Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Να προσθέσω στα παραπάνω του Κούλη και Ζαγγογιάννη τα εξής:
Τα πρώτα στερεοφωνικά βινύλια κυκλοφόρησαν τον Οκτώβρη του 1958. Όμως ήταν γνωστή η αξία του στερεοφωνικού ήχου και των πλεονεκτημάτων του, διότι είχαν ήδη προηγηθεί από το 1955 πχ στη Βρετανία τα Stereosonic tapes της ΕΜΙ που κυκλοφορούσαν από την HMV και Columbia.
Οι πρώτες στερεοφωνικές ηχογραφήσεις είχαν προηγηθεί ακόμη κατά ένα έτος, το 1954. Υπήρχε εν ολίγοις ένας αρκετά μεγάλος αριθμός στερεοφωνικών ηχογραφήσεων από το 1954 και μετά, που κυκλοφορούσαν μέχρι το 1958 σε μονοφωνικές αποκλειστικά εκδόσεις βινυλίου. Με την καθιέρωση του στερεοφωνικού δίσκου τον Οκτώβρη του έτους αυτού και μετά υπήρχαν ήδη πολλές στερεοφωνικές ηχογραφήσεις για κυκλοφορία. Δεν χρειάστηκε να περιμένουν καθόλου οι χομπίστες φιλόμουσοι.
Έτσι το νέο μέσο μέσα σε 2-3 χρόνια εκτόπισε το δίσκο γραμμοφώνου και ανάγκασε τις εταιρείες να εγκαταλήψουν το παλαιό, το αντίθετο δηλαδή με το cd που επιβλήθηκε εκ των άνω. Λ.Σ.

Σωστά αυτά που λες, με μιά μικρή ένσταση: Οι στερεοφωνικές μπομπίνες ήταν ακριβές. Οι της ΕΜΙ κόστιζαν τότε 4,5 λίρες ενώ τα αντίστοιχα LP όταν κυκλοφόρησαν έκαναν 2 λίρες. Το δε μπομπινόφωνο της εταιρείας κόστιζε 350 λίρες Αγγλίας, τεράστιο ποσό για την εποχή. Οπότε μιλάμε για προϊόντα για πολύ λίγους. Αλλά ο ήχος των μπομπίνων δεν συγκρίνεται, από ότι λένε όσοι έχουν ακούσει, με τίποτα. Ακούγεται σαν βινύλιο, αλλά με την ησυχία του *CD και τις δυναμικές του. Κάνω λάθος;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Το μονοφωνικό LP 33 στροφών βγήκε στην αγορά από την αμερικανική Columbia το 1948. Οι άλλες εταιρείες ακολούθησαν σχεδόν αμέσως, πλην της RCA που εισήγαγε το δίσκο 45 στροφών και της ΕΜΙ, η οποία επέμενε για πολύ καιρό να κυκλοφορεί δίσκους 78 στροφών. Όντως στην αρχή δεν υπήρχαν πολλοί δίσκοι για να αγοράσεις, ο κατάλογος Swann Classical Catalogue του 1951 (κατέγραφε τους κλασσικούς δίσκους που κυκλοφορούσαν τότε) αναφέρει μόνο 2 ερμηνείες της 5ης του Beethoven! Το 1958 κυκλοφόρησαν οι πρώτοι στερεοφωνικοί δίσκοι 33 στροφών από την Audio Fidelity. Αυτή τη φορά οι άλλες εταιρείες ακολούθησαν αμέσως, μέσα στο 1959 ΟΛΕΣ είχαν κυκλοφορήσει τα πρώτα στερεοφωνικά τους LP. Αυτά ήταν λίγα και πιό ακριβά από τα μονοφωνικά. Το θέμα όμως είναι ότι οι καταναλωτές ήξεραν ότι οι μεγάλες εταιρείες (Columbia, Capitol, RCA, Decca, κλπ.)στηρίζουν το προϊόν και αργά ή γρήγορα όλοι οι δίσκοι θα έβγαιναν στερεοφωνικοί. Έτσι ήξεραν ότι σύμφερε να επενδύσουν σε στερεοφωνικούς ενισχυτές, πικάπ, δεύτερο ηχείο κλπ. Αυτό δυστυχώς δε συμβαίνει σήμερα με τα φορμά HD. Οι μεγάλες εταρείες αδιαφορούν παγερά για αυτά, οπότε ούτε Madonna βλέπουμε σε SACD ή 24/96, ούτε Lady Gaga, ούτε Ernesto Dudamel ούτε Arkadi Volodos, ούτε, ούτε...

