Βλάβες και προβλήματα με τα ακουστικά μας

Re: Επισκευάζονται τα ακουστικά;

Ο Νακας ειχα ανταλλακτικα για Sennheiser 15ετιας.
Ελπιζω να σταθεις το ιδιο τυχερος με εμενα!!!

Πρόβλημα με AKG K 240 MKII

Καλησπέρα σας.

Έχω στην κατοχή μου τα ακουστικά που ανέφερα στον τίτλο, σχεδόν 2 χρόνια.

Για κάποιο λόγο μια μέρα τα φόρεσα και ο ήχος του "πέθανε" κατά ένα τρόπο.

Λίγο δύσκολο να περιγράψω τι ακούω. Άλλα ας πούμε ότι είναι σαν να μην παίζει όλες τις συχνότητες, παίζει σε πολύ χαμηλότερη ένταση και μερικές φορές μου φαίνεται ότι είναι σαν να παίζει με αντίλαλο και έχει αρκετό θόρυβο συνέχεια...

Τι δοκίμασα:

Δοκίμασα το εναλλακτικό καλώδιο, που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αυτά τα 2 χρόνια, επίσης δοκίμασα κατευθείαν από τον ενισχυτή μου (τα άκουγα από εξωτερική κάρτα ήχου prodigy cube), ακόμα και από 2 παλιά μικρά ηχεία που έχω σε παλιό PC στην είσοδο για ακουστικά, και τέλος τα δοκίμασα και πάνω στον ενισχυτή μου (κιθάρα).

Η κάρτα ήχου δεν έχει πρόβλημα καθώς παίζει κανονικά από το στερεοφωνικό μου και από τις ψείρες μου (sony).

Άρα "ψοφήσανε" έτσι απλά και ωραία? Αν όντως χαλάσαν, υπάρχει πιθανότητα επισκευής?

Re: Πρόβλημα με AKG K 240 MKII

Τι δοκίμασα:

Δοκίμασα το εναλλακτικό καλώδιο, που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αυτά τα 2 χρόνια, επίσης δοκίμασα κατευθείαν από τον ενισχυτή μου (τα άκουγα από εξωτερική κάρτα ήχου prodigy cube), ακόμα και από 2 παλιά μικρά ηχεία που έχω σε παλιό PC στην είσοδο για ακουστικά, και τέλος τα δοκίμασα και πάνω στον ενισχυτή μου (κιθάρα).

ώπα ώπα....
πες τα πιό ξεκάθαρα

Τα έγραψα όλα μαζί sorry....

Τα ακουστικά τα άκουγα από την εξωτερική μου κάρτα ήχου prodigy cube.

Αφού δημιουργήθηκε το πρόβλημα δοκίμασα κάποια πράγματα να αποκλείσω κάποια πιθανά αίτια.

1ο) Δοκίμασα το δεύτερο καλώδιο που είχα (spiral) για να δώ μήπως φταίει το καλώδιο. (κόπηκε, πατήθηκε κλπ κλπ) Το οποίο είναι καινούργιο, δεν το έχω χρησιμοποιήσεις ποτέ.

2ο) Δοκίμασα να τα ακούσω συνδέοντάς τα στον ενισχυτή μου, απευθείας.

3ο) Δοκίμασα να τα συνδέσω σε ένα παλιό PC πάνω στα ηχεία του.

4ο) Τα δοκίμασα και στον ενισχυτή μου, πού έχω για την κιθάρα.

Παντού έχει πρόβλημα.

2) απ ευθείας? στην έξοδο ακουστικών να υποθέσω? Ποιός ενισχυτής?
3) πάνω στα ηχεία του? έχουν έξοδο ακουστικών? Τι ηχεία είναι?
4) ο ενισχυτής ποιός είναι? έχει έξοδο ακουστικών?

Τι μεσολάβησε μεταξύ σωστής αναπαραγωγής με την cube μέχρι το πρόβλημα?

Ισως ακουστει βλακεια,αλλα πρεπει να εξεταστει και η περιπτωση μηπως δεν υπαρχει προβλημα,και κατι αλλο επηρεασε την αντιληψη σου γαι τον ηχο,οπως σωματικη κατασταση/υγεια (καποιο κρυωμα,ή κουραση ή κατι αλλο).

