Blade Runner 2049

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    90
Re: Blade Runner 2049 (2017)

Παντως ... για να γυρναμε λιγο στα του εργου ....

αυτο εδω ....

Capture-7-e1500410466758.png

μου θυμισε αυτο εδω .... (περιεργο πραγμα ο συνειρμος, σχεδον α-νοητος !)

12cf5a1959ee22000fea2ef3e79d331b.jpg

Iσως γιατι ... καποιο καλα κρυμμενο μυστικο κρυβεται ΠΑΝΤΑ στις ριζες ενος δεντρου ? .... You, tell me !

Φυσικα, η σεκανς ειναι στην αρχη του εργου ... και δεν υπαρχει κανενας τροπος να υποπτευθουμε
τι βρισκεται υπογειως, μερικα μετρα απο τον κορμο του δεντρου. Και ομως ... εμενα η σκεψη μου πηγε στις ριζες.
Κατευθειαν, λογω πινακα !!!! Και στο τελος .. ο συνειρμος μου αποδειχθηκε βασιμος. Στο εντελως τυχαιο !
Η μηπως δεν ειναι ? ... Αφου και ο σκηνοθετης αποφασισε να χωσει "κατι" στο υπεδαφος εκει κοντα ?

Last edited:

Το κακο με μενα (το ΠΟΛΥ κακο) ειναι οτι εχω δει τοσα πραγματα απο δεξια και αριστερα
που μετα απο δεκαετιες .... μπορει να ξαναδω μια σκηνη που δεν μου ειπε τιποτα, τοτε ....

sean-young-replicant-rachel-blade-runner-headshot.jpg

και να μου κανει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ συσχετιση, σημερα ... σε βαθμο που να ερωτευθω
σφοδροτατα την πρωτη (αδιαφορη) εικονα ! Μια εικονα που φυσιολογικα εχει τοσο
ελαχιστα να "πει" απο μονη της .... :nounder:

trees01.jpeg

Βεβαια, υπαρχουν και τεραστιες διαφορες. Αλλα οποιος θελει να παιζει με την συνειρμικη ιδιοτητα του
μυαλου του, θα παρατηρησει ΣΙΓΟΥΡΑ οτι ο μοντερνισμος "καπνιζει" αργα-αργα τον νατουραλισμο.
Οπως η οικοδομηση καιει δασικες εκτασεις. Η τουλαχιστον αυτο "ειδα" εγω !

Last edited:
Απάντηση: Re: Blade Runner 2049 (2017)

Ομως η ατμοσφαιρα (σκηνικο) ΔΕΝ αρκει απο μονη της.
Συμφωνώ.
Διάβασα τοσες φορες την λεξη ατμόσφαιρα στις τελευταίες σελίδες που τελικά μου έγινε η δεύτερη πιο αντιπαθητική σε κινηματογραφικές συζητήσεις.
Ενταξει ειπαμε το Blade Runner καταφερε να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα στα πρότυπα της πρωτη ταινιας και μαλιστα σε αυτό το κατάφερε πολύ καλυτερα από την πρωτη ..
Ε και;
Φτανει αυτό;
Ατμόσφαιρα εχει και ο Αρης
Μπορεις να παρεις αερα απο δαύτον;
Σκοπός και χρησιμο θα ηταν να υπηρχε μια υποτυπώδη οξυγόνωση του εγκεφάλου αλλα όταν εχεις να ρουφήξεις μονο διοξείδιο του άνθρακα τοτε εισαι καταδικασμένος
Θετικο που ειδαμε εξαιρετική σκηνογραφία , ωραια – εξυπνη φωτογραφία και αργούς ρυθμους ( με μια λεξη δημιουργία ατμόσφαιρας) αλλα μονο αυτά τα στοιχεια δεν μπορούν να δωσουν μεγαλη αξια σε μια ταινια .
Προσωπικά δεν μου ειπε τιποτα εκτος από το να με κανει να απορήσω με την απεικόνιση ενός κοσμου που οι ανθρωποι συμπεριφέρονται ρομποτικα και οι συνθετικοί εχουν τις ανθρώπινες αντιδράσεις.

Αντρέα, νομίζω πάντως ότι αυτό ακριβώς που γράφεις στο τέλος είναι η κεντρική ιδέα και των δύο blade runner!!!

