Βινύλιο... μόνο βινύλιο!!! Όμως.. ποιο απ'όλα;;; :P

Re: Απάντηση: Βινύλιο... μόνο βινύλιο!!! Όμως.. ποιο απ'όλα;;; :P

καλο θα ηταν να κανουμε μια λιστα απο εταιριες που κανουν καλα βινυλια και μια λιστα με αυτες που πρεπει να αποφευγουμε.

Μαζί σου!!! Και για να είμαστε και πιο συγκεκριμένοι κανονικά με συγκρότημα και άλμπουμ!

Θα ήταν πολύ καλό για όλους μας!!!

Γι'αυτό!

Όπως είπα λοιπόν, προσοχή στις εταιρείες!

Μπορεί να συμβαίνει στην περίπτωση της Vinyl Passion... To Roxy Music ομως ειναι επανέκδοση της Capitol, αλλά και πάλι δεν ακούγεται καλά. Γι αυτό επιμένω στο οτι πρώτα μετρά η αρχική ηχογράφηση και μετα τα remaster, οι κοπές κλπ. Ειναι και προφανές νομίζω.

Μπορεί να συμβαίνει στην περίπτωση της Vinyl Passion... To Roxy Music ομως ειναι επανέκδοση της Capitol, αλλά και πάλι δεν ακούγεται καλά. Γι αυτό επιμένω στο οτι πρώτα μετρά η αρχική ηχογράφηση και μετα τα remaster, οι κοπές κλπ. Ειναι και προφανές νομίζω.

Συμφωνώ υπό την έννοια ότι σημασία έχει ποιας εταιρείας είναι και από ποια tapes (και πως) έκανε την συγκεκριμένη παραγωγή. Έτσι το αντιλαμβάνομαι.

Γι αυτό επιμένω στο οτι πρώτα μετρά η αρχική ηχογράφηση και μετα τα remaster, οι κοπές κλπ. Ειναι και προφανές νομίζω.

Aυτό είναι λάθος: έχω CD από αυτόν εδώ το δίσκο που τον ξανα-αγόρασα γιατί τον θεωρώ "εκ των ών ουκ άνευ"

41FBW9EK4RL._SS500_.jpg

για την ακρίβεια είναι σειρά από 5 άλμπουμ, Vols 1-5, τζάζ, 5 όργανα όλα κι όλα, ηχογραφημένα "ζωντανά" σε ένα μικρό κλαμπάκι το 1959 - από καθαρά καλλιτεχνική αξία απλά εξαιρετικά, τα βάζω στο επίπεδο του "Kind Of Blue" και δεν υπερβάλλω καθόλου. Τα έχω και σε βινύλιο φυσικά: έτσι άλλως τε τα πρωτογνώρισα.
Οποιος θέλει ας έρθει να ακούσει με τα ίδια τα αυτιά του τη διαφορά: η μέρα με τη νύχτα. Στα CDs ακούγονται μιά χαρά το πιάνο και το κοντραμπάσσο τα οποία, στη βινυλιακή έκδοση, περισσότερο τα μάντευες παρά τα άκουγες. Να μη μιλήσω για τη συνολική εικόνα. Σημειωτέον ότι τα LPs είναι καλοδιατηρημένα και σε πολύ αξιοπρεπή εκδοχή: εισαγωγής, Αμερικάνικο pressing - μη μου πείτε τώρα αν είναι η πρώτη ή η δεύτερη εκτύπωση γιατί δεν ξέρω: είναι το άλμπουμ που κυκλοφορούσε τότε στα δισκάδικα.
Συγκρίνετέ το με το CD και ...πείτε μου.
Και δεν θέλω να μιλήσω για την εμπειρία μου από συναυλίες και "ζωντανή" μουσική. 7 χρόνια προσωπικής σοβαρής ενασχόλησης με το πιάνο νομίζω μιλούν από μόνα τους.

Για να μη μιλήσω για τα remasters των Doors ...

