Βινύλιο... μόνο βινύλιο!!! Όμως.. ποιο απ'όλα;;; :P

Aυτό είναι λάθος: έχω CD από αυτόν εδώ το δίσκο που τον ξανα-αγόρασα γιατί τον θεωρώ "εκ των ών ουκ άνευ"

41FBW9EK4RL._SS500_.jpg

για την ακρίβεια είναι σειρά από 5 άλμπουμ, Vols 1-5, τζάζ, 5 όργανα όλα κι όλα, ηχογραφημένα "ζωντανά" σε ένα μικρό κλαμπάκι το 1959 - από καθαρά καλλιτεχνική αξία απλά εξαιρετικά, τα βάζω στο επίπεδο του "Kind Of Blue" και δεν υπερβάλλω καθόλου. Τα έχω και σε βινύλιο φυσικά: έτσι άλλως τε τα πρωτογνώρισα.
Οποιος θέλει ας έρθει να ακούσει με τα ίδια τα αυτιά του τη διαφορά: η μέρα με τη νύχτα. Στα CDs ακούγονται μιά χαρά το πιάνο και το κοντραμπάσσο τα οποία, στη βινυλιακή έκδοση, περισσότερο τα μάντευες παρά τα άκουγες. Να μη μιλήσω για τη συνολική εικόνα. Σημειωτέον ότι τα LPs είναι καλοδιατηρημένα και σε πολύ αξιοπρεπή εκδοχή: εισαγωγής, Αμερικάνικο pressing - μη μου πείτε τώρα αν είναι η πρώτη ή η δεύτερη εκτύπωση γιατί δεν ξέρω: είναι το άλμπουμ που κυκλοφορούσε τότε στα δισκάδικα.
Συγκρίνετέ το με το CD και ...πείτε μου.
Και δεν θέλω να μιλήσω για την εμπειρία μου από συναυλίες και "ζωντανή" μουσική. 7 χρόνια προσωπικής σοβαρής ενασχόλησης με το πιάνο νομίζω μιλούν από μόνα τους.

Θα το(τα) κοιτάξω...και θα σου πω :)

Ο Curtis σίγουρα δεν ηταν στημένος. Δεν βγαίνουν τετοιοι στιχοι 'επίτηδες'. Βεβαια, εχω την εντύπωση οτι πολλοί τον ακούν σήμερα χάριν 'θανατίλας', και μιλώ για άτομα της ηλικίας μου ή μικρότερα, αυτό δεν λέει και πολλά όμως. Το οτι επηρέασε ολη τη γενιά των '80s μάλλον λέει οτι ο τυπος ειχε χτυπήσει στην φλέβα της post punk.

Re: Απάντηση: Βινύλιο... μόνο βινύλιο!!! Όμως.. ποιο απ'όλα;;; :P

Για να μη μιλήσω για τα remasters των Doors τα οποία σε cd είναι ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει ηχητικά . Εγώ τελείωσα μετα από αυτά .

Αυτό που λες το είχα διαβάσει κι εγώ! Μιλάς για τα remastered του 2007 σωστά;

το δικό μου LA Woman σε βινύλιο ήταν αμερικάνικο της Elektra - όχι die cut εξώφυλλο , μάλλον 2nd pressing. Από τότε που πήρα τα remasters σε cd ούτε που το έχω ξανακούσει :slapface:

Ευχαριστώ πολύ!!! Καλό ψάξιμο τώρα :P

Σε γερμανικό pressing από ELEKTRA δεν το έχει κανείς;;;

Re: Απάντηση: Re: Βινύλιο... μόνο βινύλιο!!! Όμως.. ποιο απ'όλα;;; :P

Δηλαδή τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τους Doors από τους Joy Division και κάνει τους πρωτους να χαρακτηρίζονται τελειωμένοι και τους δεύτερους σούπερ αγορά ;
Για τί για μένα π.χ. οι Joy Division ειναι τόσο πασέ και τόσο στημένη θανατίλα που με πιάνουν τα γέλια :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Το να συγκρίνουμε τους Doors με τους Joy Division πιστεύω πως είναι εντελώς άσχετο και άδικο. Άλλο οι Doors άλλο οι Joy Division.

Προσωπικά και οι δυο μου αρέσουν πολύ! Τώρα, γούστα είναι αυτά. Ο καθένας όπως τη βρίσκει!!!

