Βλάβες και προβλήματα με τα ακουστικά μας

Re: Προβλημα με καινουργια ακουστικα ....

Τι σημαινει μεςαιας ισχυος?
Δεν διαλεγουν ακουστικα με τετοια κριτηρια

Μεσαιας ισχυος σημαινει (για μενα)
μεχρι 200 milliwatt ισχυ και
μεχρι 24 ohms αντισταση.
Το ζητουμενο, για μενα, ειναι
η ανεση της SB Audigy
και οχι καποιου τελικου ενισχυτη !

Αλλα, με αυτα που διαβαζω εδω μεσα,
δηλαδη, 200 ευρω για ακουστικα (!!!)
συμφωνω οτι δεν ειμαι, ουτε κατ'ελαχιστον,
στο πνευμα του φορουμ (Hi-Fi, δηλαδη).

Τι σημαινει μεςαιας ισχυος?
Δεν διαλεγουν ακουστικα με τετοια κριτηρια
Ακριβώς. Άσε που δεν είναι για να παίρνεις της μετρητοίς τα τεχνικά χαρακτηριστικά που γράφουν οι κατασκευαστές. Καλώς ή κακώς, σχεδόν πάντα, κάποιοι πριν από μας έχουν τσεκάρει, έχουν ακούσει, έχουν αφιερώσει πολλές ώρες, για να φτάσουν σε μίαν απόφαση.
Τα Link που σου προτείνει πιο πάνω ο Chris1967, πιστεύω ότι θα σε βοηθήσουν πολύ. Και το μέγεθος, δεν μετράει πάντα, ιδίως σ' αυτές τις κατηγορίες τιμής. Τα SENNHEISER της αδελφής σου, σε ποια κατηγορία τιμής ανήκουν;

Supersonic

Θα αγοραζα τα AKG .... που προτεινεις !
Αλλα .... τρεμω στην ιδεα οτι
32 Ohm αντισταση ειχαν και τα Behringer.
Η Audigy αποφασιζει τι γουσταρει και τι οχι.
Και δυστυχως .... η Audigy γουσταρε Sony
στα 24 ohm ! Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι
καηκα τωρα απο τον χυλο και φυσαω το γιαουρτι !

(Tα Senheiser της αδελφης μου ειναι ΜΑΛΛΟΝ
στην κατηγορια των 80-100 ευρω, αν και
ποτε δεν ρωτησα την αδερφη μου ....)

32ohm ειναι τα πιο ευκολα ακουστικα απ οσο ξερω.Τουλαχιστον ετσι τα κατατασουν οι εταιρειες,και εγω στην πραξη αυτο βλεπω.Αν δεν οδηγειται ενα ακουστικο 32 ωμ σωστα τοτε το προβλημα δεν ειναι τα ακουστικα.

Supersonic

Θα αγοραζα τα AKG .... που προτεινεις !
Αλλα .... τρεμω στην ιδεα οτι
32 Ohm αντισταση ειχαν και τα Behringer.
Η Audigy αποφασιζει τι γουσταρει και τι οχι.
Και δυστυχως .... η Audigy γουσταρε Sony
στα 24 ohm ! Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι
καηκα τωρα απο τον χυλο και φυσαω το γιαουρτι !

(Tα Senheiser της αδελφης μου ειναι ΜΑΛΛΟΝ
στην κατηγορια των 80-100 ευρω, αν και
ποτε δεν ρωτησα την αδερφη μου ....)

φίλε μου επιμένεις να επιλέξεις κάτι βάσει ενός "άσχετου" κριτηρίου.
Τόσος κόσμος εδώ, σου λέει 5 πράγματα και εξακολουθείς να επιμένεις και να συγκρίνεις την εντελώς αποτυχημένη (στα ακουστικά) behringer με την akg που είναι ίσως μιά από τις τρεις καλύτερες στον κόσμο.
Αυτά που σου προτείνουμε πρέπει να κάνουν.
Αν νομίζεις ότι τα σεν της αδερφής σου είναι η λύση μάζεψε το ποσό και χαλάλισέ τα.

