Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

Αφού αφαιρούμε το software, ας αφαιρέσουμε και την ενσωματωμένη μεγάλη οθόνη, όσο το κόστος ενός Atomos Ninja 5, ώστε να θεωρήσουμε ότι τελείως δώρο έρχεται η BM.

Αν αφαιρέσουμε και το κόστος του Panasonic XLR-1 αντάπτορα μικροφώνων που γλυτώνουμε από την GH5s, ίσα που σαν να μας πληρώνει η BM για να πάρουμε τη μηχανή της. :p

Δεν λες τίποτα!Δωράκι! :P Σοβαρά πάντως νομίζω οτι η τιμολόγηση της είναι τίμια. Εμένα που είμαι ερασιτέχνης μου αρέσει ότι θα περνάω ένα LUT in camera , θα έχω πάνω ένα καλό μικρόφωνο με όσο μήκος καλωδίου θέλω χωρίς να βγάζει φυσήματα (άρα άψογος ήχος και εικόνα) και θα γράφω κατευθείαν πάνω σε ένα ssd που θα κοτσάρω μετά πάνω στην type c του PC και θα αρχίζω το κόψιμο. Μου φαίνεται καλό workflow.

Μην κοτσάρεις εξωτερικό δίσκο όμως, γιατί θα πρέπει μετά να προσθέσουμε το κόστος του στη σύγκριση τιμών. :flipout:

Δε βαριέσαι! Έχω ένα σορό από δαύτους. Παίζω tetris χαχαχα

Δε βαριέσαι! Έχω ένα σορό από δαύτους. Παίζω tetris χαχαχα

Θα ήταν χρήσιμο btw να μάθουμε αν η type c της BM είναι gen 2 (που δεν το νομίζω). Με ένα nvme to usb3.1 type c (gen 2) ανταπτορα θα μπορείς να εκμεταλλευτείς ίσως μεγάλο μέρος της ταχύτητας ενός nvme drive. (Σε θύρα gen2 πάνω σε pc παίζουν 1gb/sec)

Δεν λες τίποτα!Δωράκι! :P Σοβαρά πάντως νομίζω οτι η τιμολόγηση της είναι τίμια. Εμένα που είμαι ερασιτέχνης μου αρέσει ότι θα περνάω ένα LUT in camera , θα έχω πάνω ένα καλό μικρόφωνο με όσο μήκος καλωδίου θέλω χωρίς να βγάζει φυσήματα (άρα άψογος ήχος και εικόνα) και θα γράφω κατευθείαν πάνω σε ένα ssd που θα κοτσάρω μετά πάνω στην type c του PC και θα αρχίζω το κόψιμο. Μου φαίνεται καλό workflow.

Μια χαρά τα λες, αλλά το LUT είναι απλώς μια ευκολία στο να βάζεις γρήγορα ένα χρωματικό προφίλ, μπορείς εύκολα να το κάνεις και στο post με 1 κλικ. Η δύναμή της όμως είναι το raw που το κάνεις ό'τι θες μετά και διορθώνεις ατέλειες στη λήψη πανεύκολα.

Μια χαρά τα λες, αλλά το LUT είναι απλώς μια ευκολία στο να βάζεις γρήγορα ένα χρωματικό προφίλ, μπορείς εύκολα να το κάνεις και στο post με 1 κλικ. Η δύναμή της όμως είναι το raw που το κάνεις ό'τι θες μετά και διορθώνεις ατέλειες στη λήψη πανεύκολα.

Προφανώς η δύναμη της είναι το RAW. Αλλά άμα θέλω να κόψω κάτι στα γρήγορα και θέλω να το κάνω πχ με ένα πιο αργό ή παλιό μηχάνημα και έχει ήδη το LUT πάνω είναι πιο ελαφρύ και γρήγορο.