Record House, Ομήρου 46 Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 933 54 66. Πουλάει μόνο καινούργια βινύλια και λίγα από παλιά στοκ. Μεγάλη συλλογή σε τζαζ/ροκ, μικρότερη σε ελληνική, κλασσική. Καλές τιμές και άριστη εξυπηρέτηση.

Ευχαριστώ! Να δω που θα πρωτοπάω :P

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βινύλιο... μόνο βινύλιο!!! Όμως.. ποιο απ'όλα;;; :P

Αυτό που λες το είχα διαβάσει κι εγώ! Μιλάς για τα remastered του 2007 σωστά;

ναι . Αυτά που είπαν κι ο supersonic κι ο Δημοκηδής πιό πάνω. Εκπληκτικά

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βινύλιο... μόνο βινύλιο!!! Όμως.. ποιο απ'όλα;;; :P

ναι . Αυτά που είπαν κι ο supersonic κι ο Δημοκηδής πιό πάνω. Εκπληκτικά

Ωραία!

Επιστρέφω στην προηγούμενη ερώτησή μου τώρα - ο ξεροκέφαλος :P -

Έχει ακούσει κανείς γερμανικά pressing από Doors;;;

Μιας και με ανέφερε ο Supersonic εχω να πω στο φίλο: μακριά από γερμανικούς και γενικά ευρωπαικούς δίσκους επανεκδόσεων.
Παλαιότερα διέθετα από την DCC Compact Classics τους Doors σε χοντρό λαμπάτο βινύλιο και χρυσά cd. Τώρα φυσικά δεν υπάρχουν και αν τους βρει κανείς οι τιμές είναι στα ύψη.
Θα έχω πολύ σύντομα τη νέο κουτί με τους καλύτερους δίσκους των Doοrs σε χοντρό λαμπάτο βινύλιο. Αν θέλει ο φίλος ας επικοινωνήσει μαζί μου, θα είναι ό,τι καλύτερο να αποκτήσει. Η συμβουλή ως συλλέκτης και όχι ως επαγγελματίας.
Σωστά τα όσα αναφέρουν οι φίλοι περί παλαιάς κοπής. Με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Ετοιμάζω και το σχετικό βιβλίο. Έχω πολλές επιφυλάξεις για τους γιαπωνέζικους δίσκους γενικά. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά δεν μου αρέσουν, γενικά. Λ.Σ.

των Doors όχι, αλλά γενικώς οι γερμανικές εκδόσεις μεταξύ 1975-1985, (εννοώ που προσωπικά κατείχα) ήταν καλές ... όχι εξαιρετικές, απλά καλές ....

τα βινύλια της τριλογίας του Tom Waits πάντως -Swordfishtrombones, Rain Dogs, Frank's Wild Years- ήταν απαράδεκτα: είχαν διάρκεια γύρω στη 1 ώρα, πολύ μεγάλη για δίσκο βινυλίου τότε, και δεν ακούγονταν. Ούτε τα Αμερικάνικα ούτε τα Ευρωπαϊκά. Δεν ξέρω πόσο προχώρησαν τα βινύλια από τότε (τέλη δεκαετίας '80).
Τα CDs πάντως ακούγονται "καμπάνα".

ειδικα κατι καινουργιες εκδοσεις 180 γραμμαριων,των 10-18 ευρω που κυκλοφορουν σε ελληνικα δισκοπωλεια, ειναι αθλιες.
Ό.τι πληρώνεις παίρνεις!!
Άλλο απευθείας από την αυθεντική ταινία ηχογράφησης λαμπάτη κοπή 180-200 γρ. από Steve Hoffman, Bernie Grundman, Kevin Gray και άλλο απάτη 180 γρ. φτιαγμένο από cd [!!!] ή από ταινία 10ης γενιάς αντίγραφο και δεν συμμαζεύεται. Λ.Σ.

