BLACK LIST...GREECE

Ολους όσους ανέβηκαν στο πάλκο μετά την δεκαετία του '80 και δώθε. Ούτως ή άλλως εκτός από ρεμπέτικα δεν ακούω καθόλου Ελληνικά αλλά όλους αυτούς δεν αντέχω καν να τους ακούω.

Re: Απάντηση: BLACK LIST...GREECE

Ολους όσους ανέβηκαν στο πάλκο μετά την δεκαετία του '80 και δώθε. Ούτως ή άλλως εκτός από ρεμπέτικα δεν ακούω καθόλου Ελληνικά αλλά όλους αυτούς δεν αντέχω καν να τους ακούω.

:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

Να κανω μια ...αρωτηξις???
Αν ζουσαμε στην εποχη που κυκλοφορουσαν τα ρεμπετικα ,θα σας αρεσαν?????
Αν δεν κανω λαθος στην εποχη τους ηταν για πεταμα...
Οπως και αρκετα ποπ συγκροτηματα που στην εποχη τους ηταν και καλα για τα μπαζα και τωρα τα εχουμε σε εκτιμηση.
Χαρακτηριστικοτατο παραδειγμα οι ΑΒΒΑ.
Οταν τολμαγα να τους ακουω μονο ντοματες δεν μου πεταγαν οι φιλοι μου!!!
Να μην μιλησω για Barry White .....
Φυσικα τους εγραφα στα παλαιοτερα των υποδηματων μου και μετα απο πολλα χρονια ...δικαιωθηκα κατα καποιο τροπο!!!!
Δεν θελω σε καμμια περιπτωση να βαλω στο ιδιο καλαθι την Βισση με τους ΑΒΒΑ απλα κραταω παντα μια πισινη για ολα ....
Και σαν προσωπικο παραδειγμα θα αναφερω ενα τραγουδιστη που θεωρουσα στα νιατα μου γελοιο και τωρα εχω καταπιει την γλωσα μου γιατι ενα τραγουδι του ειναι κατα καποιο τροπο κλασικο...
Φιλιππος Νικολαου--το αδειο μου πακετο!!!!
Επισης δεν αντεχα με τιποτα τον Μητσια αλλα η Ελευσινα ειναι αξεχαστη...
Μεμονομενα τραγουδια θα πειτε και δικιο θα εχετε ...απλα οσο μεγαλωνεις τοσο γινεσαι πιο ανεκτικος.
Παντως και γω συμφωνω οτι το 90% του Ελληνικου ρεπερτοριου ειναι για ..κλωτσιες.

Αν ζουσαμε στην εποχη που κυκλοφορουσαν τα ρεμπετικα ,θα σας αρεσαν?????
Οπως και αρκετα ποπ συγκροτηματα που στην εποχη τους ηταν και καλα για τα μπαζα και τωρα τα εχουμε σε εκτιμηση.
Οταν τολμαγα να τους ακουω μονο ντοματες δεν μου πεταγαν οι φιλοι μου!!!
Φυσικα τους εγραφα στα παλαιοτερα των υποδηματων μου και μετα απο πολλα χρονια ...δικαιωθηκα κατα καποιο τροπο!!!!
Δεν θελω σε καμμια περιπτωση να βαλω στο ιδιο καλαθι την Βισση με τους ΑΒΒΑ απλα κραταω παντα μια πισινη για ολα ....
Και σαν προσωπικο παραδειγμα θα αναφερω ενα τραγουδιστη που θεωρουσα στα νιατα μου γελοιο και τωρα εχω καταπιει την γλωσα μου γιατι ενα τραγουδι του ειναι κατα καποιο τροπο κλασικο...
Μεμονομενα τραγουδια θα πειτε και δικιο θα εχετε ...απλα οσο μεγαλωνεις τοσο γινεσαι πιο ανεκτικος.
Παντως και γω συμφωνω οτι το 90% του Ελληνικου ρεπερτοριου ειναι για ..κλωτσιες.

Φίλε μου κατά την γνώμη μου τα ρεμπέτικα ποτέ δεν ήταν για πέταμα
Απλά ήταν περιθωριακά τραγούδια και το να ήσουν ρεμπέτης ήταν τρόπος
Ζωής
Μην ξεχνάμε ότι τα ρεμπέτικα αντικατοπτρίζουν την ιστορία μας.
Το να κάνουμε σύγκριση τα ρεμπέτικα με τα σημερινά "λαϊκά "
Νομίζω ότι είναι ιεροσυλία

Απάντηση: Re: BLACK LIST...GREECE

Αν ζουσαμε στην εποχη που κυκλοφορουσαν τα ρεμπετικα ,θα σας αρεσαν????? ΟΧΙ
Οπως και αρκετα ποπ συγκροτηματα που στην εποχη τους ηταν και καλα για τα μπαζα και τωρα τα εχουμε σε εκτιμηση. ΠΟΙΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ;
Οταν τολμαγα να τους ακουω μονο ντοματες δεν μου πεταγαν οι φιλοι μου!!! ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΦΑΙΝΟΣΟΥΝ ...
Δεν θελω σε καμμια περιπτωση να βαλω στο ιδιο καλαθι την Βισση με τους ΑΒΒΑ απλα κραταω παντα μια πισινη για ολα .... ΡΕ ΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΟΥ ; :flipout:

Πέρα από πλάκα , είναι γεγονός ότι με τα χρόνια έχουν υπεισέλθει πολλοί νέοι παράγοντες στο γούστο μας , που μας κάνουν να εκτιμούμε και να αποτιμούμε με τελείως διαφορετικό τρόπο απ' ότι παλιότερα , τραγούδια και καλλιτέχνες . Ο κυριότερος όμως είναι η νοσταλγία για τα νεανικά μας χρόνια που έφυγαν ανεπιστρεπτί σε συνδυασμό με την επιλεκτική μας μνήμη . Εγώ τουλάχιστον όταν ακούω ABBA σήμερα , δεν τους εκτιμώ περισσότερο από ότι παλιότερα , απλώς θυμάμαι άλλες εποχές και το ευχαριστιέμαι ( μιά φορά στις τόσες ) .

Οσον αφορά στα ελληνικά , μιά και δεν ακούω τέτοια δεν έχω άποψη . Εκείνος όμως που με ενοχλεί ιδεολογικά και ως στάση ζωής είναι ο "γενειοφόρος επαναστάτης" και οι "καλομοίριες τούρτες" του. Ισως γιατί τον άκουσα πολύ όταν ήμουν έφηβος .

Το να κάνουμε σύγκριση τα ρεμπέτικα με τα σημερινά "λαϊκά "
Νομίζω ότι είναι ιεροσυλία

Φιλε kokar καμμια συγκριση ....
Απλα αναρωτιεμαι αν ζουσαμε τοτε, σε τι θεση θα ηταν στην λιστα μας.
Μηπως και τα σημερινα λουμπεν, περιθωριακακαι αχρηστα που υπαρχουν ,τα καθαγιασει ο χρονος και παρουν την θεση τους και αυτα στην μουσικη ιστορια...
Γι αυτο και αν αναρωτιεμαι!!!!.

Re: Απάντηση: Re: BLACK LIST...GREECE

Πέρα από πλάκα , είναι γεγονός ότι με τα χρόνια έχουν υπεισέλθει πολλοί νέοι παράγοντες στο γούστο μας , που μας κάνουν να εκτιμούμε και να αποτιμούμε με τελείως διαφορετικό τρόπο απ' ότι παλιότερα , τραγούδια και καλλιτέχνες . Ο κυριότερος όμως είναι η νοσταλγία για τα νεανικά μας χρόνια που έφυγαν ανεπιστρεπτί σε συνδυασμό με την επιλεκτική μας μνήμη . Εγώ τουλάχιστον όταν ακούω ABBA σήμερα , δεν τους εκτιμώ περισσότερο από ότι παλιότερα , απλώς θυμάμαι άλλες εποχές και το ευχαριστιέμαι ( μιά φορά στις τόσες ) .

:worshippy:
Εχεις απολυτο δικιο (οπως παντα:flipout: )

Εψαχνα μετα μανιας να βρω ενα τραγουδι που οταν το ακουγαμε παλια ...κλαιγαμε (αμε δε το χορευαμε και με καμμια γκομενιτσα, τρεχαν ζουμια ...πανω κατω!!!)
Ηταν το sweet freedom (ή καπως ετσι) απο τους Ur.Heep.
Τελικα μετα απο ανασκαφες στο Μοναστηρακι το βρηκα.....
Παω σπιτι με λαχταρα, βαζω το δισκο στο πλατω και........
γυρναω και λεω στον εαυτο μου......
"μα καλα ,ειναι δυνατον να εισαι τοσο μαλακοπιτουρας ρε αγορι μου...τι σου αρεσε και εκλαιγες κιολας με αυτη τη μαλακια????? "
Τωρα αν σου πω οτι ΕΨΑΞΑ να βρω (ουτε που μου περνουσε απο το μυαλο οτι μπορει να το εκανα) το "με ενα παραπονο" του Δ.Μουτση και το πηρα κιολας ,θα με πεις ψυχανωμαλο????:smash: :jester:

Φιλε kokar καμμια συγκριση ....
Απλα αναρωτιεμαι αν ζουσαμε τοτε, σε τι θεση θα ηταν στην λιστα μας.
Μηπως και τα σημερινα λουμπεν, περιθωριακακαι αχρηστα που υπαρχουν ,τα καθαγιασει ο χρονος και παρουν την θεση τους και αυτα στην μουσικη ιστορια...
Γι αυτο και αν αναρωτιεμαι!!!!.