Οκ, φιλοι μου ...
ειναι θεμα μαρκας (ποιοτητας) και οχι τεχνικων χαρακτηριστικων.
Εχω ενα προβληματακι να ΜΗΝ κοιταω καθολου τεχνικα χαρακτηριστικα
... αλλα πιστευω οτι θα το ξεπερασω (εαν βοηθησουν και τα AKG !!!)

AKG 240 MKII Προβλημα

Καλησπέρα ,

Εχω ενα θεμα με τα 240 και το mini jack τους. Οταν το βυσμα "κουμπωσει" ο ηχος ειναι παραμορφωμενος ενω αν το κρατησω "μισο-ξεκουμπωτο" χωρις να μπει το τελευταιο "γυνμο" κοματι τοτε ο ηχος ειναι οκ ! Το ιδιο και με τα 2 διαφορετικα καλωδια που εχω.

Σορυ για τις μη τεχνικες ορολογιες !

Εχει κανεις ιδεα τι μπορει να συμβαινει ?

Και το βασικο , που μπορω να τα παω για σερβις ????

Ευχαριστω !

Re: AKG 240 MKII Προβλημα

Το 240 εχει νομιζω ενα διακοπτη που διακοπτει τον ηχο οταν δεν το φορας ,μηπως εχει σχεση αυτό ?
Για σερβις παρε τηλ το BonStudio

Απάντηση: AKG 240 MKII Προβλημα

Και γιατί να φταίνε τα ακουστικά;
Τα akg τα δοκίμασες με άλλες συσκευές;
Δοκίμασες να συνδέσεις άλλα ακουστικά στη συσκευή που παρουσιαζόταν το πρόβλημα;

Re: AKG 240 MKII Προβλημα

Το προβλημα ταν στα ακουστικα , τα δοκιμασα σε οτι συσκευη ειχα διαθεσιμη ...μεχρι και σε κινητο τηλ . Κανονικα τα παιζω απο ενα fiio E10 . Τελικα το καλωδιο νο1 δεν εκανε καλη επαφη μιας και η κολληση δεν ηταν τοσο καλη και ειχαν φαει και μια πτωση απο το γραφειο. Κολλητηρι και λιγο καλαι και ολα οκ !

Το service manual http://www.akg.com/site/products/powerslave,id,1063,pid,1063,nodeid,2,_language,EN.html ηταν αρκετο σε αυτη την φαση ακομα και για εναν ψιλο ασχετο σαν εμενα :)

Απάντηση: AKG 240 MKII Προβλημα

20091231-IMG_4872-HappyEnd.jpg

Happy End :-)

Επισκευάζονται τα ακουστικά;

Είχα τα sennheiser hd590 ,τα έδωσα στον γυιό μου καί μου τάφερε χαλασμένα ,δηλαδή το δεξί ακουστικό δεν ακουγεται καθόλου.Ελεγξα το καλώδιο καί βρέθηκε εντάξει.Επισκευάζονται τα ακουστικά καί άν ναι ,συμφέρει να το στείλω για επισκευή ;

Re: Επισκευάζονται τα ακουστικά;

Πως έλεγξες το καλώδιο? άνοιξες τα ακουστικά και έβαλες πολύμετρο επάνω στην μικρή πλακετίτσα που ενώνει το καλώδιο με τα υπέρλεπτα συρματάκια του driver?

Eννοώ ,έλεγξα το καλώδιο που ενώνει τα ακουστικά με τον ενισχυτή .Προφανώς έχει καεί η "κάψα" αλλα το ερώτημά μου είναι αν αξίζει η επισκευή.Θα πάρω τηλ. τον Νάκα για λεπτομέρειες.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Eννοώ ,έλεγξα το καλώδιο που ενώνει τα ακουστικά με τον ενισχυτή .Προφανώς έχει καεί η "κάψα" αλλα το ερώτημά μου είναι αν αξίζει η επισκευή.Θα πάρω τηλ. τον Νάκα για λεπτομέρειες.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Πιθανότατα έχει κοπεί το καλώδιο εσωτερικά ,δύσκολα να έχει καεί η κάψα

To kαλώδιο ελέγχθηκε με πολύμετρο καί το κουνούσα συνεχώς σε όλο το μήκος του ,κυρίως στους ακροδεκτες.