Μιας και με ανέφερε ο Supersonic εχω να πω στο φίλο: μακριά από γερμανικούς και γενικά ευρωπαικούς δίσκους επανεκδόσεων.
Παλαιότερα διέθετα από την DCC Compact Classics τους Doors σε χοντρό λαμπάτο βινύλιο και χρυσά cd. Τώρα φυσικά δεν υπάρχουν και αν τους βρει κανείς οι τιμές είναι στα ύψη.
Θα έχω πολύ σύντομα τη νέο κουτί με τους καλύτερους δίσκους των Doοrs σε χοντρό λαμπάτο βινύλιο. Αν θέλει ο φίλος ας επικοινωνήσει μαζί μου, θα είναι ό,τι καλύτερο να αποκτήσει. Η συμβουλή ως συλλέκτης και όχι ως επαγγελματίας.
Σωστά τα όσα αναφέρουν οι φίλοι περί παλαιάς κοπής. Με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Ετοιμάζω και το σχετικό βιβλίο. Έχω πολλές επιφυλάξεις για τους γιαπωνέζικους δίσκους γενικά. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά δεν μου αρέσουν, γενικά. Λ.Σ.

Όλα αυτά τα καλούδια όμως θέλουνε λεφτά... καλά λεφτά!!! και αυτό είναι κάτι που δεν διαθέτω :( Γι'αυτό με βλέπω να ψάχνω μήπως βρω καμμιά καινούργια (=μη ανοιγμένη έκδοση) από Doors σε αγγλική ή αμερικάνικη κόπια αλλιώς θα πάρω μία γερμανική! Αν δεν βρω τίποτα από αυτά με βλέπω να παίρνω κάτι άλλο.... :P :P :P

καλο θα ηταν να κανουμε μια λιστα απο εταιριες που κανουν καλα βινυλια και μια λιστα με αυτες που πρεπει να αποφευγουμε.
Για το πρώτο, δηλαδή λίστα εταιρειών που κάνουν καλά βινύλια, βλέπε:
www.anakrousis.gr Λ.Σ.

Όλα αυτά τα καλούδια όμως θέλουνε λεφτά... καλά λεφτά!!! και αυτό είναι κάτι που δεν διαθέτω :( Γι'αυτό με βλέπω να ψάχνω μήπως βρω καμμιά καινούργια (=μη ανοιγμένη έκδοση) από Doors σε αγγλική ή αμερικάνικη κόπια αλλιώς θα πάρω μία γερμανική! Αν δεν βρω τίποτα από αυτά με βλέπω να παίρνω κάτι άλλο.... :P :P :P
Αν είσαι νέος και αρκετά νέος και έχεις μια ολόκληρη ζωή μπροστά σου θα σε συμβούλευα να προτιμήσεις το καλύτερο-ακριβότερο γιατί κ´´αποια στιγμή θα το μετανοιωσεις και θα ξαναπληρώσεις για το ακριβότερο που θα είναι ακόμα πιο ακριβό, διπλοαγορασμένο.
Αντί να αγοράσεις 2 δίσκους χάλια, καλύτερα με τα ίδια χρήματα να αγοράσεις ένα και να αξίζει.
Αυτά εκ πείρας. Πλήρωσα και έμαθα. Η συμβουλή παρέχεται δωρεάν. Μην μπεις στο λούκι αυτών που την έχουν πατήσει.
Το φτηνό είναι ακριβό. Λ.Σ.

Αν είσαι νέος και αρκετά νέος και έχεις μια ολόκληρη ζωή μπροστά σου θα σε συμβούλευα να προτιμήσεις το καλύτερο-ακριβότερο γιατί κ´´αποια στιγμή θα το μετανοιωσεις και θα ξαναπληρώσεις για το ακριβότερο που θα είναι ακόμα πιο ακριβό, διπλοαγορασμένο.
Αντί να αγοράσεις 2 δίσκους χάλια, καλύτερα με τα ίδια χρήματα να αγοράσεις ένα και να αξίζει.
Αυτά εκ πείρας. Πλήρωσα και έμαθα. Η συμβουλή παρέχεται δωρεάν. Μην μπεις στο λούκι αυτών που την έχουν πατήσει.
Το φτηνό είναι ακριβό. Λ.Σ.

και το ακριβό είναι σχετικό!

Γενικά υπάρχουν πολλά λούκια στα βινύλια. Πιστεύω ότι υπάρχει μια πολλή λεπτή γραμμή που μπορεί να διαχωρίσει έναν συλλέκτη από έναν απλό αγοραστή. 50 ευρώ για έναν δίσκο δεν θα έδινα ποτέ. Αλλά ούτε θα έδινα 5 απλώς να πάρω κάτι για να λέω ότι το έχω. Ψάχνω για κάτι καλό. Τώρα αν δεν είναι και το τελειότερο που έχει υπάρξει ποτέ δεν με πειράζει τόσο. Καλού κακού, στείλε μου αν μπορείς σε ένα μήνυμα τις τιμούλες για τα βινύλια που θα σου έρθουν.

