Βίλχελμ Ράιχ και Οργονομική Φυσική

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βίλχελμ Ράιχ και Οργονομική Φυσική

Και εγω σε κατι συγκεκριμενο απαντησα.
Μια αυθυποβολη που χρειαζεται ενα καθρεφτισμα "επιστημολογιας" για να παραξει πρωτεινες.
Τιποτα λιγοτερο, τιποτα περισσοτερο.

Αν ο σημερινος ανθρωπος, με ολον αυτον τον ορθολογισμο και την νοοτροπια "πεντε και στο χερι"
εχει φτασει να ζημιωνει την θεληση του για αυτοιαση .... τουλαχιστον να το ΥΠΟΨΙΑΖΕΤΑΙ.

Για την Οργονη δεν μπορω να εκφερω αποψη (το εγραψα). Δεν κατεω γρι .... :p

Μα δεν μιλάμε για αυθυποβολή..Εκτός αν εννοείς πως οιοδήποτε εσωτερικό η και εξωτερικό ερέθισμα μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλό μας..

Ενα εσωτερικό ερέθισμα ας πούμε είναι ένας μη ομολογημένος φόβος μας,που όντως μπορεί να επιδράσει και να αλλάξει τις 'ισορροπίες' του εγκεφάλου μας για μικρό χρονικό διάστημα με την έκκριση,επί παραδείγματι περισσότερης αδρεναλίνης (χοντρικά μιλώντας)..

Chrisss

Εγω συγκεκριμενα ΔΕΝ τοποθετω την θεραπευτικη ιδιοτητα στην δοσολογια αλλα στην αυθυποβολη.
Μου φαινεται πιο πιθανη εξηγηση. Γιατι οντως οι αραιωσεις ειναι τετοιες που δεν επιτρεπουν ιαση.
Απο την αλλη, διαβαζω πειραματα ιαπωνων πανω στην μνημη του νερου (καθαρου νερου που "θυμαται"
προσμιξεις και στοιχεια που εχουν αφαιρεθει απο το διαλλυμα .... ) και δεν ξερω τι να πιστεψω !

Σπυρο

Αυτο ακριβως εννοω.
Οποιοδηποτε εξωτερικο και εσωτερικο ερεθισμα μπορει να επηρεασει τον εγκεφαλο μας.
ΚΥΡΙΩΣ εσωτερικο, γιατι εκει δεν εχουμε πληρη ελεγχο (τι πρωτεινη θα παραξουμε !!!!).
Εχω την εντυπωση οτι το συνειδητο μας ΔΕΝ αποφασιζει για την παραγωγη πρωτεινων
αλλα ..... και ποιος ειμαι εγω να αποφανθω ? (σιγουρα οχι γιατρος !)

Last edited:
Η αυθυποβολή και τα placebo έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι λειτουργούνε.
Η Ιατρική χρησιμοποιεί τα placebo στις έρευνες της αλλά ΠΟΤΕ δεν τα χρησιμοποιεί για να θεραπεύσει.
ΠΟΤΕ επίσης δεν τα πουλάει!
Το να πουλάνε κάποιοι αέρα κοπανιστό με την ελπίδα ότι ο ασθενής μέσω της αυθυποβολής θα δει "διαφορά" είναι τουλάχιστον ανήθικο.

Last edited by a moderator:
Η Ιατρική χρησιμοποιεί τα placebo στις έρευνες της αλλά ΠΟΤΕ δεν τα χρησιμοποιεί για να θεραπεύσει.
Το να πουλάνε κάποιοι αέρα κοπανιστό με την ελπίδα ότι ο ασθενής μέσω της αυθυποβολής θα δει "διαφορά" είναι τουλάχιστον ανήθικο.

Εγραψα .... οτι στην δικη μου περιπτωση ΔΕΝ ηταν ανηθικο γιατι ειδα ωφελεια (ακομα και αν επεσα θυμα
της δικης μου αυθυποβολης στον εγκεφαλο). Τι να κανουμε τωρα ? Να καψουμε τους ομοιοπαθητικους ? :p

Kατι ασχετο !!!
Γιατι δεν βλεπω να πουλανε οργονιτες να πειραματιστουμε κα εμεις, ρε παιδια ?

Απάντηση: Re: Βίλχελμ Ράιχ και Οργονομική Φυσική

Προσυπογράφω.

