Bitstream NOW!!!!!

Το ότι θα παίζει, θα παίζει δεν είναι αυτό το θέμα.

Το ερώτημα είναι το κατά πόσο ‛’αλλοιώνει’’ τον original ήχο αυτό ‛’zero-padding the data’’.

H Terratec πάντως δεν αλλοίωνε τίποτε οταν έκανα playback στα 24 bits τα 32μπιτα recordings μου... Ουτε και τα άλλα players φαίνονταν να αλλιοιώνουν τον ήχο Σύριε ...

Αυτό συμβαίνει κατα 99%.

Έχω εμπειρία απο Terratec EWS88MT (που την χρησιμοποιώ όταν ηχογραφώ τη μουσική που γράφω σε Cubase 4) η οποία επιτρέπει εγγραφή padded with zeros στα 32 bit παρ' ολο που η κάρτα αυτή καθαυτή είναι 24μπιτη για να παρακάμπτει ασυμβατότητες επειδή τα 24 bits δεν είναι properly aligned on a register boundary.... (αυτό έλεγε το manual, αυτό σας λέω)

:music-smiley-005::ernaehrung004:

Ναι, όλα δείχνουν ότι δεν τίθεται θέμα (αλλά με τον ήχο + pc έχω μάθει να κρατάω πισινή...)

Τα μηδενικά χρησιμοποιούνται και σε άλλες περιπτώσεις … IMHO μπορούμε να θεωρήσουμε πιστό αντίγραφο και το zero padded stream
Λ.χ. εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/SPDIF αναφέρεται:
S/PDIF is meant to be used for transmitting 20 bit audio data streams plus other related information. To transmit sources with less than 20 bits of sample accuracy, the superfluous bits will be set to zero. S/PDIF can also transport 24 bit samples by way of four extra bits, but not all equipment supports this, and might ignore these extra bits.

Μιας και δεν έχω παρακολουθήσει εκτενώς τις προσπάθειές σας και θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν οι νέοι homecinema amps υποστηρίζουν και 32bit περιεχόμενο λ.χ. 2channel 32/192 ?

θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν οι νέοι homecinema amps υποστηρίζουν και 32bit περιεχόμενο λ.χ. 2channel 32/192 ?
Αυτή ήταν η φλασια που έφαγα κι εγώ προ ολίγου (δεδομένου μάλιστα ότι στην πράξη (πχ BluRay) δεν υφίστανται 32 bit streams).

Για να έχουν φτιάξει πάντως το reclock με αυτή την επιλογή και να μην έχω ακούσει και γκρίνια για το θέμα αυτό, λογικά θα πρέπει να υποστήριζονται τα 32 bit από την πλειοψηφία των μηχανημάτων.

Το βράδυ πάντως θα δοκιμάσω με τον δικό μου και θα σας πω.

Να επιβεβαιωσω οτι με την ρυθμιση στα 32 bit επαιξε / κλειδωσε κανονικα.

Αυριο οι πρωτες εντυπωσεις.

Να επιβεβαιωσω οτι με την ρυθμιση στα 32 bit επαιξε / κλειδωσε κανονικα.

Αυριο οι πρωτες εντυπωσεις.

Αυτό του έλειπε να μην παίξει / κλειδώσει :ernaehrung004:

Αναμένουμε νεώτερα :worshippy:

Από τις πρωτες δοκιμες μου (υλικο Master Audio 24/96 7.1 από το DTS BD Reference Disc)), προκυπτουν τα εξης (TMT: v 125 – PDVD: 8 Ultra 2217a, Bitstream: Panny BD 35):

Bitstream > TMT+ Reclock (αλλα όχι με τραγικη διαφορα) >= ΤΜΤ (εδώ θελω να το ξαναδω με περισσοτερη προσοχη) > PDVD +Reclock (ναι, φαινεται να παιζει) (με μεγαλη διαφορα – τεραστια σε σχεση με το bitsteam) >= PDVD

Το μεγαλο προβλημα δλδ μεχρι τωρα δεν ηταν μαλλον ουτε το downsampling (με επιφυλαξη αυτό αφου δεν είμαι σιγουρος τι κανει τελικα ο mixer των win και εάν τελικα καπου συγκριθηκε η ιδια κατασταση με ή χωρίς downsampling), ουτε ο mixer των windows αλλα το Pdvd το οποιο και επισημως πλεον (απαντηση της Cyberlink σε πελατη σε άλλο forum) δεν υποστηριζει Master Audio (αρα μαλλον οντως ακουγαμε dts core).

Η χρήση του reclock (δλδ η παρακαμψη του mixer win) δεν θα ελεγα ότι εδωσε μεγαλη διαφορα. Αυτό το σημειο παντως θα ηθελα να επιβεβαιωσω σε μια πιο οργανωμενη δοκιμη με περισσοτερα αυτια.

Σε κάθε περιπτωση παντως το bitstream (δοκιμη με το Panny 35) παραμενει σαφως ανωτερο (γεγονος που σημαινει ότι ο decoder του TMT δεν είναι τέλειος ή ότι γενικα υπαρχει μία βαση σε αυτό που λενε ότι το bitstream ακουγεται γενικως καλυτερα από το LPCM (κατι το οποιο στερειται βεβαια τεχνικης τεκμηριωσης – με εξαιρεση ισως θεματα τυπου jitter κλπ).

