Bluetooth streaming

γιατι με οποιον ανταπτορα bt που υποστηριζει aptx και να εχω δοκιμασει το PK3
δεν περνω μηνυμα οτι η συσκευη που συνδεθηκε,ειναι aptx?

Mητσε μου αυτη ειναι η μαγεια των ψηφιακων.....σε εχουν παντα στην τσιτα!!:Banane0:
Ρε συ...μπας και ειναι μονο κατα δηλωση aptx το lg?
Εκτος και αν το logiling δεν δουλευει με 10αρια!!
(υποθετω οτι εκανες εγκατασταση απο το cd που δινουν)

Και γιατί να δείξουν τα 10ρια κάτι τέτοιο; Μια USB κάρτα βλέπουν στη θύρα του PC. Αυτό κατόπιν πακετάρει τον ήχο εντός του στο πρωτόκολλο επικοινωνίας που βλέπει στο end point και πράττει αναλόγως. Τα Windows τι να δούνε;

Aυτο το μαραφετι οταν και ο δεκτης εχει aptx, βγαζει ενα popup μηνυμα οτι η συνδεση ειναι aptx.
Στον Μητσο δεν το κανει!

Τελικά το creative υπάρχει και στην Ελλάδα.
https://www.mgmanager.gr/συσκευές-u...BfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0
Το χτύπησα και παίζει στο hp με win8 μια χαρά
Το πριζώνεις ,καταργει το ενσωματωμένο bt και δινει aptx στο audioengine bt audio receiver(ανάβει το κόκκινο φωτάκι του, αρα όλα οκ)
Mε παιδεψε λίγο με τον foobar και το wasapi.
Eνω στο ds mode έπαιζε κανονικά,στο wasapi mode αρνιόταν πεισματικά.
Μου ήρθε μια φλασιά και πήγα στα components του foobar και είδα ότι εχει προτεθει ακόμα ένα wasapi.
Το εγκατέστησα και μου έβγαλε στο output και την επιλογή wasapi shared (ή κάπως ετσι)
E , σε αυτό το mode όλα καλά.
Θα μου πεις ....."ρε μεγάλε τι το ήθελες, αφού έχεις ήδη δύο?"
Τελικά είναι μεγάλη διευκόλυνση η ανυπαρξία drivers.......το πριζωνης και τέλος......αρα το ήθελα:Banane0:

Υπόψην ότι δεν βγάζει ούτε μήνυμα, ούτε τίποτα για το είδος της σύνδεσης....άρα αν δεν έχεις δέκτη που υποδηλώνει aptx σύνδεση, πας στα τυφλά,

Μιχάλη , τελικά αγόρασα αυτό http://www.logilink.org/media/images/komplett/_800/BT0037-pp.png
Με τις συνδέσεις όλα καλά , αναγνώρισε to edifier και τα και το douk αλλά ακόμα είμαι με την απορία όπως και οι προλαλήσαντες αν παίζει με aptx η όχι γιατί δει έχει καμία ένδειξη aptx
Όποτε αποκατέστησα τα πάντα, ξαναπέρασα το bluetooth windows και αυτόν το driver από την Dell https://www.dell.com/support/home/se/sv/sebsdt1/drivers/driversdetails?driverid=90wtd και να το αποτέλεσμα

Attachments

• 3.jpg
    3.jpg
    56.3 KB · Views: 272
  • 2.jpg
    2.jpg
    68.4 KB · Views: 271
  • 1.jpg
    1.jpg
    58.9 KB · Views: 271
Aυτο το μαραφετι οταν και ο δεκτης εχει aptx, βγαζει ενα popup μηνυμα οτι η συνδεση ειναι aptx.
Στον Μητσο δεν το κανει!

ακριβως αυτο Pleo.
στο σπιτι ο ιδιος ανταπτορας με τα marsall major II bt,
δειχνουν αυτο το Popup που αναφερει ο Μιχαλης.

Ναι Δημήτρη, το κατάλαβα κατόπιν όταν το εξήγησε ο Μιχάλης.

Το logilink είναι μόνο transmitter που χρησιμοποιεί drivers, άρα επικοινωνεί με το λειτουργικό ως μέρος του λειτουργικου, και εξ αυτού δείχνει την ποιότητα μετάδοσης.

Το creative από την άλλη μεριά είναι transceiver χωρίς drivers αλλά κάνει pairing με το endpoint αυτό και όχι μέσω του λειτουργικού.

Ως εκ τούτου τα windows στην περίπτωση του creative μπορούν να σου δείξουν μόνο αν χρησιμοποιείται ως εξωτερική συσκευή ήχου και από κει και πέρα η ποιότητα της μετάδοσης επαφίεται στο ασύρματο μηχανάκι που έχει συνδεθεί στο creative, εφ όσον έχει τέτοια ένδειξη.

παντως ο ιδιος ανταπτορας που σπιτι δεχνει κανονικα μπαλονακι aptx με τα marsall,
ο ιδιος στο μαγαζι με το lg δεν δειχνει τιποτε.
ισως φταιει το οτι στο μαγαζι με το lg, δεν με αφηνει να περασω τον οδηγο του και παιζει ουσιαστικα με τον οδηγο των windows.

Η μόνη λογική εξήγηση είναι αυτή, ότι θέλει drivers εκτός κι αν το LG δεν υποστηρίζει aptX.

Γενικότερα απ' ότι έχω δει με το smartphone βέβαια, το ποιο πρωτόκολλο ακολουθείται είναι ψιλοαυτοματο.
Δηλαδή για παράδειγμα το smartphone κλειδώνει αμέσως σε aptX HD όταν στην άλλη άκρη δει το αντιστοιχο, σε απλό aptX όταν υποστηρίζεται αυτό και σε sbc πάλι όταν υποστηρίζεται μόνο αυτό.

Το creative το χρησιμοποιώ με ακουστικά bluetooth σχεδόν στο 99% των περιπτώσεων στο desktop. Για αυτό μου το πήραν εξ άλλου, για να προσθέσω bluetooth στο desktop που δεν εχει. Τα laptop έχουν συνήθως.

Το ότι είναι και aptX και transceiver και έχει TalkBack δεν με πολυενδιαφερει μια και δεν είμαι gamer. Το aptX μόνο για κάποιο μελλοντικό endpoint που θα το υποστηρίζει ισως. Για μουσική με ενδιαφέρει.

Η μόνη λογική εξήγηση είναι αυτή, ότι θέλει drivers εκτός κι αν το LG δεν υποστηρίζει aptX.

Γενικότερα απ' ότι έχω δει με το smartphone βέβαια, το ποιο πρωτόκολλο ακολουθείται είναι ψιλοαυτοματο.
Δηλαδή για παράδειγμα το smartphone κλειδώνει αμέσως σε aptX HD όταν στην άλλη άκρη δει το αντιστοιχο, σε απλό aptX όταν υποστηρίζεται αυτό και σε sbc πάλι όταν υποστηρίζεται μόνο αυτό.

Το creative το χρησιμοποιώ με ακουστικά bluetooth σχεδόν στο 99% των περιπτώσεων στο desktop. Για αυτό μου το πήραν εξ άλλου, για να προσθέσω bluetooth στο desktop που δεν εχει. Τα laptop έχουν συνήθως.

Το ότι είναι και aptX και transceiver και έχει TalkBack δεν με πολυενδιαφερει μια και δεν είμαι gamer. Το aptX μόνο για κάποιο μελλοντικό endpoint που θα το υποστηρίζει ισως. Για μουσική με ενδιαφέρει.

θα το φερω σπιτι για δοκιμη και θα σου πω.

Re: Απάντηση: Bluetooth streaming

Μιχάλη , τελικά αγόρασα αυτό http://www.logilink.org/media/images/komplett/_800/BT0037-pp.png
Με τις συνδέσεις όλα καλά , αναγνώρισε to edifier και τα και το douk αλλά ακόμα είμαι με την απορία όπως και οι προλαλήσαντες αν παίζει με aptx η όχι γιατί δει έχει καμία ένδειξη aptx
Όποτε αποκατέστησα τα πάντα, ξαναπέρασα το bluetooth windows και αυτόν το driver από την Dell https://www.dell.com/support/home/se/sv/sebsdt1/drivers/driversdetails?driverid=90wtd και να το αποτέλεσμα

Δηλ τώρα έχεις aptx, από το bt του dell?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Bluetooth streaming

Νομίζω ναι. Με το που ανοίγω το λάπτοπ αμέσως βγαίνει το pop-up ότι έχω aptx . Στις ρυθμίσεις του douk η των edifier είναι τικαρισμενο το apt x οπότε συμπεράνω ότι έχω.

Καλό αυτό.
Σήμερα θα το δοκιμάσω και στο δικό μου dell.
Aν ,λέμε αν, δουλέψει θα εχω ενσωματωμένο aptx και 3 bt dongle "αχρηστα".
Πάλι κορόιδα τους έπιασα :flipout:

Δεν πάνε ποτέ χαμένα τέτοια γκατζετακια Μιχάλη. Εγώ ένα από τα δύο ηχεία bluetooth και ένα από τα δύο ακουστικά bluetooth που... συσσωρεύτηκαν τον τελευταίο χρόνο, τα έκανα δώρο σε άλλους.

Πλάκα έχουν αυτά πάντως. Τα παιρνεις, παίζεις μαζί τους, ξαναπαίρνεις μέχρι να καταλήξεις σε εκείνο που σε βολεύει και ο,τι περισσεύει ή το χρησιμοποιείς σε δεύτερο χώρο,χρήση ή το δωριζεις.
Και με home cinema όλα σε ένα το έχω κάνει αυτό. :p

Έχεις δίκιο Λεώ!
Ένας από τους σοβαρότερους λόγους που αποφάσισα να μην ασχολούμαι με ακριβές-"εξωτικές"-σπάνιες-δυσεύρετες συσκευές οποιουσδήποτε είδους,είναι και αυτός .
Το βρίσκεις εύκολα, το αποκτάς εύκολα ,το πουλάς-χαρίζεις εύκολα.
Εγώ μουσική θέλω να ακούω,όχι να βάζω νταλκά στα .......!

Ομάδα που κερδιζεις, δεν την αλλάζεις.
Έτσι δεν είναι ο νόμος του ποδοσφαίρου?
Κάτι παρόμοιο πρέπει να εφαρμόζουμε και στο χόμπυ μας.
Πήγα να βάλω τους οδηγούς που μου μου έγραψε ο φίλος μιας ο Ευτύχιος και από τις 8:30 μέχρι πριν δυο λεπτα προσπαθούσα να το συνεφερω.
Τελικά του έβαλα ξανά το logilink και καθάρισα.
Βέβαια τώρα δεν μου πετάει ούτε εμένα popup μήνυμα για aptx σύνδεση ,αλλά ευτυχώς το audioengine αλλάζει το φωτάκι από μπλε σε κόκκινο με την aptx σύνδεση, οπότε είμαι σίγουρος για το είδος.
Άρα Μήτσε μάλλον και σε εσένα aptx ειμαι η σύνδεση ,απλα δεν βγάζει το μήνυμα.
Το λέω γιατί μιας και δεν έχει πουθενά ρύθμιση τι είδους σήμα να στειλει,ισως δινει προτεραιότητα στο aptx ....λεω εγω τωρα!!

Ομάδα που κερδιζεις, δεν την αλλάζεις.
Έτσι δεν είναι ο νόμος του ποδοσφαίρου?
Κάτι παρόμοιο πρέπει να εφαρμόζουμε και στο χόμπυ μας.
Πήγα να βάλω τους οδηγούς που μου μου έγραψε ο φίλος μιας ο Ευτύχιος και από τις 8:30 μέχρι πριν δυο λεπτα προσπαθούσα να το συνεφερω.
Τελικά του έβαλα ξανά το logilink και καθάρισα.
Βέβαια τώρα δεν μου πετάει ούτε εμένα popup μήνυμα για aptx σύνδεση ,αλλά ευτυχώς το audioengine αλλάζει το φωτάκι από μπλε σε κόκκινο με την aptx σύνδεση, οπότε είμαι σίγουρος για το είδος.
Άρα Μήτσε μάλλον και σε εσένα aptx ειμαι η σύνδεση ,απλα δεν βγάζει το μήνυμα.
Το λέω γιατί μιας και δεν έχει πουθενά ρύθμιση τι είδους σήμα να στειλει,ισως δινει προτεραιότητα στο aptx ....λεω εγω τωρα!!

μια χαρα παιζει το και προφανως με aptx που δεν βλεπω.
ειναι θεμα οδηγων του logilink που για καποιο λογο δεν με αφηνουν τα win στο μαγαζι να περασω.δεν πειραζει..
και μιας και αναφερθηκε το lg pk3,να πω οτι ειναι εξαιρετικο σε ολα του.
απο ποιοτητα ηχου,ενταση μεχρι και διαρκεια μπαταριας.
οπου το βρειτε κοντα στα 50-60 ευρω,παρτε το αφοβα.