Βινύλιο για αρχάριους

Το έψαξα. Φαίνεται πολύ καλή ιδέα. Μπορεί κανείς να το προμηθευτεί εδώ στην Ελλάδα από κάπου;

καποιοι καθαριζουν με βινυλικη κολλα, μιαζει αρκετα με το βιντεο αλλα σιγουρα δεν αφερει γραντουνιες, μονο την βαθια βρωμια. βεβαια ισως να αφηνει ιχνοι στον δισκο...

γνωμη μου ειναι εαν σου αρεσει τοσο αυτο το δισκακι να το ξανα αγορασεις
Άρα δεν το θεωρείς τόσο αξιόπιστη λύση ή απλά δεν αξίζει τον κόπο; :)
Ρωτάω πιο πολύ για ένα άλλο δίσκο που έχω, που είναι σχεδόν αδύνατον να τον ξαναβρώ... :(

αδυνατον τπτ, ακριβο ισως.

εαν υπαρχει χαρακια, αυτη δεν φευγει. με τπτ.

πολλες φορες ομως ενα βαθυ καθαρισμα βοηθα, ειδικα εαν απλα "πηδαει" ο δισκος. το λεω αυτο επειδη τυχαινει να εχει κολησει καποιο σκουπιδακι το οποιο μπορεις να αφαιρεσεις.

προσωπικα χρησιμοποιω ισοπροπυλ/ νερο/ επιφανειοδραστικο παραγοντα με πανακι μικροϊνας

Προσωπικά μόνο πλυντήριο για να μη μένει λάσπη και υγρασία στο δίσκο...

Θα μπορούσε κάποιος να μας πει ποιες οι διαφορές, πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα, μεταξύ MM και MC κεφαλών?
Αξίζει να κάνει κάποιος την μετάβαση από την μία στην άλλη?

τα πλεονεκτηματα των ΜΜ, περαν του οικονομικου, εχουν να κανουν με την δυνατοτητα αλλαγης βελονας και τους πειραματισμους που μπορεις να κανεις.

οι ΜΜ εχουν, γενικοτερα, πιο ευκολο ματσαρισμα με τους προενισχυτες κεφαλης, αφου οι περισοτερες εχουν παραπλησιες προδιαγραφες εμπεδισης και χωρητικοτητας.

το οικονομικο ειναι αρκετα σοβαρο, αφου μια κορυφαια ΜΜ αγγιζει τα 500 ε ενω οι καλες ΜC μαλλον ξεκινουν καπου εκει (με καποιες εξαιρεσεις)

οι MC επειδη χρειαζονται ακομα ενα σταδιο ενισχυσης λογω της χαμηλης εξοδου θελουν πιο ακριβα φωνο, για να αποφεχθει ο θορυβος. υπαρχουν βεβαια και οι υψιλοεξοδες MC αλλα χαιρουν μικρης αποδοχης, λογω κατασκευης.

στον κυριως ηχητικο τομεα, οι MC εχουν μαλλον ενα προβαδισμα. ειναι κατι που πρεπει να κρινεις μονος

αυτα σε πολυ γενικες γραμμες γιατι υπαρχουν πιο πολλες εξαιρεσεις παρα κανονες και οι τεχνολογιες ειναι περοσοτερες απο αυτες τις 2.

Πολύ πρόσφατα είχα την ευκαιρία να στήσω σε ένα Acoustic Solid μια απίθανη οικονομικότατη mc την Ortofon Mc-1 Turbo http://www.needledoctor.com/Ortofon-MC-1-Turbo-High-Output-MC-Cartridge?sc=2&category=378 η οποία αν και στοιχίζει τα ταπεινά 110 ευρώ αν την ακούσει κανείς σε συνδυασμό με ένα αξιοπρεπές πικάπ και phono εύκολα ξεγειλέται οτι στοιχίζει γύρω στα πεντακόσια.. ..βάλε..

Το αναφέρω εδώ στο νήμα γιατι νομίζω οτι ενδιαφέρει τους φίλους που θέλουν να απολαμβάνουν τα βινύλια τους με εξαιρετικές επιδόσεις χωρίς να έχουν την δυνατότητα η γιατί όχι την διάθεση να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία.

Νομίζω οτι είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία της αγοράς σε υψηλοέξοδη mc μαζί με την ακριβότερη Sumico Blue Point II και την δυστυχώς πια καταργημένη εξαιρετική BENZ Mc20E2.

Yπάρχει και η αδελφή της Mc3 sta 190 ευρώ με καλύτερο διαμάντι για όσους θέλουν να συγχωρεί η κεφαλή τους τα φθαρμένα βινύλια η τις ελλατωματικές κοπές που δέν σπανίζουν.

ναι, εχει καλες κριτικες, ολη η σειρα γενικα ειναι "γνωστη"

δεν ξερω αν ενδιαφερεσαι αλλα βγαζει και DIY kit

Eίχα για χρόνια το http://www.creekaudio.com/products/obh15.php το οποίο πλέον έχει γύρω στο διακοσάρι αλλα συναγωνιζεται επάξια και phono τριπλάσιας αξίας. Εγώ το προτιμούσα απο αντίστοιχα άλλων εταιριών εώς και τα έξι εφτά κατοστάρικα. Η αρχική του τιμή στην οποία το είχα αγοράσει ήταν κοντά στα τετρακόσια και τα άξιζε και με το παραπάνω, άλλο που τον έπιασε τον Creek το φιλότιμο..
Σε συνδυασμό με την κεφαλή που προανέφερα παραπάνω και το πικάπσου θα έχεις πραγματικά ψαρρωτικό αποτέλεσμα, δεν θα πιστεύεις στα αυτιά σου για το τι ακούς με τόσο λίγα λεφτά..

Last edited:
ναι, αλλα οχι κατι το απιστευτο. εαν εχεις καποια βασικη εμπειρια με το κολλητηρι. μια προσβαση και σε παλμογραφο για το τροφοδοτικο δεν θα ηταν κακη.

εδω στο φορουμ υπαρχουν πολλοι με γνωσεις που ειμαι σιγουρος πως θα σε βοηθησουν (εγω δεν ειμαι "γνωστης")

το αρχικο κιτ του γκραχαμ ειναι σε καλη τιμη οποτε ο πειραματισμος δεν ειναι απαγορευτικος http://www.audiocontrol.co.uk/eushop.htm

περιπου 150 ευρω ολα μαζι για κεφαλη τυπου ΜΜ