Blade Runner 2049

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    90
Re: Blade Runner 2049 (2017)

O Ταραντίνο έχει πιάσει το πνεύμα του κοινού (τουλάχιστον του αμερικάνικου) πολύ καλά.
κάπου έλεγε οτι η διάρκεια μιας ταινίας θα πρέπει να μπορεί να χωρέσει στο πρόγραμμα πρίν ή μετά απο το απογευματινό γεύμα και να μην βαρυστομαχιάζει το κοινό.
:p

φυσικά αναφέρονταν στο mainstream cinema.
ταινίες με διάρκεια πάνω απο 2 ώρες δεν μπορουν να κάνουν πολλά εισητήρια, δεν μένει χρόνος για "φαγητό" στα TGI Fridays.

Ξεχασες κατι ....ποτε μια ταινια που δεν κοροιδευει και με τετοια ποιοτητα μπορει να χτυπηση μεγαλα νουμερα
το 2049 ειναι ανετα η ταινια της χρονιας !

Θεικη για τα δικα μου γουστα συνεχεια της πρωτης ταινιας. Αν αυτη η ταινια ειχε προηγηθει θα μιλουσαμε για το 2001 της εποχης του.

Απιστευτα ποιητικη προσεγγιση απο τον Βιλνεβ, νιωθω ευγνωμοσυνη προς τον ΣΚοτ που δεν τολμησε να την τραβηξει αυτος....και αρκεστηκε στο Αλιεν.

Ισως γιατι πλεον βαριεται να κανει τετοιο σινεμα.

Προσωπικα εμεινα αναυδος με το αποτελεσμα, σκηνικα, φωτισμοι, εφφε,ηχος ολα ηταν πινελιες σε ενα ατελειωτο καμβα που εστησε μαεστρικα ο Βιλνεβ.

Τρεις ειναι οι βασικοι υπαιτιοι
Βιλνεβ Deakins και Σκοτ
τετοια εργα σημερα δεν μπορει να τα κανεις μονος

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Blade Runner 2049 (2017)

Ξεχασες κατι ....ποτε μια ταινια που δεν κοροιδευει και με τετοια ποιοτητα μπορει να χτυπηση μεγαλα νουμερα
το 2049 ειναι ανετα η ταινια της χρονιας !

:2thumb22sup:

και εγω αναμένω να την δώ!

Το ειδαμε στο atmos του village στο mall.

Αν ο Deakins δεν σηκωσει το αγαλματιδιο και τωρα... ε ας πανε να....
Δεν ξερω αν το ειδε σε αυτην την αιθουσα κανενας αλλος, αλλα εχω την εντυπωση οτι στο village τα εχουν μπερδεψει λιγο τα πραγματα. Καλος ηχος δεν σημαινει ανεβαζουμε στο τερμα το volume σε σημειο που καποιες φορες ακουγα παραμορφωσεις! Αν το ειδε κανεις αλλος εκει, ειμαι περιεργος να δω αν ημουν εγω ο γκαντεμης ή αν το κανουν συστηματικα στη συγκεκριμενη αιθουσα. Εχω δει σε αυτην και αλλη μια φορα ταινια και δεν μου ειχε κακοφανει.
Η ταινια ειναι αργη... ειναι πολυ αργη... Δεν ενοχλει καθολου ομως γιατι ειναι τετοια τα πλανα που βλεπεις που θα ηθελες να ειχες και αλλη ωρα να τα απολαυσεις. Δεν θυμαμαι ποτε αλλοτε τετοια συλλογη απο φανταστικα πλανα σε μια ταινια.. και να ερχονται το ενα μετα απο το αλλο. Δεν ξερω αν εχετε υποψιν σας το λογαριασμο στο twitter @oneperfectshot αλλα θα πρεπει να παθει παρακρουση με αυτην την ταινια (εχουν ηδη βαλει στο background τους σκηνη απο το blade runner :D ). Τελος να πω οτι ειμαστε παρα πολυ τυχεροι που εχουμε εναν τοσο εξαιρετικο σκηνοθετη να ασχολειται με scifi και εγω, οπως ολοι, ειμαι φοβερα περιεργος να δω τι μαγικα θα κανει με το Dune. Ειναι φανταστικο το γεγονος οτι εχουμε εναν τοσο "καλλιτεχνη" σκηνοθετη ο οποιος ομως κανει ταινιες για το ευρυ κοινο (του οποιο με θεωρω κομματι). Για λιγο διαστημα ειχα την ελπιδα οτι και ο Nicolas Winding Refn θα ακολουθουσε αντιστοιχη πορεια, αλλα.... εκανε το Only God Forgives και το ονειρο γκρεμιστηκε :)