Προσωπικά δεν μου ειπε τιποτα εκτος από το να με κανει να απορήσω με την απεικόνιση ενός κοσμου
που οι ανθρωποι συμπεριφέρονται ρομποτικα και οι συνθετικοί εχουν τις ανθρώπινες αντιδράσεις.

Μα ολη αυτη η σκηνογραφικη πανδαισια ηταν για να σε οδηγησει ... σ'αυτην ακριβως την παρανοικη αντιφαση.
Συγνωμη .... ειναι τοσο μπλαζε συμπερασμα ? Το νιωθεις καθημερινα οπου και αν πας, οτι και αν κοιταξεις ?

(Συνεχιζουμε αυριο ... :sleep: .... it's high time I went !)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Blade Runner 2049 (2017)

Συμφωνώ.
Διάβασα τοσες φορες την λεξη ατμόσφαιρα στις τελευταίες σελίδες που τελικά μου έγινε η δεύτερη πιο αντιπαθητική σε κινηματογραφικές συζητήσεις.
Ενταξει ειπαμε το Blade Runner καταφερε να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα στα πρότυπα της πρωτη ταινιας και μαλιστα σε αυτό το κατάφερε πολύ καλυτερα από την πρωτη ..
Ε και;
Φτανει αυτό;
Ατμόσφαιρα εχει και ο Αρης
Μπορεις να παρεις αερα απο δαύτον;
Σκοπός και χρησιμο θα ηταν να υπηρχε μια υποτυπώδη οξυγόνωση του εγκεφάλου αλλα όταν εχεις να ρουφήξεις μονο διοξείδιο του άνθρακα τοτε εισαι καταδικασμένος
Θετικο που ειδαμε εξαιρετική σκηνογραφία , ωραια – εξυπνη φωτογραφία και αργούς ρυθμους ( με μια λεξη δημιουργία ατμόσφαιρας) αλλα μονο αυτά τα στοιχεια δεν μπορούν να δωσουν μεγαλη αξια σε μια ταινια .
Προσωπικά δεν μου ειπε τιποτα εκτος από το να με κανει να απορήσω με την απεικόνιση ενός κοσμου που οι ανθρωποι συμπεριφέρονται ρομποτικα και οι συνθετικοί εχουν τις ανθρώπινες αντιδράσεις.

Μα εκει παει το πραμα....εμεις θα γίνουμε transhumans απομιμήσεις θεών και ολα τα ρομποτ υποτακτικοί μας...τωρα το αν τα ρομποτ αποκτήσουν αισθηματα δεν μπορω να το ξερω. Αλλα για το παραπανω ειμαι σίγουρος. Αν δεις τι εχει καταφερει η boston dynamics και τι συνθετικο δέρμα εχουν φτιάξει τα γιαπανια δεν είναι δύσκολο να φανταστείς το πάντρεμα. Για τα ολογραματα σιγουρο παλι.

Σε κάποιον που δεν άρεσε ιδιαίτερα η 1η ταινία μάλλον δεν θα του αρέσει και αυτή..

Αλλά νομίζω τα πράγματα είναι απλά παιδιά..
εάν θέλουμε να βγάλουμε συμπεράσματα από ένα μεγάλο δείγμα απόψεων των θεατών..

Blade Runner..
http://www.imdb.com/title/tt0083658/ratings?ref_=tt_ov_rt

Blade Runner 2049..
http://www.imdb.com/title/tt1856101/ratings?ref_=tt_ov_rt

Πάνω - κάτω είναι τα ίδια και για τις 2 ταινίες..
οι διαφορές στα + - είναι στα επιμέρους στοιχεία για την κάθε ταινία..

Απ' ότι καταλαβαίνω οι φανς της 1ης ταινίας την δέχτηκαν με μεγάλη ικανοποίηση και αυτήν εδώ!

Last edited:
Απάντηση: Re: Blade Runner 2049 (2017)

Συγνωμη .... ειναι τοσο μπλαζε συμπερασμα ? Το νιωθεις καθημερινα οπου και αν πας, οτι και αν κοιταξεις ?