Καποιες φορες και γω νομισα οτι κατι παθανε τα μηχανηματα και δεν επαιζαν σωστα,αλλα τελικα ηταν το πιο πανω...

2) Καλά υποθέτεις. πάνω στην έξοδο ακουστικών. τα έχω δοκιμάσει άλλη μια φορά πάνω στον ενισχυτή άπλα επειδή είναι παλιός ο ενισχυτής (technics SA-160) δεν τα έβαζα εκεί, δεν ακουγότανε καλά.

3) ναι έχουνε έξοδο ακουστικών, κάτι παλιά ηχεία primax.

4) Ναι έχει έξοδο ακουστικών, ένας Marshal MG Series 15 CDR

Σχετικά με αυτό που είπες φίλε mstr δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, γιατί μιλάμε για μεγάλη διαφορά στον ήχο της τάξης του 80% πιο χάλια!!!

Πάμε παρακάτω

τα έχω δοκιμάσει άλλη μια φορά πάνω στον ενισχυτή άπλα επειδή είναι παλιός ο ενισχυτής

τι εννοείς πάνω στον ενισχυτή? στην έξοδο των ηχείων?

3)....τα είχες ξαναβάλει εκεί και παίζανε?
4) ...τα είχες ξαναβάλει στην έξοδο του Μαρσαλ και παίζανε?

δεν απάντησες πότε χάλασαν και τι μεσολάβησε....
διότι δεν εξηγείται.
Κάπου τα κοτσάρησες (έχεις αρκετές πιθανότητες) και έγινε ό,τι έγινε

στην έξοδο ακουστικών (phones) του ενισχυτή, προφανώς.

όπου τα δοκίμασα τώρα, τα είχα δοκιμάσει και παλιότερα και ήτανε μια χαρά.

Έχω καιρό να τα βγάλω από την κάρτα ήχου μου. από εκεί τα χρησιμοποιούσα εδώ τον τελευταίο καιρό. μάλιστα η συγκεκριμένη κάρτα έχει ένα διακόπτη μπροστά που κάνει εναλλαγή της εξόδου (RCA/Ακουστικά) και τα είχα συνδεδεμένα πάνω μόνιμα, για να πεις ρε παιδί μου ότι με το βγάλε βάλε τα παίξανε. Απλά πάταγα διακόπτη τα φόραγα, ξαναπάταγα άκουγα από RCA-ενισχυτή-ηχεία κλπ κλπ.

τώρα τι μεσολάβησε? μακάρι να ήξερα... πάνω στην κάρτα ήτανε όταν δούλευαν και πάνω στην κάρτα ήτανε όταν βγάλανε το πρόβλημα. λες η αλλαγή με τον διακόπτη να τα έκαψε?

η prodigy έχει καλή ποιότητα για να γίνει κάτι τέτοιο.
εκτός αν στην prodigy μπήκε κανένα κουφό σήμα.

Πραγματικά δεν έγινε κάτι άλλο..ο αδερφός μου το διαπίστωσε, όταν πήγε να παίξει ένα game και άλλαξε σε ακουστικά. και μου ανέφερε το πρόβλημα.

Είμαι για ακουστικά πάλι..... :(

Δεν υπάρχει αντιπρόσωπος να απευθυνθείς για μια εκτίμηση βλάβης;

Ίσως σε γλυτώσει από νέα αγορά...

Θα πάρω το κατάστημα που τα αγόρασα τηλέφωνο την δευτέρα, να δω αν καλύπτεται από εγγύηση. Τα έχω λιγότερα από 2 χρόνια αν δεν, θα επικοινωνήσω με bon studio, thnx DomieMic65, αλλιώς απευθείας με AKG. Μέσα η κάρτα εγγύησης λέει 2 χρόνια, αλλά σε άλλο μαγαζί είδα ότι προσφέρουν 1 χρόνο για τα συγκεκριμένα τώρα, ο ίδιος δεν τα έχει πλέον.