Ενα μικρο παραπανο (το οποιο νομιζω διαβασα και εδω πριν μερικες σελιδες)... τι στο καλο, σε ολοκληρο LA κυκλοφορουσαν μονο ιπταμενα αυτοκινητα της αστυνομιας; τι κουφο ηταν αυτο; Δεν ειχαν αρκετο budget να βαλουν μερικα ακομα; αν θυμαμαι καλα 175μυρια ηταν το production budget

Καλώς Χάρη! ;)

- Ξέχασες να ψηφίσεις! :cool:

* Να βρούμε τώρα μία ταινία να πας και στην Vmax.. :cool:

Ενα μικρο παραπανο (το οποιο νομιζω διαβασα και εδω πριν μερικες σελιδες)... τι στο καλο, σε ολοκληρο LA κυκλοφορουσαν μονο ιπταμενα αυτοκινητα της αστυνομιας; τι κουφο ηταν αυτο; Δεν ειχαν αρκετο budget να βαλουν μερικα ακομα; αν θυμαμαι καλα 175μυρια ηταν το production budget

Νομιζω οτι ξεχνατε οτι δεν ειμαστε στον Coruscant.

Oυτε καν στην εποχη του πρωτου φιλμ. Αλλα σε μια μετααποκαλυπτικη εποχη οπου εχει γινει ενα ειδος αποκαλυψης και τα μεσα πλεον ειναι λιγοστα .

Εγω βλεποντας τις μικρου μηκους πριν την ταινια (ειδικα την ταινια του Watanabe) το βρηκα απολυτα φυσιολογικο αυτο. Αν ξαναβλεπα τον οργασμο στους αιθερες της πρωτης ταινιας θα το θεωρουσα κουφο.

Εγω νομιζω οτι σε μερικα σημεια ... την ξεπερνα !

Για μενα την ξεπερνα σε ολα ισως οχι σε 2 μονο σημεια.

Σε αυτο της μουσικης οπου η νεα ταινια αναγκαστικα πατησε πανω της και μεγαλουργησε επισης φυσικα.

Και σε εκεινο του "κακου" χαρακτηρα. Στην πρωτη ταινια ειχε τον εμβληματικο Ρουντγκερ Χαουερ εδω ειχε τον Τζαρεντ Λιτο που δεν τον ειδαμε και πολυ (καλυτερα μιας και τον θεωρω Β διαλογης ηθοποιο σε ολες του τις επιλογες)

Απάντηση: Re: Blade Runner 2049 (2017)

Νομιζω οτι ξεχνατε οτι δεν ειμαστε στον Coruscant.

Oυτε καν στην εποχη του πρωτου φιλμ. Αλλα σε μια μετααποκαλυπτικη εποχη οπου εχει γινει ενα ειδος αποκαλυψης και τα μεσα πλεον ειναι λιγοστα .

Εγω βλεποντας τις μικρου μηκους πριν την ταινια (ειδικα την ταινια του Watanabe) το βρηκα απολυτα φυσιολογικο αυτο. Αν ξαναβλεπα τον οργασμο στους αιθερες της πρωτης ταινιας θα το θεωρουσα κουφο.

μπραβο kosh σε βλεπω πολυ ανεβασμενο !!!