Αυτή η εικόνα που παρουσιάζεται στην ταινία δεν είναι νέο φρούτο.
Ειδικά σε ευρωπαϊκές ταινίες αλλά και σειρές γίνεται τόσο συχνά τα τελευταία χρόνια σε σημείο να καταντά εύκολος εντυπωσιασμένος
Είναι ανοησία, ψέμα, κολοκύθια με την ρίγανη.
Ο άνθρωπος μπορεί να τον σφίγγει ένας κλοιός από δυσάρεστα συναισθήματα περισσότερο από παλιότερα αλλά θα εξακολουθεί να κυριευεται από φόβο, οργή και θα χαμογελά (έστω αραιά).
Αυτά δεν θα αλλαξουν.
Είναι ζωντανός οργανισμός και όχι τοστιέρα που μπαίνει κάθε πρωί στην πρίζα.

Δεν μπορω να συμμεριστω τετοια ισοπεδωτικη βεβαιοτητα.
Μπορει το transhumanism να μην ολοκληρωθει το 2049 (που ειναι και το πιο πιθανο)
αλλα ετσι οπως εχουν παρει φορα τα πραγματα (και αν δεν γινει καποια παγκοσμια καταστροφη)
.... σιγουρα θα ολοκληρωθει καποια στιγμη στο μελλον.

Αντιλαμβανεσαι τι ΤΡΟΜΟΣ θα κυριευε εναν ανθρωπο των αρχων του 20ου αιωνα
να βλεπει σε μια ηλιολουστη και καταμεστη παραλια 400-500 ατομα ηλικιας 15 με 20
να κοιτανε σε ενα κινητο 59 λεπτα ... και στον διπλανο, στην παρεα τους, μολις 1 λεπτο ?
Και το θεμα της επικοινωνιακης αποχαυνωσης δεν αγγιζει ουτε ξωφαλτσα ... αυτο που
λεμε transhumanism. Ειναι κατι σαν ψιθυρος μπροστα στον κυκλωνα που ερχεται.

Η σιγουρια σου Αντρεα .... εχει ημερομηνια ληξης ! :laugh:
Απλα δεν θα ζεις εσυ (και εγω) την εποχη εκεινη .... αλλο θεμα αυτο !

Απάντηση: Blade Runner 2049 (2017)

Δηλαδή εγω είμαι αστήρικτα σίγουρος και βέβαιος ενώ εσυ που δεν είσαι ( αλλα είσαι ) θεωρείς πως το 2049 είναι μπροστά ( λιγο πιο νωρις λιγο πιο αργα δεν εχει σημασία)
Το βλεπεις έρχεται… Ε;
Οκ…

Μπορει το transhumanism να μην ολοκληρωθει το 2049 ...
αλλα ετσι οπως εχουν παρει φορα τα πραγματα ... σιγουρα θα ολοκληρωθει καποια στιγμη στο μελλον.

Αυτο πιστευω !

Βλεπεις κατι απο την σημερινη επιστημονικη ερευνα (σε καθε τομεα)
που ΔΕΝ θελει να αποδεσμευσει τον sapiens απο το παρον οργανικο σωμα
και την ψυχοσυνθεση που απορρεει απο το dna αυτου του σωματος ?

Το transhumanism ειναι η οδυνηροτατη ιστορικη περιοδος πριν την ελευση
του posthumanism. Και το posthumanism δινει στον sapiens την δυνατοτητα
(ΟΤΑΝ την δωσει) να επιλεξει το δοχειο της συνειδησης του. Οχι βεβαια,
ενα σωμα που θα παλευει αναμεσα στο σεξ, την βια και την κυριαρχια.
Που υπαγορευουν τα γονιδια μας ... ΣΗΜΕΡΑ !

ΟΛΑ ... οσα συμβαινουν σημερα ... κατατεινουν με τον πιο δραματικο τροπο
σ'αυτο το Ιερο Δισκοποτηρο. Αλλα και τον αναποφευκτο Απανθρωπισμο.
Εαν εσυ δεν το βλεπεις, η δεν θελεις να το δεις, δεν ειναι δικο μου προβλημα !

Last edited:

http://antifono.gr/portal/κατηγορίε...-λόγος/4951-ο-απανθρωπισμός-του-ανθρώπου.html

Eαν δεν εχεις χρονο να το διαβασεις ολο (και δεν σου ζητω να βρεις) ....

