supersonic
Μέλος Σωματείου
- 17 June 2006
- 49,660
με το υγρό η σκόνη γίνεται μια λάσπη που μένει στα αυλάκια λόγω επιφανειακών τάσεων.
Αν δεν βρεθεί κάτι να τη ρουφήξει και εξατμιστεί το υγρό η σκόνη μένει στα αυλάκια.
Όση θέληση και να έχεις να βοηθήσεις την χωρα ψωνίζοντας από εδώ, δεν σε αφήνουν. 25% ακριβότερα από τιμή που συμπεριλαμβάνει κ μεταφορικά. τα ίδια χάλια κ στους δίσκους.Είδα τις τιμές στο
www.shop.ikarosmusic.gr/online/index.php
και μου φαίνεται ότι οι τιμές του είναι ιδιαίτερα υψηλές, το συγκεκριμένο σύστημα καθαρισμού δίσκων της knosti το πουλάνε 79 ενώ στο ebay με buy it now το βρίσκεις με 39,90 +17,90 η αποστολή. Συχνά σε δημοπρασίες πουλιέται στα 25-35
http://cgi.ebay.de/Knosti-Disco-Ant...32909706?pt=Audio_Zubehör&hash=item20b86a068a
Εννοεις 70% νερο;Από προσωπική εμπειρία η ισοπροπυλική αλκοόλη θα πρέπει να μπαίνει σε αναλογία 30/70 με απεστααγμένο νερό. Πάντως θα συμφωνήσω για το nagaoca το οποίο και ψάχνω. Αξιόπιστη φθηνή λύση.
με το υγρό η σκόνη γίνεται μια λάσπη που μένει στα αυλάκια λόγω επιφανειακών τάσεων.
Αν δεν βρεθεί κάτι να τη ρουφήξει και εξατμιστεί το υγρό η σκόνη μένει στα αυλάκια.
Εννοεις 70% νερο;
Υπαρχουν πολλες αποψεις.Πιστευω οτι ειναι θεμα του ποσο βρωμικοι ειναι οι δισκοι.
Σε μερικες περιπτωσεις ετυχε να χρησιμοποιησω μονο ισοπροπυλικη αλκοολη,και το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο.
Κατεληξα στο 50/50 χωρις κανενα ιδιεταιρο λογο,απλα διοτι μου φαινεται καλη αναλογια.
Ρε σεις παιδιά μιλάτε λες και τα βινύλια τα είχατε για πιατάκια κάτω απο τίποτα γλάστρες πρίν τα παίξετε.
Πιστεύω οτι αν δεν έχεις πικαπ άνω των 3000 ευρώ (για να μην πω 10000) το πλυντήριο το θεωρώ πολυτέλεια στις μέρες μας.εδώ κοιτάμε να βοηθήσουμε τον φίλο που λέει να τα πλένει στην μπανιέρα.
Φιλικά πάντα.
Οχι τόσο η αξία του αναλογικού rig αλλά το μέγεθος της δισκοθήκης μας και ειδικά αν αυτή αποτελείται από παλαιά και μεταχειρισμένα βινύλια επιβάλλει την αγορά πλυντηρίου δίσκων.
Ακομα και οι καινούργιοι δίσκοι θέλουν ένα πέρασμα από το πλυντήριο, για να φύγουν τυχόν υπολείμματα.
:a0210: ελήφθη!Τα must ενός πικαπάκια είναι τα παρακάτω και σιγά σιγά αγόραζε
1.-Βουρτσάκι γιά τους δίσκους
2.-Βουρτσάκι για την βελόνα
3.-Υγρό καθαριστικό για την βελόνα
4.-Πλυντήριο Knosti γιά τους δίσκους
5.-Αντιστατικό πιστολάκι γιά τους δίσκους
6.-ζυγαριά γιά την βελόνα κατά προτίμηση ηλεκτρονική
7.-Δίσκο test της cardas κατά προτίμηση
8.-Δίσκο ρύθμισης υπερκρέμασης της Μ.F κατά προτίμηση
Μόλις απέκτησα το πρώτο μου πικαπ Pro-Ject και βλέπω τον υπολογιστή μου να ξεκουράζεται για τα καλά![]()
Για μένα δεν έχει σημασία εάν μπορεί να παίξει καλύτερα από τα ψηφιακά, όλη η μαγεία είναι να βλέπεις τον δίσκο να γυρίζει, εκεί συνιστάται και η "ψηφιακίλα" και όχι στον ήχο. Μαζί κληρονόμησα και καμιά 80αριά βινύλια 30-40 ετών του πατέρα μου, που για πολλά χρόνια μάζευαν σκόνη στην αποθήκη.
Ορισμένες απορίες και συγνώμη για την αφέλειά μου:
Στην φωτό πάνω δεξιά εμφανίζεται ένα αντίβαρο, που εγώ δεν το χρησιμοποίησα, επίσης αν δεν είχα σωστά ευθυγραμμισμένητη βελόνα, θα πηδούσε? (έστω και μία φορά γιατί εμένα μου πάει φαρσί)
Το πιο μεγάλο μου πρόβλημα είναι ο θόρυβος και οι δίσκοι θέλουν χοντρό πλύσιμο.Γιαυτό το θέμα καταλήγω στο ποστ από τον συνφορουμίτη Κακαλιό Στέργιο:
"Τους έπλενα με κανονικό νεράκι και σαμπουάν για μαλλιά με ουδέτερο PH, με κυκλικές κινήσεις απαλά και όμορφα. Τους ξέπλενα καλά με απεσταγμένο νεράκι και μετά έπαιρνα χαρτί κουζίνας καπιτονέ (να μην αφήνει χνούδια), το οποίο χαρτί απλά ακουμπούσα επάνω τους μέχρι αυτό να "παπαριάσει" καλά. Συνήθως μετά από 3-4 χαρτιά όλα ήταν τζετ.
Τους άφηνα όρθιους σε χώρο χωρίς σκόνες κλπ (είχα δωμάτιο γι'αυτή τη δουλειά) και την επόμενη όλα ήταν τζετ."
Τέλος, σκεφτομαι την πλαστικοποίηση των εξώφυλλων με αυτό που ντύνουμε τα βιβλία. Σε μερικά χρόνια θα μαυρίσει και θα γίνουν για πέταμα, να περιοριστώ μόνο στην τοποθέτησή τους σε πλαστικές θήκες? Κανένα φυσικό μαγαζί (όχι eshop) για πλαστικές θήκες και εσώφυλλα?
Thanks!
Τα must ενός πικαπάκια είναι τα παρακάτω και σιγά σιγά αγόραζε
1.-Βουρτσάκι γιά τους δίσκους
2.-Βουρτσάκι για την βελόνα
3.-Υγρό καθαριστικό για την βελόνα
4.-Πλυντήριο Knosti γιά τους δίσκους
5.-Αντιστατικό πιστολάκι γιά τους δίσκους
6.-ζυγαριά γιά την βελόνα κατά προτίμηση ηλεκτρονική
7.-Δίσκο test της cardas κατά προτίμηση
8.-Δίσκο ρύθμισης υπερκρέμασης της Μ.F κατά προτίμηση
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.