Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

Re: Απάντηση: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

Oχι ακομα δεν εχω παραλαβει την δικια μου.

Αλλα εχουν ηδη ερθει τουλαχιστον 8 καμερες στην Ελλαδα.

Θέλουμε εντυπώσεις!!!!
Δοκίμασα ένα adaptor των 5 euro με type-C (jms579 controller)και παίζει έναν SATA ssd σε full ταχύτητες (samsung830 430mb/sec read-150mb/sec write). Ελπίζω να τον αναγνωρίζει κανονικά και η κάμερα. Για να δούμε πότε θα εμφανιστεί η δικιά μου….

Εχει καλυτερο DR ομως η μεγαλη.

Εγω ιδανικα θαθελα και τις δυο ή τουλαχιστον την αντικαταστατρια της μεγαλης αφου παρω την μικρη. Νομιζω αν οι πληροφοριες μας ειναι σωστες οτι θα προλαβουμε τον Αη βασιλη στην γωνια...

Οκ καμία σχέση η μεγάλη σαν σώμα, αλλά είναι για άλλα setup, στα 5μισι χιλιάρικα δεν έχει καν viewfinder ή ssd recorder στην τιμή ενώ έχει και χειρότερο monitor.

H μεγάλη έλλειψη της pocket που είχα επισημάνει και είναι για μένα αδικαιολόγητη (αλλά ίσως και δικαιολογημένη για να υπάρχουν και κάποιοι παραπάνω λόγοι να πας στα πιο μεγάλα σώματα) είναι η θύρα lanc. Εννοείται και το evf, αλλά δεν το περίπμενε κανένας ότι θα υπάρχει έτσι κι αλλιώς, δεν έχει υπάρξει ποτέ ενσωματωμένο evf σε blackmagic κάμερα.

Επίσης, έχεις ψάξει καθόλου αν θες σκόπευτρο τι επιλογές υπάρχουν; Η μόνη σχετικά οικονομική επιλογή που μου έρχεται στο μυαλό είναι κανα Ιkan vl35 με magnifier loop κουμπωμένο, και έχεις και σπαστή οθόνη σαν 2η χρήση έστω μικρή.

Last edited:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για λυση μακροχρονιας ληψης μου φαινεται πολυ καλη επιλογη αυτο το νεο ssd δισκακι.

Oπως και ο samsung T5 φυσικα. Eνας απο τους δυο μοιαζει ως η καλυτερη και πιο φορητη επιλογη.

H πιο οικονομική λύση, ένα enclosure και ένας ssd κανονικός. Είχε προσφορά τους sandisk 2TB to Amazon De 248euro προ μηνός

Και ο samsung EVO 860 ειναι κορυφαια λυση για enclosure.

Το προβλημα ειναι οτι πρεπει να βρεις λυση για να τον στηριξεις. Στις 2 λυσεις που περιγραφω πανω ειναι ετοιμες οι βασεις στηριξης.

Και ο samsung EVO 860 ειναι κορυφαια λυση για enclosure.

Το προβλημα ειναι οτι πρεπει να βρεις λυση για να τον στηριξεις. Στις 2 λυσεις που περιγραφω πανω ειναι ετοιμες οι βασεις στηριξης.

Μια λύση είναι συγκόληση του enclosure στον αντάπτορα στήριξης με εποξική 2 συστατικών. Το έχω κάνει παλιότερα με αρκετά βαρύ power bank μεγάλο με 4 τύπου 18650 και 12V έξοδο.

Χαχα τώρα που το λες...
Σκέψου έχω φίλο με 3d printer και πάλι βαριόμουν (και αυτός) να μπω στη διαδικασία.

Μάλιστα κάποιες εποξικές είναι και εντελώς διάφανες και αν το κάνεις προσεκτικά δεν φαίνεται καθόλου άσχημο, μόνο που αυτές κατά κανόνα δεν είναι τόσο ανθεκτικές όσο εκείνες με τον χρωματιστό σκληρηντή, γι αυτό θέλουν τοποθέτηση τόσο μεταξύ των επιφανειών όσο και στην περίπετρο σαν να "μονώνουμε". Και με λίγο κόπο η διαδικασία είναι αναστρέψιμη.

