BLU RAY VS HD DVD

Απάντηση: Re: BLU RAY VS HD DVD

Υπαρχουν τοοοσες πολλες ταινιες σε BR & ΗDDVD που μπορει καποιος να εχει τοσο μεγαλους προβληματισμους ??

Δεν μπορω να το καταλαβω, εκτος και αν ειμαι απλα ανενημερωτος

+ οσα θες

καμια αγορα αν δεν δω πληθωρα δισκων στα Video Clubs

Re: Απάντηση: BLU RAY VS HD DVD

Θα συμφωνησω σχεδον σε ολα με μια μικρη μονο επιφύλαξη οσον αφορα το θεμα του ενισχυτη.
Δεν φτανει να εχει μονο HDMI αλλα να μπορει να αποκωδικοποιει τα νεα fornat ηχου Dolby true HD, DTS HD ktl. Με λιγα λογια να exei HDMI 1.3.
Σ αυτη την περιπτωση επιλεγουμε μηχανηματα που να δινουν τα νεα format ηχου σε μορφη bitstream.
Αν ομως ο ενισχυτης μας εχει μεν HDMI αλλα ειναι version 1.1 τοτε παλι πρεπει να επιλεξουμε μηχανηματα που να δινουν ηχο HD σε bitstream αν θελουμε να ειμαστε future proof αλλα και να εχουν αναλογικη εξοδο 5.1 η 7.1 για να ταισουμε τις αντιστοιχες αναλογικες εισοδους του ενισχυτη μας με ηχο υψηλης αναλυσης (αποκωδικοποιηση θα κανει το blu ray h to hd dvd).
Το πλεονεκτημα του να εχουμε ενα ενισχυτη HDMI 1.1 ειναι οτι μπορουμε να χρησιμοποιησουμε την HDMI του για να παρoυμε ηχο πολυκαναλο PCM.
:award:
Νικος

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Αδερφέ δέν γίνεσαι λίγο ποιο αναλυτικός για να μάθω κι´εγώ λίγα πράγματα για τα καινούργια format ήχου και για να μή δώσω χρήματα άσκοπα. Τι είναι το bistream; Αν πάρω για παράδειγμα τον denon 4308 τι μηχάνημα (blu ray η hd dvd) πρέπει να πάρω για να ακούσω πραγματικά (και να το γράφει και η οθόνη το προενισχυτη) dts hd master audio, dolby digital plus κ.τ.λ.π
Ευχαριστώ.

Υπαρχουν τοοοσες πολλες ταινιες σε BR & ΗDDVD που μπορει καποιος να εχει τοσο μεγαλους προβληματισμους ??

Δεν μπορω να το καταλαβω, εκτος και αν ειμαι απλα ανενημερωτος

και απο αυτες που κυκλοφορουν 5-6 αξιζουν.

Και (θα το ξαναπω για πολλοστη φορα), οσο οι τιμες ειναι στα υψη, κανεις νορμαλ ανθρωπος δε θα αγοραζει (νορμαλ = οχι μελος του avclub). Οποτε, οσο τα μελη του avclub αγοραζουν με τις τιμες σε 4ψηφια επιπεδα, τοσο οι εταιριες θα κανουν γρηγορη αποσβεση, και τοσο λιγοτερο θα τις ενδιαφερει να ριξουν τις τιμες σε νορμαλ επιπεδα.

Τι μας νοιαζει αυτο??? Μα φυσικα, οσο δεν παιρνει HD ο περιπτερας της γωνιας, ή η θεια και η γιαγια, ή οποιοσδηποτε τεσπα ασχετος με το θεμα, ποτε δεν προκειται να δουμε στα ραφια των videoclubs ποικιλια τετοια που να αξιζει την αγορα..

μέσα στον Γενάρη αναμένεται να ανακοινώσει η Warner τα πλάνα της σχετικά με το ποιό φορμά θα στηρίξει ,η αν θα παραμείνει ουδέτερη.

Πιστεύω πως πολλά θα κριθούν από αυτή την την ανακοίνωση.

Μια χαρά είναι τα format της sony. Μάλλον πολύ καλά για να είναι πάντα επιτυχημένα εμπορικά...

(Ας μην σχολιάσω το Post στο e-pcmag...μάλλον κάποιου είδους κακο αστείο θα είναι!)