" ....
Επιπλέον, δεν είναι μόνον ο συναισθηματικός μας κόσμος που απονεκρώνεται.
Ο κόσμος τής δημιουργικής φαντασίας μας και την ευφυίας μας φτωχαίνει.
Ο πιο μέτριος και χωρίς διακριτικά νοητικός τύπος είναι εντελώς επαρκής για να μάθει τέλεια
και να εφαρμόσει τις διάφορες τεχνικές, επιστημονικές κι άλλες, οι οποίες χρειάζονται για να λειτουργήσει η κοινωνία μας.
Ταυτόχρονα, τα αντικείμενα, που φτιάχνουμε ή παράγουμε βιομηχανικά, απαιτούν λίγη ή καθόλου δημιουργική συμμετοχή εκ μέρους μας.
Όλα είναι αποτέλεσμα ορθολογικού προγραμματισμού και σχεδιασμού, τεχνικής επιδεξιότητας κι αποτελεσματικότητας, και τα παράγουμε,
€“εξαναγκαζόμαστε να τα παράγουμε,€“ με τον ελάχιστο δυνατό προσωπικό αγώνα και την ελάχιστη δυνατή προσωπική αφοσίωση, ενώ μέσα
από την παραγωγή τους, μπαίνουμε και στον αντικειμενικό σκοπό τους και γινόμαστε θύματα της απρόσωπης κι ανελέητης φύσης τους.
Γιατί αυτά τα προϊόντα-μηχανές, οικιακά είδη, οργανωτικά προγράμματα, είναι από μόνα τους στερημένα από κάθε πνευματική ποιότητα:
δεν αντικατοπτρίζουν τίποτε που να μην είναι υλικό, είναι σύμβολα του τίποτε, καταναλίσκονται ολότελα από τη δική τους αζωία και
την δική τους ανόργανη αδιαφορία. Κι ο άνθρωπος, που πρέπει να περάσει τη ζωή του ανάμεσά τους, ανάγεται σε μια παρόμοια κατάσταση.
.... "

Last edited:

Eγω πιστευω οτι το 2049 ειναι πιο πολυ αλληγορια του σημερα παρα μελοντολογικη φιλοσοφια,οι ρεπλικες ειναι οι ανθρωποι που αγωνιζονται σημερα και καταληγουν να παρουσιαζονται τουλαχιστον ως γραφικοι,και οι ανθρωποι, που παρουσιαζονται ως λιγοτερο συνασθηματικοι απο τις ρεπλικες, ειναι οι ανθρωποι που ειναι ετσι οπως τους θελουν αυτοι που εχουν την κυριαρχια,απαθεις,ευκολοπιστοι,κατευναστικοι ικανοι μονο για καταναλωση,και με την πεποιθηση οτι οι εξουσιαστες ξερουν καλυτερα απο τους ιδιους πιο ειναι το καλο τους..
ο Βιλνεβ ειναι μαστορας της εικονας,ειναι τοσο καλος που μονο με την εικονα δημιουργει ατμοσφαιρα χωρις δεκανικια(μουσικη,διαλογοι κλπ),επειδη ηταν τετοιο το πρωτοτυπο που τα περισοτερα τα λεει με την εικονα παρα με διαλογους σεναριο,δεν μπορουσε να κανει ο Ριντλει ασφαλεστερη επιλογη σκηνοθετη,
και δεν ειναι μονο αυτο, σεβεται απολυτα το πρωτοτυπο (μεχρι και ο Ζιμερ εχει κομματια σημεια αναφορας-φορο τιμης στον Παπαθανασιου)
αλλα και τολμα να παει πιο περα το ιδεολογικο σκελος φιλοσοφικη αναζητηση..
προσωπικα ειχα παντα προβλημα στις ταινιες του ,με την αφηγηση του Βιλνεβ,ετσι και εδω ισως θα μπορουσε να κοψει ενα μισαωρο,βλεπω και γω αυτο το υπερφυαλο που λεει ο υπερμυγας και δεν μου αρεσει
και ισως το φιναλε να μην ειναι ανταξιο του υπολοιπου μερους
παρολα αυτα προκειται για εξαιρετικη εικαστικη δημιουργια που δεν εχει σχεση με σειρες και ταινιες της σειρας η το βλεπουμε συχνα οπως ειπε ο Ανδρεας,που μαλλον μπερδευει μια εξαιρετικη εικαστικη δημιουργια με το στυλιζαρισμα...
sr εξαιρετικο λινκ..

