Black Panther

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    29
Re: Oscars 2019

Μόνο εμένα δεν μου άρεσε το Black panther. Συγχαρητήρια στο Λάνθιμο αν και δεν έχω δει καμία του ταινια.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μόνο εμένα δεν μου άρεσε το Black panther. Συγχαρητήρια στο Λάνθιμο αν και δεν έχω δει καμία του ταινια.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μόνο εμένα μου άρεσε το Black panther.

-bye-

Γνωρίζεις κάποιο blockbuster πού θίγει θέματα πατριαρχίας, συνόρων, οικογένειας, ατομικισμού και δεν είναι κανένας χαρακτήρας του ξεκάθαρα καλός ή κακός; Και μάλιστα είναι για την Αφρική με σχεδόν όλους τους χαρακτήρες μαύρους;

Αλλά οι περισσότεροι προτιμούν τις κλωτσοπατιναδες sci fi, αγνές, χωρίς τα παραπάνω, πού μερικές φορές τους εξαγριωνουν και μπερδεύουν.

Για το Black Panther τα γραφεις αυτα στα bold ? :BDGBGDB55: Ρε σεις δεν εχετε δει Thor,Hulk, Daredevil εχει πολυ περισσοτερα κρυμμενα βαθια νοηματα αληθεια το λεω δεν κανω πλακα. Αν το μετριοτατο ως κινηματογραφικη ταινια Black Panther ειναι υποψηφιο για 7 οσκαρ μεταξυ αλλων και αυτο της καλυτερης ταινιας τοτε το Watchmen και το Captain America: Winter Soldier καθως και τα Batman του Νολαν επρεπε ηδη να το εχουν κερδισει με τα χερια κατεβασμενα.

Μην ψαχνουμε να βρουμε τωρα δικαιολογιες γιατι εγινε αυτο. Η ταινια ως ταινια ειναι χαλια με μονη εξαιρεση τον πρωταγωνιστη της που ειναι διαμανταρα. ΑΝεξαρτητως περιεχομενου ως κινηματογραφικη αποπειρα το λεω.

Re: Απάντηση: Black Panther (2018)

Nαι ρε συ, αλλα ακομη και στη χαζομαρουλα τη WW εβαλαν 76 που καπως καταπινεται.
Αλλα οταν βλεπεις πως ο,τι προερχεται απο Ντισνευ πλεον πλησιαζει το 90 σε βαθμολογια, τοτε καταλαβαινεις οτι κατι δεν παει καλα.
Δε γινεται ξαφνικα να φουντωσε το πολιτικαλι κορεκτνες ΟΛΩΝ των κριτικων και να βαθμολογουν μεσω αυτου. Ουτε εγινε το Star Wars Πολιτης Κειν.
Για να εχει 90% απο κριτικους στο ντοματομετρο και 48% απο το κοινο ενα απο τα δυο κατ'εμε συμβαινει.
-ή το γυρισε ο Γκονταρ ή ο Ταρκοφσκι της εποχης μας και το κοινο δεν καταλαβε τιποτα, αλλα οι κριτικοι επιασαν το μεγαλειο του
-ή η Ντισνευ τα εχει χωσει τοσο στους κριτικους που δε βλεπουν πια μπροστα τους ταινιες, αλλα δολαρια.

Δεν διαφωνω πουθενα Γιωργη.Και η WW στις Ντοματες χτυπησε πανω απο 90% (ξανα μανα :blink::bang::frusty:)
Τωρα τα παιρνουν ή απλα εχει πεσει συρμα να σπρωχνεται σωρηδον οτι δημιουργει τυψεις στο λευκο ανδροκρατουμενο Χολιγουντ (σαμπως το Get Out αξιζε ολο αυτο το ντορο?) δεν ξερω.
Ξερω ομως οτι στην πρεμουρα τους να ξεπλυνουν τις τυψεις που νιωθει το Χολιγουντ,μοιραζοντας αφειδως 10αρια σε οτιδηποτε,ξεβρακωνονται δειχνοντας την κινηματογραφικη ασχετοσυνη τους και χανουν την οποια αξιοπιστια τους.
Τωρα για το Star Wars εχεις ενα (βουνο) δικιο.

φαινεται οτι το κοινό ενοχλείτε πολύ οτι δεν ειναι σαν όλα τα άλλα blockbuster sci fi που έχουμε συνηθίσει.
(το οτι δεν υπάρχουν ξεκάθαρα καλοί ή κακοι αλλα και τα θέματα που θίγει)
αρα πέτυχε το σκοπό της.

οπως ακριβώς και κάποιοι λευκοί πίνακες που μας λένε κάτι για τον ευατό μας.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

σας αγαπώ!