Ομως για κάποιους λόγους που δεν έχουν αποδειχθεί ακόμα επιστημονικά και με την ομοιοπαθητική υπάρχουν αποτελέσματα σε συγκεκριμένες παθήσεις... χωρις φυσικά ο ομοιοπαθητικός να υπερβαίνει τα όρια παρέμβασής του...

Να λάβουμε βέβαια υπόψιν οτι και στην κλασσική ιατρική δίνονται φάρμακα που δεν έχουν αποτελέσματα..Μια κατηγορία ειναι εκείνα που συστήνονται για την άνοια,επί παραδείγματι..
Αλλά εκεί νομίζω πως αλλάζουμε θέμα.

Last edited:
Δεδομενου οτι η ομoιοπαθητικη αγωγη των 12.000 δραχμων (τιμες 1998) δεν ηταν κανενα φοβερο ποσο
..... ΔΕΝ μπορω να θεωρησω οτι καποιος με εκλεψε. Μαλιστα, τον επιβραβευσα αυτον τον .... καποιον
και με συμπληρωματικο τροπο, πολυ αργοτερα :p

Αλλα ισως να ειμαι και καπιταλιστης ..... :p ..... (υποθαλαμικος καπιταλιστης :laugh:)

Re: Απάντηση: Re: Βίλχελμ Ράιχ και Οργονομική Φυσική

Προσυπογράφω.

Ομως για κάποιους λόγους που δεν έχουν αποδειχθεί ακόμα επιστημονικά και με την ομοιοπαθητική υπάρχουν αποτελέσματα σε συγκεκριμένες παθήσεις... χωρις φυσικά ο ομοιοπαθητικός να υπερβαίνει τα όρια παρέμβασής του...

Να λάβουμε βέβαια υπόψιν οτι και στην κλασσική ιατρική δίνονται φάρμακα που δεν έχουν αποτελέσματα..Μια κατηγορία ειναι εκείνα που συστήνονται για την άνοια,επί παραδείγματι..
Αλλά εκεί νομίζω πως αλλάζουμε θέμα.

Υπάρχει βέβαια συστηματική προσπάθεια να βρεθεί γιατί ένα φάρμακο δεν λειτουργεί ή γιατί κάποιο άλλο λειτουργεί. Υπάρχει μια συστηματική καταγραφή και διαρκής κινητικότητα στην έρευνα και την εξέλιξη.
Ακόμη και το τυχαίο που προς στιγμήν δεν ξέρουμε γιατί λειτουργεί δεν απορρίπτεται αλλά μπαίνει στο μικροσκόπιο και γίνεται αντικείμενο έρευνας και εξέλιξης.
Όλα αυτά όμως δεν έχουν καμία σχέση με τις αυθαιρεσίες για μνήμες του νερού ή άγνωστες ενέργειες κλπ κλπ.
Η ιατρική σίγουρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα, προσπαθεί σοβαρά όμως και ότι έχουμε στα χέρια μας είναι αποτέλεσμα απίστευτων προσπαθειών χιλιάδων ανθρώπων και εξαιρετικά πολύτιμο.
Μου τη δίνει αφάνταστα όταν συχνά ακούω διάφορους να την "απορρίπτουν"* χαλαρά για κάτι εξωτικό τσιτάτο που δεν διαφέρει από την "μαγεία" των σαμάνων.

*ή να την βάζουν στην ίδια ζυγαριά

Τότε νομίζω δικαιούμαι να γελάω και να τους χαρακτηρίζω αστείους (το λιγότερο).

Σου εύχομαι, πραγματικά, ποτέ να μην χρειαστείς να αλλάξεις γνώμη. Να τους χαρακτηρίζεις μια ζωή αστείους και να συνεχίζεις να γελάς. Δικαίωμά σου, όπως και δικαίωμά μου να γελάω όταν κάποιοι προσπαθούν να με πείσουν θεωρητικά γιατί δεν πρέπει να δουλέψουν κάποια πράγματα, ενώ στην πράξη δουλεύουν και παραδουλεύουν. Είπαμε...δεν είμαι γιατρός, δεν είμαι χημικός, δεν γνωρίζω από φαρμακολογία. Είμαι, απλά, ο Κωνσταντίνου που θέλει να φάει το προφιτερόλ του για να νιώσει καλύτερα. Τώρα, πως εξηγείται αυτό, ειλικρινά δεν μου καίγεται καρφί. Είτε απαντήσουν, είτε δεν απαντήσουν, είτε αδιαφορήσουν, είτε το ψάξουν, είτε βγάλουν, είτε δεν βγάλουν άκρη οι ειδικοί επιστήμονες του χώρου, η δική μου (το τονίζω) αντίληψη ή εμπειρία δεν θα αλλάξει. Και αν στην τελική, ορισμένα θέματα λύνονται με αυθυποβολή, χίλιες φορές να ευχαριστήσω αυτόν που ξέρει να πατάει αυτά τα ''κουμπάκια'' στον εγκέφαλό μου δίνοντάς μου ζαχαρίτσα, παρά αυτόν που με γεμίζει με χημικά.