Ευχαριστώ!

Και μιας και ο λογος για remaster και επιλογη μεταξυ βινυλιου και cd τι λετε γι αυτο?

Ενα απο τα σημαντικοτερα γκρουπ ψυχεδελειας του 60. Ο δισκος κυκλοφορησε το 1966. Πουληθηκαν λιγες κοπιες. Το γκρουπ διαλυθηκε το 1969. Οι πρωτοτυπες αναλογικες ταινιες χαθηκαν και απο το 70 και μετα υπαρχουν μονο επανεκδοσεις απο τα πρωτα βινυλια (οι λιγοι τυχεροι που εχουν αυθεντικη κοπια του 1966 την εχουν κορνιζωσει γιατι ειναι πολυ ακριβη για να παιχθει πια). Η αρχικη εγγραφη δεν ηταν καλη. Ο ηχος ομως του γκρουπ (garage, pre-punk, blues και οτι μπορει να βαλει κανεις) δεν μπορουσε να δουλευτει καλα σε remaster. Και εγιναν αμετρητα τετοια σε βινυλιο και cd γιατι εκ των υστερων θεωρηθηκε ενας απο τους σημαντικοτερους δισκους στην ιστορια της ποπ και ροκ μουσικης.

Εδω τι προτεινεται βινυλιο ή cd?

Περεπιπτοντως δεν μπορω να καταλαβω συγκριση μεταξυ δυο συγκροτηματων... δεν υφισταται τετοιο πραγμα.

Εδω τι προτεινεται βινυλιο ή cd?

πάρε τη συλλογή Nuggets: Original Artefacts From The First Psychedelic Era. CD - Rhino.
Οι Elevators αντιπροσωπεύονται με ένα τραγούδι, το καλύτερό τους. Πιστεύω πως σου αρκεί. 2 καλά τραγούδια έγραψαν κατά τη γνώμη μου όλα κι όλα. Αν αξίζει κάποιο από όλα αυτά τα γκρούπ εκεί μέσα για παραπάνω ψάξιμο, θα σου έλεγα τους Electric Prunes.
Αλλά κι αυτοί είναι dated

πάρε τη συλλογή Nuggets: Original Artefacts From The First Psychedelic Era. CD - Rhino.
Οι Elevators αντιπροσωπεύονται με ένα τραγούδι, το καλύτερό τους. Πιστεύω πως σου αρκεί. 2 καλά τραγούδια έγραψαν κατά τη γνώμη μου όλα κι όλα. Αν αξίζει κάποιο από όλα αυτά τα γκρούπ εκεί μέσα για παραπάνω ψάξιμο, θα σου έλεγα τους Electric Prunes.
Αλλά κι αυτοί είναι dated

Το εχω το Nuggets οπως και δυο κοπιες του αλμπουμ των 13th floor elevators (απο την IA που εχει τα δικαιωματα και απο την πολυ καλη ιταλικη Abraxas που ειδικευεται σε επανεκδοσεις). Εχω ολους τους τους δισκους αλλα και ολους τους δισκους των Electric Prunes. Εχω μεγαλη συλλογη δισκων συγκροτηματων της δεκαετιας του 60 (εκατονταδες κομματια μεσα σε χιλιαδες δισκων που εχω ως τωρα μαζεψει) και μπορω να πω οτι εχω ταυτισει το βινυλιο και ηχητικα και συναισθηματικα με αυτη (και οχι μονο) τη δεκαετια. Δεν ψαχνω στειρα για το καλυτερο remaster. Απλα και σταθερα ακουω τη μουσικη μου απο το βινυλιο. Ασχολουμαι με το cd μονο οταν δεν υπαρχει διαθεσιμη η αντιστοιχη εκδοση σε βινυλιο. Και αυτο που δεν μπορουν να καταλαβουν οσοι δεν εχουν ερθει σε επαφη με το βινυλιο ειναι οτι δεν κανουμε συνεχη πανω σε καθε δισκο συγκριση των δυο μεσων. Εχουμε ηδη διαλεξει το μεσο που θελουμε να ακουμε. Κιαν υπαρχει ενα remaster σε cd που σκοτωνει θα αγοραστει και αυτο να κανει παρεα στο βινυλιο που ουτως ή αλλως θα υπαρχει.