-bye-

Για το Black Panther τα γραφεις αυτα στα bold ? :BDGBGDB55: Ρε σεις δεν εχετε δει Thor,Hulk, Daredevil εχει πολυ περισσοτερα κρυμμενα βαθια νοηματα αληθεια το λεω δεν κανω πλακα. Αν το μετριοτατο ως κινηματογραφικη ταινια Black Panther ειναι υποψηφιο για 7 οσκαρ μεταξυ αλλων και αυτο της καλυτερης ταινιας τοτε το Watchmen και το Captain America: Winter Soldier καθως και τα Batman του Νολαν επρεπε ηδη να το εχουν κερδισει με τα χερια κατεβασμενα.

Μην ψαχνουμε να βρουμε τωρα δικαιολογιες γιατι εγινε αυτο. Η ταινια ως ταινια ειναι χαλια με μονη εξαιρεση τον πρωταγωνιστη της που ειναι διαμανταρα. ΑΝεξαρτητως περιεχομενου ως κινηματογραφικη αποπειρα το λεω.

και το watchmen (αν και δεν το πολυθυμάμαι) και το 2ο batman του Νολαν ειναι πολύ καλα.
αλλα το black panther δεν εχει κρυφά νόηματα αλλα καταφάνερα και για blockuster να εχεις τόσο ρευστούς και ανθρώπινους χαρακτήρες με τα παθη τους, τα λάθη τους κτλ ειναι κάτι..
κανένας δεν ειναι καλός ή κακος στο black panther.

Φίλε auteur, μάλλον είσαι πνεύμα αντιλογίας ...

Το black panther ήταν κυριολεκτικά μετριότατο ... πολλά συστατικά από αυτά που ανέφερες σήμερα και στο άλλο νήμα για τα όσκαρς [ ''.....θίγει θέματα πατριαρχίας, συνόρων, οικογένειας, ατομικισμού και δεν είναι κανένας χαρακτήρας του ξεκάθαρα καλός ή κακός...''' ] υπάρχουν σε δεκάδες άλλες ταινίες, πλην ίσως δεν θέλεις ή δεν ενδιαφέρεσαι να τα εντοπίσεις ... δικαίωμα σου, βέβαια ...

Πλην το black panther είναι μάπα... επειδή έχω μείνει στις ΗΠΑ επί τριετία, για μεταπτυχιακά και εργασία, είμαι βέβαιος ότι η ταινία βγήκε για να σαρώσει εμπορικά στο αφροαμερικανικό κοινό (που είναι τεράστιο σε μέγεθος), όπως πχ. τα Χριστούγεννα τα αμερικανικά πολυκαταστήματα πωλούν μαύρους Χριστούς, μαύρες Παναγίες, μαύρες Μπάρμπι, κλπ. κλπ. . Ε, τώρα πούλησαν και έναν μαύρο Υπερήρωα σε πρωταγωνιστικό ρόλο (καθώς σε δευτερεύοντες ρόλους βρίσκεις πλέον αρκετούς) ...

Πιθανότατα, όλα αυτά έχουν -ακόμα ακόμα- να κάνουν και με την νομοθεσία και τις [αμερικανικές] ακρότητες της ... τσέκαρε για ''reverse discrimination'' και τα ευτράπελα που δημιούργησε ...

Το κοινο ενοχλειται οταν η σκηνοθεσια ηταν επιεεικως απαραδεκτη.

Δεν ειναι και πολυ δυσκολο να το καταλαβει κανεις απο την υπολοιπη καριερα του σκηνοθετη βεβαια. ( την ταινια την ανελαβε προφανως επειδη κανει το επαγγελμα του σκηνοθετη και κυριως επειδη ειναι μαυρος προφανως, αλλα ας επαιρναν τον Σπαικ Λι ή καναν Φαβρο δεν ηταν αναγκη να παρουν τον παντελως ασχετο)

Εκτος αν μερικοι μπερδευουν το ποσο καλη ειναι μια ταινια με το ποσο τους αρεσε το σεναριο. Αλλο αυτο.

Το κοινο ενοχλειται οταν η σκηνοθεσια ηταν επιεεικως απαραδεκτη.

Δεν ειναι και πολυ δυσκολο να το καταλαβει κανεις απο την υπολοιπη καριερα του σκηνοθετη βεβαια. ( την ταινια την ανελαβε προφανως επειδη κανει το επαγγελμα του σκηνοθετη και κυριως επειδη ειναι μαυρος προφανως, αλλα ας επαιρναν τον Σπαικ Λι ή καναν Φαβρο δεν ηταν αναγκη να παρουν τον παντελως ασχετο)

Εκτος αν μερικοι μπερδευουν το ποσο καλη ειναι μια ταινια με το ποσο τους αρεσε το σεναριο. Αλλο αυτο.