Θα ήταν χρήσιμο btw να μάθουμε αν η type c της BM είναι gen 2 (που δεν το νομίζω). Με ένα nvme to usb3.1 type c (gen 2) ανταπτορα θα μπορείς να εκμεταλλευτείς ίσως μεγάλο μέρος της ταχύτητας ενός nvme drive. (Σε θύρα gen2 πάνω σε pc παίζουν 1gb/sec)
Αν δεν κάνω λάθος μόνο τα καλώδια είναι gen2 και όχι οι επαφές. Αρα με το σωστό καλωδιο (gen2) μπορεί και γίνεται.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Re: Απάντηση: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

Gen 1 είναι δυστυχώς
Δες στην wiki μόνο το καλώδιο έχει δεύτερης γενιάς καλώδιο τύπου C. Οι επαφές είναι μιας και μοναδικής γενιάς. Θέμα καλωδίου είναι η ταχύτητα δεδομένων και ρεύματος

Αν δεν κάνω λάθος μόνο τα καλώδια είναι gen2 και όχι οι επαφές. Αρα με το σωστό καλωδιο (gen2) μπορεί και γίνεται.

Ο bridge controller JMS583 είναι USB 3.1 Gen 2 to PCIe Gen3x2 και παίζει. Μακάρι να το υποστηρίζει ο controller της κάμερας. Όχι ότι είναι απαραίτητο το bandwidth αλλά τέλος πάντων(μόνο για lossless RAW 4K 60p). Βλέπω να βγαίνουν Nvme κουτάκια μεγέθους 2242 με male βύσμα να τα καρφώνεις πάνω σαν usb stick (χωρίς καλώδιο)

http://www.ieeco.com/blog/usbc-gen1-gen2/

Eιναι ? Δεν αρκουν τα 240 MB/sec?

Η gen1 είναι 5Gbps = 625Mb/sec θεωρητικό μέγιστο, το οποίο όταν παρεμβάλλεται ένας bridge controller gen 1 παίζει τους δίσκους 350-400Mb/sec. Η κάμερα το ξεπερνά αυτό μόνο σε 4Κ60p lossless που είναι κάπου στα 544Mb/sec οπότε θα ρίχνει frames. Αλλά δε νομίζω να γράψει κανένας DNGlossless. Οπότε τελικά ο gen2 controller θα είναι χρήσιμος όταν μετά πας να κάνεις editing και θα σου παίζει τον δίσκο, καφωμένο πάνω στο mobo, κοντά στα 900-1000Mb/sec.

Οι πρωτες καμερες αναμενεται να παραδοθουν και στην Ελλαδα την επομενη εβδομαδα.

Οπως αναμενοταν αρχισαν και οι κριτικες επι των καμερων στα χερια των χρηστων πλεον.

Πρωτο θεμα που προκυπτει οπως αναμενοταν ειναι η μπαταρια που εχει μεσα που ειναι μια LPE6 αγνωστου πατροτητας προφανως παραγγελιας της ΒΜ και η αξιοπιστια της.

Θα λυθει με καλες μπαταριες δοκιμασμενες οπως οι Canon LPE6n ή και οι Hahnel LPE6n extreme. Υπαρχουν και μπαταριες με στοιχεια Sanyo μεσα που αναμενονται προς δοκιμη και αξιολογηση.

Απάντηση: Re: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

περιμένουμε λοιπόν σύντομα και τη δική σου προσωπική άποψη αφου αν δεν κάνω λάθος είχες βάλει προπαραγγελία.

Nαι αλλα ακομα δεν ξερω αν θα παρω απο Ελλαδα ή απο Ευρωπη.

Οποιο ερθει πρωτο στην πιο συμφερουσα τιμη .

Οι πρωτες καμερες αναμενεται να παραδοθουν και στην Ελλαδα την επομενη εβδομαδα.

Οπως αναμενοταν αρχισαν και οι κριτικες επι των καμερων στα χερια των χρηστων πλεον.

Πρωτο θεμα που προκυπτει οπως αναμενοταν ειναι η μπαταρια που εχει μεσα που ειναι μια LPE6 αγνωστου πατροτητας προφανως παραγγελιας της ΒΜ και η αξιοπιστια της.

Θα λυθει με καλες μπαταριες δοκιμασμενες οπως οι Canon LPE6n ή και οι Hahnel LPE6n extreme. Υπαρχουν και μπαταριες με στοιχεια Sanyo μεσα που αναμενονται προς δοκιμη και αξιολογηση.

Για να δούμε πότε θα έρθει…. Πρώτοι βλέπω να έχουν πάρει οι Ασιάτες πάντως. Τελικά όπως είχα παρατηρήσει από τα πρώτα βίντεο που είχαν βγει παίζει ένα θεματάκι στο κόκκινο. Στο raw δε νομίζω να έχουμε θέμα. Θα δείξει. https://www.youtube.com/watch?v=U-bjG1IlVVg