκρουπ).

Όταν άρχισε ο atari4 να δημοσιεύει τις φωτογραφίες του, μου έκανε ένα κλικ-ζήλεψα με την καλή έννοια, και έψαξα και βρήκα
εδώ αρκετές και χρήσιμες νομίζω πληροφορίες για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει μόνος του.
Θα ήθελα ο atari4 να μας πει και τη δική του γνώμη, αν μπορεί, γι' αυτά που αναφέρονται.

Δηλαδή μπορείς να τη βγάλεις με 2 χιλιάρικα? Λίγα μου φαίνονται για τόσες πολλές μέρες. Ξέρω ότι είναι σχετικό, όπως το λες, αλλά φανταζόμουν για 3+. Αν μιλάμε για 2 εβδομάδες.

Όταν άρχισε ο atari4 να δημοσιεύει τις φωτογραφίες του, μου έκανε ένα κλικ-ζήλεψα με την καλή έννοια, και έψαξα και βρήκα
εδώ αρκετές και χρήσιμες νομίζω πληροφορίες για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει μόνος του.
Θα ήθελα ο atari4 να μας πει και τη δική του γνώμη, αν μπορεί, γι' αυτά που αναφέρονται.

Σε ευχαριστω πολυ! Αυτος ειναι ο σκοπος μου, να δειτε, να "ζηλεψετε" και οποιος εχει την δυνατοτητα να παει κιολας! :)

Σχετικα με το αρθρο που αναφέρεις εν τάχει τα περισσότερα ισχυουν. Οπως ανεφερα και γω, οργανωση των παντων μονος για τετοιο μακρινο ταξιδι, εκτος και αν εχεις χρηματα για δωρεα σε κανα ταξιδιωτικο γραφείο. Καλυτερη εποχη για μενα Νοεμβρης. Χρωματα, φωτισμοι, ολα ονειρικα. Δευτερη επιλογη άνοιξη. Αν κανεις καλη αναζητηση χωρις να ψαχνεις συγκεκριμενες ημερομηνιες και εισαι και λιγο τυχερος, η τιμη των αεροπορικων μπορει να ειναι και η μιση απο αυτη που αναφερεται. Διαμονη προτεινω Τοκιο και Κιοτο μισες μερες στο καθενα και ολες οι εκδρομες ευκολα απο κει με JR Pass. Εμεινα και Οσακα 2 μερες αλλα προσωπικά αν ξαναπηγαινα μαλλον θα τις προσθετα στο Κιοτο που με ενθουσιασε και ευκολα απο κει θα πηγαινα καμια ημερησια Οσακα. Εκδρομες απειρες και ευκολες, οργανωνεις αναλογα με τις μερες που θα μεινεις που δεν αξιζει με τιποτα να ειναι κατω απο 10. Οσο περισσοτερες φυσικα τοσο καλυτερα. Ξενοδοχεια, κλασικα οσο νωριτερα τα κλεισεις και αυτα, τοσο καλυτερες οι τιμες. Υπαρχουν για ολα τα βαλαντια, μπορω προτεινω σε οποιον χρειαστει ξενοδοχεια και καλες περιοχες να μεινει. Φυσικα το να μεινεις καποιες μερες σε καποιο παραδοσιακο ξενοδοχειο (να κοιμασαι, καθεσαι κατω κτλ) επιβαλλεται. JR Pass οπως ανεφερα απαραιτητο, λιγο ακριβο (σχετικο αυτο), αλλα γλυτωνεις χρονο και ταλαιπωρια και φυσικα το να ταξιδεψεις σε bullet train ειναι μια εμπειρια απο μονο του. Για το φαγητο παλι εχει τα παντα, απειρα εστιατορια, απειρες γευσεις, η εικονα που μου εμεινε ειναι οτι μπορεις να φας πολυ καλα και σχετικα οικονομικα (σε τιμες Ελλαδας πχ, ενω τα παντα γενικα ειναι ακριβοτερα). Συναλλαγμα, πριζες και λοιπα tips ειναι λεπτομερειες. Αυτα στο πολυ γρηγορα, φυσικα αν θελεις ή καποιος αλλος ενδιαφερεται για περισσοτερες λεπτομέρειες/το αποφασίσει εδω ειμαι! :)

Δηλαδή μπορείς να τη βγάλεις με 2 χιλιάρικα? Λίγα μου φαίνονται για τόσες πολλές μέρες. Ξέρω ότι είναι σχετικό, όπως το λες, αλλά φανταζόμουν για 3+. Αν μιλάμε για 2 εβδομάδες.

Ναι μπορεις να την βγαλεις, με καλη οργανωση και ψαξιμο καποιους μηνες πριν. Φυσικα για τα ιδια ΑΚΡΙΒΩΣ οπως ανεφερα αρκετες φορες, μπορεις να πας σε ενα ταξιδιωτικο, να σκασεις κανα 3-4χιλιαρο για να πάνε και αυτοι ενα 2βδομαδο, μαλλον απο κει εχει μεινει η εικονα στους περισσοτερους οτι ενα τετοιο ταξιδι ειναι και τοσο ακριβο. :p

Ας συνεχισω με ενα μικρο Γιαπωνεζακι που πετυχαμε σε ενα δρομολογιο περιπου μισης ωρες με το λεωφορείο. Μονο του, με την τεραστια σακα του, την ομπρελίτσα του, το καπελακι του, συνηθισμενη εικόνα στην Ιαπωνία. Θα βλέπατε ποτε κατι τετοιο στην Ελλαδα έστω και στην επαρχια;

big__man
by Pas Mal, on Flickr

Τυχαια διαβασα το παρακατω αρθρο και θυμηθηκα την φωτογραφια αυτη.

Τα πιο ανεξάρτητα και υπεύθυνα παιδιά του κόσμου ζουν στην Ιαπωνία
http://www.protagon.gr/themata/maga...-paidia-ston-kosmo-einai-ta-giapwnezakia-3943

ωραιος ο πιτσιρικας!

τωρα τι ειναι αυτη η ανεξαρτησια και υπευθυνοτητα, θελει μεγαλη κουβεντα
θα σου προτεινα να διαβασεις μερικα βιβλια για τα ¨υπευθυνα ¨ παιδια της Γερμανια του 20η και 30α που εγιναν η πιο πιστοι πολιτες του τριτου ραιχ....
τελικα τα παιδια μας ειναι καθρεφτης του εαυτου μας, και της ιδιας της κοινωνια μας

Κωστα πραγματικα δε ξερω τι εννοεις, αν θες ανελυσε το μου.

Εγω αυτο που ειδα ειναι απλο. Το 7χρονο κυκλοφορει στο μετρο του Τοκιο χωρις φοβο, εγκληματικοτητα μηδεν.

για να κρινουμε ενα λαο θα πρεπει να μελετησουμε και την ιστορια του
και δυστυχος η προσφατη ιστορια της Ιαπωνια δεν ειναι και οτι καλυτερο
περασε αλλους λαους απο βασανιστηρια που δεν μπορει μερικες φορες να τα συλλαβει ο ανθρωπινος νους
δεν θελω να επεκταθω περισσοτερο, αλλα αυτη η κουλτουρα της ¨ελαχιστης ενοχλησης¨ που ο καθενας ειναι περιορισμενος στο 1 τετραγωνικο που του ανηκει,
δεν ξερω κατα ποσο ¨ανθρωπινος¨ ειναι....