Σημερα εξακολουθει να ειναι η εποχη του mp3. Το ποσοστο των ανθρωπων που αγοραζει HD μουσικη ειναι απειροελαχιστο (βασικα γενικα ο κοσμος δεν αγοραζει πλεον και καλα κανει αφου τα βρισκει δωρεαν στο διαδικτυο). Επομενως πως να υποστηριξουν οι εταιριες το προιον τους αφου ειναι αμφιβολο το μελλον του ανεξαρτητως απο την ποιοτητα του. Κατι αναλογο εγινε και με το SACD. Κανενας δεν αμφιβαλει για την ποιοτητα του ομως σαν φορμα εμπορικα απετυχε παταγωδως.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Σημερα εξακολουθει να ειναι η εποχη του mp3. Το ποσοστο των ανθρωπων που αγοραζει HD μουσικη ειναι απειροελαχιστο (βασικα γενικα ο κοσμος δεν αγοραζει πλεον και καλα κανει αφου τα βρισκει δωρεαν στο διαδικτυο). Επομενως πως να υποστηριξουν οι εταιριες το προιον τους αφου ειναι αμφιβολο το μελλον του ανεξαρτητως απο την ποιοτητα του. Κατι αναλογο εγινε και με το SACD. Κανενας δεν αμφιβαλει για την ποιοτητα του ομως σαν φορμα εμπορικα απετυχε παταγωδως.
Δηλαδή θες να πιστέψουμε ότι οι εταιρείες δεν μπορούν να υποστηρίξουν το προϊόν τους και γιαυτό πχ απέτυχε το SACD και όχι γιατί το προιον τους δεν είναι καλό!!!! Μούρχεται να κλάψω για τις καϋμένες τις εταιρείες!!!!
Θα πρέπει να είναι πολύ αφελής κανείς για να το πιστέψει. Λ.Σ.

Σωστά αυτά που λες, με μιά μικρή ένσταση: Οι στερεοφωνικές μπομπίνες ήταν ακριβές. Οι της ΕΜΙ κόστιζαν τότε 4,5 λίρες ενώ τα αντίστοιχα LP όταν κυκλοφόρησαν έκαναν 2 λίρες. Το δε μπομπινόφωνο της εταιρείας κόστιζε 350 λίρες Αγγλίας, τεράστιο ποσό για την εποχή. Οπότε μιλάμε για προϊόντα για πολύ λίγους. Αλλά ο ήχος των μπομπίνων δεν συγκρίνεται, από ότι λένε όσοι έχουν ακούσει, με τίποτα. Ακούγεται σαν βινύλιο, αλλά με την ησυχία του *CD και τις δυναμικές του. Κάνω λάθος;
´Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, οι ακριβότεροι δίσκοι στέρεο και μόνο 12 ιντζών το 1958 κόστιζαν λιγότερο από 2 λίρες. Φυσικά υπήρχαν και χαμηλότερης τιμής. Ελπίζω το 1955 να κόστιζαν λιγότερο. Δεν ξέρω πόσο κόστιζαν οι μαγνητοταινίες. Λ.Σ.

Χθές είχα την ευκαιρία ν' ακούσω το εξαιρετικό και πανάκριβο ελβετικό στουντιακό πικάπ ΕΜΤ 927 σε αντιπαράθεση με το Sony sacd player scd 1.

Χαώδης διαφορά υπέρ του βινυλίου...Ακουστή κι απο κουφούς ακόμα...Τι να λέμε τώρα...

Παρ' όλα αυτά,προσωπικά δεν θα ξανάμπαινα ποτέ πάλι στο τριπάκι του βινύλιου.Υποκλίνομαι με σεβασμό,αλλά το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει οριστικά για μένα...