Για να μην παρεξηγούμαι, δεν κατακρίνω διόλου την κλασσική ιατρική. Απλά, καταθέτω μια προσωπική εμπειρία!

Έχεις μπερδέψει λίγο τις δυνάμεις με την ενέργεια;
Αν μιλάς για δυνάμεις υπάρχουν πολύ περισσότερες από τέσσερις.
Φυγόκεντρος, κεντρομόλος, ροπή, άνωση...
Και πως μπορεί μία ενέργεια, άσχετη, να αλληλεπιδρά με τον πύραυλο που θα στείλεις εσύ στον Δία; :blink:

Μιχαλη ο Νικος εχει δικιο,οι δυναμεις στο Συμπαν ειναι τεσσερις,σε υψηλοτερες ενεργειες ειναι και λιγοτερες.
Αυτες οι δυναμεις που αναφερεις,ειναι οι λεγομενες ψευδοδυναμεις.
Αυτο για το οποιο ενισταμαι ως προς τον Νικο,ειναι οι αλληλεπιδρασεις που αναφερει με τις διαστημικες αποστολες.
Αλλωστε μπορει να υπαρχει και η λεγομενη σκοτεινη ενεργεια,για την οποια δεν ξερουμε και πολλα πραγματα και πως μπορει να επιδρα.

Η μαγνητική δύναμη ενός τομογράφου επηρεάζει την βαρύτητα;
Την φυγόκεντρο ενός ξύλινου αντικειμένου που κινείται δίπλα του;
Άρα ο μαγνητικός τομογράφος είναι ένα μαγικό αντικείμενο... :p

απαντω πιο πανω,αλλωστε η ενεργεια που παραγει ενας τομογραφος,δεν μπορει να επηρεασει τη βαρυτητα,ειναι αμελητεα ποσοτητα.

Από τα λίγα που διαβάζω, αυτή την ενέργεια περιγράφει. Χωρίς να είμαι βέβαια σίγουρος.

Φυσικά.
Ότι η αυθυποβολή δημιουργεί ψυχοσωματικά προβλήματα. :smile:
Ή δεν συμφωνείς ότι υπάρχουν ψυχοσωματικά;

Έχω κάνει βελονισμό.
Δεν νιώθεις τις βελόνες καθόλου...
Και αν είναι σε σημείο που δεν τις βλέπεις (π.χ. πλάτη) παίζει να μην καταλάβεις καν ότι σου κάνουν βελονισμό.
Αν βασιζόταν στις ενδορφίνες, μερικά χτυπήματα στα ίδια σημεία δεν θα έκαναν την ίδια δουλειά;

σε αυτο που λεει ο Σπυρος εχει δικιο(αλλωστε ειναι γιατρος,δε λεει απλα την αποψη του.),με τον βελονισμο οπως και με το σιατσου(δακτυλοπιεσεις),ο οργανισμος εκκρινει ενδορφινες οι οποιες ανακουφιζουν απ'το πονο και προκαλουν ευεξια.
Ξερεις βεβαια και την αποψη μου για τις εσωτερικες δυναμεις,ειναι για μενα γεγονος,αλλα δεν πιστευω οτι εχουν να κανουν με κατι μαγικο και υπερφυσικο,αλλα κρυφες ιδιοτητες του εγκεφαλου μας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βίλχελμ Ράιχ και Οργονομική Φυσική

