Blade Runner 2049

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    90
Re: Blade Runner 2049 (2017)

ακουω το soundtrack (αν και καταλάθος.. αλλο πηγα να βάλω) και ειναι αλητεία!

Ετσι ειμαι εγω.

Φωνακλας :proud: ....

Kυριε Αυτερ μου (:ears:) ... που λεει και ο κυριος Γαλεν !

Λάθος το λές.. (:ears:) .

κυρ Αυτέρ..
κυρ Αουτερ... κυρ Α...
κύρα ναιτλι, κυροπήγειο..
κότσιρας..

Μετά την θέαση της ταινίας το περασμένο ΣΚ, πέρασα όλες τις προηγούμενες ημέρες ακούγοντας το soundtrack ξανά και ξανά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να πάω να την ξαναδώ πριν την βγάλουν από το cinema. Και αγορά το BR όταν βγει για να την βλέπω μια φορά το χρόνο σπίτι όταν επιθυμώ λίγο (να δω και να σκεφτώ) ποιότητα :2thumb22sup:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εξαιτιας των μαλλον χλυαρων εισπραξεων (μεχρι στιγμης) που δεν ξεπερασαν τα 32 εκ. $ στις ΗΠΑ και 51 εκ. $ παγκοσμιως
ειναι μαλλον ωρα να εξετασουμε το ΓΙΑΤΙ. Για μενα, τα πραγματα ειναι ισοπεδωτικα απλα .... παρα πολυς κοσμος πηγε να δει
κατι αναμεσα σε Valerian (and the city of a thousand worlds) και Ghost in the shell (δηλαδη, ταινιες visuals-over-substance)
και μαλιστα με διαρκεια ταινιας ΚΑΤΩ των δυο ωρων !!!!

Και τιμωρησε επαρκως την διαφοροποιηση (και ανατροπη) του Blade Runner 2049 !

Επισης .... ειναι μεγαλη αγγαρεια να πρεπει να δεις τρεις διαφορετικες εκδοσεις του αρχικου Blade Runner
για να πας επαρκως προετοιμασμενος για το σequel. Για οσους οσμωθηκαμε με αυτες ... κανενα προβλημα.
Ομως ..... Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Ο προβλημα για οσους, ουτε ηθελαν ουτε μπορουσαν, να διαθεσουν τοσο χρονο.

ΓΙΑΥΤΟΝ ακριβως τον λογο .... οι παλιοι .... ειμαστε τοσο ικανοποιημενοι απο την συνεχεια.
Γιατι, μετα απο τοσα χρονια .... εξελιχθηκαμε σε γκουρου στα αρχικα ερωτηματα που εθεσε
το Blade Runner του 1982. Οι υπολοιποι ? ...... ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ? ......

Last edited:

O Ταραντίνο έχει πιάσει το πνεύμα του κοινού (τουλάχιστον του αμερικάνικου) πολύ καλά.
κάπου έλεγε οτι η διάρκεια μιας ταινίας θα πρέπει να μπορεί να χωρέσει στο πρόγραμμα πρίν ή μετά απο το απογευματινό γεύμα και να μην βαρυστομαχιάζει το κοινό.
:p

φυσικά αναφέρονταν στο mainstream cinema.
ταινίες με διάρκεια πάνω απο 2 ώρες δεν μπορουν να κάνουν πολλά εισητήρια, δεν μένει χρόνος για "φαγητό" στα TGI Fridays.

Θεικη για τα δικα μου γουστα συνεχεια της πρωτης ταινιας. Αν αυτη η ταινια ειχε προηγηθει θα μιλουσαμε για το 2001 της εποχης του.

Απιστευτα ποιητικη προσεγγιση απο τον Βιλνεβ, νιωθω ευγνωμοσυνη προς τον ΣΚοτ που δεν τολμησε να την τραβηξει αυτος....και αρκεστηκε στο Αλιεν.

Ισως γιατι πλεον βαριεται να κανει τετοιο σινεμα.

Προσωπικα εμεινα αναυδος με το αποτελεσμα, σκηνικα, φωτισμοι, εφφε,ηχος ολα ηταν πινελιες σε ενα ατελειωτο καμβα που εστησε μαεστρικα ο Βιλνεβ.

Περιμενω πως και πως πλεον να πιασει το Dune.

Απο τις 3 prequel short movies που πρεπει να δει κανεις πριν την ταινια ξεχωριζω μονο το animation του Watanabe.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εγώ πίστευα ότι θα υπήρχε αρκετά μεγάλος αριθμός φανς της 1ης ταινίας που θα έτρεχε να δει και την νέα..
μετά και τις πολύ καλές κριτικές!