δεν ειναι κακη η εξηγηση αλλα δεν εχω πειστει τελειως. Περα απο το θεμα με τα ιπταμενα αυτοκινητα που συζηταμε, δεν βλεπω διαφορα στον κοσμο, οπως παρουσιαζεται στην ταινια, σε σχεση με την 1η ταινια. Το προβλημα φαγητου εχει λυθει, offworld colonies υπαρχουν και ειναι αρκετα αναπτυγμενη τεχνολογικα να εχουν καινουρια replicants (η McKenzie Davis δεν ειναι pre-blackout μοντελο νομιζω) που δουλευουν ως πορνες, αλλα και να εχουν ολογραμματα με υψηλη νοημοσυνη που μπορουν να προβαλλονται απο συσκευη σε μεγεθος στυλου (emanator). To blackout χρησιμοποιειται μονο ως ευρυμα για τη διαγραφη των αρχειων. Dirty bombs αναφερονται, αλλα περα απο το οτι εχουν οδηγησει στην εγκαταλειψη καποιων περιοχων δεν φαινεται να χρησιμοποιουνται αφηγηματικα πουθενα αλλου.

Τεσπα, ειναι φοβερα μικρο το παραπονο μου, απλα μου εκανε εντυπωση. Επειδη το world building ειναι παρα πολυ καλο, ειμαι σιγουρος οτι οι δημιουργοι ειχαν κατι στο νου τους (πιθανοτατα την εξηγηση που εδωσες εσυ), το οποιο δεν μας το εκαναν λιανα (ουτε αυτο ειναι κακο.. δεν χρειαζεται να δινουν συνεχεια μασημενη τροφη στο κοινο).

Θελω να δοκιμασω να ξαναδω το πρωτο, διοτι οταν προσπαθησα πριν μερικες μερες ημουν πολυ κουρασμενος και αποκοιμηθηκα στον καναπε πανω στο μισαωρο. Μεχρι στιγμης παντως, θεωρω το 2049 καλυτερη ταινια απο το original. Απλα, βγαζει κανεις το καπελο στο πρωτοτυπο για τον καταπληκτικο κοσμο που δημιουργησε.

Ειμαι και προδιατεθειμενος θετικα απεναντι στον Ντενι, οποτε ευκολακι το "εξαιρετικη" :D

Απάντηση: Blade Runner 2049 (2017)

Εγώ πάλι, ένα μικρο κενό εντόπισα στο σενάριο, εκτος και αν μου διέφυγε κάτι:
Όταν πήγαιναν τον Ford να τον επιβιβάσουν για τα outer colonies, πως στο καλο τους εντόπισε ο Gosling και τους επιτέθηκε; Επίσης, γιατί έπρεπε να τον στείλουν στα outer colonies για να "σπάσει"; Δεν υπήρχαν τα μεσα στην Γη;

Re: Απάντηση: Blade Runner 2049 (2017)

Εγώ πάλι, ένα μικρο κενό εντόπισα στο σενάριο, εκτος και αν μου διέφυγε κάτι:
Όταν πήγαιναν τον Ford να τον επιβιβάσουν για τα outer colonies, πως στο καλο τους εντόπισε ο Gosling και τους επιτέθηκε; Επίσης, γιατί έπρεπε να τον στείλουν στα outer colonies για να "σπάσει"; Δεν υπήρχαν τα μεσα στην Γη;

για το 2ο υποθετω οτι
τα μεσα που θα χρησιμοποιουσε ηταν παρανομα στη Γη. Για την πρωτη ερωτηση.. ξερω γω; μηπως ειχε στησει καρτερι με ντονατς και καφε εξω απο τα γραφεια τους :)