Είχαμε ακούσει σε βινύλιο παλιότερα το L.A.Woman σε 'σένα και μου κρέμασε το σαγόνι :BDGBGDB55:
Δές και πές στον mvelveretro ποιά εταιρία ήταν, αφού ενδιαφέρεται -bye-

... μα γιατί ... οι ρημάστερντ εκδόσεις των Ντορς που αναφέρει ο Ντοκ, (από κάποιον Μπρους Μπρόντνικ (ή κάπως έτσι) είναι καταπληκτικές, παίζουν 1000% καλύτερα από τα προσωπικά παλιά βινύλια μου και κοστίζουν στο Μετρόπολις γύρω στα 8 ευρώ... σώνει και καλά ο φίλος μας πρέπει να τα ''χώσει'' σε βινύλια (με πιθανότητα μεγάλη να πάρει χειρότερο ήχο ; )

To λάθος είναι να τα χώσει σε βινύλια για Doors.:grandpa::guitarist:

Φίλε Άκη καλώς ήρθες στην κατηγορία.
Το ότι αγοράζεις βινύλια είναι γοητευτικό και κατά τη γνώμη μου πολύ καλά κάνεις.
Είναι μια περιπέτεια με ψυχοθεραπευτικούς σκοπούς. Δεν μιλάω για τον ήχο και τα σχετικά.

Παρότι σιχαίνομαι τα remaster ,αυτό που προτείνουν τα παιδιά μάλλον είναι προτιμότερο ,ειδικά για Doors.

Λίγα λεφτά ,καλός ήχος για μια τελειωμένη ιστορία.

Αν ψάξεις να βρεις τι νέα βινύλια κυκλοφορούν στην αγορά, τότε είναι πιθανό να αλλάξεις στόχους.

Καλή διαμονή.

Υ.Γ Σούπερ η Joy Division αγορά.:a0210:

Απάντηση: Re: Βινύλιο... μόνο βινύλιο!!! Όμως.. ποιο απ'όλα;;; :P

To λάθος είναι να τα χώσει σε βινύλια για Doors.:grandpa::guitarist:

Φίλε Άκη καλώς ήρθες στην κατηγορία.
Το ότι αγοράζεις βινύλια είναι γοητευτικό και κατά τη γνώμη μου πολύ καλά κάνεις.
Είναι μια περιπέτεια με ψυχοθεραπευτικούς σκοπούς. Δεν μιλάω για τον ήχο και τα σχετικά.

Παρότι σιχαίνομαι τα remaster ,αυτό που προτείνουν τα παιδιά μάλλον είναι προτιμότερο ,ειδικά για Doors.

Λίγα λεφτά ,καλός ήχος για μια τελειωμένη ιστορία.

Αν ψάξεις να βρεις τι νέα βινύλια κυκλοφορούν στην αγορά, τότε είναι πιθανό να αλλάξεις στόχους.

Καλή διαμονή.

Υ.Γ Σούπερ η Joy Division αγορά.:a0210:

Δηλαδή τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τους Doors από τους Joy Division και κάνει τους πρωτους να χαρακτηρίζονται τελειωμένοι και τους δεύτερους σούπερ αγορά ;
Για τί για μένα π.χ. οι Joy Division ειναι τόσο πασέ και τόσο στημένη θανατίλα που με πιάνουν τα γέλια :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Είχαμε ακούσει σε βινύλιο παλιότερα το L.A.Woman σε 'σένα και μου κρέμασε το σαγόνι :BDGBGDB55:
Δές και πές στον mvelveretro ποιά εταιρία ήταν, αφού ενδιαφέρεται -bye-

το δικό μου LA Woman σε βινύλιο ήταν αμερικάνικο της Elektra - όχι die cut εξώφυλλο , μάλλον 2nd pressing. Από τότε που πήρα τα remasters σε cd ούτε που το έχω ξανακούσει :slapface:

Re: Απάντηση: Re: Βινύλιο... μόνο βινύλιο!!! Όμως.. ποιο απ'όλα;;; :P

Δηλαδή τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τους Doors από τους Joy Division