Απλα Λουκα κρατανε μικρο καλαθι. Δες αλωστε και τις στατιστικες στις πωλησεις. Η υποθεση με το cd κατεληξε μπουμεραγκ γι αυτους. Επειδη με εναν υπολογιστη η αντιγραφη ενος σιντι ειναι ευκολη υποθεση και επι πλεον στην συνεχεια ηρθε και το κατεβασμα απο το ιντερνετ και τους εδωσε την χαριστικη βολη. Αυτος ειναι και ο λογος που οι πωλησεις για τις εταιριες πανε κατα διαολου ενω ο κοσμος ακουει πολυ περισσοτερο απο την εποχη του βινυλιου. Αν οι κορυφαιοι σημερινοι καλλιτεχνες πιασουν σε πωλησεις το 1/10 των αντιστοιχων κορυφαιων της δεκαετιας 70-80 ειναι πανευτηχεις. Απο την αλλη στις συναυλιες του γινεται χαμος. Πραγμα που σημαινει οτι ο κοσμος τους ακουει τους ξερει κοβει φλεβες γι αυτους παει να τους δει αλλα για να τους ακουσει στο σπιτι η την δουλεια του εχει καποιον αλλο τροπο απο την αυτον της εποχης 70-80. Και οπως λεει και ο Dipie καμμια αμφιβολια για την ποιοτητα αλλα ποιος ξαναγυρναει πισω? Ενα απειροελαχιστο ποσοστο (αναμεσα σ αυτους κι εγω). Οι ευκολιες το οικονομικο αλλα και η ποιοτητα (δεν ειναι κακος ο ηχος του σιντι) εχουν κανει το πικαπ με τα περελκομενα να αποτελει μια δραματικη μειοψηφια στα σπιτια του φιλομουσων. Βεβαια οπως εγραψες καπου νωριτερα τωρα βλεπουμε να πουλιουνται δισκοι βινυλιου σε απιστευτα χαμηλες τιμες επειδη δεν πουλιουνται και φυσικα το ιδιο θα δουμε και με τα σιντι. Πριν απο κανα μηνα ημουν σε καποιο καταστημα που κανει αγοροπωλησιες μεταχειρισμενων δισκων οπου καποιος πελετης πηγε με περιπου 100 σιντι και προσπαθουσε να τα πωλησει προς 1 ευρω το καθενα ενος ο καταστηματαρχης το παζαρευε για λιγο πιο κατω. Αποτελεσματ των καιρων μας.

Δηλαδή θες να πιστέψουμε ότι οι εταιρείες δεν μπορούν να υποστηρίξουν το προϊόν τους και γιαυτό πχ απέτυχε το SACD και όχι γιατί το προιον τους δεν είναι καλό!!!! Μούρχεται να κλάψω για τις καϋμένες τις εταιρείες!!!!
Θα πρέπει να είναι πολύ αφελής κανείς για να το πιστέψει. Λ.Σ.

Λουκά θα ήθελα να συστήσω να είμαστε στοιχειωδώς αντικειμενικοί οταν γράφουμε εδώ. Μπορεί η δουλειά σου να είναι το βινύλιο και η δική μου τα ψηφιακά αλλά αν ισχυρίζεσαι οτι το SACD απέτυχε γιατί δεν ήταν καλό δεν νομίζω να προσφέρει στην εικόνα σου, τουλάχιστον σαν επαγγελματία που ασχολήθηκε και με την παραγωγή ηχου.

Χθές είχα την ευκαιρία ν' ακούσω το εξαιρετικό και πανάκριβο ελβετικό στουντιακό πικάπ ΕΜΤ 927 σε αντιπαράθεση με το Sony sacd player scd 1.

Χαώδης διαφορά υπέρ του βινυλίου...Ακουστή κι απο κουφούς ακόμα...Τι να λέμε τώρα...

Παρ' όλα αυτά,προσωπικά δεν θα ξανάμπαινα ποτέ πάλι στο τριπάκι του βινύλιου.Υποκλίνομαι με σεβασμό,αλλά το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει οριστικά για μένα...

Kαι εγώ προχτές άκουσα ένα TW Raven των 30.000Ε να χάνει κατά κράτος από ένα Weiss Medea!

Τι λέει αυτό? Ότι στο συγκεκριμένο setup και μόνο (και στα δικά μου αυτιά φυσικά) το DAC ήταν καλύτερο από το πικάπ. ;)

Last edited:
Μολις αλλαξα το Foobar με Windows Media Player, ο ηχος μεταμορφωθηκε προς το καλυτερο σε μεγαλο βαθμο. Δεν ξερω αν εφταιγαν οι ρυθμισεις παντως αυτο εγω αποκομισα.

