Βινυλιακό κουϊζ

Mόνο εγώ παρατήρησα το σχεδιαστικό λάθος; Το τρίτο πόδι της ανάρτησης περιλαμβάνει και το μοτέρ. Άρα το μοτέρ περνάει όλους τους κραδασμούς του στο πλατώ!
Ούτε ο βραχίονας μου γεμίζει ιδιαίτερα το μάτι...

και εγώ ψάχνω ώρες να βρώ προβλήματα.
Ο βραχίονας δε λεει, αλλά πες ότι αλλάζεις.

Τώρα....
μπορεί να πατάει μόνο στα δυό πόδια...λέμε τώρα.

Και φυσικά θα ήθελα να δώ αυτό το μαγνητικό πηγάδι.

:BDGBGDB55:Καντε λιγο υπομονη, τετοια κελεπουρια μπορει να βγουν στο... εξαφεγγαρο... (που λεει κι ο supersonic) :flipout: σαν giant killers...

ΥΓ: Εξακολουθω, ομως, να πιστευω πως ειναι ικανοι για πολυ καλα προιοντα.

Last edited:
Λέγονται και γράφονται διάφορα αλλά αν δεν το δεις απο κοντά για να καταλάβεις την ποιότητα της κατασκευής του συγκεκριμένου πικαπ, παει στράφι το πάτημα των κουμπιών του keyboard.

Οποιοδήποτε πικαπ βλέποντάς το μόνο δε θα το αγόραζα ό,τι και να υποσχόταν, πόσο μάλον αυτό.

Πάντως ελεύθερη οικονομια έχουμε, η αγορά αυτορυθμίζεται και ο καθε κατασκευαστής έχει δικαίωμα να χρεώνει όσο θελει.
Ο καταναλωτής ας αποφασίσει απο κει και περα.

Mόνο εγώ παρατήρησα το σχεδιαστικό λάθος; Το τρίτο πόδι της ανάρτησης περιλαμβάνει και το μοτέρ. Άρα το μοτέρ περνάει όλους τους κραδασμούς του στο πλατώ!
Ούτε ο βραχίονας μου γεμίζει ιδιαίτερα το μάτι...

Γιατι ειναι σχεδιαστικο ''λαθος''; Εδω ολα τα πικαπ χωρις αναρτιση εχουν το μοτερ στο plinth.....rega,thorens,project,clearaudio και τοσοι αλλοι......

Θυμάμαι γύρω στο 1990 (καθόλου μακρυά) που γελούσαμε βλέποντας τα πρώτα ΚΙΑ. Σήμερα αν δεν κάνω λάθος όλοι υποκλίνονται.

Προσωπικά γελάω ακόμη. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον και καταλαβαίνω απόλυτα το συλλογισμό σου αλλά ακόμη δεν έχουμε φτάσει εκεί.

Λέγονται και γράφονται διάφορα αλλά αν δεν το δεις απο κοντά για να καταλάβεις την ποιότητα της κατασκευής του συγκεκριμένου πικαπ, παει στράφι το πάτημα των κουμπιών του keyboard.

Οποιοδήποτε πικαπ βλέποντάς το μόνο δε θα το αγόραζα ό,τι και να υποσχόταν, πόσο μάλον αυτό.

Πάντως ελεύθερη οικονομια έχουμε, η αγορά αυτορυθμίζεται και ο καθε κατασκευαστής έχει δικαίωμα να χρεώνει όσο θελει.
Ο καταναλωτής ας αποφασίσει απο κει και περα.

Αυτο ακριβως εννοουμε οταν λεμε ελλειψη εμπειριας στις λεπτομερειες και το μαρκετινκ.Ενα rocker η toggle switch σε μας θα ενεπνεε περισσοτερη εμπιστοσυνη.Η απειρια λεει οτι ενα touch switch ειναι ''καλυτερο'' :smile:
Υπολογιζοντας το ''sum of its parts'' οπως λεμε,ειναι εκπληκτικο το οτι αυτο το πικαπ υπαρχει στην πραγματικοτητα.Αν υστερει σε ακριβεια,αυτο δεν το ξερω,αλλα και ετσι να ειναι,ειναι θεμα χρονου νε βελτιωθουν,ενω ταυτοχρονα,δεν βρισκονται ουτε μπροστα στο διλημα να δικαιολογηθουν σε κανενα λογω της τιμης στην οποια το διαθετουν.