Κάτι ακόμα, πιο πρακτικό από το να βιδώσεις απ' ευθείας είναι να αγοράσει κάποιος ένα μικρό "cheeseplate", να το βιδώσει στην υποδοχή, και εκεί πάνω να βιδώσει ένα μικρό rode 15mm διαμέτρου. Κατόπιν με rode clamps να βάζει - βγάζει ό,τι θέλει δίχως κόπο και παρατράγουδα.

Μάλιστα αν θέλουμε από ανθρακόνημα που είναι ελαφρύ και κόβεται εύκολα συμφέρει να πάρουμε για κατασκευή πολυκοπτέρων, είναι φθηνό, ακόμα και μισό χιλιοστό τοίχωμα είναι αρκετό. Απλά το glossy θέλει πιο πολύ σφίξιμο από ότι στο αλουμίνιο.

Ενδεικτικοί σύνδεσμοι για αυτά που περιγάφω, τα έχω και είμαι ικανοποιημένος μετά από 1 χρόνο χρήση (από τα τελευταία υπολογίστε 2-3 να μην σας λείψουν):

https://www.ebay.com/itm/CAMVATE-Ch...-Slr-Camera-/282119220608?hash=item41af9dad80

https://www.ebay.com/itm/US-CAMVATE...-Plate-Cage-/192717879604?hash=item2cdee17934

https://www.ebay.com/itm/Dia-7-15mm...rapped-/282992337333?var=&hash=item41e3a861b5

https://www.ebay.com/itm/New-Clamp-...ollow-Focus-/172314807701?hash=item281ec34d95

Απλά προσέξτε τις διαστάσεις του cheeseplate να μην μπλοκάρει λειτουργίες στην κορυφή της κάμερας ή να μην προεξέχει πολύ αριστερά. Διαλέξτε κάτι μικρότερο (εγώ δεν το χρησιμοποιώ για top γιατί έχω half cage η νέα Pocket όμως δεν το χρειάζεται τόσο).

Last edited:
δεν το φοβάσαι το velcro?

o δίσκος είναι ένα, αν χρειαστεί κατά περίπτωση όμως να βάλεις ένα μικρόφωνο, ένα φως, ένα monitor κλπ θα είσαι βίδωνε - ξεβίδωνε γιατί μόνο μια θέση υπάρχει.

Μια πρόχειρη φωτό για το πως έχω τη δική μου παλιά pocket ως φορητό setup (εσύ την είδες αλλά δίχως το rode)

3NQClzvh.jpg

Kαλά μονο για γρηγορη λύση ssd δίσκο είπα...
όχι και ολοκληρο rig πανω στο velro :-)
Προσωπικά το 90 της χρήσης που κάνω ειναι studio και όχι έξω οπότε δε χρειάζομαι κατι τανκ σαν το πολύ ωραίο πάνω της tilta αν και ψήθηκα για τη λαβή με τη μπαταρία και ssd...

Re: Απάντηση: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

Καλά για ένα enclosure ssd 2.5" και μια ταινία διπλής όψης ή καλύτερα με Velcro χρατς-χρουτς να μπαινοβγάινει..
Αυτο έχω διαλέξει εγώ:
https://www.raidsonic.de/products/external_cases/external_cases_25/index_en.php?we_objectID=5262

Έχω αγοράσει την συγκεκριμένη θήκη και την δοκίμασα Samsung Ssd pro 860 512 GB. Έτρεξα ένα crystal disk
Mark και απογοητευτικά!! 40mb/sec read/write !!!! Έστειλα email στην raidsonic αλλά δεν Ελλάδα απάντηση. Προσοχή λοιπόν σε τέτοιες θήκες!!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Evanfotis και εγω την λαβη αυτη χαλβαδιαζα αλλα 200 λιρες ?

Με προσγειωσανε αποτομα.....και ειμουν καραψημενος μιας και εχω και αλλα περιφερειακα με μπαταριες Sony 970.

Για αρχη με τις LP E6 και βλεπουμε.