αυτό το έχω ακούσει και εγώ...χωρίς βέβαια ακόμα να το δοκιμάσω

Τι εγινε παλι ρε παιδια?????

Παλι σε περιπετειες θα μπουμε????

Για πειτε καμμια λεπτομερεια....
Τοσο καιρο ειχαμε αποκηρυξει το wmp ειχαμε μπει σε mode ks ...τσαμπα ολα αυτα????

Λαθος ακουγαμε τοσο καιρο?????

Αλλά ο ήχος των μπομπίνων δεν συγκρίνεται, από ότι λένε όσοι έχουν ακούσει, με τίποτα. Ακούγεται σαν βινύλιο, αλλά με την ησυχία του *CD και τις δυναμικές του. Κάνω λάθος;
Εν ολίγοις ναί, έτσι είναι ο ήχος της ταινίας.
Βέβαια τα δυναμικά, η ταχύτητα και ο ρυθμός είναι πραγματικά αλλού!

Last edited:
Re: Απάντηση: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Απλα Λουκα κρατανε μικρο καλαθι. Δες αλωστε και τις στατιστικες στις πωλησεις. Η υποθεση με το cd κατεληξε μπουμεραγκ γι αυτους. Επειδη με εναν υπολογιστη η αντιγραφη ενος σιντι ειναι ευκολη υποθεση και επι πλεον στην συνεχεια ηρθε και το κατεβασμα απο το ιντερνετ και τους εδωσε την χαριστικη βολη. Αυτος ειναι και ο λογος που οι πωλησεις για τις εταιριες πανε κατα διαολου ενω ο κοσμος ακουει πολυ περισσοτερο απο την εποχη του βινυλιου. Αν οι κορυφαιοι σημερινοι καλλιτεχνες πιασουν σε πωλησεις το 1/10 των αντιστοιχων κορυφαιων της δεκαετιας 70-80 ειναι πανευτηχεις. Απο την αλλη στις συναυλιες του γινεται χαμος. Πραγμα που σημαινει οτι ο κοσμος τους ακουει τους ξερει κοβει φλεβες γι αυτους παει να τους δει αλλα για να τους ακουσει στο σπιτι η την δουλεια του εχει καποιον αλλο τροπο απο την αυτον της εποχης 70-80. Και οπως λεει και ο Dipie καμμια αμφιβολια για την ποιοτητα αλλα ποιος ξαναγυρναει πισω? Ενα απειροελαχιστο ποσοστο (αναμεσα σ αυτους κι εγω). Οι ευκολιες το οικονομικο αλλα και η ποιοτητα (δεν ειναι κακος ο ηχος του σιντι) εχουν κανει το πικαπ με τα περελκομενα να αποτελει μια δραματικη μειοψηφια στα σπιτια του φιλομουσων. Βεβαια οπως εγραψες καπου νωριτερα τωρα βλεπουμε να πουλιουνται δισκοι βινυλιου σε απιστευτα χαμηλες τιμες επειδη δεν πουλιουνται και φυσικα το ιδιο θα δουμε και με τα σιντι. Πριν απο κανα μηνα ημουν σε καποιο καταστημα που κανει αγοροπωλησιες μεταχειρισμενων δισκων οπου καποιος πελετης πηγε με περιπου 100 σιντι και προσπαθουσε να τα πωλησει προς 1 ευρω το καθενα ενος ο καταστηματαρχης το παζαρευε για λιγο πιο κατω. Αποτελεσματ των καιρων μας.
Περίμενα να μου πεις για τις αντιγραφές ότι ευθύνονται για την πτώση στις πωλήσεις των CD.
Τα οικονομικά μας ευθύνονται κατά κύριο λόγο, γιατί αντιγραφές γινόταν και επι εποχής βινυλίου, αλλά δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα, γιατί τοτε οικονομικά είμασταν καλύτερα ή λιγότερο χειρότερα.
Δεν πιστεύω ότι με το cd ακούει ο κόσμος περισσότερο μουσική. Το cd ταιριάζει στον αγχωμένο άνθρωπο που δεν μπορεί να ακούσει ένα μουσικό έργο από αρχή μεχρι τέλους και είναι ιδανικό για να πηγαίνει από ένα κομμάτι στο επόμενο. Το μόνο θετικό ήταν ότι λόγω *μοντέρνου* και τζάμπα να μπορείς να το αποκτήσεις εύκολα, αλλά αυτό δεν προεξοφλεί τίποτα. Αν θες να ακούσεις *σωστά* ψηφιακά θα πρέπει να πληρώσεις.
Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του και βάζει προτεραιότητες. Εξαρτάται ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ!!!
Γενικά είμαι με τους 300. Λ.Σ.

