Βλέπω μόνός , βλέπω καλύτερα!

Απ' ότι κατάλαβα, οι ταινίες του άρχοντα θεωρούνται κάτι σαν κορυφαία έργα αναφοράς, στο χωριό του DVD, σε σημείο να θεωρείται ανήκουστο να προτιμά κανείς π.χ. τους τέσσερις γάμους και μια κηδεία.

Χωρίς διάθεση προσβολής, τις έχω δει όλες, δε θα τις ξανάβλεπα. Πέρα από το gothic υπερθέαμα, που για μένα είναι μιας χρήσης, τις βρήκα κουραστικές και αφελείς. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο. Αν όμως διάλεγα μια gothic ταινία που ευχαρίστως θα ξανάβλεπα, αυτή είναι ο Μέρλιν του Στηβ Μπάρον, με τους Σαμ Νηλ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και Μιράντα Ρίτσαρντσον.

Έχω ένα αισθητικό φράγμα απέναντι στις gothic ιστορίες. Δεν μπορούν να μου κινήσουν το ενδιαφέρον. Μαζί με τα νερά, ίσως να πετάω και το μωρό και αυτήν την έλλειψη ενδιαφέροντος μου προκαλεί και ο Τόλκιν. Φυσικά δεν μπορώ να τον αξιολογήσω, ούτε τον υποτιμώ. Εδώ δεν υποτιμώ τον Dan Brown!

Η βάση ίσως αυτού του φράγματος, είναι η αναπόφευκτη σύγκριση με ένα κολοσσιαίο έργο με το οποίο έχω ανοικτούς λογαριασμούς: Την τετραλογία του Ρίχαρντ Βάγκνερ (Το Δακτυλίδι των Νιμπελούγκεν), μαζί με τον Τριστάνο και τον Πάρσιφαλ. Ποτέ δεν υπήρξα ένθερμος βαγκνερικός, ποτέ δεν ένιωσα οικειότητα με το δημιουργό, πάντα όμως αισθανόμουν υποσυνείδητα την μοναδική αξία του. Το ανέβασμα - σταθμός του Σερό στο Φεστιβάλ του Μπάυρωιτ τη δεκαετία του '80 με τον Μπουλέζ είναι ένα από τα λίγα (σετ) DVD που νιώθω πως οφείλω να αγοράσω, αλλά ποτέ δεν έχω το χρόνο να το παρακολουθήσω.

Με το Βάγκνερ, παραμένω αδαής, αλλά και πεινασμένος. Με επιγόνους στυλ Άρχοντα, απόμακρος και αδιάφορος.

Ας επιστρέψουμε στην ερώτηση του Κώστα γιατί, εποικοδομητική η ανταλλαγή απόψεων περί Άρχοντα, αλλά άλλο θέμα.

Εμείς, ευτυχώς, στην επιλογή των ταινιών συμφωνούμε απόλυτα. Οπότε, δεν υπάρχει πρόβλημα, όποιος και να πάει για να νοικιάσει μια καινούργια. Και 99 στις 100 φορές συμφωνούμε και στο αν η ταινία ήταν καλή ή όχι.
Η μόνη μας διαφωνία που καταλήγει μονίμως σε μάχη είναι για το ποιός θα καθίσει στο κέντρο του καναπέ!!!

Re: Απάντηση: Βλέπω μόνός , βλέπω καλύτερα!

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Μωρέ καλά λέω εγώ χωριστά home cinema.....Δεν μ' ακούτε....-bye-

Καλά....αν δεν του αρέσει ο Άρχοντας εγώ είμαι λίγο πιο κάθετη και θα έλεγα........χωριστά σπίτια αλλά τεσπα.....

Χμμμμ....έχω παρατηρήσει ότι όντως ελάχιστα ζευγάρια ταιριάζουν στα γούστα στις ταινίες........γιατί δεν διαλέγουμε ανθρώπους που να μας ταιριάζουν στα γούστα μου λέτε?

Τάσο...χωριστά Home Cinema αλλά εσύ θα τα έχεις 'φτιάξει'?

Απο τα γραφόμενά σας παρατηρώ, με μεγάλη έκπληξη, οτι υπάρχουν και ζευγάρια που παρακολουθούν ταινίες μαζί!!!!!! -bye-

Re: Απάντηση: Βλέπω μόνός , βλέπω καλύτερα!