Με βαση τα παραπανω, πρακτικα:

1. Οπου δεν εχω καποιο προβλημα, γραφω σε δισκακια και βλεπω / ακουω από το Panny σε bitstream

2. Οπου κανω χρήση HTPC για Master Audio χρησιμοποιω το TMT (το οποιο εξακολουθει να κανει διαφορα κουλα στην εικονα ).

Μην ξεχναμε ότι ερχεται και το TMT 3 (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42125)

3. Οπου κανω χρηση HTPC για TrueHD κρατατω το PDVD 8 Ultra (αυτό προς το παρον και μονο και μονο γιατι εκει εχει γινει η χρωματικη ρυθμιση του συστηματος)

Αναμενω και λοιπους για επανελεγχο των παραπανω.

Να επαναλάβω ότι μόνο με το KS ή το WASAPI του reclock, δεν έχω jitter και "σκουπίδια" στα ηχεία όταν ακούω μουσική ή βλέπω blue Ray.

Βέβαια να διευκρινίσω ότι ακούω αναλογικά, μέσω της κάρτας ήχου μου(bit exact).

Μπράβο Σύριε για την υπομονή σου...:ears::ernaehrung004:

Το έχω βάλει στο foobar για να ακούω τα flac μου και διαπίστωσα δύο πράγματα:

Α) Στα πολυκάναλα flac (24bit/192Khz) κάτι δεν πάει καλά και δεν παίζει ενώ παίζει άψογα από τις αναλογικές εξόδους της X-Meridian.

Β) Σε δικάναλα flac ακούγεται καλύτερα απ'οτι σκέτο digital output αλλά καλύτερος overall ήχος μου ακούγεται μέσω αναλογικής σύνδεσης X-Meridian. Επίσης δουλεύει και ακούγεται άψογα και το upsampling της X-Meridian σε 192Khz.

Κάποια στιγμή θα κάνω εκτενή τέστ γιατί μέχρι στιγμής απλά απολαμβάνω.

Σχετικά με το bitstreaming δεν μπαίνω καν στον κόπο να δοκιμάσω μιας και η λύση που έιχε προτείνει σε κάποιο άλλο thread o spcav, να τα γράφουμε σε δισκάκια, είναι για μένα η καλύτερη και πιο σίγουρη. Ριπάρεις και γεμίζεις τους σκληρούς images και μετά σε BD-RW. Όταν στρώσουν τα πράγματα συνεχίζουμε από τα imageς στο σκληρό.

1.8.4.1 - 31/03/2009
* Change: "Guessing a better media speed when hardware refresh rate does not match" is now enabled by default
* Fix: Setting default DVD frame rate did not work with BD/HD DVD media with ArcSoft TMT 2
* Fix: Option "Always output 16bit for 16bit sources" did not work correctly
* Fix: Option "Always output 16bit for 16bit sources" did not pass through audio bit exact
* Fix: Specifying an audio output format identical to the input format did not pass through audio bit exact

* Some fixes and improvements

Παιδια μια γρηγορη ερωτηση .

Υπαρχει περιπτωση να ακουσω bit exact ή bitstream απο on board καρτα ήχου ??

Ειναι συμβατη με WASAPI ?

κύκλωμα ήχου ALC889A στο mb GA-73PVM-S2H (gigabyte).

Ευχαριστω.

Last edited:
Παιδια μια γρηγορη ερωτηση .

Υπαρχει περιπτωση να ακουσω bit exact ή bitstream απο on board καρτα ήχου ??

Ειναι συμβατη με WASAPI ?

κύκλωμα ήχου ALC889A στο mb GA-73PVM-S2H (gigabyte).

Ευχαριστω.

Μόνο αν το δοκιμάσεις....δεν χάνεις τίποτα όμως, οπότε βούρρρρ.

Πως θα ειμαι σιγουρος οτι αυτο που ακουω ειναι bit exact ?

Που θα δω καποια ενδειξη?

Πως θα ειμαι σιγουρος οτι αυτο που ακουω ειναι bit exact ?

Που θα δω καποια ενδειξη?

Διπλό κλικ στο εικονίδιο του reclock, που θα εμφανιστεί στην taskbar όταν παίξεις κάποιο αρχείο ήχου ή βίντεο.

Θα αναφέρει τα Hz και τα bit του αρχείου ήχου που του έχεις βάλει να παίξει...και σε παρένθεση θα αναφέρει (bit exact).

Παιδια μια βοηθεια.

Με foobar2000 και αρχεια 24/96hz μεσω wasapi output σε vista καταφερα να τα αναπαραγω κανονικα...απιστευτα καλητερος ηχος.

Το μονο προβλημα ειναι οτι οταν παιζει ακουγεται ενας θορυβος σαν φυσιμα συνεχομενο.
Ειναι δε πιο εντονο οταν το κομματι αρχιζει ή κλεινει που δεν παιζουν τοσο δυνατα τα οργανα.

Η συνδεση ειναι απλη κατευθειαν σε ηχεια με sub και οχι ψηφιακη.

Λετε να φταιει αυτο?Ξερει κανεις τι πρεπει να κανω?

Ευχαριστω πολυ

Αν δεν κάνω λάθος, η motherboard υποστηρίζει ως 24/96 και bit exact, ενώ δεν υποστηρίζει 24/192 (παίζει με foobar/wasapi 192?).
Το φύσημα το παρατήρησες σε μια ηχογράφηση ή είναι μόνιμο?