Λουκά θα ήθελα να συστήσω να είμαστε στοιχειωδώς αντικειμενικοί οταν γράφουμε εδώ. Μπορεί η δουλειά σου να είναι το βινύλιο και η δική μου τα ψηφιακά αλλά αν ισχυρίζεσαι οτι το SACD απέτυχε γιατί δεν ήταν καλό δεν νομίζω να προσφέρει στην εικόνα σου, τουλάχιστον σαν επαγγελματία που ασχολήθηκε και με την παραγωγή ηχου.
Θέμη μιλώντας κατ' αυτόν τον τρόπο μου δίδεται η εντύπωση ότι εσύ είσαι το μέτρο της αντικειμενικότητας.
Όπως ξέρεις ή αν δεν ξέρεις για μια ακόμα φορά το τονίζω:
1. ΔΟΥΛΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΝΥΛΙΟ. Μια επίσκεψη στο www.anakrousis.gr είναι υπέραρκετή
2. Είμαι εισαγωγέας auduiophile cd/sacd/dvd/dvd-a και OXI ΜΟΝΟ ΒΙΝΥΛΙΏΝ.
3. Η πρώτη μου παραγωγή "Nosferatu A Monopoli" (Anakrousis ANKR 001/002) είναι ένα διπλό cd.
4. Επομένως όπως βλέπεις έχω πολύ μεγάλο επεγγελματικό συμφέρον στα ψηφιακά.
5. Πολύ απλά από όλη μου την πείρα κρίνω το απαρχαιομένο και καθυστερημένο αναλογικό βινύλιο καλύτερο από τα ψηφιακά, παρ' ό,τι βλέπω την πρόοδο μεταξύ ψηφιακών μέσων.
6. Εσύ πόσο δεν υπηρετείς τα επαγγελματικά σου συμφέροντα;;; Είμαι υποχρεωμένος να σου υποβάλλω αυτή την ερώτηση που ποτέ μου δεν θα την υπέβαλλα σε κανένα.
Έσύ δηλαδή γιατι να θεωρείσαι αντικειμενικός και εγώ όχι.
Όποιος δεν υποστηρίζει κατεστημένες θέσεις πυροβολείται;; Δεν θεωρείται σοβαρός,είναι αναξιόπιστος;;; Ποτέ δεν σε θεωρησα αναξιόπιστο, απλά έχει άλλη άποψη, δικαίωμά σου. Ας βγάλει ο αναγνώστης τα συμπεράσματά του.
Δεν ισχυρίστηκα ότι το SACD απέτυχε. Ο vastsar το είπε αλλά eμένα έκρινες από την απάντησή μου στον vastsar. Λάθος!!!
Λ.Σ.

Last edited:
Noμιζω πως πρεπει να υπαρχει μια ισορροπια.Να ειμαστε ολοι ανεξαιρετως αντικειμενικοι κ σοβαροι, επαγγελματιες κ χομπιστες. Κανενας δε νομιζω πως εχει τοσο πια συμφεροντα απο κατι συγκεκριμενο, ειτε λεγεται cd - sacd ειτε HD ειτε βινυλιο.Ασχετα με τι ακουμε κ τι μας αρεσε κ υποστηριζουμε σ ενα φορουμ που ειναι για ανταλλαγη αποψεων κ απ οτι βλεπω πολλες φορες γινονται κ ψιλοπειραγματα...Ας μη βαζουμε ταμπελες κ ας βλεπουμε αυτα που μπορουν να μας ενωσουν σαν ανθρωπους , να βγουμε κερδισμενοι κ οχι αυτα που μας χωριζουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Περίμενα να μου πεις για τις αντιγραφές ότι ευθύνονται για την πτώση στις πωλήσεις των CD.
Τα οικονομικά μας ευθύνονται κατά κύριο λόγο, γιατί αντιγραφές γινόταν και επι εποχής βινυλίου, αλλά δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα, γιατί τοτε οικονομικά είμασταν καλύτερα ή λιγότερο χειρότερα.
- (vastsar): αυτο ειναι αποψη σου Λουκα, κατα την γνωμη μου εσφαλμενη, ενδεχομενως εσυ να ησουν καλυτερα τοτε! Μην ξεχνας πως ηταν η κατασταση μεχρι το 1974, μετα μεχρι ν αρχισει να μπαινει το νερο στο αυλακι περασαν αρκετα χρονια. Ωστοσο η καθε αποψη σεβαστη ακομη κι αν διαφωνω. -