οι Doors, ένας προς ένας είναι απείρως καλύτεροι μουσικοί.
και ο φρόντμαν με τα καμμένα φρένα και με την τρέλλα που κουβάλαγε είναι η ίδια η ενσάρκωση του ρ'ν'ρ.
Men don't know but the little girls understand -bye-

Απάντηση: Re: Βινύλιο... μόνο βινύλιο!!! Όμως.. ποιο απ'όλα;;; :P

... οι Joy Division ειναι τόσο πασέ και τόσο στημένη θανατίλα που με πιάνουν τα γέλια :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Το οτι δεν σε πείθουν, το καταλαβαίνω.
Έχω όμως την πεποίθηση πως ο Κέρτις (ακόμη και στα στουντιακά του) ήταν μέσα-γιά-μέσα σε αυτό που έκανε

Δεν ήταν στημένος ο Κέρτις. Επαιζε ...τον εαυτό του. Συζητάμε βέβαια κατά πόσο αυτό μπορεί να θεωρηθεί καλλιτεχνία.
Δεν μου κράτησε: σήμερα δεν μπορώ να τον ακούσω. Εδώ και πολλά χρόνια δεν μπορώ, εδώ που τα λέμε.
Ο άλλος όμως...:worshippy:

Υπάρχει κάποιο κατάστημα στην Αθήνα όπου εμπορεύεται καινούργια (χωρίς να έχουν ανοιχτεί) ή έστω mint βινύλια όπου μπορώ να κάνω μια βόλτα για να δω;

Record House, Ομήρου 46 Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 933 54 66. Πουλάει μόνο καινούργια βινύλια και λίγα από παλιά στοκ. Μεγάλη συλλογή σε τζαζ/ροκ, μικρότερη σε ελληνική, κλασσική. Καλές τιμές και άριστη εξυπηρέτηση.

Όσον αφορά σε ιαπωνικές επανεκδόσεις, πάντως ,πήρα σφραγισμένα LP Jazz , με εξαιρετικό εξώφυλλο, εκτύπωση κλπ, αλλά ο ήχος στα "μέσα" αυλάκια έχει τρελλή παραμόρφωση,σαν χιλιοπαιγμένος δίσκος με κακή βελόνα, άρα είτε τυπώθηκαν από μεταχειριΖμένες μήτρες, που αγοράστηκαν κοψοχρονιά, είτε δε δόθηκε καμμία σημασία στην κοπή νέας μήτρας (που δεν πολυπιστεύω) ...
Άρα, ό,τι λάμπει, δεν είναι χρυσός...

Παίζει μεγάλο ρόλο, ή όλη αλυσίδα, αν πχ, η μήτρα ταινία που χρησιμοποιείται , είναι άμεσα "συγγενής " ή εξ ...αγχιστείας της αρχικής , ή , ιδανικά , η ίδια η αρχική...
Αν το αντίγραφο που φθάνει στα χέρια μας είναι από τα πρώτα που πρεσσάρονται ή έχουν ήδη τυπωθεί κάποιες εκατοντάδες/ χιλιάδες , έχοντας φθείρει τη μήτρα, αν το βινύλιο είναι ...παρθένο(ς) ή ...αιγόκερως, και πάει μακριά η βαλίτσα!!!

... μα γιατί ... οι ρημάστερντ εκδόσεις των Ντορς που αναφέρει ο Ντοκ, (από κάποιον Μπρους Μπρόντνικ (ή κάπως έτσι) είναι καταπληκτικές, παίζουν 1000% καλύτερα από τα προσωπικά παλιά βινύλια μου και κοστίζουν στο Μετρόπολις γύρω στα 8 ευρώ... σώνει και καλά ο φίλος μας πρέπει να τα ''χώσει'' σε βινύλια (με πιθανότητα μεγάλη να πάρει χειρότερο ήχο ; )

Δεν είναι κάποιος. Είναι ο Bruce Botnick, o βασικός παλιός ηχολήπτης των doors και ελάχιστων άλλων.
Κανείς (ισως) δεν θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα.

rbm το είπαμε πιό πριν records by mail.