Last edited:
Και (θα το ξαναπω για πολλοστη φορα), οσο οι τιμες ειναι στα υψη, κανεις νορμαλ ανθρωπος δε θα αγοραζει (νορμαλ = οχι μελος του avclub). Οποτε, οσο τα μελη του avclub αγοραζουν με τις τιμες σε 4ψηφια επιπεδα, τοσο οι εταιριες θα κανουν γρηγορη αποσβεση, και τοσο λιγοτερο θα τις ενδιαφερει να ριξουν τις τιμες σε νορμαλ επιπεδα.

Τι μας νοιαζει αυτο??? Μα φυσικα, οσο δεν παιρνει HD ο περιπτερας της γωνιας, ή η θεια και η γιαγια, ή οποιοσδηποτε τεσπα ασχετος με το θεμα, ποτε δεν προκειται να δουμε στα ραφια των videoclubs ποικιλια τετοια που να αξιζει την αγορα..

Καλα τα λες... ΕΜΕΙΣ χαρασουμε το μέλλον......:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Και το MiniDisc για δουλειες οπως ηχογραφησεις συναυλιων ή και προσωπικων αναζητησεων μια χαρα μου εχει δουλεψει 8 χρονια τωρα...
Θελεις γιατι το MiniDat ειναι πανακριβο και δυσχρηστο με την κασετα περα-δωθε...

Γενικα αποτυχια ως μεσο αναπαραγωγης ηταν... οπως και καθε αλλο λογω MP3 players... οχι ομως για δουλεια που γιαυτο πουλαει ακομη... και πλεον εχει γινει και μεσο αποθηκευσης...

Αν μου βρεις αλλο φορητο μεσο ηχογραφησης καλυτερο απο το MD με τη μεθοδο ATRAC τοτε να πω οτι απετυχε... (και μην ακουσω για mp3 recorder δημοσιογραφικα...)

Μη βλεπουμε τα πραγματα στο ποσο πουλανε... αλλα στο γιατι πουλανε και τι προσφερουν τοσο καιρο...

ισως για τον ιδιο λογω που καποιοι αλλοι συμπιεζουν την εγγραφη σε mp3 με παρομοια απωλεια

αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου

eNeRGy γιατί θες οπωσδήποτε να συμπιέζεις την εγγραφή σε atrac με απώλεια;

Δεν υπαρχει οπωσδηποτε για τιποτα στη ζωη μου... αν εχεις κατι να μου προτεινεις ευχαριστως να το δοκιμασω!
Σαν φορητη εγγραφη το MD προσφερει πολυ καλη ποιοτητα...
Δεν ειπα οτι το χρησιμοποιω για να κανω παραγωγες ή demo... αλλα για να γραψω καμια συναυλια μου στο ποδι το εκανα πολλες φορες...
Ξερεις καμια αλλη φορητη συσκευη στα ιδια χρηματα να κανει κατι καλυτερο...?

Και εγώ το χρησιμοποιώ για αυτή τη δουλειά με τρομερή επιτυχία. Δυστυχώς έχασα το στερεο μικροφωνάκι τις sony που είχα...(μάλλον μου το καβάτζωσαν).

Οσον αφορά την ποιότητα, εχω φίλο μουσικό που παίρνει στερεοφωνικά δείγματα σε minidisc με 2 AKG C1000 σε ειδική V κατασκευή που εχει φτιάξει. Η ποιότητα είναι απλά τέλεια!

:offtopic:

Το MiniDisc είναι (καλά, ήταν..) ένα εξαιρετικό φορμά πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του. Ήταν πάρα πολύ βολικό για μερικές εφαρμογές, ειδικά όταν υπήρχε απαίτηση για portability. Εγώ είχα MD player και στο αμάξι και ήταν απλά βολικότατο. Βλέπετε, τα MD δεν γρατζουνίζονται! :smile:

:offtopic:

Το MiniDisc είναι (καλά, ήταν..) ένα εξαιρετικό φορμά πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του. Ήταν πάρα πολύ βολικό για μερικές εφαρμογές, ειδικά όταν υπήρχε απαίτηση για portability. Εγώ είχα MD player και στο αμάξι και ήταν απλά βολικότατο. Βλέπετε, τα MD δεν γρατζουνίζονται! :smile:

+1

Αν μπορούσε να γράφεται όσο γρήγορα όσο ένα CD, θα το είχα ακόμα.