Υπάρχει βέβαια συστηματική προσπάθεια να βρεθεί γιατί ένα φάρμακο δεν λειτουργεί ή γιατί κάποιο άλλο λειτουργεί. Υπάρχει μια συστηματική καταγραφή και διαρκής κινητικότητα στην έρευνα και την εξέλιξη.
Ακόμη και το τυχαίο που προς στιγμήν δεν ξέρουμε γιατί λειτουργεί δεν απορρίπτεται αλλά μπαίνει στο μικροσκόπιο και γίνεται αντικείμενο έρευνας και εξέλιξης.
Όλα αυτά όμως δεν έχουν καμία σχέση με τις αυθαιρεσίες για μνήμες του νερού ή άγνωστες ενέργειες κλπ κλπ.
Η ιατρική σίγουρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα, προσπαθεί σοβαρά όμως και ότι έχουμε στα χέρια μας είναι αποτέλεσμα απίστευτων προσπαθειών χιλιάδων ανθρώπων και εξαιρετικά πολύτιμο.
Μου τη δίνει αφάνταστα όταν συχνά ακούω διάφορους να την "απορρίπτουν"* χαλαρά για κάτι εξωτικό τσιτάτο που δεν διαφέρει από την "μαγεία" των σαμάνων.

*ή να την βάζουν στην ίδια ζυγαριά

Σε αυτό έχεις πολύ δίκιο......Αλλά ακριβώς επειδή η επιστήμη δεν πρέπει να έχει τον φονταμενταλισμό της μεταφυσικής,οφείλει να είναι ανοικτή σε αναθεωρήσεις...

Προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα,με εκείνον που επιλέγει για δικούς του λόγους εναλλακτικές θεραπείες για συγκεκριμένα πράγματα.

Ο τσαρλατανισμός αρχίζει απο την στιγμή που πουλιέται ελπίδα για σοβαρές παθήσεις ..και αυτές χειροτερεύουν ενώ θα μπορούσαν να είχαν ικανοποιητική πρόγνωση η επιβίωση.

Εκεί όμως οφείλει και η 'κλασσική ιατρική' να είναι μετρημένη γιατί και αυτή έχει όρια.

@Λάκης..

Σαφώς και έχεις δίκιο στο ότι ο εγκέφαλος δεν έχει εξερευνηθεί πλήρως και πως επίσης δεν έχουν αποκαλυφθεί όλες του οι δυνατότητες...

Απόλυτα σωστό,κατά την γνώμη μου.

Re: Απάντηση: Re: Βίλχελμ Ράιχ και Οργονομική Φυσική

Μιχαλη ο Νικος εχει δικιο,οι δυναμεις στο Συμπαν ειναι τεσσερις,σε υψηλοτερες ενεργειες ειναι και λιγοτερες.
Αυτες οι δυναμεις που αναφερεις,ειναι οι λεγομενες ψευδοδυναμεις.
Αυτο για το οποιο ενισταμαι ως προς τον Νικο,ειναι οι αλληλεπιδρασεις που αναφερει με τις διαστημικες αποστολες.
Αλλωστε μπορει να υπαρχει και η λεγομενη σκοτεινη ενεργεια,για την οποια δεν ξερουμε και πολλα πραγματα και πως μπορει να επιδρα.

Δυνάμεις, ενέργεια, έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας; :p
Ακόμη και να θεωρήσουμε ότι υπάρχουν 4 δυνάμεις στο σύμπαν, οι υπόλοιπες προφανώς υπάγονται σε κάποια από αυτές τις τέσσερις.
Αλλά και πάλι, δεν μιλάμε για δυνάμεις αλλά για ενέργεια.

σε αυτο που λεει ο Σπυρος εχει δικιο(αλλωστε ειναι γιατρος,δε λεει απλα την αποψη του.),με τον βελονισμο οπως και με το σιατσου(δακτυλοπιεσεις),ο οργανισμος εκκρινει ενδορφινες οι οποιες ανακουφιζουν απ'το πονο και προκαλουν ευεξια.
Ξερεις βεβαια και την αποψη μου για τις εσωτερικες δυναμεις,ειναι για μενα γεγονος,αλλα δεν πιστευω οτι εχουν να κανουν με κατι μαγικο και υπερφυσικο,αλλα κρυφες ιδιοτητες του εγκεφαλου μας.

Μα δεν είπα πουθενά ότι είναι κάτι μαγικό!
Ίσα ίσα!
Εκτός αν θεωρήσουμε μαγικό το ότι ζούμε κινούμαστε, σκεφτόμαστε...
Αν κάποια στιγμή η επιστήμη καταφέρει να απομονώσει την ζωτική ενέργεια ενός σώματος, να την πάρει, να τη βάλει κάπου αλλού, να την αυξήσει ή να την ελαττώσει θα είμαστε για να κρυφτούμε σε καμιά τρύπα!

