- 23 April 2008
- 2,381
Που την τοποθετώ? μαζί με την αστρολογία,τα ταρώ, την καφεμαντεία/αυγομαντεία και την ομοιοπαθητική.
Ανόμοια πράγματα Χρήστο...Η Ομοιοπαθητική (οπως και ο βελονισμός) είναι εναλλακτική ιατρική και σε
πολλές χώρες εκτός του ότι υπάρχει πανεπιστημιακή έδρα, έχει ενταχθεί πλήρως και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ανόμοια πράγματα Χρήστο...Η Ομοιοπαθητική (οπως και ο βελονισμός) είναι εναλλακτική ιατρική και σε
πολλές χώρες εκτός του ότι υπάρχει πανεπιστημιακή έδρα, έχει ενταχθεί πλήρως και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Η Ομοιοπαθητική (οπως και ο βελονισμός) είναι εναλλακτική ιατρική και σε
Ακριβώς!
Μόνο που η κλασσική Ιατρική την απορρίπτει και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον λόγο!
Ακριβώς!
Μόνο που η κλασσική Ιατρική την απορρίπτει και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον λόγο!
Για τον βελονισμό δεν γνωρίζω, αν και φαίνεται να έχει επιστημονική εξήγηση η λειτουργία του.
Για την ομοιοπαθητική είναι σίγουρο ότι δεν είναι δυνατό να έχει άλλη επίδραση από αυτή του placebo.
Τα περί placebo, φίλε Χρήστο, τα ακούω βερεσέ έχοντας προσωπικά επιλύσει μέσω ομοιοπαθητικής 3 σοβαρά θέματα. Ας είχα και placebo με τα χημικά που δοκίμαζα χρόνια ολόκληρα, δεν θα είχα πρόβλημα. Όπως λέει και ο Κωνσταντίνου, δεν θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω!! Αφ' ης στιγμής αυτό το ρημάδι δουλεύει και αποδεδειγμένα όχι μόνο δεν μου προκαλεί βλάβη αλλά βελτίωση, αδιαφορώ με ποιον τρόπο λειτουργεί. Γνωρίζω μόνο ότι λειτουργεί. Τώρα, αν λέγεται αυθυποβολή, φαντασίωση, ενσυνείδητο ή υποσυνείδητο ζογκλερικό κόλπο, ουδόλως με αφορά.![]()
Για τον βελονισμό δεν γνωρίζω, αν και φαίνεται να έχει επιστημονική εξήγηση η λειτουργία του.
Για την ομοιοπαθητική είναι σίγουρο ότι δεν είναι δυνατό να έχει άλλη επίδραση από αυτή του placebo.
Τα διαλύματα τα οποία χρησιμοποιεί η ομοιοπαθητική είναι εύκολο να αναλυθούν επιστημονικά και έτσι να βεβαιωθούμε ότι δεν λειτουργούν.
ΠΧ για διάλυμα 200 C που κάνει χρήση η ομοιοπαθητική ξέρουμε ότι απαιτούνται 10^320 (δέκα εις την τριακόσια είκοσι <---εκθέτης) άτομα ενώ σε ολόκληρο το σύμπαν υπάρχουν ΜΟΝΟ 10^80 άτομα!![]()
Σαν κάπου λάθος να έχεις σε αυτο το 10^80, για αριθμό ατόμων σε όλο το Σύμπαν, οταν απο τη φυσική Γυμνασίου ξέρουμε οτι σε μόλις 12 γραμμάρια ανθρακα περιέχονται 6,022 * 10^23 άτομα.
Παντως,
η Ομοιοπαθητικη ΕΜΕΝΑ με ωφελησε.
Αν υπαρχει η παραμικρη πιθανοτητα να ωφελησει και αλλους (γιατι εχω ακουσει οτι σε αλλους πιανει
και σ'αλλους οχι) ειναι κριμα να μην προσπαθησουν. Δεν θα παθουν τιποτα κακο. Και δεν ειναι καθολου
ανηθικο να συστηνεις σε καποιον αλλον κατι που σε ωφελησε αλλα ΔΕΝ μπορεις να αποδειξεις πως σε
ωφελησε. Στο κατω-κατω αν ειναι θεμα αυθυποβολης ας βρει ο καθενας την αυθυποβολη του.
(... που δεν ειναι ! Την Ομοιοπαθητικη την ξεκινησα χωρις να περιμενω ωφελη ... απλα ηταν η επομενη
στην λιστα μου !)
Στεφανία, αν νομίζεις ότι μπορεί να βοηθήσεις κάποιον με έναν οργονίτη (ηθικά, ψυχολογικά, δια της οργόνης, δια της αυθυποβολής; δικό σου θέμα)
και τον χρειάζεσαι, στείλε αν θες με π.μ μια διεύθυνση να σου στείλω έναν. (εννοείται δωρεάν, μην παρεξηγηθώ κιόλας.)
Όπως σου είπα στο άλλο νήμα είναι δώρα μιας φίλης.
Αυτή έχει εντρυφήσει ιδιαίτερα στο θέμα και τους κατασκευάζει η ίδια.
Εγώ δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά ξέρω πως η ίδια θεωρεί πολύ σημαντικό το στάδιο της κατασκευής τους και γενικά είναι γνώστης.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.