Μπάμπης Κολέζας said:
Απο τα γραφόμενά σας παρατηρώ, με μεγάλη έκπληξη, οτι υπάρχουν και ζευγάρια που παρακολουθούν ταινίες μαζί!!!!!! -bye-

Πραγματικά μου κάνουν μεγάλη εντύπωση αυτα που γράφετε, ποτε δεν αντιμετώπισα τετοιο πρόβλημα. Έπεσα σε περιπτώσεις ή εγώ βλέπω τα πάντα;
Μάλλον η αλήθεια είναι καπου στην μέση ... όπως πάντα

H λύση είναι MIA! Aυτό που έχω κάνει εγώ. Home cinema στην κρεβατοκάμαρα και το τέλος της ταινίας αρέσει και στους δύο πάντα...:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

MHTΣ said:
H λύση είναι MIA! Aυτό που έχω κάνει εγώ. Home cinema στην κρεβατοκάμαρα και το τέλος της ταινίας αρέσει και στους δύο πάντα...:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Τις απολαύσεις δεν πρέπει να τις μπλέκει κανείς αγαπητέ ΜΗΤΣ......

Το Home Cinema είναι 'ναός'...θέλει το δικό του χώρο........:P

Κανείς δεν μπορεί να μειώσει την αξία του έργου του Τόλκιν.,....τρανταχτή απόδειξη το πόσο κόσμο έχει αγγίξει και επηρρεάσει.....

Από πότε το μαζικό γούστο είναι διαπιστευτήριο ποιότητος ;;;

Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, όπως εύκολα προκύπτει από απλή στατιστική παρατήρηση των τεκταινομένων γύρω μας......

tatiana said:
Τις απολαύσεις δεν πρέπει να τις μπλέκει κανείς αγαπητέ ΜΗΤΣ......

Το Home Cinema είναι 'ναός'...θέλει το δικό του χώρο........:P

Aγαπητή tatiana συμφωνώ. Aπλά χρησιμοποίησα τον «αναγκαστικό προς το παρόν» χώρο του hc μου για να κάνω ένα αστείο... και βέβαια το «πρέπει» είναι εντελώς σχετικό... καμία φορά και η «εμπλοκή» απολαύσεων έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα...

Last edited:
Απάντηση: Re: Βλέπω μόνός , βλέπω καλύτερα!

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Είναι τουλάχιστον αμετροεπές να χαρακτηρίζεις ως βιβλίο από τα κορυφαία του 20ου αιώνα τις κοινοτυπίες του Τόλκιν , όταν τον ίδιο αιώνα έχει γράψει βιβλία ο Τζέϊμς Τζόϊς . Τώρα "το έπος που υμνεί τα ανθρώπινα ιδανικά" είναι μάλλον χαρακτηρισμός αμερικάνικης εφημερίδας ή αμερικάνων κριτικών . Επος αγαπητή κυρία είναι ο Μόμπυ Ντικ , όχι ο Αρχοντας με τα δένδρα που μιλάνε και τα Γκόλεμ και τα Χόμπιτ .Μπορεί να είναι politically correct ( Ηρωας είναι ένας ηλίθιος κοντός με ανόητη φάτσα και μεγάλες πατούσες ή αυτιά ) αλλά λυπούμαι διότι δεν είμαι υποχρεωμένος να σέβομαι έναν άνθρωπο ο οποίος ξεπατίκωσε την βόρεια μυθολογία και την έκανε μιθυστόρημα . Κι αν θυμάμαι καλά πριν ο Τόλκιν γίνει ευρέως γνωστός , ήταν ο αγαπημένος ήρωας των χεβιμεταλλάδων .
Οπως επίσης είναι τελείως άσχετο να τοποθετείς την Γερνίκα στο επίπεδο των καρτουνίστικων σχεδίων . Κατ' αρχήν προσβάλει εσένα

Ντόκ, μπορεί στη μουσική να μην "τα βρίσκουμε" αλλά εδώ.... :grinning-smiley-043

Δημοκηδής said:
Από πότε το μαζικό γούστο είναι διαπιστευτήριο ποιότητος ;;;

Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, όπως εύκολα προκύπτει από απλή στατιστική παρατήρηση των τεκταινομένων γύρω μας......

Χμμ.....θα συμφωνούσα αν μιλούσαμε για ένα φαινόμενο των καιρών όπως πχ Fame Story....

Αλλά σκέψου την επίδραση δημιουργών όπως ο Σοφοκλής, ο Αισχύλος, ο Πλάτωνας, ο Σπινόζα, ο Ελύτης, ο Μπετόβεν......κτλ κτλ...ενδεικτικά τα ονόματα.....

Δεν είναι μαζικό γούστο αυτό που εννοώ είναι αντοχή στο χρόνο x επιρροή σε μερίδα πληθυσμού x έμπνευση στην τέχνη....