Chrisss

Εγω συγκεκριμενα ΔΕΝ τοποθετω την θεραπευτικη ιδιοτητα στην δοσολογια αλλα στην αυθυποβολη.
Μου φαινεται πιο πιθανη εξηγηση. Γιατι οντως οι αραιωσεις ειναι τετοιες που δεν επιτρεπουν ιαση.
Απο την αλλη, διαβαζω πειραματα ιαπωνων πανω στην μνημη του νερου (καθαρου νερου που "θυμαται"
προσμιξεις και στοιχεια που εχουν αφαιρεθει απο το διαλλυμα .... ) και δεν ξερω τι να πιστεψω !

Σπυρο

Αυτο ακριβως εννοω.
Οποιοδηποτε εξωτερικο και εσωτερικο ερεθισμα μπορει να επηρεασει τον εγκεφαλο μας.
ΚΥΡΙΩΣ εσωτερικο, γιατι εκει δεν εχουμε πληρη ελεγχο (τι πρωτεινη θα παραξουμε !!!!).
Εχω την εντυπωση οτι το συνειδητο μας ΔΕΝ αποφασιζει για την παραγωγη πρωτεινων
αλλα ..... και ποιος ειμαι εγω να αποφανθω ? (σιγουρα οχι γιατρος !)

Η "μνημη του νερου" εχει προταθει απο παλια και μαλιστα μια μελετη γαλλων εχει γινει δεκτη για δημοσιευση στο Nature (με ευθυνη του εκδοτη, αφου ολοι οι κριτες την απερριψαν), γεγονος που βρηκε μεγαλη αντιδραση απο την επιστημονικη κοινοτητα. Οταν ζητηθηκε να επαναληφθουν τα πειραματα παρουσια κριτων δεν πετυχε τιποτα και οι συγγραφεις μιλουσαν τοτε για μεταφυσικες δυναμεις και κατι τετοια μυστηρια που δεν επετρεψαν να επαληθευτει...
πολυ περιεργη ιστορια

απο τοτε οπως καταλαβαινετε αντιμετωπιζεται με δυσπιστια

Ναι .... εχεις δικιο σ'αυτο.

Την μνημη του νερου την ανεφερα ως πιθανη εξηγηση για μια αραιωση (ομοιοπαθητικη)
που ΩΦΕΙΛΕ να μην εχει επιδραση ουτε σε βακτηριο. Σαν υποθεση .... οχι σαν δεδομενο.

Από 2-3 πράγματα που είπατε με τον Magellan μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ίσως πέρα από το "ακαδημαϊκό" ενδιαφέρον,
υπάρχει ενδιαφερον για ένα ιατρικό θέμα, γι'αυτό και προσφέρθηκα, χωρίς ειρωνίες από την πλευρά μου τουλάχιστον.
(και χωρίς καμία σκοπιμότητα, να το τονίσω αυτό!)
Ναι δυστυχώς είναι της μόδας να ρίχνεται στην πυρά οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για κάτι που δεν αποδέχεται η επιστήμη και αυτομάτως
οι άλλοι να θεωρούν ότι ο ίδιος δεν είναι σοβαρός και πιστεύει σε φούμαρα. Αντίθετα μια αναπόδεικτη επιστημονική θεωρία μπορεί να γίνει
δεκτή μετά βαϊων και κλάδων, να γίνει κρατούσα και να θεωρηθεί γνώση! Έτσι κάποιος ας πούμε που πιστεύει σε έναν Δημιουργό, σε έναν
υπερνού θα θεωρηθεί βλαμμένος, κάποιος που πιστεύει ότι τα πάντα δημιουργήθηκαν από το μηδέν και εντελώς τυχαία, θα θεωρηθεί προχωρημένος.
Και οι δυο όμως κάτι θεοποιούν. Ο ένας τον δημιουργό, ο άλλος το τίποτα. Η μια άποψη έχει φιλοσοφικό περιτύλιγμα, η άλλη επιστημονικό.
Γινόμαστε έτσι αντίστροφοι ιεροεξεταστές.

Η αλήθεια είναι ότι για οτιδήποτε μπορεί να με συνεπάρει θέλω να έχω αποδείξεις. Ωστόσο ένα παραθυράκι στο μυαλό μου αφήνεται ανοικτό,
και δέχεται απίθανες πιθανότητες (ως πιθανότητες), γιατί γνωρίζω ότι δεν γνωρίζουμε.