Προσωπικά γελάω ακόμη. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον και καταλαβαίνω απόλυτα το συλλογισμό σου αλλά ακόμη δεν έχουμε φτάσει εκεί.

Δεν θελουν οι κινεζοι να φτασουν εκει παιδια.Η αγορα στην οποια κινουνται ειναι αυτη που εχει τα μεγαλα κερδη.Αυτη η απορροφηση των λεφτων αυτων ειναι που σιγα σιγα ''γονατιζει'' καποιες οικονομιες παγκοσμια.
Αν το πικαπ αυτο ηταν 4000 ευρω,φαινοταν και ηταν ''αποδεκτο'' απο τους audiophiles,θα το αγοραζαμε η θα πηγαιναμε οι πλειστοι(απο οσους βεβαια μπορουσαμε) σε πιο ακριβες προτασεις ευρωπαιων και λοιπων κατασκευαστων;Γι αυτο οι κινεζοι δεν μας φερνουν μπροστα απο τετοιο διλημα,αλλα μας λενε αυτο κυριοι κοστιζει 480 ευρω,και αν βρειτε στα 480 κατι που σας κανει καλυτερα,παρτε το.

Last edited:
Γιατι ειναι σχεδιαστικο ''λαθος''; Εδω ολα τα πικαπ χωρις αναρτιση εχουν το μοτερ στο plinth.....rega,thorens,project,clearaudio και τοσοι αλλοι......

Το έχουν για μείωση κόστους. Στα ακριβά μοντέλα είναι ξεχωριστό το μοτέρ.
π.χ project 9.2, rpm 10, clearaudio champion, avantgarde, ambient.

Το έχουν για μείωση κόστους. Στα ακριβά μοντέλα είναι ξεχωριστό το μοτέρ.
π.χ project 9.2, rpm 10, clearaudio champion, avantgarde, ambient.

Mα αυτο δεν ειναι ακριβο.Τa rega ανεξαρτητως τιμης στο plinth τοχουν,και πολλα αλλα απο τις μαρκες που ανεφερα πιο πανω που κοστιζουν πολυ περισσοτερα απο το κινεζικο.Δηλαδη,ενας ευρωπαιος κατασκευαστης για να βγαλει το μοτερ εκτος plinth εχει τοσο κοστος ισο με 5-10 φορες την τιμη του κινεζικου η 3-5 φορες την τιμη των αλλων δικων του πικαπ;Ας μην δινουμε αφεση αμαρτιων στις υπερχρεωσεις,γιατι εμεις τις πληρωνουμε.Ειμαι στο επαγγελμα 28 χρονια,κατι ξερω:flipout:

Last edited:
quevedo, μην παρεξηγησεις το πρασινο τερατακι που σκαει στα γελια,δεν απευθυνεται σε τιποτα απο οτι ειπες πιο πανω.

Δηλαδη,ενας ευρωπαιος κατασκευαστης για να βγαλει το μοτερ εκτος plinth εχει τοσο κοστος ισο με 5-10 φορες την τιμη του κινεζικου η 3-5 φορες την τιμη των αλλων δικων του πικαπ;Ας μην δινουμε αφεση αμαρτιων στις υπερχρεωσεις,γιατι εμεις τις πληρωνουμε.Ειμαι στο επαγγελμα 28 χρονια,κατι ξερω:flipout:

Βασικά το πικαπ σαν συσκευή δεν είναι στο απόγειό του και το βινύλιο σαν φορμά αναπαραγωγής νομοτελειακά βαίνει προς το τέλος του. Οι κατασκευαστές πουλάνε ακριβά γιατί πουλάνε λίγα κομμάτια και θέλουν να έχουν το ίδιο κέρδος σαν να πουλούσαν πολλά.
Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι μια φορά αγοράζεις ένα καλό πικαπ και καθαρίζεις για πολλά χρόνια. Δεν πρόκειται να δούμε θεαματικές εξελίξεις στα πικαπ, όπως γίνεται με τα ψηφιακά όπυ υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Βασικά το πικαπ σαν συσκευή δεν είναι στο απόγειό του και το βινύλιο σαν φορμά αναπαραγωγής νομοτελειακά βαίνει προς το τέλος του. Οι κατασκευαστές πουλάνε ακριβά γιατί πουλάνε λίγα κομμάτια και θέλουν να έχουν το ίδιο κέρδος σαν να πουλούσαν πολλά.
Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι μια φορά αγοράζεις ένα καλό πικαπ και καθαρίζεις για πολλά χρόνια. Δεν πρόκειται να δούμε θεαματικές εξελίξεις στα πικαπ, όπως γίνεται με τα ψηφιακά όπυ υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Tωρα συμφωνουμε περισσοτερο.Υπαρχει ομως μια μικρη συγχυση στο ''πουλανε ακριβα διοτι πουλανε λιγα.....'' με το ''...μια φορα αγοραζεις ενα καλο πικαπ...''
Ξερεις ποση διαφορα κοστους μπορει να εχει ενα πικαπ των 3000 ευρω με ενα των 5000 απο τον ιδιο κατασκευαστη;Η μια κεφαλη των 1000 με μια των 3000 ευρω; Καλυτερα να μην ξερεις,πιστεψε με.Να σου πω μονο οτι καποτε,το φθηνοτερο της ιδιας εταιρειας κοστιζει να κατασκευαστει περισσοτερα απο οτι το ''ακριβοτερο''.Εδω,σκεψου μονον τι ποσα καλυπτονται με τις υπερχρεωσεις.

Να το πω αλλιώς:
Η αγορά πικαπ σήμερα δεν έχει νόημα παρά μόνο αν έχουμε αναλογικές εγγραφές και παραγωγές σε βινύλιο.
Το να αγοράσεις πικαπ για να ακους βινύλια "κομμένα" από ψηφιακά masters δεν αξίζει τον κόπο και το έξοδο.
'Αρα τα πικαπ απευθύνονται σε λίγους και κάποιας ηλικίας αγοραστές που τυχαίνει να έχουν ήδη δίσκους, πριν εμφανιστούν τα ψηφιακά.

Να το πω αλλιώς:
Η αγορά πικαπ σήμερα δεν έχει νόημα παρά μόνο αν έχουμε αναλογικές εγγραφές και παραγωγές σε βινύλιο.
Το να αγοράσεις πικαπ για να ακους βινύλια "κομμένα" από ψηφιακά masters δεν αξίζει τον κόπο και το έξοδο.
'Αρα τα πικαπ απευθύνονται σε λίγους και κάποιας ηλικίας αγοραστές που τυχαίνει να έχουν ήδη δίσκους, πριν εμφανιστούν τα ψηφιακά.

Με το σχολιο σου οτι τα πικαπ απευθυνονται ως επι το πλειστον σε ατομα που ηδη εχουν μια συλλογη δισκων,συμφωνω,ανκαι διαφωνω στο θεμα ηλικιας,και το ''λιγους''.
Οσον αφορα το πρωτο σου σχολιο για το αν αξιζει τον κοπο και το εξοδο κλπ,προφανως για αλλους αξιζει για αλλους οχι.

Να το πω αλλιώς:

Το ίδιο ακριβώς θα έλεγα και για το CD...
Πλέον, με τους media players, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του CD player σε ένα σύστημα...

Από την εμπειρία που έχω με το δικό μου σύστημα, το CD έχει τον χειρότερο ήχο από όλα τα μέσα (άυλα, βινύλιο, SACD, μπομπίνα).
Από τη στιγμή που ξεπεράστηκε το μεγάλο ατού του CD, η ευχρηστία και η ευκολία μεταφοράς, πιο γρήγορα βλέπω να πηγαίνει το CD προς εξαφάνιση παρά το πικάπ... :)

Το ίδιο ακριβώς θα έλεγα και για το CD...
Πλέον, με τους media players, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του CD player σε ένα σύστημα...

Από την εμπειρία που έχω με το δικό μου σύστημα, το CD έχει τον χειρότερο ήχο από όλα τα μέσα (άυλα, βινύλιο, SACD, μπομπίνα).
Από τη στιγμή που ξεπεράστηκε το μεγάλο ατού του CD, η ευχρηστία και η ευκολία μεταφοράς, πιο γρήγορα βλέπω να πηγαίνει το CD προς εξαφάνιση παρά το πικάπ... :)

Το πικαπ θα θαψει πολλα format πριν πεθανει :grandpa: