Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Τα βραδυα ευκολα το κανουμε jazz club το σπιτι.
Παρε λοιπον τα κολπα σου κ τα cd - Βινυλια flac σου κ ελα να τ ακουσουμε οποτε θελεις.Ας ακουσουμε κ κανα λαμπατο Dac με κανα κρασακι...:a0210:

Πολύ ευχαρίστως. Βασικά τσατίζομαι που ενώ πήγαμε και οι δυό στην εκδήλωση του Πάρη, δεν γνωριστήκαμε.
άκουσα υπήρχε ένα ενδεχόμενο γιά απόψε (μου είχε πει ο Guybrush).

Επιβεβαιώστε αν είναι και το ψάχνω.

Αν θέλατε πραγματικά να τα συγκρίνετε, θα έπρεπε να τα συνδέσετε και τα δύο μέσω οπτικής ίνας, ή τέλος πάντων με τον ίδιο τρόπο. Διαφορετικά συγκρίνετε αγγούρια με ντομάτες.

Το benchmark που έχετε είναι το μοντέλο με USB? Φαντάζομαι πως όχι..

οχι ειναι το Makis Delfinis Special Edition ....

αλλα κολπα....

παιδια δεν διαφωνω με τα σχολια που ακουστηκαν για το Benchmark αλλα επειδη το μηχανημα ειναι πειραγμενο σκεφτειτε και το ενδεχομενο να παιζει χειροτερα απο το εργοστασιακο αυτο που ακουσατε....

και κατι αλλο επειδη πολλοι λενε οτι το Benchmark ακουγεται κοντα στο Minerva.

To Medea ειναι πολλα χρονια στην αγορα και στεκεται επαξια μεχρι σημερα αναμεσα στα μεγαλα DAC. Το Minerva αλλαζει μετα απο σχεδον 1 χρονο.

Μηπως αυτο σημαινει οτι το Minerva δεν ειναι τελικα αυτο που ολοι πιστευουν και το καινουργιο μηχανακι - αντικαταστατης του θα ειναι ενα μηχανημα το οποιο θα ειναι πραγματικο Weiss?

Γιατι πως αλλιως δικαιολογειται η διαφορα του Vesta και του Minerva να ειναι μονο 800. Τοσο τιμολογουσε η Weiss το DAC που ειχε βαλει στο Minerva?

Ο αντικαταστατης παντως εαν εχει διακριτο σταδιο εξοδου τοτε μαλλον θα ειναι best value for money αρκει να συνεχισει επαξια την παραδοση του Medea...

Πολύ ευχαρίστως. Βασικά τσατίζομαι που ενώ πήγαμε και οι δυό στην εκδήλωση του Πάρη, δεν γνωριστήκαμε.

Δεν ξερω κ πολυ κοσμο και η αληθεια ειναι πως περισσοτερο διαβαζα παρα εγραφα στο φορουμ.
Για σημερα δεν ξερουμε ακομα δεν εχω νεα.
Απο την πλευρα μου παντως δεν εχω προβλημα.

Απόψε με βολεύει εμένα. Πιστεύω και τον Γιάννη. Ας το επιβεβαιώσει ο ίδιος αναφέροντας και την ώρα συνάντησης.

Mε βολευει κι εμενα αλλα θα προτιμουσα η αληθεια την παρασκευη κατα τις 21.00 βραδυ, να προλαβουμε να κανουμε κ καμια δουλιτσα να μπορουμε ν αγοραζουμε μηχανακια μετα...
Αν παλι θελετε σημερα, οκ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Ως *ειδικός* επί του θέματος θα ήθελα να πώ φίλε Βασίλη ότι η καλή μουσική στο βινύλιο ΟΝΤΩΣ δημιουργήθηκε από την πρώτη μέρα. Δεν χρειάστηκε καν μήνας ούτε χρόνος που αναφέρεις. Όπως λέει ο λαός μας η καλημέρα απ' το πρωί φαίνεται.
Η επίσημη πρεμιέρα της κυκλοφορίας των στερεοφωνικών δίσκων είναι ο Οκτώβρης του 1958. Δεν πιστεύεις τί ποιότητα έχουν αυτοί οι αναλογικής, λαμπάτης απαρχαιομένης και καθυστερημένης και πισωδρομικής και ++++ [δηλαδή - - - -] τεχνολογίας, δίσκοι.
Όσο δε, περνούσαν οι δεκαετίες και τα χρόνια οι δίσκοι γίνονταν όλο και λιγότερα ποιοτικοί και έτσι μια ωραία μέρα φτάσαμε στην νέα τεχνολογία:"Τέλειος Ήχος για Πάντα".
Αυτή είναι η πραγματικότητα μας αρέσει δεν μας αρέσει.

Όσο και να περιμένεις περισσότερους τίτλους σε καλύτερη ψηφιακαή τεχνολογία όπως SACD που αναφέρεις, τζάμπα περιμένεις! Έχουν ήδη αναγγελθεί τόσα άλλα ψηφιακά μέσα καθώς και η κηδεία τους που χρειάζεσαι 10 ζωές μπας και δεις κάτι. Αλλά η ζωή είναι σύντομη γιαυτό ας βρούμε τρόπο να την απολαύσουμε, και μουσικά, όσο γίνεται. Λ.Σ.

Μαλλον δεν με καταλαβες Λουκα. Το 1958 για παραδειγμα δε νομιζω αυτοματα να δημιουργηθηκαν τετοιοι δισκοι βινυλιου με ονοματα γνωστων καλλιτεχνων που αριθμητικα να καλυπταν εναν απαιτητικο φιλο της μουσικης (δεν μιλαω καθολου τεχνικα). Εν ετη 2010 οπου εχουν μεσολαβησει και καποια χρονια προσφορας στην μουσικη, περιμενουμε να βρουμε τιτλους σε 24/96 που να καλυπτουν τα γουστα μας. Ομως οι τιτλοι ειναι λιγοι και οι "ποιοτητας" ακομη λιγοτεροι. Προσοχη οταν λεω ποιοτητας δεν εννοω τεχνικα. Ενα ζητημα ειναι οτι ο κοσμος δεν αγοραζει αλλα τα βρισκει δωρεαν στο διαδικτυο και ισως αυτο αποθαρυνει τις εταιριες, οι οποιες απο την μερια τους για να δελεασουν τον κοσμο βγαζουν καποια δοκιμαστικα που μπορει ο καθενας να τα κατεβασει δωρεαν απλα και μονο για να δει την ποιοτητα απο τεχνικης πλευρας.
Τωρα σε σχεση με το ποσο αξιζουν τα επιπλεον χρηματα που ζηταει το Minerva απο το Benchmark, η το Sibbert απο το Minerva η ακομη το Benchmark απο V-Dac ειναι γνωστο οτι στον χωρο αυτο τις πολυ μικρες διαφορες τις χρυσοπληρωνεις.

Mε βολευει κι εμενα αλλα θα προτιμουσα η αληθεια την παρασκευη κατα τις 21.00 βραδυ, να προλαβουμε να κανουμε κ καμια δουλιτσα να μπορουμε ν αγοραζουμε μηχανακια μετα...
Αν παλι θελετε σημερα, οκ...

Προσωπικά πιό εύκολα ρυθμίζεται κάτι εντός ΣΚ....
οι ώρες της καθημερινής είναι περιορισμένες.

Προσωπικά πιό εύκολα ρυθμίζεται κάτι εντός ΣΚ....
οι ώρες της καθημερινής είναι περιορισμένες.

και το ΣΚ γινεται αλλα λιγο δυσκολοτερα λογω δουλειας.
Οπως αγαπατε παντως , το σπιτι ειναι ανοιχτο !
(κι εγω τη δουλεια μου αφηνω, ακομη κ τις καθημερινες)

Εγω δεν ειπα οτι το Benchmark ειναι συγκλονιστικο dac(ειναι ομως πολυ καλο και αν καποιος μου βρει στο χιλιαρικο ενα πιο σωστο dac ας το πει... προσοχη, οχι πιο μουσικο, αλλα πιο σωστο), απλα επισημανα πως βρισκεται ηχητικα πολυ κοντα στο Minerva. Επισης παιζει ρολο ο τροπος συνδεσης(coaxial, optical, usb) καθως και ο αναπαραγωγεας που θα χρησιμοποιηθει. Πχ οταν ακουσα το Benchmark με Foobar απο Vista το αποτελεσμα ηταν χαλι μαυρο. Μολις αλλαξα το Foobar με Windows Media Player, ο ηχος μεταμορφωθηκε προς το καλυτερο σε μεγαλο βαθμο. Δεν ξερω αν εφταιγαν οι ρυθμισεις παντως αυτο εγω αποκομισα.

αφου ρε παιδια minerva τελος... περιμενετε λιγακι το καινουργιο..
εαν εχει διακριτο σταδιο εξοδου υπαρχει θεμα...
αντε κΘεμη..

Μολις αλλαξα το Foobar με Windows Media Player, ο ηχος μεταμορφωθηκε προς το καλυτερο σε μεγαλο βαθμο. Δεν ξερω αν εφταιγαν οι ρυθμισεις παντως αυτο εγω αποκομισα.

αυτό το έχω ακούσει και εγώ...χωρίς βέβαια ακόμα να το δοκιμάσω

Μιλαμε οτι με Foobar ΔΕΝ ακουγες μουσικη, το WMP εκανε το ακουσμα ξεκουραστο, πιο ζεστο(στα πλαισια του Benchmark παντα) και πιο φυσικο. Απορω πως θεωρειται γενικα το Foobar ως αξιοπιστο player. Φυσικα κραταω μια πισινη για τις ρυθμισεις, αλλα και παλι απο vista νομιζω δεν χρειαζεται κατι επιπλεον...Να πω οτι to μπεντς ηταν συνδεδεμενο με το usb.

Απάντηση: Re: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Το benchmark μπορεί να προσφέρει συναισθηματική μέθεξη μόνο τον πρώτο καιρό όταν κάνεις upgrade από κάτι υποδεέστερο.

Μπροστά σε ένα dac με βάση το sabre 9008 της ess χωλαίνει αφόρητα.
Αν δε, προστεθεί και λαμπάτο i/v στάδιο μετά...οι διαφορές....πάνε αλλού

Ετσι...Ετσι κι ακόμη χειρότερα...:flipout:Λαμπες ουμπεράλες...

Απάντηση: Re: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Εγω δεν ειπα οτι το Benchmark ειναι συγκλονιστικο dac(ειναι ομως πολυ καλο και αν καποιος μου βρει στο χιλιαρικο ενα πιο σωστο dac ας το πει... προσοχη, οχι πιο μουσικο, αλλα πιο σωστο), απλα επισημανα πως βρισκεται ηχητικα πολυ κοντα στο Minerva. Επισης παιζει ρολο ο τροπος συνδεσης(coaxial, optical, usb) καθως και ο αναπαραγωγεας που θα χρησιμοποιηθει. Πχ οταν ακουσα το Benchmark με Foobar απο Vista το αποτελεσμα ηταν χαλι μαυρο. Μολις αλλαξα το Foobar με Windows Media Player, ο ηχος μεταμορφωθηκε προς το καλυτερο σε μεγαλο βαθμο. Δεν ξερω αν εφταιγαν οι ρυθμισεις παντως αυτο εγω αποκομισα.

Τώρα αφού σούταρες το φόμπαρ, κατέβασε το Maxx Bass.
Είναι ένα plug in για τον WMP.
Δωρεάν για μια βδομάδα και κάπου στα 8 ευρώνια η αγορά του αν ενθυμούμε καλώς.
Έχει πολύ καλή παραμετροποίηση και απλούστατη.
Πολύ παιχνίδι...

Re: Απάντηση: Re: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Τώρα αφού σούταρες το φόμπαρ, κατέβασε το Maxx Bass.
Είναι ένα plug in για τον WMP.
Δωρεάν για μια βδομάδα και κάπου στα 8 ευρώνια η αγορά του αν ενθυμούμε καλώς.
Έχει πολύ καλή παραμετροποίηση και απλούστατη.
Πολύ παιχνίδι...

Θα τσεκαρω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Μαλλον δεν με καταλαβες Λουκα. Το 1958 για παραδειγμα δε νομιζω αυτοματα να δημιουργηθηκαν τετοιοι δισκοι βινυλιου με ονοματα γνωστων καλλιτεχνων που αριθμητικα να καλυπταν εναν απαιτητικο φιλο της μουσικης (δεν μιλαω καθολου τεχνικα). Εν ετη 2010 οπου εχουν μεσολαβησει και καποια χρονια προσφορας στην μουσικη, περιμενουμε να βρουμε τιτλους σε 24/96 που να καλυπτουν τα γουστα μας. Ομως οι τιτλοι ειναι λιγοι και οι "ποιοτητας" ακομη λιγοτεροι. Προσοχη οταν λεω ποιοτητας δεν εννοω τεχνικα. Ενα ζητημα ειναι οτι ο κοσμος δεν αγοραζει αλλα τα βρισκει δωρεαν στο διαδικτυο και ισως αυτο αποθαρυνει τις εταιριες, οι οποιες απο την μερια τους για να δελεασουν τον κοσμο βγαζουν καποια δοκιμαστικα που μπορει ο καθενας να τα κατεβασει δωρεαν απλα και μονο για να δει την ποιοτητα απο τεχνικης πλευρας.
Τωρα σε σχεση με το ποσο αξιζουν τα επιπλεον χρηματα που ζηταει το Minerva απο το Benchmark, η το Sibbert απο το Minerva η ακομη το Benchmark απο V-Dac ειναι γνωστο οτι στον χωρο αυτο τις πολυ μικρες διαφορες τις χρυσοπληρωνεις.

Το μονοφωνικό LP 33 στροφών βγήκε στην αγορά από την αμερικανική Columbia το 1948. Οι άλλες εταιρείες ακολούθησαν σχεδόν αμέσως, πλην της RCA που εισήγαγε το δίσκο 45 στροφών και της ΕΜΙ, η οποία επέμενε για πολύ καιρό να κυκλοφορεί δίσκους 78 στροφών. Όντως στην αρχή δεν υπήρχαν πολλοί δίσκοι για να αγοράσεις, ο κατάλογος Swann Classical Catalogue του 1951 (κατέγραφε τους κλασσικούς δίσκους που κυκλοφορούσαν τότε) αναφέρει μόνο 2 ερμηνείες της 5ης του Beethoven! Το 1958 κυκλοφόρησαν οι πρώτοι στερεοφωνικοί δίσκοι 33 στροφών από την Audio Fidelity. Αυτή τη φορά οι άλλες εταιρείες ακολούθησαν αμέσως, μέσα στο 1959 ΟΛΕΣ είχαν κυκλοφορήσει τα πρώτα στερεοφωνικά τους LP. Αυτά ήταν λίγα και πιό ακριβά από τα μονοφωνικά. Το θέμα όμως είναι ότι οι καταναλωτές ήξεραν ότι οι μεγάλες εταιρείες (Columbia, Capitol, RCA, Decca, κλπ.)στηρίζουν το προϊόν και αργά ή γρήγορα όλοι οι δίσκοι θα έβγαιναν στερεοφωνικοί. Έτσι ήξεραν ότι σύμφερε να επενδύσουν σε στερεοφωνικούς ενισχυτές, πικάπ, δεύτερο ηχείο κλπ. Αυτό δυστυχώς δε συμβαίνει σήμερα με τα φορμά HD. Οι μεγάλες εταρείες αδιαφορούν παγερά για αυτά, οπότε ούτε Madonna βλέπουμε σε SACD ή 24/96, ούτε Lady Gaga, ούτε Ernesto Dudamel ούτε Arkadi Volodos, ούτε, ούτε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Το θέμα όμως είναι ότι οι καταναλωτές ήξεραν ότι οι μεγάλες εταιρείες (Columbia, Capitol, RCA, Decca, κλπ.)στηρίζουν το προϊόν και αργά ή γρήγορα όλοι οι δίσκοι θα έβγαιναν στερεοφωνικοί. Έτσι ήξεραν ότι σύμφερε να επενδύσουν σε στερεοφωνικούς ενισχυτές, πικάπ, δεύτερο ηχείο κλπ..

Και να ήταν μόνο αυτό?
Το νέο στερεοφωνικό 'σύστημα' έδινε αναμφισβήτητα καινούργια διάσταση στον ήχο! Κάτι που κατά σημερινή αντιστοιχία τα HD κλπ δέν δίνουν...

Να προσθέσω στα παραπάνω του Κούλη και Ζαγγογιάννη τα εξής:
Τα πρώτα στερεοφωνικά βινύλια κυκλοφόρησαν τον Οκτώβρη του 1958. Όμως ήταν γνωστή η αξία του στερεοφωνικού ήχου και των πλεονεκτημάτων του, διότι είχαν ήδη προηγηθεί από το 1955 πχ στη Βρετανία τα Stereosonic tapes της ΕΜΙ που κυκλοφορούσαν από την HMV και Columbia.
Οι πρώτες στερεοφωνικές ηχογραφήσεις είχαν προηγηθεί ακόμη κατά ένα έτος, το 1954. Υπήρχε εν ολίγοις ένας αρκετά μεγάλος αριθμός στερεοφωνικών ηχογραφήσεων από το 1954 και μετά, που κυκλοφορούσαν μέχρι το 1958 σε μονοφωνικές αποκλειστικά εκδόσεις βινυλίου. Με την καθιέρωση του στερεοφωνικού δίσκου τον Οκτώβρη του έτους αυτού και μετά υπήρχαν ήδη πολλές στερεοφωνικές ηχογραφήσεις για κυκλοφορία. Δεν χρειάστηκε να περιμένουν καθόλου οι χομπίστες φιλόμουσοι.
Έτσι το νέο μέσο μέσα σε 2-3 χρόνια εκτόπισε το δίσκο γραμμοφώνου και ανάγκασε τις εταιρείες να εγκαταλήψουν το παλαιό, το αντίθετο δηλαδή με το cd που επιβλήθηκε εκ των άνω. Λ.Σ.