Fruitvale Station (2013)
ηταν αρκετά καλο. τα άλλα δεν τα έχω δει.

για την σκηνοθεσία, κάποιος μπορεί να πει οτι και ο Abbas Kiarostami δεν εχει καλή σκηνοθεσία και οτι του φαίνεται ερασιτέχνης..
ειναι ομως ετσι; ισως για κάποιους ναι, που έχουν συνηθίσει σε συγκεκριμένες αξίες σκηνιθεσίας και κινηματογράφισης.

Φίλε auteur, μάλλον είσαι πνεύμα αντιλογίας ...

Το black panther ήταν κυριολεκτικά μετριότατο ... πολλά συστατικά από αυτά που ανέφερες σήμερα και στο άλλο νήμα για τα όσκαρς [ ''.....θίγει θέματα πατριαρχίας, συνόρων, οικογένειας, ατομικισμού και δεν είναι κανένας χαρακτήρας του ξεκάθαρα καλός ή κακός...''' ] υπάρχουν σε δεκάδες άλλες ταινίες, πλην ίσως δεν θέλεις ή δεν ενδιαφέρεσαι να τα εντοπίσεις ... δικαίωμα σου, βέβαια ...

Πλην το black panther είναι μάπα... επειδή έχω μείνει στις ΗΠΑ επί τριετία, για μεταπτυχιακά και εργασία, είμαι βέβαιος ότι η ταινία βγήκε για να σαρώσει εμπορικά στο αφροαμερικανικό κοινό (που είναι τεράστιο σε μέγεθος), όπως πχ. τα Χριστούγεννα τα αμερικανικά πολυκαταστήματα πωλούν μαύρους Χριστούς, μαύρες Παναγίες, μαύρες Μπάρμπι, κλπ. κλπ. . Ε, τώρα πούλησαν και έναν μαύρο Υπερήρωα σε πρωταγωνιστικό ρόλο (καθώς σε δευτερεύοντες ρόλους βρίσκεις πλέον αρκετούς) ...

Πιθανότατα, όλα αυτά έχουν -ακόμα ακόμα- να κάνουν και με την νομοθεσία και τις [αμερικανικές] ακρότητες της ... τσέκαρε για ''reverse discrimination'' και τα ευτράπελα που δημιούργησε ...

δεν ειναι καν ήρωας, πόσο μάλλον Υπερήρωας..
με αμέτρητα λάθη και πάθη.
οι δυνάμεις του ειναι θέμα εξωγήινης τεχνολογίας.

θα ήθελα να ακούσω τις δεκάδες αλλες ταινίες (blockbuster πάντα) που θίγουν όλα τα παραπάνω και με τέτοιο τρόπο οπου δεν υπάρχουν καλοί και κακοί..

Καταρχήν, ταινίες με υπερ-ήρωες βλέπω μόνον όταν κάνω παρέα στα παιδιά μου ...

Το ερώτημα σου, ωστόσο, είναι εύκολο να απαντηθεί : Όλη η Μάρβελ και που και που η DC διατρέχει το μανιχαϊστικό δίπολο καλός - κακός και συνεχώς θολώνει τα σχετικά σύνορα. Για τον Ίρον Μαν υπάρχουν σκηνές που η πραγμάτεια των εταιρειών του στηλιτεύεται από το κοινό και ερωτάται η ηθική για τις επιχειρηματικές του επιλογές.... ο Λόκι διαπρέπει στην αμφισημία των προθέσεων του ... οι σχέσεις με τον πατριό του, σε σχέση με τον κανονικό γιο παρέχουν δεκάδες ερωτηματικά, αν εσύ θέλεις να βλέπεις βρίσκεις τέτοια ... νεποτισμός, εξουσιομανία, αμοραλισμός ... όλα εκεί είναι ... σε όλες τις ταινίες πλανάται η αγωνία αν θα πρέπει τελικά κάποιος να μας σώσει από τους καλούς υπερήρωες ... μήπως η δύναμη τους χρησιμοποιηθεί με λάθος τρόπο ? Ο Μπάτμαν είναι καλός ; δικαιούται να παίρνει τον νόμο στα χέρια του και να εκδικείται κατά το δοκούν ; καλά, αν πάμε στους x-men εκεί χάνεται η μπάλα, αν θέλεις να δεις ατελειώματα υπαρξιακά θέματα, αποδοχή του διαφορετικού, κλπ... στους watchmen στηλιτεύεται η αλλαγή των στόχων λόγω αλλοτρίωσης του χαρακτήρα, πόσο εύκολο είναι να βάλεις το εγώ πάνω απ' 'όλα κλπ....

