Όταν άρχισε ο
atari4 να δημοσιεύει τις φωτογραφίες του, μου έκανε ένα κλικ-ζήλεψα με την καλή έννοια, και έψαξα και βρήκα
εδώ αρκετές και χρήσιμες νομίζω πληροφορίες για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει μόνος του.
Θα ήθελα ο
atari4 να μας πει και τη δική του γνώμη, αν μπορεί, γι' αυτά που αναφέρονται.
Σε ευχαριστω πολυ! Αυτος ειναι ο σκοπος μου, να δειτε, να "ζηλεψετε" και οποιος εχει την δυνατοτητα να παει κιολας!
Σχετικα με το αρθρο που αναφέρεις εν τάχει τα περισσότερα ισχυουν. Οπως ανεφερα και γω, οργανωση των παντων μονος για τετοιο μακρινο ταξιδι, εκτος και αν εχεις χρηματα για δωρεα σε κανα ταξιδιωτικο γραφείο. Καλυτερη εποχη για μενα Νοεμβρης. Χρωματα, φωτισμοι, ολα ονειρικα. Δευτερη επιλογη άνοιξη. Αν κανεις καλη αναζητηση χωρις να ψαχνεις συγκεκριμενες ημερομηνιες και εισαι και λιγο τυχερος, η τιμη των αεροπορικων μπορει να ειναι και η μιση απο αυτη που αναφερεται. Διαμονη προτεινω Τοκιο και Κιοτο μισες μερες στο καθενα και ολες οι εκδρομες ευκολα απο κει με JR Pass. Εμεινα και Οσακα 2 μερες αλλα προσωπικά αν ξαναπηγαινα μαλλον θα τις προσθετα στο Κιοτο που με ενθουσιασε και ευκολα απο κει θα πηγαινα καμια ημερησια Οσακα. Εκδρομες απειρες και ευκολες, οργανωνεις αναλογα με τις μερες που θα μεινεις που δεν αξιζει με τιποτα να ειναι κατω απο 10. Οσο περισσοτερες φυσικα τοσο καλυτερα. Ξενοδοχεια, κλασικα οσο νωριτερα τα κλεισεις και αυτα, τοσο καλυτερες οι τιμες. Υπαρχουν για ολα τα βαλαντια, μπορω προτεινω σε οποιον χρειαστει ξενοδοχεια και καλες περιοχες να μεινει. Φυσικα το να μεινεις καποιες μερες σε καποιο παραδοσιακο ξενοδοχειο (να κοιμασαι, καθεσαι κατω κτλ) επιβαλλεται. JR Pass οπως ανεφερα απαραιτητο, λιγο ακριβο (σχετικο αυτο), αλλα γλυτωνεις χρονο και ταλαιπωρια και φυσικα το να ταξιδεψεις σε bullet train ειναι μια εμπειρια απο μονο του. Για το φαγητο παλι εχει τα παντα, απειρα εστιατορια, απειρες γευσεις, η εικονα που μου εμεινε ειναι οτι μπορεις να φας πολυ καλα και σχετικα οικονομικα (σε τιμες Ελλαδας πχ, ενω τα παντα γενικα ειναι ακριβοτερα). Συναλλαγμα, πριζες και λοιπα tips ειναι λεπτομερειες. Αυτα στο πολυ γρηγορα, φυσικα αν θελεις ή καποιος αλλος ενδιαφερεται για περισσοτερες λεπτομέρειες/το αποφασίσει εδω ειμαι!
Δηλαδή μπορείς να τη βγάλεις με 2 χιλιάρικα? Λίγα μου φαίνονται για τόσες πολλές μέρες. Ξέρω ότι είναι σχετικό, όπως το λες, αλλά φανταζόμουν για 3+. Αν μιλάμε για 2 εβδομάδες.
Ναι μπορεις να την βγαλεις, με καλη οργανωση και ψαξιμο καποιους μηνες πριν. Φυσικα για τα ιδια ΑΚΡΙΒΩΣ οπως ανεφερα αρκετες φορες, μπορεις να πας σε ενα ταξιδιωτικο, να σκασεις κανα 3-4χιλιαρο για να πάνε και αυτοι ενα 2βδομαδο, μαλλον απο κει εχει μεινει η εικονα στους περισσοτερους οτι ενα τετοιο ταξιδι ειναι και τοσο ακριβο.
Ας συνεχισω με ενα μικρο Γιαπωνεζακι που πετυχαμε σε ενα δρομολογιο περιπου μισης ωρες με το λεωφορείο. Μονο του, με την τεραστια σακα του, την ομπρελίτσα του, το καπελακι του, συνηθισμενη εικόνα στην Ιαπωνία. Θα βλέπατε ποτε κατι τετοιο στην Ελλαδα έστω και στην επαρχια;

big__man by
Pas Mal, on Flickr
Τυχαια διαβασα το παρακατω αρθρο και θυμηθηκα την φωτογραφια αυτη.
Τα πιο ανεξάρτητα και υπεύθυνα παιδιά του κόσμου ζουν στην Ιαπωνία
http://www.protagon.gr/themata/maga...-paidia-ston-kosmo-einai-ta-giapwnezakia-3943