Ok συγνώμη ναι μπέρδεψα το auto white balance με το auto iso εκ παραδρομής, ίσως γιατί τα απεχθάνομαι το ίδιο στο βίντεο..
Tώρα όσον αφορά τις μετρήσεις δυναμικού εύρους στις κάμερες, δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις του Ηλία αλλά υποθέτω όλες αυτές οι μετρήσεις είναι απλά μια ένδειξη. Aπό ότι καταλαβαίνω απλώς αναφέρονται στις διαβαθμίσεις φωτεινότητας που μπορεί η κάμερα να καταγράψει σε μια σκηνή, κάνοντας μια κάποια γραμμικοποίηση, δίχως όμως να μετρά την "ελαστικότητα" του αρχείου στην επεξεργασία. Το βάθος χρώματος αγνοείται σχεδόν εντελώς. Σωστά;
Στην 8μπιτη οθόνη μας βλέπουμε test chart με 21 στοπ διαβαθμίσεις στο ασπρόμαυρο. Στο monitor μου διακρίνω καθαρά τις διαβαθμίσεις, και όπως το βλέπω χωρά τουλάχιστο άλλη μία διαβάθμιση στα σκοτεινά μετά το 21, έχει μεγάλη διαφορά από το απόλυτο μαύρο, πχ το σκούρο γκρι φόντο εδώ που γράφουμε (όχι του quote που είναι μαύρο) μου φαίνεται το ίδιο και σκοτεινότερο του 21. Και δεν την έχω καλιμπράρει ακόμα. Οθόνη ούτε 200 .
Καταλήγω ότι μου φαίνεται δύσκολο το 12bit RAW ή έστω 10bit prores αρχείο της Blackmagic μπορεί να είναι συνολικά χειρότερο στην χρωματική - τονική επεξεργασία από 8μπιτο h264/h265, πλην συγκεκριμένων περιπτώσεων όπως πολύ σκοτάδι (μικρότερος σένσορας) ή ιδανικές συνθήκες φωτισμού. Αν κάνω λάθος διορθώστε με με όσο πιο απλά ελληνικά γίνεται....