Bitter σοκολάτα ?

Καντο με οτ,τι εχεις
το πολυ πολυ να σου μεινει ενα cd για το αυτοκινητο.
Απλα θελω να το μετατρεψεις σε 16/44.1 και να συγκρινεις

''.... Απλα θελω να το μετατρεψεις σε 16/44.1 και να συγκρινεις ...''

Μάλιστα... δεν ξέρω τι ήθελες να πεις, αλλά δεν υπάρχει διαφορά... ακούω προσεκτικά με τα ακουστικά μου και αν υπάρχει είναι μη αντιληπτή, τουλάχιστον από μένα ...

Βέβαια, δεν το έχω ξανακάνει για να ξέρω αν με τον ουσιαστικό υποβιβασμό ενός hi-res αρχείου πάμε σε ανάλογο αποτέλεσμα...

Λες οι τύποι να μας πουλάνε φούμαρα ; πάντως σε κάποια κλασσικής που αγοράζω ο ήχος είναι εκπληκτικός... δεν έχω όμως φτιάξει 16//44,1 δισκάκια για να συγκρίνω ...

παντως από το σι ντι που μ' έδωσε ο υπερηχας δεν κατάλαβα κάποιο "loudness war". Συμπαθέστατη ηχογράφηση χωρίς τα υπερτονισμένα μπάσα του Γάτου

Πλάκα κάνεις ...εγώ που είχα χρόνια να το ακούσω, ακούγοντας το καινούριο νόμιζα ότι κατέβασα λάθος αρχείο και πήρα το νάιτ-φλάι ...
δεν σε κάνω πλάκα...δεν μου αρέσει η Νυκτερινή πτήση...μάλλον για νυχτόμυγα μου κάνει

''.... Απλα θελω να το μετατρεψεις σε 16/44.1 και να συγκρινεις ...''

Μάλιστα... δεν ξέρω τι ήθελες να πεις, αλλά δεν υπάρχει διαφορά... ακούω προσεκτικά με τα ακουστικά μου και αν υπάρχει είναι μη αντιληπτή, τουλάχιστον από μένα ...

Βέβαια, δεν το έχω ξανακάνει για να ξέρω αν με τον ουσιαστικό υποβιβασμό ενός hi-res αρχείου πάμε σε ανάλογο αποτέλεσμα...

Σε μένα το αντίγραφο σε red book ήταν τόσο αισθητά καλύτερο που έτριβα τα αυτιά μου. Βέβαια σε αναπαραγωγή το μεν 88.2 από το squeeze + βουβάλι ενώ το 44.1 από το 50es.
Μετά από συζήτηση στον καφέ γύρισα σπίτι και δοκίμασα το 88.2 πάλι από squeeze+βουβάλι και το 44.1 από την ψηφιακή του sony στο βουβάλι.
Η διαφορές υπήρχαν πάλι υπέρ της έκδοσης 44.1 (μετατροπή με jriver V14).
Αυτό έχει συμβεί επίσης σε άλλες δυό περιπτώσεις
το two against nature των steely dan από 24/96 dvdaudio σε red book με dvd extractor και την cd έκδοση του ιδίου που ριπαρίστηκε με το rip station micro
το santana supernatural επίσης 24/96....
Και στις 2 περιπτώσεις οι διαφορές είναι σαφέστατες και υπέρ του redbook.

Δεν ξέρω αν είναι θέμα ότι το squeeze τα κατεβάζει στα 48

Για να γίνει το 24/48Hz, 88Hz ή 96Hz στα πρότυπα του Red Book 16bit/44Hz πρέπει το λογισμικό να εφαρμόσει dithering. Δηλαδή, δεν γίνεται απλή αποκοπή των bits που περισσεύουν, αλλά εφαρμόζονται ψυχοακουστικοί αλγόριθμοι που με τη προσθήκη θορύβου επιτρέπουν τελικά την αφαίρεση των λιγότερο σημαντικών bits (lsb). Οπότε το αποτέλεσμα δεν είναι δεδομένο, ούτε σταθερό. Π.χ. τα Pro Tools ή το Logic, που γνωρίζω στην πλατφόρμα Apple, έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα εξαρτώμενο από τον bit-depth reduction algorithm. Δημοφιλείς αλγόριθμοι είναι το POW-R, το Super Bit Mapping της Sony και το Apogee UV22.
Οπότε, chief, έχει νόημα αυτό που λες, αλλά εξαρτάται άμεσα από το εργαλείο που κάνει τη μετατροπή. Συνήθως γίνεται ένα μαγείρεμα, με συνηθισμένες τις επιπτώσεις στη "παρουσία", στη "ζεστασιά" και τη φυσικότητα. Η ηχογράφηση του δίσκου όπως αυτός διατίθεται στην αγορά, μπορεί να είναι συμπαθητική, δεν είναι όμως σίγουρα καλή η μετέπειτα επεξεργασία σε επίπεδο mastering, τουλάχιστον για το επίπεδο των μουσικών και της ιστορίας τους. Γενικά το μοναδικό μελανό σημείο του Sunken Condos, και απογοήτευση για μένα.

Last edited:
Γενικά το μοναδικό μελανό σημείο του Sunken Condos, και απογοήτευση για μένα.