Επισης να πω οτι
ειχα πειστει οταν η "αοματη" ειπε στον Κ οτι το παιδι ειναι κοριτσι, οτι θα ειναι η Luv το "παιδι". Περιμενα μαλιστα καποια στιγμη ενω πολεμουν σωμα με σωμα να γυρισει το ματι της προς τα πανω, να δει οτι δεν εχει serial number (ή κατι που να το αναγνωρισει τελος παντων) και να την αφησει να τον σκοτωσει, βαζοντας το λιθαρακι του για την επερχομενη επανασταση, χωρις καν να το καταλαβει αυτη. Εμεινα εμβροντητος οταν την επνιξε. Οταν τελικα αποκαλυφθηκε ποια ηταν το "παιδι" ηταν πραγματικα πολυ κομψη λυση για το θεμα πως την εκρυψαν και επισης ταιριαξε γαντι επειδη οταν της ειχε δειξει την αναμνηση εκεινη ειχε κλαψει. Μαλιστα, τοτε μου ειχε φανει πολυ υπερβολικο που την εβαλαν να κλαιει, αλλα τελικα ηταν ενα πολυ καλο hint για το τι θα επακολουθουσε :)

Μεχρι στιγμης παντως, θεωρω το 2049 καλυτερη ταινια απο το original. Απλα, βγαζει κανεις το καπελο στο πρωτοτυπο για τον καταπληκτικο κοσμο που δημιουργησε.

Κι εγω αυτο πιστευω. Αν τοσο ποιητικη ταινια ειχε βγει την δεκαετια του 80 ολοι θα το ειχαμε θεοποιησει σε υπερθετικο βαθμο και δικαιως. Μιλω για τον ρυθμο και οχι για τα πιο συγχρονα μεσα που φυσικα ανεβασαν την δευτερη ταινια σε αλλο επιπεδο.

Ομως και η πρωτη στην εποχη της ηταν πολυ μπροστα τεχνολογικα και ακομα μοιαζει φρεσκια οπως ακριβως και το πρωτο Alien μιας και σε αυτον τον τομεα ο Σκοτ ηταν παντα κορυφαιος.

Αν συγκρινει κανεις οποιαδηποτε ταινια επιστημονικης φαντασιας με τα Alien,Blade Runner,Star wars απο το 75 και μετα θα παθει σοκ ποσο πισω ηταν ολοι οι αλλοι στο visualising.

Εγω εξακολουθω να περιμενω πιο πειστικη εξηγηση
στο γιατι υπηρχαν τοσα λιγα ιπταμενα αυτοκινητα στον αερα
(ουσιασικα, μονο της αστυνομιας).
Ειμαι Coruscantικος ... δεν το κρυβω ! :proud:

Αλλα περα απο αυτο .... δεν εχω αλλη ενσταση !

Το πως βρηκε ο K (Gosling) το αυτοκινητο με την Luv και τον Deckard ειναι ενα ερωτημα,
αλλα το εκτιμω ως σεναριακο πλημμελημα (απο αυτα που δεν καταστρεφουν ενα σεναριο).

Η απάντηση για τα λίγα ιπτάμενα αυτοκίνητα ίσως είναι οτι δεν μπορούν να τα εχουν ολοι. Μην ξεχναμε οτι δείχνει ενα δυστοπικό μελλον, η κοινωνία δεν είνα στα καλύτερα της! H ίσως να επιτρέπονται μόνο κυβερνητικά οχήματα να πετάνε, κάποιο ιδος απαγόρευσης! Πάντως και εμένα με καθήλωσε, δεν κατάλαβα πως πέρασαν 2 μιση ώρες. Κάθε καρέ και πίνακας! Το θεωρώ καλύτερο απο το πρώτο σε όλους τους τομείς εκτος απο το σενάριο.

Last edited:

Mα ουτε το πρωτο ειχε σεναριο ,διεκπερεωτικο ητανε..οπως και οι διαλογοι..ειναι το ειδος της ταινιας που το οπτικοακουστικο κανει ολη την δουλεια...γι αυτο μαλλον απ οτι διαβαζω για την νεα ταινια γιατι δεν την εχω δει, ο Βιλνεβ τα πηγε περιφημα....:antlers:

Last edited:

Ναι αλλα σε σχέση με την εποχή που βγήκε ηταν καινοτόμο, πολυ μπροστά για κινηματογραφικό έργο, δεν ξέρω αν υπήρχε κάτι αντιστοιχο κινηματογραφικά, ισως με διαψευσουν οι πιο γνώστες, δεν ξέρω.