Ο οργονίτης είναι φλούδες χαλκού εντός οργανικού υλικού. Δεν είναι γούρι, φυλακτό, ούτε μαγεία, δεν είναι θρησκευτικό σύμβολο, ούτε προϊόν αίρεσης, ή
κάποιας αρρωστημένης φαντασίας. Δεν ισχυρίζομαι βέβαια ότι λειτουργεί, αλλά είτε το πάρει κανείς στα σοβαρά, είτε στην πλάκα, σίγουρα δεν βλάπτει.

Αν κατάλαβα καλά είναι γενικής χρήσης...δηλαδή κάποιος που πιστεύει ότι η οργόνη έχει όντως την ιδιότητα να συσσωρεύει την '' καλή ενέργεια του σύμπαντος'' επιλέγει να το αγοράσει γι'αυτον τον λόγο. Κάποιος άλλος πάλι για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Μάλιστα
Πήρε ωραία τροπή το όλο ζήτημα, γράφτηκαν κάποιες ενδιαφέρουσες απόψεις όσον αφορά το ιατρικό κομμάτι (παραδείγματα είτε ομοιοπαθητικής είτε κλασσικής ιατρικής).
Επίσης πιστεύω ότι στις κρυμμένες ιδιότητες του εγκεφάλου , όπως αναφέρθηκε από τον Λάκη, πρέπει να εστιάζει η ιατρική κοινότητα για να βρει λύση -φαντάζομαι- για κάποιες ασθένειες.

Ίσως τελικά απο εκεί ξεκινούν όλα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βίλχελμ Ράιχ και Οργονομική Φυσική

......

Ο τσαρλατανισμός αρχίζει απο την στιγμή που πουλιέται ελπίδα για σοβαρές παθήσεις ..και αυτές χειροτερεύουν ενώ θα μπορούσαν να είχαν ικανοποιητική πρόγνωση η επιβίωση.

........

Δηλαδή βρε Σπύρε, οι τοξικές βόμβες που πουλάνε πανάκριβα οι φαρμακευτικές εταιρείες
ως ελπίδα για την θεραπεία του καρκίνου, ανήκουν κι αυτές στον τσαρλατανισμό?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βίλχελμ Ράιχ και Οργονομική Φυσική

Μα δεν μιλάμε για αυθυποβολή..Εκτός αν εννοείς πως οιοδήποτε εσωτερικό η και εξωτερικό ερέθισμα μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλό μας..

Ενα εσωτερικό ερέθισμα ας πούμε είναι ένας μη ομολογημένος φόβος μας,που όντως μπορεί να επιδράσει και να αλλάξει τις 'ισορροπίες' του εγκεφάλου μας για μικρό χρονικό διάστημα με την έκκριση,επί παραδείγματι περισσότερης αδρεναλίνης (χοντρικά μιλώντας)..

Σαμαράς: Απτά τα αποτελέσματα της οικονομικής σταθερότητας

Αυτο τι είναι ; Αυθυποβολή ή εσωτερικό εγκεφαλικό ερέθισμα ( κάλος) ;

Η επιστήμη από όσο καταλαβαίνω τον απέρριψε… οι θετικές επιστήμες τουλάχιστο…
Εφόσον κάποιος έχει κάτι να προσθέσει κατι , μπορεί να παρουσιάσει το Paper του, δε το απαγορεύει κανείς. Το ίδιο θα κάνει ένα γεωλόγος το ίδιο ένας βιολόγος θα καταθέσει το paper του.
Δεν είναι τέλειο το σύστημα που έχουμε αλλά δουλεύει με τη μέθοδο του.
Ανοιχτές πάντως είναι οι πόρτες - πεδίο λαμπρό για κάθε ένα να καταθέσει τη μελέτη του
Τώρα εάν θα τη στείλει σε επιστημονικό περιοδικό είναι επιλογή του… μπορεί να μη θέλει… αν θελήσει πάντως ίδιου η Ρόδος
Πρέπει ντε και καλά να τα αποδεχθεί δηλαδή τα παραπάνω ένας φυσικός ή ένας γιατρός? Όχι φυσικά, όπως δεν αποδέχεται άλλα τόσα…
Με το στανιό δε γίνονται αυτά τα πράγματα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βίλχελμ Ράιχ και Οργονομική Φυσική

Δηλαδή βρε Σπύρε, οι τοξικές βόμβες που πουλάνε πανάκριβα οι φαρμακευτικές εταιρείες
ως ελπίδα για την θεραπεία του καρκίνου, ανήκουν κι αυτές στον τσαρλατανισμό?

αυτο τωρα τι το ηθελες ?
ανοιγεις τεραστιο θεμα