Μην παρεξηγηθώ ... αυτές οι ταινίες είναι κυρίως για διασκέδαση ... απλά θέλω να υπογραμμίσω, ότι αν ψάχνεις -σώνει και καλά- στοιχεία, όπως εσύ στον Μαύρο Πάνθηρα, μπορείς να βρεις άφθονα ... και βέβαια, όλα τα χμεν- τα μπάτμαν του Νόλαν, στα τρία πρώτα Σπάιντερ-Μαν, το 1ο και 3ο Θωρ, οι εκδικητές, οι φύλακες του διαστήματος, κλπ. κλπ. είναι όλα καλύτερα από τον Πάνθηρα ...

Γνωρίζεις κάποιο blockbuster πού θίγει θέματα πατριαρχίας, συνόρων, οικογένειας, ατομικισμού και δεν είναι κανένας χαρακτήρας του ξεκάθαρα καλός ή κακός; Και μάλιστα είναι για την Αφρική με σχεδόν όλους τους χαρακτήρες μαύρους;

Αλλά οι περισσότεροι προτιμούν τις κλωτσοπατιναδες sci fi, αγνές, χωρίς τα παραπάνω, πού μερικές φορές τους εξαγριωνουν και μπερδεύουν.

Οι σινεφίλ γκρινιάζουν ακόμα και για την θερμοκρασία σερβιρίσματος του νερού στο εστιατόριο. Αληθινό σενάριο.

Όπως και οι "Έλληνες" με τα πρόσφατα συλλυπητήρια τους. (Σωστά το έγγραψα)

Ωπα στακα ,ασε τα μηνυματα ,πρωτα ειναι η αισθηση ετσι δεν ειναι?
μπλογκμπαστερ με μηνυματα που καταχαρηκα?fight club,batman και αλλα πολλα του Νολαν και θα θυμηθω και αλλα αργοτερα
Εγω την επιλογη των μαυρων χαρακτηρων την ειδα ως μερος της πολιτικης ορθοτητας η τι δεν εχουμε "χτυπησει" ως τωρα να τα κονομησουμε,και ενισχυει την αποψη μου ο επιφανειακος τροπος που προσεγγιζει η ταινια την αφρικανικη κουλτουρα..

Η επιλογη των μαυρων ειναι θεμα κομικ καθαρα. Ετσι ηταν στο κομικ ετσι εγινε και εκει. ΑΛλωστε αν διαβασετε στο νημα του Πανθηρα στην ουσια το Μαυρος Πανθηρας ειναι μια αντιγραφη του παλιου κομικ Phantom.

Aπλα αλλαξαν τους λευκους βασιλιαδες της ζουγκλας με μαυρους που ειχαν οπλα απο το διαστημα :flipout: Πολυ ψαγμενο σας λεω.

Αυτος που επελεγη λογω πολιτικης ορθοτητας ηταν ο σκηνοθετης. Σου λεει μια ταινια με μαυρους να την κανει μη μαυρος ? Δεν λεει . Τσακω εναν οτι βρεις :D

Η πιο ωραια comic ταινια εκτος τα μπατμαν ειναι εκτος συναγωνισμου του nolan ηταν το spiderman του raimi που με εκανε το δω πολλες φορες ειδικα με james franco και Willem Dafoe.

ο Λόκι διαπρέπει στην αμφισημία των προθέσεων του ... οι σχέσεις με τον πατριό του, σε σχέση με τον κανονικό γιο παρέχουν δεκάδες ερωτηματικά, αν εσύ θέλεις να βλέπεις βρίσκεις τέτοια ... νεποτισμός, εξουσιομανία, αμοραλισμός ... όλα εκεί είναι ... σε όλες τις ταινίες πλανάται η αγωνία αν θα πρέπει τελικά κάποιος να μας σώσει από τους καλούς υπερήρωες ...

Μα για αυτο τουπα του Auteur να δει κανα Θωρ μεταξυ αλλων. Ειναι τοσο πιο περιπλοκα και αμφιβολα ολα για το ποιος ειναι καλος και κακος (για την γενοκτονια των Frost Giants ας πουμε τυφλα ναχει η Παλαιστινη ) που χανει η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα.

Πέρυσι θυμάμαι πήγα να τη δώ και ήταν τρελή απογοήτευση. Δέν είδα πέρα των 40 λεπτών. Σηκώθηκα και έφυγα...
Άδετη εντελώς, σκόρπιες συνταγές πεταμένες μαζί, ακόμα και τα vfx ήταν ψεύτικα, color grading καμία σχέση με το κλίμα, Θυμάμαι τη σκηνή με τη πάλη στους καταράκτες, χρώματα ότι να'ναι, προοπτικές λάθος....