Mα ουτε το πρωτο ειχε σεναριο ,διεκπερεωτικο ητανε..οπως και οι διαλογοι..ειναι το ειδος της ταινιας που το οπτικοακουστικο κανει ολη την δουλεια...

+1

ομως θέτει και πολύ ωραια φιλοσοφικά ζητήματα.. ακριβώς γιατί δεν μας ενδιαφέρει το "και τί θα γίνει μετά"
+ την εύθραυστή και σαγηνευτική απεικόνιση της γυναικείας φύσης.

υπάρχει βέβαια και το λιγότερο γνωστό Logan's Run με εξαιρετικό soundtrack (αγαπημένο απο πολλούς γνωστούς μουσικούς πχ Iggy Pop)
και σχεδιασμό

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Απάντηση: Blade Runner 2049 (2017)

To σεναριο του πρωτου ειναι πολυ δυσκολο να το κρινει κανεις, με δεδομενο οτι υπαρχουν 5 τουλαχιστον διαφορετικες εκδοχες της ταινιας. Θα πρεπει λοιπον αν θελουμε να ειμαστε σωστοι να εξετασουμε καθε ενα ξεχωριστα, ή να μιλαμε πιο συγκεκριμενα για τη βερσιον που εχει δει ο καθενας. Απο την τομη των συνολων ολων των διαφορετικων εκδοχων μπορουμε παντως να πουμε οτι εχει καταφερει να ακολουθησει τους κανονες και τη μορφη του νουαρ, μεταθετοντας το στο μελλον και ταυτοχρονα ακολουθωντας τους προβληματισμους της hardcore επιστημονικης φαντασιας. Και μονο για την ικανοτητα του να δεσει με τοσο κομψο τροπο δυο εντελως διαφορετικα ειδη του αξιζει σεβασμος.

Οσο για το σεναριο του καινουριου τωρα, νομιζω οτι καταφερνει εντυπωσιακα επιτευγματα...
Χωρις να καταφευγει σε ευκολιες ακολουθει την προβληματικη της πρωτης ταινιας σε φιλοσοφικο-υπαρξιακο και ουμανιστικο επιπεδο, καταφερνοντας ομως παραλληλα να ανοιχτει σε νεους τομεις που το πρωτο δεν τους ειχε αγγιξει καν. Ετσι βλεπουμε να ασχολειται (με οξυ ενιοτε τροπο) με θεματα κοινωνικα, πολιτικα, μεχρι και θρησκευτικα. Και μονο για αυτο το θαρρος του να μην πατησει απλα σε κατι, αλλα να χτισει και διαφορετικα πραγματα πανω σε αυτο εχει το σεβασμο μου. Ειδικα οταν το κανει με τοσο επιτυχημενο τροπο!
:worshippy::worshippy::worshippy:

Αν συγκρινει κανεις οποιαδηποτε ταινια επιστημονικης φαντασιας με τα Alien,Blade Runner,Star wars απο το 75 και μετα θα παθει σοκ ποσο πισω ηταν ολοι οι αλλοι στο visualising.

Ακουγα την κριτικη του slashfilmcast στο οποιο ηταν καλεσμενος ο Cargill (σεναριογραφος του Sinister και του Dr. Strange) και ειπε κατι πολυ ενδιαφερον για το πρωτο bladerunner. Η παραγωγη του ειχε συμπεσει με απεργια των ηθοποιων (μαλλον εννοουν το actor's guild, παρα μεμονωμενων ατομων) και ετσι η ταινια εμεινε 9 μηνες σε post-production δινοντας τους απλετο χρονο να τελειωποιησουν λεπτομεριες. Κατοπιν το googleαρα και βρηκα επιβεβαιωση
Ειναι το bulletpoint 14

http://www.pajiba.com/seriously_random_lists/mindhole-blowers-20-facts-about-blade-runner-that-might-leave-you-questioning-ridley-scotts-humanity.php