BLUE SKY ειναι παλι εδω

Απάντηση: Re: BLUE SKY ειναι παλι εδω

ναι μια κλίση την θέλει ,, την προτιμώ με τα γόνατα κάτω και την μέση πάνω!!!!-bye- :flipout: :flipout:

Προς το παρόν με τέτοιες κλίσεις προετοιμάζονται κάποιοι παραμυθάδες αντιπρόσωποι για το αύριο. :antlers:

Re: Απάντηση: Re: BLUE SKY ειναι παλι εδω

Προς το παρόν με τέτοιες κλίσεις προετοιμάζονται κάποιοι παραμυθάδες αντιπρόσωποι για το αύριο. :antlers:
Εχετε στοιχεία γι αυτό που γράφετε ? Διότι αν έχετε στοιχεία για μελλοντικούς παραμυθάδες αντιπροσώπους να μας τα γράψετε να ξέρουμε και εμείς οι υπόλοιποι για να προστατευθούμε. :antlers:
Δέν πιστεύω αυτά που γράψατε να τα φαντάζεσθε , έτσι ?

Το τελευταίο Stereophile (Μάης 2007) έχει δοκιμή του Oppo DV-970HD το οποίο κοστίζει $149, βρίσκεται δηλαδή στην κατηγορία τιμής του περιβόητου BS. Η δοκιμή φυσικά δεν έχει κωμικό χαρακτήρα ούτε είχε στόχο να ρίξει από το βάθρο τους τα Esoteric και τα λοιπά της κατηγορίας αυτής μηχανήματα.
Το ενδιαφέρον όπως αντιλαμβάνεστε είναι ότι η δοκιμή καταλήγει σε παρόμοια συμπεράσματα με αυτά που έχουν καταλήξει οι περισσότεροι (όχι όλοι βέβαια) φίλοι που έχουν ακούσει το BS. Ότι δηλαδή δεν είναι απλά αξιοπρεπές αλλά πολύ παραπάνω από αυτό, όχι αυστηρά υπό το πρίσμα απόδοσης/τιμής αλλά και υπό το πρίσμα της απόδοσης μόνο.
Αν συνυπολογίσει κανείς ότι το υπόλοιπο σύστημα που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη δοκιμή κοστίζει περίπου $50.000, τότε νομίζω ότι είναι φανερό πως τα δεδομένα στην ψηφιακή τεχνολογία και ειδικά στις ψηφιακές πηγές έχουν γίνει εξαιρετικά ρευστά θέτοντας υπό αμφισβήτηση πολλά από τα παραδοσιακά αξιώματα του HiFi/HiEnd.
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, ειδικά για τους επίμονους που εξακολουθούν να αρνούνται το προφανές, ότι δηλαδή ο κόσμος (της τεχνολογίας) αλλάζει.

Φιλε Mczab,το BS κανει 5 φορες κατω απο το Oppo και γι αυτο το πηραμε ολοι και το δοκιμασαμε.
Ειχα πει και παλιοτερα (και το ειχε αναφερει και ο Angelo) οτι υπαρχουν και αλλα μηχανηματα στην αγορα που ηχουν αριστα, αλλα δεν το ειχαμε κανει τοσο θεμα γιατι ηταν μεν φτηνα, αλλα και παλι δεν ηταν ΤΟΣΟ φτηνα σαν το BS οποτε θα το παιρναμε για πλακα και θα το δοκιμαζαμε.
Και κατι Jvc των 100 ευρω που εχω σπιτι μου παιζουν αν οχι καλυτερα τουλαχιστον ιδια με το BS αλλα δεν "πεταει" ο καθενας 100 ευρω για να διαπιστωσει αν ο Μιχαλης τα "λεει" καλα ή πεταει π@π@ρες!!!!
Συμφωνοντας λοιπον μαζι σου ,θα πρεπει απο δω και περα να εχουμε τα ματια μας ορθανοιχτα!!!!!

εγώ θα πω το εξής: (μετά από συμβίωση 3 μηνών με bs και αλλαγή δυό καλωδίων τροφοδοσίας)

όταν ακούω bs είμαι πολύ ευχαριστημένος...
όταν κάνω switch σε sony+ultramatch η πρώτη αντίδραση είναι: ώπα, εδώ έχουμε λαμπρότητα, πρίμα κλπ κλπ....μετά από μισή ώρα μέ έχει κουράσει - το κλείνω και ακούω το bs και ηρεμώ....
(τσατίζομαι βέβαια που δεν ξέρω ποιό κομμάτι παίζει και που δεν πιάνει ωρες ώρες το control) αλλά....

Φιλε Mczab,το BS κανει 5 φορες κατω απο το Oppo και γι αυτο το πηραμε ολοι και το δοκιμασαμε.
Ειχα πει και παλιοτερα (και το ειχε αναφερει και ο Angelo) οτι υπαρχουν και αλλα μηχανηματα στην αγορα που ηχουν αριστα, αλλα δεν το ειχαμε κανει τοσο θεμα γιατι ηταν μεν φτηνα, αλλα και παλι δεν ηταν ΤΟΣΟ φτηνα σαν το BS οποτε θα το παιρναμε για πλακα και θα το δοκιμαζαμε.
Και κατι Jvc των 100 ευρω που εχω σπιτι μου παιζουν αν οχι καλυτερα τουλαχιστον ιδια με το BS αλλα δεν "πεταει" ο καθενας 100 ευρω για να διαπιστωσει αν ο Μιχαλης τα "λεει" καλα ή πεταει π@π@ρες!!!!
Συμφωνοντας λοιπον μαζι σου ,θα πρεπει απο δω και περα να εχουμε τα ματια μας ορθανοιχτα!!!!!

Για να μην παρεξηγηθώ, με το ποστ δεν ήθελα να παρακινήσω τα μέλη να σπεύσουν να αγοράσουν Oppo. Αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι το γεγονός ότι ακόμα και περιοδικά επιπέδου και νοοτροπίας Stereophile, που τον προηγούμενο μήνα είχαν δοκιμή των καλωδίων Tara Labs κόστους $15.000, δίνουν χώρο και χρόνο για να δοκιμάσουν το Oppo των $149 αντιμετωπίζοντάς το ως κανονική πηγή και όχι ως gadget ή ως παιχνιδάκι.

ΥΓ. Εκεί που θα διαφωνήσω φίλε μου είναι στο ότι αν κάποιος δεν θέλει να διαθέσει 100€ για να δοκιμάσει κάτι (οτιδήποτε) στο σύστημά του και πιθανά να το ενσωματώσει, τότε απλά δεν ασχολείται αρκετά, όχι δεν έχει χρήματα. Δεν θέλω βέβαια να είμαι και απόλυτος.

εγώ θα πω το εξής: (μετά από συμβίωση 3 μηνών με bs και αλλαγή δυό καλωδίων τροφοδοσίας)

όταν κάνω switch σε sony+ultramatch η πρώτη αντίδραση είναι: ώπα, εδώ έχουμε λαμπρότητα, πρίμα κλπ κλπ....μετά από μισή ώρα μέ έχει κουράσει - το κλείνω και ακούω το bs και ηρεμώ....
(τσατίζομαι βέβαια που δεν ξέρω ποιό κομμάτι παίζει και που δεν πιάνει ωρες ώρες το control) αλλά....

Πιστεύω ότι το Ultramatch είναι που σε κουράζει...

Κάτι μου θυμήζει, κάτι μου θυμήζει.

Εμπιστευτείτε τα αυτιά σας και μόνο. Ούτε καν τα μάτια που διαβάζουν..

...και χωρίς παρωπίδες!!!

Μόνο έτσι ακούγεται το bs... και ακούγεται μ ο ν α δ ι κ ά.

έχεις κάτι να προτείνεις?-bye-

Έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι γενικά το upsampling δίνει αποτελέσματα σαν αυτά που περιγράφεις. Για να είμαι ειλικρινής εκτός από το Meridian που ήταν σε αγγελία εδώ, σε συνδυασμό με το Sony δεν έχω ακούσει άλλο DAC.
Αυτό το οποίο θα ήθελα να ακούσω αλλά δεν ξέρω πώς, είναι το Grace Design m902 και το NET Audio Sonance που είναι και σε σχετικά λογικά χρήματα αλλά πολύ ακριβότερα από το Ultramatch.
Δεν μου έχει κάνει "κλικ" κάτι άλλο. Στην ίδια φάση είμαστε αρκετοί πάντως αν και το Sony δεν υστερεί σημαντικά σε κάτι κατά τη γνώμη μου ώστε να επιβάλλεται η χρήση DAC.

μέχρι τώρα άκουγα καλά με το sony + match.
πάντως δεν έχει σχέση το upsampling.
Και χωρίς, το αποτέλεσμα δεν διαφέρει.

Αλλωστε όταν το ακούς σκέτο δεν ακούς upsampling.
Το upsampling παίζει ρόλο αν δουλεύεις το ultracurve ή κάτι που εκμεταλλεύεται το 24/96 σήμα

Απάντηση: Re: BLUE SKY ειναι παλι εδω

ΥΓ. Εκεί που θα διαφωνήσω φίλε μου είναι στο ότι αν κάποιος δεν θέλει να διαθέσει 100 για να δοκιμάσει κάτι (οτιδήποτε) στο σύστημά του και πιθανά να το ενσωματώσει, τότε απλά δεν ασχολείται αρκετά, όχι δεν έχει χρήματα. Δεν θέλω βέβαια να είμαι και απόλυτος.

Μαλλον σε αυτη την περιπτωση εισαι ....ψιλοαπολυτος αγαπητε φιλε:flipout:
Και εξηγουμαι:
Αν στο θεμα του BS βγαιναν 5 φιλοι και μας λεγαν.¨
"Φιλαρες μαζι με το BS ριξτε και μια ματια στο ......(βαλε οτι ονομα θες) και αυτο για τα λεφτα του σκοτωνει"
Θα εκταμιευες 500 ευρω για να δεις τι παιζει???
Εγω οχι...

Last edited:

Μαλλον σε αυτη την περιπτωση εισαι ....ψιλοαπολυτος αγαπητε φιλε:flipout:
Και εξηγουμαι:
Αν στο θεμα του BS βγαιναν 5 φιλοι και μας λεγαν.¨
"Φιλαρες μαζι με το BS ριξτε και μια ματια στο ......(βαλε οτι ονομα θες) και αυτο για τα λεφτα του σκοτωνει"
Θα εκταμιευες 500 ευρω για να δεις τι παιζει???
Εγω οχι...

Κάτσε, τώρα το παρακάναμε...:lehrer:
Άλλο 30€, άλλο 110€ και άλλο 500€. Είπα δεν εννοώ να σπεύσουμε να αγοράσουμε Oppo, ούτε να πετάξουμε τα Players από το παράθυρο...
Άλλη σημασία έχει η δοκιμή από 5 φίλους-συμφορουμίτες και άλλο από το Stereophile. Όχι από πλευράς αξίας και έγκυρης γνώμης. Το να μου προτείνεις εσύ για παράδειγμα ή ο guru το να ακούσω το Oppo ή το BS δεν θα μου κάνει εντύπωση γιατί είμαστε πιο "προσγειωμένοι" οικονομικά και δεν έχουμε πρόσβαση στο top end των μηχανημάτων. Το να μου το προτείνει όμως το Stereophile, όχι μόνο θα μου κάνει, αλλά θα ταράξει και τα νερά της παγκόσμιας κοινότητας HiEnd. Πριν από μερικά χρόνια μηχανήματα αυτού του επιπέδου δεν θα πέρναγαν ούτε την πόρτα του περιοδικού. Δεν δικαιούμαστε δηλαδή τη στιγμή που η Krell (άκουσον άκουσον) βγάζει iPod dockstation, εμείς να αρνούμαστε την εξέλιξη και να γράφουμε ότι μόνο το βυνίλιο παίζει "αληθινή μουσική". Η αμφισβήτηση είναι που μας οδηγεί στην εξέλιξη, όλα τα υπόλοιπα είναι σαν την βαριά σιδερένια μπάλα των φυλακισμένων. Αρκεί να μην φτάνουμε σε σημεία ισοπέδωσης των πάντων και εξίσωσης όλων των συντελεστών.

Εχετε στοιχεία γι αυτό που γράφετε ? Διότι αν έχετε στοιχεία για μελλοντικούς παραμυθάδες αντιπροσώπους να μας τα γράψετε να ξέρουμε και εμείς οι υπόλοιποι για να προστατευθούμε. :antlers:
Δέν πιστεύω αυτά που γράψατε να τα φαντάζεσθε , έτσι ?

Οι μέρες περνούν και δέν μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε στο προηγούμενο μήνυμα μου.Τελικώς έχετε η οχι , στοιχεία ? Για να προστατεθούμε και εμείς οι αγνοούντες απο τούς εκκολαπτόμενους παραμυθάδες αντιπροσώπους (οπως εσείς ο ίδιος αναφέρατε παραπάνω ).