η απογοήτευση έχει φύγει πλέον και ακούω το downsampled 44.1 (no questions asked).
Παίζει πολύ καλύτερα για μένα και δεν με ενδιαφέρει τι βάλανε μέσα οι αλγόριθμοι του jriver. Είναι απλά αποδεκτό με το παραπάνω, ενώ το προηγούμενο απορρίπτονταν με ερωτηματικά.
Γι αυτό το έθεσα.

Για όλα τα άλλα που λες συμφωνώ.

Λοιπόν να μαι και εγώ!
Έχω ένα μικρό χρέος!, που αφορά το κατά πόσον ο δίσκος είναι μπαϊραχταρικός ή όχι!αν και πλέον και ο ίδιος ο Μπαϊραχτάρης μου διαβίβασε πως ούτε καν αυτός δεν ξέρει πια τι είναι μπαϊραχταρικό και τι όχι:flipout:, ύστερα από πολλή σκέψη κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο συγκεκριμένος δίσκος είναι τελείως μη μπαϊραχταρικός, για λόγους που δεν είναι της παρούσης!

Παρόλα αυτά ο δίσκος είναι καλός! Για την ακρίβεια θεωρώ ότι είναι πολύ καλός! Αυτό σε όρους δισκοκριτικής μεταφράζεται κάπου στα ***1/2 αστέρια. Ο δίσκος γενικά είναι μια σφαλιάρα στην προχειρότητα με την οποία στήνονται δίσκοι στις εποχές μας!, και κυρίως μαύροι (μουσικά) δίσκοι, που εντυπωσιάζουν μεν με την στολισμένη επιφάνεια τους αλλά στο βάθος είναι κούφιοι.
Δεν βρήκα κάποιο ιδιαίτερα εντυπωσιακό κομμάτι! Παρόλα αυτά υπάρχουν λαμπρές και απολαυστικές στιγμές μέσα σε όλα τα κομμάτια! Πχ, το φινάλε το “I am not the same without you” που θυμίζει κάτι από τις καλές εποχές των Crusaders και του Stevie Wonder!(παιχνιδιάρικο και πολύ δουλεμένο)

Το μόνο μελανό (..όπως λέτε και εσείς…) σημείο του δίσκου είναι ότι είναι παραπάνω smooth από αυτό που υπαινίσσεται και το επιπλέον κακό ότι είναι παλαιομοδίτικα smooth ! Βέβαια εδώ τίθεται και το ερώτημα “αν δεν ήταν smooth πως θα φαινόταν η τρομακτική δουλειά από πίσω”. Πάντως το “σουινγκατο” slinky thing ήθελε ένα “τσικ” πιο άγριο μπροστά, ίσως και ένα “τσακ”:flipout:!

Δίσκος αναφοράς κυρίως για νέους μαύρους και λευκούς καλλιτέχνες, που δεν μπορούν να φτιάξουν δίσκους με βάθος και αρκούνται στο να βαράνε ασυστόλως μπροστά!(ιδίως τα σύγχρονα soul είναι τίγκα στην “κουτίλα”)

Σε άλλες εποχές μπορεί και να τον αγόραζα.....

Α! και κάτι ακόμα
Το “χειρότερο” κομμάτι του δίσκου δεν είναι καν δικό του!

ΥΓ! Συμφωνώ με τον chief (αν και δεν το περίμενα είναι η αλήθεια), στο ότι ο δίσκος είναι στην καρδιά του μαύρος!

δεν σε κάνω πλάκα...δεν μου αρέσει η Νυκτερινή πτήση...μάλλον για νυχτόμυγα μου κάνει

Είναι πολυ ανακουφιστικό, έστω και όταν πια δεν το περιμένεις από τη ζωή, να έρχεται μία μέρα που να αντιλαμβάνεσαι πως σε μερικά πράγματα δεν είσαι πια μόνος!:ernaehrung004:

Ποτέ δεν το συμπάθησα, αλλά άντε να το πεις που το έχουν όλοι "Ευαγγέλιο"

...
Αυτό έχει συμβεί επίσης σε άλλες δυό περιπτώσεις
το two against nature των steely dan από 24/96 dvdaudio σε red book με dvd extractor και την cd έκδοση του ιδίου που ριπαρίστηκε με το rip station micro
...
Φρεσκάρισα, το άκουσμα του 16/44 Two Against Nature και ακούγεται μια χαρά. Στα ηχητικά, δυστυχώς, κάθε πέρυσι και... καλύτερα!

Φρεσκάρισα, το άκουσμα του 16/44 Two Against Nature και ακούγεται μια χαρά. Στα ηχητικά, δυστυχώς, κάθε πέρυσι και... καλύτερα!

Iσως η καλυτερη τους ηχογραφηση

Re: Απάντηση: Re: Bitter σοκολάτα ?

και η μόνη που δεν έχω;;; :slapface:

αν είναι να πάρεις κάτι πάρε το Sunken .... To Two against... δεν έχει ούτε ενα κομμάτι που να το θυμάσαι. Ευχάσιρτη μουσική, τόχω ακούσει δεκάδες φορές ως υπόβαθρο κι όλο ξεχνάω τι κομμάτια έχει.

ΥΓ. Βλέπω μπήκαν τίτλοι φόρα παρτίδα. Le nouveau noblesse να υποθέσω ;