Eγω πιστευω οτι το 2049 ειναι πιο πολυ αλληγορια του σημερα παρα μελοντολογικη φιλοσοφια,οι ρεπλικες ειναι οι ανθρωποι που αγωνιζονται σημερα και καταληγουν να παρουσιαζονται τουλαχιστον ως γραφικοι,και οι ανθρωποι, που παρουσιαζονται ως λιγοτερο συνασθηματικοι απο τις ρεπλικες, ειναι οι ανθρωποι που ειναι ετσι οπως τους θελουν αυτοι που εχουν την κυριαρχια,απαθεις,ευκολοπιστοι,κατευναστικοι ικανοι μονο για καταναλωση,και με την πεποιθηση οτι οι εξουσιαστες ξερουν καλυτερα απο τους ιδιους πιο ειναι το καλο τους..
ο Βιλνεβ ειναι μαστορας της εικονας,ειναι τοσο καλος που μονο με την εικονα δημιουργει ατμοσφαιρα χωρις δεκανικια(μουσικη,διαλογοι κλπ),επειδη ηταν τετοιο το πρωτοτυπο που τα περισοτερα τα λεει με την εικονα παρα με διαλογους σεναριο,δεν μπορουσε να κανει ο Ριντλει ασφαλεστερη επιλογη σκηνοθετη,
και δεν ειναι μονο αυτο, σεβεται απολυτα το πρωτοτυπο (μεχρι και ο Ζιμερ εχει κομματια σημεια αναφορας-φορο τιμης στον Παπαθανασιου)
αλλα και τολμα να παει πιο περα το ιδεολογικο σκελος φιλοσοφικη αναζητηση..
προσωπικα ειχα παντα προβλημα στις ταινιες του ,με την αφηγηση του Βιλνεβ,ετσι και εδω ισως θα μπορουσε να κοψει ενα μισαωρο,βλεπω και γω αυτο το υπερφυαλο που λεει ο υπερμυγας και δεν μου αρεσει
και ισως το φιναλε να μην ειναι ανταξιο του υπολοιπου μερους
παρολα αυτα προκειται για εξαιρετικη εικαστικη δημιουργια που δεν εχει σχεση με σειρες και ταινιες της σειρας η το βλεπουμε συχνα οπως ειπε ο Ανδρεας,που μαλλον μπερδευει μια εξαιρετικη εικαστικη δημιουργια με το στυλιζαρισμα...
sr εξαιρετικο λινκ..

ισα ίσα το φινάλε ειναι αυτο που του δίνει την απόλυτη ανθρωπινη υπόσταση/ταυτότητα.
γιατί άραγε το έκανε;

+1 για τα υπολοιπα

PS. για να χτιστεί η ατμόσφαιρα θέλει χρόνο.. αν έκοβε την δράση δεν θα ειχε το οκ απο τους παραγωγους..

Αν σου φάνηκε μεγάλο, αυτο θα σου φανεί αιώνας (και ομως ειναι αριστούργημα.. χρειάζεται όλο αυτο τον χρόνο,
που μετουσιώνεται σε δριμύ κατηγορώ για την θέση που έχει εξαναγκαστεί να έχει η γυναικεία φύση αλλα και ενα απο τα ομορφότερα πορτρέτα μητέρας)
Jeanne Dielman, 23 quai du Commerce, 1080 Bruxelles

.....που μετουσιώνεται σε δριμύ κατηγορώ για την θέση που έχει εξαναγκαστεί να έχει η γυναικεία φύση....

α και φεμινιστής.....πρέπει να βρεθούμε αν όχι για τίποτα άλλο.....τουλάχιστον για να παίξουμε λεκτικό ξύλο....

.....που μετουσιώνεται σε δριμύ κατηγορώ για την θέση που έχει εξαναγκαστεί να έχει η γυναικεία φύση....

α και φεμινιστής.....πρέπει να βρεθούμε αν όχι για τίποτα άλλο.....τουλάχιστον για να παίξουμε λεκτικό ξύλο....

πολύ την είδαν σαν μια φεμινιστική ταινια.. δεν ειναι ομως.
ειναι πιο πολύ υπαρξιακή, κυρίως για την αβάσταχτη αυτή αγάπη της μητέρας προς τα παιδιά της.
γιαυτό τον λόγο την αφιέρωσε και στην μητέρα της.

πολύ την είδαν σαν μια φεμινιστική ταινια.. δεν ειναι ομως.
ειναι πιο πολύ υπαρξιακή, κυρίως για την αβάσταχτη αυτή αγάπη της μητέρας προς τα παιδιά της.
γιαυτό τον λόγο την αφιέρωσε και στην μητέρα της.

Μα τον σκότωσε τον τύπο.....τι να λέμε τώρα...