Από τις πρωτες δοκιμες μου (υλικο Master Audio 24/96 7.1 από το DTS BD Reference Disc)), προκυπτουν τα εξης (TMT: v 125 – PDVD: 8 Ultra 2217a, Bitstream: Panny BD 35):
Bitstream > TMT+ Reclock (αλλα όχι με τραγικη διαφορα) >= ΤΜΤ (εδώ θελω να το ξαναδω με περισσοτερη προσοχη) > PDVD +Reclock (ναι, φαινεται να παιζει) (με μεγαλη διαφορα – τεραστια σε σχεση με το bitsteam) >= PDVD
Το μεγαλο προβλημα δλδ μεχρι τωρα δεν ηταν μαλλον ουτε το downsampling (με επιφυλαξη αυτό αφου δεν είμαι σιγουρος τι κανει τελικα ο mixer των win και εάν τελικα καπου συγκριθηκε η ιδια κατασταση με ή χωρίς downsampling), ουτε ο mixer των windows αλλα το Pdvd το οποιο και επισημως πλεον (απαντηση της Cyberlink σε πελατη σε άλλο forum) δεν υποστηριζει Master Audio (αρα μαλλον οντως ακουγαμε dts core).
Η χρήση του reclock (δλδ η παρακαμψη του mixer win) δεν θα ελεγα ότι εδωσε μεγαλη διαφορα. Αυτό το σημειο παντως θα ηθελα να επιβεβαιωσω σε μια πιο οργανωμενη δοκιμη με περισσοτερα αυτια.
Σε κάθε περιπτωση παντως το bitstream (δοκιμη με το Panny 35) παραμενει σαφως ανωτερο (γεγονος που σημαινει ότι ο decoder του TMT δεν είναι τέλειος ή ότι γενικα υπαρχει μία βαση σε αυτό που λενε ότι το bitstream ακουγεται γενικως καλυτερα από το LPCM (κατι το οποιο στερειται βεβαια τεχνικης τεκμηριωσης – με εξαιρεση ισως θεματα τυπου jitter κλπ).
Με βαση τα παραπανω, πρακτικα:
1. Οπου δεν εχω καποιο προβλημα, γραφω σε δισκακια και βλεπω / ακουω από το Panny σε bitstream
2. Οπου κανω χρήση HTPC για Master Audio χρησιμοποιω το TMT (το οποιο εξακολουθει να κανει διαφορα κουλα στην εικονα ).
Μην ξεχναμε ότι ερχεται και το TMT 3 (
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42125)
3. Οπου κανω χρηση HTPC για TrueHD κρατατω το PDVD 8 Ultra (αυτό προς το παρον και μονο και μονο γιατι εκει εχει γινει η χρωματικη ρυθμιση του συστηματος)
Αναμενω και λοιπους για επανελεγχο των παραπανω.