(Λ.Σ.)Δεν πιστεύω ότι με το cd ακούει ο κόσμος περισσότερο μουσική. Το cd ταιριάζει στον αγχωμένο άνθρωπο που δεν μπορεί να ακούσει ένα μουσικό έργο από αρχή μεχρι τέλους και είναι ιδανικό για να πηγαίνει από ένα κομμάτι στο επόμενο. Το μόνο θετικό ήταν ότι λόγω *μοντέρνου* και τζάμπα να μπορείς να το αποκτήσεις εύκολα, αλλά αυτό δεν προεξοφλεί τίποτα. Αν θες να ακούσεις *σωστά* ψηφιακά θα πρέπει να πληρώσεις.

- (Vastsar): Βεβαια ο καθενας μας μπορει να νομιζει οτι θελει και για ποια εποχη ακουγε περισσοτερο μουσικη, δεν μπορω να σου το αποδειξω ουτε κι εσυ σε μενα, οποτε ειναι περιττο να αναφερομαστε σ αυτο. Ομως αγχος δημιουργει το να εισαι αναγκασμενος να ακους και τις βλακειες ενος καλλιτεχνη που δεν ειναι και λιγες. Υπαρχουν καλλα κομματια αλλα κι απο σαβουρες απειρες. Ενα σωρο δισκοι μπορει να εχουν ενα μονο κομματι καλο και τα υπολοιπα να σε κουραζουν (δεν μιλαω μονο για κλασικη). Αν εσυ θελεις να ακους ολο τον δισκο δικαιωμα σου, αλλα απ οτι φαινεται εισαι μια πολυ μικρη μειοψηφια. Εννοειται οτι αν προκειται για κλασικη μουσικη το ακους ολοκληρο το εργο με σπανιες εξαιρεσεις.
Οσο για το γεγονος οτι πρεπει να πληρωσεις για να ακουσεις την καλη ψηφιακη μουσικη, σε πληροφορω οτι εχω περιπου στα 300 γιγα 24/96 που σημαινει περιπου 1000 αλμπουμ πληρονοντας 50 ευρω και την αξια του ενος σκληρου δισκου (100 ευρω). Αντιστοιχα για βινυλιο ποιοτητας ουτε που θελω να το σκεφτω ποσα θα εδινα. -

(Λ.Σ.) Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του και βάζει προτεραιότητες. Εξαρτάται ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ!!!
Γενικά είμαι με τους 300. Λ.Σ.

(vastsar) Και κατι τελευταιο, ειπα οτι το SACD απετυχε εμπορικα ενω την ποιοτητα του κανενας δεν την αμφισβιτει (εσυ?)

Vastsar!! όχι!!! προς θεού δεν αμφισβητώ την ποιότητα του SACD!!! Μακριά από μένα κάτι τέτοιο. Άλλωστε να μην ξεχνιόμαστε, έχω συμφέρον γιατί τα εμπορεύομαι. Πώς θα μπορούσα να πω ότι δεν είναι καλά! Λ.Σ.

Last edited:
Δηλαδή θες να πιστέψουμε ότι οι εταιρείες δεν μπορούν να υποστηρίξουν το προϊόν τους και γι αυτό πχ απέτυχε το SACD και όχι γιατί το προιον τους δεν είναι καλό!!!!

Εγώ στήριξα την παρατήρησή μου σ' αυτο που είπες. Μήπως παρεξήγησα αυτό που εννοείς στο παραπάνω?