Καλησπέρα σας.

Μου πήρε λίγο καιρό είναι η αλήθεια (με δικιά μου καθυστέρηση )αλλά για να κλείσω το θέμα που άνοιξα. έχουμε και λέμε.

Επικοινώνησα με το μαγαζί που το αγόρασα, και μου είπανε ότι πρέπει να έχουνε εγγύηση. Τα στέλνω λοιπόν και διαπίστωσαν το πρόβλημα που σας ανέφερα. Στην συνέχεια μου είπανε θα πρέπει να σταλούν στην bonstudio που είναι και αντιπρόσωπος της AKG όπως πολύ σωστά μου είπε και ο DomieMic65.

Από την bonstudio λοιπόν διαπίστωσαν το πρόβλημα με την σειρά τους ΑΛΛΆ, μου είπανε ότι τα συγκεκριμένα ακουστικά δεν έχουνε εγγύηση 2 χρόνια, μόνο 1 οπότε πλήρωσα 30 ευρώ για να τα φτιάξουνε.

Το πρόβλημα όπως μου είπε ένας τεχνικός στην bonstudio, υπήρξε στην βέργα των ακουστικών, σαν να βραχυκύκλωσαν τα καλώδια μεταξύ τους (left and right)!!!!!!!!!!!!
Από τι μπορεί να συνέβει ρώτησα, μου λέει δεν ξέρω πρώτη φορά έχω τέτοιο πρόβλημα σε ακουστικά.....

Είμαι τόσο άτυχος?
Τέλος πάντων το πιθανότερο είναι να μην ξαναπάρω AKG ακουστικά μετά από αυτό, ακόμα και αν ήτανε ένα τυχαίο γεγονός. Δεν πλήρωσα 130 ευρώ ακουστικά για να χαλάνε κάθε 2 χρόνια...

απαράδεκτη απάντηση.
Πρέπει να επιμείνεις.
Να διαμαρτυρηθείς απ ευθείας στην εταιρεία.
Αυτά είναι ελληνικές εξυπνάδες.

1. εντός ΕΕ ισχύει 2ετής εγγύση γενικώς
2. δεν είναι δυνατόν να βραχυκυκλώσουν οι αγωγοί της στέκας από μόνοι τους. Είναι σπάνιο μεν, κατασκευαστικό δε. Δεν μπορεί τέλος, να το κάνει ο πελάτης ακόμα και από λάθος.
3. στείλε ένα ξεχε γράμμα στην Αυστρία απ ευθείας.

1. εντός ΕΕ ισχύει 2ετής εγγύση γενικώς
2. δεν είναι δυνατόν να βραχυκυκλώσουν οι αγωγοί της στέκας από μόνοι τους. Είναι σπάνιο μεν, κατασκευαστικό δε. Δεν μπορεί τέλος, να το κάνει ο πελάτης ακόμα και από λάθος.
3. στείλε ένα ξεχε γράμμα στην Αυστρία απ ευθείας.

Εννοείται!!!
Κάντο μην διστάσεις... έγω σε άλλου είδους προϊόντα (αξεσουάρ μοτο) που το έχω κάνει βρήκα το δίκιο μου!!!! Μου αντικατέστησαν το προϊον με καινούριο, ενώ στην αρχή μου έλεγαν άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε....
Και πες ακριβώς τα γεγονότα όπως έγιναν... η Bon Studio μπορεί να έκαναν μα..i@ αλλά απο την άλλη είναι μεγάλη εταιρία .. δεν νομίζω πως θα επιμείνει στο να έχει δυσαρεστημένους πελάτες

Πιο σωστά πάντως θα έπρεπε πριν κάνεις την επισκευή να επικοινωνήσεις με Αυστρία...

Last edited:

Αυτό με την εγγύηση 2 ετών από την ΕΕ ένωση το έχω ακούσει άλλα δεν ήξερα αν ισχύει,

και ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ πως θα στείλω γράμμα και στην επίσημη αντιπροσωπεία στην Αυστρία, το έχω ήδη υπόψιν μου.

Θα κάνω post και την απάντηση της AKG αν υπάρξει.