ναι αυτό έχω σκεφτεί να κάνω.Λέω να πάρω ένα hdmi extractor που θα στέλνει τον ήχο στον pioneer και την εικόνα στην tvΑυτό το πρόβλημά με τους pioneer υπάρχει πάρα πολλά χρόνια, εμένα ο vsx lx60 σταμάτησε να δουλεύει το hdmi out πριν πολλά χρόνια, το επίσημο service της pioneer έλεγε για αλλαγή ολόκληρης της πλακέτας hdmi out η οποία όμως δεν υπήρχε στην Ελλάδα και για να έρθει με παραγγελία ήθελε "να τον αγοράσω από την αρχή". Με πολύ ψάξιμο βρήκα ότι ένα συγκεκριμένο chip τύπου smd πανω στην πλακέτα έβγαινε ελαττωματική και με αλλαγή του έφτιαχνε. Οταν βρήκα το chip μετά από ψάξιμο, δεν εβρισκα τεχνικό να αναλάβει την απόσυγκόλληση-συγκοληση παλιού-νέου,μετά που βρήκα ηλεκτρονικό το chip ήταν out of stock.
Αποτελεσμα, ο ενισχυτής είναι ακόμη σε λειτουργία συνδεδεμένος με οπτική ίνα, έχω χάσει το dts master Audio αλλά έχω έναν ενισχυτή με απίστευτη απόδοση ήχου σε dolby digital κ λοιπά πρωτόκολλα ήχου.
Το να πουλήσεις ένα παλιό ελαττωματικό avr είναι ακατόρθωτο, το να τον πετάξεις είναι κρίμα, οι εποχές δεν επιτρέπουν να πετάμε λεφτά σε πολυτέλειες τύπου "home cinema".
Οπότε Αν δουλεύει δοκίμασε είτε με κάποια πηγή με 2 hdmi out (στυλ oppo) κ δώσε μια έξοδο στην οθόνη για εικόνα και μια στον ενισχυτή, είτε ένα hdmi splitter που διπλασιάζει το σήμα. Έτσι θα έχεις ήχο από το hdmi in του ενισχυτή (εμένα βγάζει ήχο αλλά όχι εικόνα) και εικόνα από το hdmi in της οθόνης.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.