Για κάποια από τα σημερινά σίγουρα θα ισχύει στο μέλλον αυτό που λες.
Αλλά για τα ποιο πολλά δεν θα τα ξερόυν ούτε αυτοί που τα ερμηνεύουν
Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να θυμάται κανένας την Θωση η την Καλομοίρα
Στο μέλλον ? προσωπικά δεν το νομίζω.
Όσο για τα ρεμπέτικα αν ζούσαμε εκείνη την εποχή μπορεί να μην τα είχαμε ψηλά στην λίστα της επιλογής μας γιατί εκτός από περιθωριακά ήταν και "απαγορευμένα".

Δεν ακουω γενικως ελληνικα. Εχουμε γεμισει "φωναρες"

Σε "πιστα" δε παω που να με πληρωνουνε!

Λοιπόν υπάρχουν διάφορα επίπεδα βασανισμού.

Γαρμπή = επίσκεψη σε ωρυλα για ξεμπούκωμα φωνής και βασικά πράγματα ντο ρε μι φα....σολ δεν χρειάζεται δεν πιάνει κιόλας!
Χρύσπα.Μαριάντα Πιερίδη,Κιάμος,Μαζωνάκης = Απλή επίπληξη και στο σπίτι τους
Κοκκίνου = Συνοικέσιο με επιχειρηματία για να τα τρώει απο αυτόν
Βανδή = ακαριαίος θάνατος
Βίσση = Ακαριαίος θάνατος αφού πρώτα έχει αποτύχει το μπότοξ
Δάντης = Βλέπε Βίσση
Πλούταρχος = Πνιγμός σε κουβάδες δακρύων που έχουν συλλεχθεί απο εικοσάχρονες παρθένες:flipout´φοιτήτριες κομμωτικής

Και τελος δυνατότητα αναίρεσης όλων των υπολοίπων με την προυπόθεση οτι θα περαστεί απο μηχανή του κιμά η Μάρω Λύτρα

Χαχα, το τελευταιο post με ενεπνευσε! Γεια σου Γιωργο!

Notis: Κρεμασμα απο το σκουλαρικι σε πυλωνα υψηλης τασης
Βουρλιωτης & Σια: Κουκουλα στο κεφαλι, μεταφορα στο Μπρονξ, βγαλσιμο κουκουλας
Πετρελης: Πρωταγωνιστικος ρολος σε ταινια του Αγγελοπουλου με θεμα τον κατακλυσμο του Νωε
Θεωδωριδου: Ακουστικά του μισου ευρω στα αυτια, ενταση απο τελικο ενισχυτη Tsanyo στο τέρμα, αναπαραγωγη του Best Of Merilyn Manson στο repeat
Κιαμος: Ομοίως αλλα με προγραμμα ολλανδικου gabber
Καραφωτης: Τσιμεντωμα στα πόδια και μπλουμ στα ανοιχτα του Λιβυκου πελαγους
Τσαλικης: Επισκεψη σε τομεα υψιστης ασφαλειας αμερικανικης στρατιωτικης φυλακης και χτισιμο της πορτας

Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν από αυτούς. Αλλά δεν αντέχω αυτούς που τους ακούνε! Υπάρχει κάτι που να μπορώ να πάρω για αυτό;

Βουρλιωτης & Σια: Κουκουλα στο κεφαλι, μεταφορα στο Μπρονξ, βγαλσιμο κουκουλας

Τσαλικης: Επισκεψη σε τομεα υψιστης ασφαλειας αμερικανικης στρατιωτικης φυλακης και χτισιμο της πορτας

Ε Υ Ρ Η Μ Α Τ Ι Κ Ο Τ Α Τ Ο Σ!!!!
:2thumb22sup: :SFGSFGSF:
:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Re: Απάντηση: BLACK LIST...GREECE

Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν από αυτούς. Αλλά δεν αντέχω αυτούς που τους ακούνε! Υπάρχει κάτι που να μπορώ να πάρω για αυτό;

Πάρε δυο ασπιρίνες και τηλεφώνησέ μου το πρωί! :flipout: :flipout:

Απάντηση: Re: BLACK LIST...GREECE

Δημήτρη, πιστεύω ότι ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι έχουν αλλάξει τα σημεία αναφοράς. Sorry, αλλά οι BoneyM και οι ABBA ηχούν αριστουργηματικά στα αυτιά μου σε σχέση με Spice Girls, Britney Spears και άλλα αντίστοιχα σκουπίδια. Μήπως έχεις χάσει επεισόδια;
icon10.gif

Για τους Έλληνες: NO MERCY :violent-smiley-030: :twoguns: :slapface: :violent-smiley-008: :behead: :devil-smiley-029:

Μια Μικρή Λίστα και από μένα

Άντζελα Ζήλεια
Χρόνης Αηδονίδης
Αλέξια
Νάνσυ Αλεξιάδη
Ρίτα Αμπατζή
Αρλέτα
Νίκος Βέρτης
Μιχάλης Εμιρλής
Πέγκυ Ζήνα
Ηλέκτρα (τραγουδίστρια)
Έφη Θώδη