Πάντως δεν χρειάζεται εμένα ο Τόλκιν για να τον υπερασπιστώ όπως και οι υπόλοιποι μεγαλοι δημιουργοί IMHO

MHTΣ said:
Aγαπητή tatiana συμφωνώ. Aπλά χρησιμοποίησα τον «αναγκαστικό προς το παρόν» χώρο του hc μου για να κάνω ένα αστείο... και βέβαια το «πρέπει» είναι εντελώς σχετικό... καμία φορά και η «εμπλοκή» απολαύσεων έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα...

Χεχε! Έχεις το Home Cinema στην κρεβατοκάμαρα? Καλά πως κοιμάσαι?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!

Σε κατανοώ απολύτως για την εμπλοκή απολάυσεων:P

δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένο δημιουργό αλλά σε διαδικασία αξιολόγησης,

Αλλά σκέψου την επίδραση δημιουργών όπως ο Σοφοκλής, ο Αισχύλος, ο Πλάτωνας, ο Σπινόζα, ο Ελύτης, ο Μπετόβεν......κτλ κτλ...ενδεικτικά τα ονόματα.....

επίσης τα κολοσσιαία ονόματα που αναφέρεις δεν νομίζω να έχουν την αποδοχή της μάζας, πχ. πόσοι τους διαβάζουν ή τους ακούν ; η μειοψηφία του 2-3 % ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βλέπω μόνός , βλέπω καλύτερα!

__Χμμμ... μάλλον έχω σταθεί πολύ τυχερός, ή έχω διαλέξει πολύ σοφά κατά καιρούς. Με την πιο σοβαρή σχέση που είχα, ούτε που υπήρξε ποτέ θέμα. Πήγαινα στο video club (όποτε δε μπορούσαμε να πάμε μαζί) και έπαιρνα τηλ. "ποια απο τις τρεις;" Μπορεί να παίρναμε και τις τρεις ή τις δύο... βέβαια. Τα γούστα κοινά, αλλά φρόντιζα κι εγώ... να παίζει και κανα καλό αισθηματικό που και που (αν και σπάνια) ή κάποια απο τις ταινίες να έχει ένα υπόβαθρο, μία ωραία ανάπτυξη ανθρωπίνων σχέσεων (δεν είναι ανάγκη να είναι αισθηματικό). Πάντως τώρα που το ξανασκέφτομαι, πολύ σπάνιο έπαιζε κλασσικό συναισθηματικό (και φυσικά ποτέ βλακείες τύπου "ο γαμός του καλύτερου φίλου και τηλεπαθητικά εραστή μου" -αλλά ταινίες όπως "μια βραδιά στο Νόττινγκ Χιλ"). Μόνο τις ταινίες "καράτε" δε έβλεπε, οκ, δικαιολογημένα, οι πολλές είναι μπούρδες -μεταξύ μας αγόρια, άσχετα αν μας αρέσει να βλέπουμε και καμία που και που. Μόνο για τον Τζάκι Τσαν υπήρχε respect, και κάποια της άρεσε κιόλας (μία που είχε και love story μέσα, ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ, όχι φτηνό love story, απλά για τις σκηνές που δεν χύνεται αίμα -> love story... στο κρεβάτι κλπ).. Απο θρίλερ? Αλλο τίποτα, η σίγουρη επιλογή, έβλεπε πιο πολύ κι απο 'μένα!

__Φυσικά, υπήρχε το πρόβλημα ότι κοιμόταν αρκετές φορές, ακόμα κι αν της άρεσε η ταινία -τι να κάνουμε, είμαι άντρας που εμπνέει ασφάλεια, χαχαχα. Βέβαια, είμαι σίγουρος πως δε το έκανε απο βαρεμάρα, άλλωστε ποτέ δεν έφευγε "πάω να κοιμηθώ", κοιμόταν πάνω μου. Αυτό για το σπίτι, για το σινεμά κανένα πρόβλημα, πηγαίναμε συχνά και ούτε που θυμάμαι να διαφωνούμε για ταινία (και δεν ήταν κάποιος απ' τους δύο υποχωρητικός), δεν χρειαζόταν. Γενικά είναι θέμα χημείας.

__Και απ' ότι βλέπω είναι σπάνιο να ταιριάξεις. Αλλά βοηθά πολύ ο ένας να σκέφτεται τον άλλον, κατά την επιλογή κλπ, όπως και σε τόσο άλλα πράγματα σε μία ΥΓΕΙΗ σχέση!!