Επίσης έχω μία περιέργεια πόσους νέους φανς έχει κερδίσει η ταινία από νεότερες ηλικίες..
ας πούμε όσους την είδαν 1η φορά μετά το 2000..

Οπότε είναι ένα θέμα το εάν ήξεραν ή όχι τι περίπου θα δουν και τώρα όσοι πήγαν..

Πάντως πιστεύω και μία έκδοση αν έχεις δει από την 1η είναι οk!

Κάτι άλλο που πρόσεξα πάντως τώρα και μου έκανε εντύπωση είναι ότι και η 1η ταινία..
με Budget $28 million είχε κάνει Box office μόλις $33.8 million!

https://en.wikipedia.org/wiki/Blade_Runner

* Σε μία εποχή μάλιστα που ο Ford ήταν στα ουράνια..
αλλά ίσως να έφταιγε τελικά και το Star Wars εδώ..

Last edited:

Το 1982 ... o ΕΤ ειχε σκουπισει τα ταμεια !

Aκριβως η αναλαφρη ταινιουλα που εψαχνε ο casual weekend viewer
(αλλα και οικογενειαρχης με τρια παιδια).

BTW .... το soundtrack ειναι υπεροχο.
Μπορει να μην φτανει την μουσικη αυρα του Vangelis
αλλα αυτο δεν την κανει λιγοτερο αξιολογη.

Trippy .... :angel: ....

Last edited:

Απιστευτα ποιητικη προσεγγιση απο τον Βιλνεβ, νιωθω ευγνωμοσυνη προς τον Σκοτ που δεν τολμησε να την τραβηξει αυτος....και αρκεστηκε στο Αλιεν.

Σταζει μελι το στομα σου για τον Σκοτ .... :laugh::laugh::laugh::laugh:

Ο Σκοτ πηγε να κάνει κάτι διαφορετικό και ποιητικό με το The Counsellor αλλα δεν του βγήκε.
Παντως και το παλιό blade runner του 1982, που ξαναείδα χθές, εχει αρκετές ατέλειες.. με κοντινά πλάνα, γκριμάτσες και υποκριτική που φαίνεται.
ενω γραφικοί ειναι και οι χαρακτήρες.. ομως έχει προσδώσει μια τρομερή ευαισθησία στην ανθρώπινη πλευρά των replicants και ειδικότερα στην γυναικεία φύση.
Η ατμοσφαιρα, το φιλοσοφικό υπόβαθρο, η μουσική και η αποτύπωση της γυναικείας ευαισθησίας κάνει αυτές τις αισθητικές ατέλειες μείζονας σημασίας.

bladerunner20.png

85f593ca4759ca9b2a78b2d4b15b3158.png

Εγω νομιζω οτι σε μερικα σημεια ... την ξεπερνα !
Στο τελος ... με το τι κανει ο Ryan Gosling
χωρις να χρειαζεται να επεξηγησει τιποτα.
Κατι που εκανε ο Rutger Hauer (του 82)
χωρις βεβαια να προκυψει ενοχλητικα φλυαρος.
Αλλωστε, τοτε, ηταν η πρωτη φορα που εμπαιναν
τετοιου ειδους ερωτηματα (απο την πλευρα της ρεπλικας).
Δεν μπορουσε να γινει αλλιως (ουτε να υπονοηθει τιποτα).

Αλλα δεν μπορω να πω περισσοτερα (οχι ακομη :rolleyes:).

Last edited:
Blade Runner 2049 (2017)

Κατι που μ ενοχλησε ειναι οτι τελςιωνει αδοξα, και πρεπει να περιμενουμε τη συνεχεια...κατι που δεν συνεβη στο πρωτο.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Οπως το δει κανεις...θες να δεις πχ συνεχεια του casablanca?

Μερικα πραγματα ειναι να τα δεις-ζησεις μια φορα.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

M'αρεσει η αποκλειστικοτητα/μοναδικοτητα που αξιωνεις απο ορισμενες εμπειριες.
Εγω μπορει να μην διαθετω αυτην την ευαισθησια ... αλλα την κατανοω ΠΛΗΡΩΣ.

-bye-

Εγώ πάντως δεν την είδα τόσο ξεκάθαρη την ύπαρξη συνέχειας. ΙΜΗΟ μια χαρά τελείωνε και όπως τελείωσε. Απλά άφησαν μια πισινή, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να το ξαναπιάσει.

Αν ξαναβγει κάποιο σε άλλα 30 χρόνια, χαλάλι του. Το θέμα είναι να μη μας το κάνουν κλύσμα κάθε χρόνο σαν τις μαρβελοταινίες.