__Πάντως, οι διαφορές, έχουν να κάνουν με το ότι πιο συχνά ερωτευόμαστε ανθρώπους που διαφέρουν απο εμάς, είναι κάτι διαφορετικό που μας συμπληρώνει, ή που μας αρέσει κάτι τόσο πολύ πάνω του /της, που όλα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Οπότε, υπάρχουν αρκετές διαφορές σε πολλά επίπεδα και πράγματα (προσοχή, δε λέω ούτε ότι είναι καλό, ούτε πως είναι κακό). Η άλλη περίπτωση, είναι της σωστής χημείας που πολλές φορές είναι απίστευτο σε πόσα "περίεργα" πράγματα ή μικρολεπτομέρειες ταιριάζεις με τον άλλον. Και ειδικά αν προσπαθείς να φροντίζεις τον άλλον και να είσαι λίιιγο διαλλακτικός /η (τόσο ώστε να μη καταπιέζεις όμως κάτι, εξού και η "χημεία") και αν έχουν και οι δύο το ανοιχτό μυαλό για να μαθαίνουν απο τον άλλον (και απο το κάθε σήμερα), τότε... απλά δεν υπάρχει θέμα του αν θα ταιριάζουν στα γούστα, στο φαγητό, στη διακόσμηση, στις ταινίες... στο σεξ...

Νικόλ said:
Νομίζω πως κάποια σου διαφεύγει....
Τέλος πάντων, εγώ ευτυχώς ανήκω στην κατηγορία των γυναικών που δεν τους αρέσουν ιδιαίτερα οι συναισθηματικές ταινίες. Θα τις δω βέβαια, αλλά προτιμώ τις περιπέτειες, τα θρίλερ και τις κοινωνικές. Δε μου αρέσει να παρακολουθώ μόνη μου ταινίες, αλλά αν δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω θα δω και μόνη μου. Το κακό είναι πως στον καλό μου δεν αρέσει τόσο όσο σε εμένα ο κινηματογράφος οπότε ή βλέπουμε σπίτι ταινία ή πηγαίνω με φίλους μου στον κινηματογράφο....
__Εσύ είπαμε, είσαι ειδική περίπτωση παιδί μου!! Είσαι το όνειρο κάθε άντρα, μέχρι και xbox θα παίζει μαζί σου ο τυχερός, το οποίο είμαι σίγουρος το συνδέεις με κλειστά τα μάτια (μη σας πω ότι θα νικάει και η Νικόλ με άνεση, αστέρι λέμε!). ;)

Δημοκηδής said:
δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένο δημιουργό αλλά σε διαδικασία αξιολόγησης,

επίσης τα κολοσσιαία ονόματα που αναφέρεις δεν νομίζω να έχουν την αποδοχή της μάζας, πχ. πόσοι τους διαβάζουν ή τους ακούν ; η μειοψηφία του 2-3 % ;

Δε νομίζω...οι μεγάλοι κλασσικοί διδάσκονται σε όλα τα μεγάλα ακαδημαικά ιδρύματα.....η επιρροή τους έχει περάσει ακόμα και μέσα στη γλώσσα μας...........νομίζω ότι η επιρροή είναι μεγαλύτερη αλλά κακά τα ψέμματα πρέπει να είσαι άξιος για να σε επηρρεάσει κάτι που αξίζει

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βλέπω μόνός , βλέπω καλύτερα!

Βασίλης Παπαδημητρίου said:
Εσύ είπαμε, είσαι ειδική περίπτωση παιδί μου!! Είσαι το όνειρο κάθε άντρα, μέχρι και xbox θα παίζει μαζί σου ο τυχερός, το οποίο είμαι σίγουρος το συνδέεις με κλειστά τα μάτια (μη σας πω ότι θα νικάει και η Νικόλ με άνεση, αστέρι λέμε!). ;)
:flipout: :flipout: :flipout: πειράζει που μου αρέσει το x-box;
Δυστυχώς του καλού μου δεν του αρέσει να παίζει παιχνίδια στο x-box κι έχω πρόβλημα. Οπότε αρκούμε να παίζω μόνη μου μερικές φορές...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βλέπω μόνός , βλέπω καλύτερα!

Βασίλης Παπαδημητρίου __Εσύ είπαμε said:
Είπαμε Βασίλη έμπλεξε με τα κατάλληλα άτομα την κατάλληλη περίοδο....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βλέπω μόνός , βλέπω καλύτερα!

Δεβελέκος Στράτος said:
Είπαμε Βασίλη έμπλεξε με τα κατάλληλα άτομα την κατάλληλη περίοδο....
Χα, καλό κι αυτό!!!!!! Δε θα το σχολιάσω.....:grinning-smiley-043

tatiana said:
Χεχε! Έχεις το Home Cinema στην κρεβατοκάμαρα? Καλά πως κοιμάσαι?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!

Σε κατανοώ απολύτως για την εμπλοκή απολάυσεων:P

Mπορώ να πώ ότι με μεγάλη ευχαρίστηση, αφού έχεις απολαύσει και την ταινία που έχεις επιλέξει στο διπλό σου κρεβάτι... βλέπε παρακάτω...
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=572